X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    No właśnie nie do końca tak rozowo jest z tym dostępem do informacji 😔 na moim profilu nie ma absolutnie nic, poza antybiotykiem, który brałam w tym roku, ale na przykład moja znajoma ma porody ale profil dzieciaków pusty (tak jak zresztą i u mnie) więc te dane to chyba milion lat będą jeszcze wprowadzać 🤷‍♀️
    A co do refundacji to nie wiem czy nadal tak jest ale za 'moich czasów' podpisywałam za każdym razem dr papier, że nie korzystałam wcześniej z refundacji czy później że wykorzystałam jedną, dwie refundacje więc to była moja odpowiedzialność, nie lekarza - ja akurat leczylam się tylko w medarcie więc dr patrzyła w swoim systemie ale jak jesteście już po leczeniu w innych miejscach to same musicie wiedzieć niestety. Zawsze też możecie zabrać refundacje jak nie jesteście pewne a NFZ już się do was odezwie o zwrot kosztów jak jednak wcześniej wykorzystałyscie...

Ja u siebie na profilu mam leki wykorzystywane podczas procedury, nie wiem tylko czy wszystkie, bo tyle tego było, że nie ogarniam ;)

• Kasinumber Ekspertka

Wysłany: 17 lipca 2019, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    miedzianna wrote:
    a kogo bardziej polecacie z MedArtu? dr K czy dr Ż? ma któraś z Was porównanie może?jakieś wnioski z wizyt? będę wdzięczna :*

Wyslalam zaproszenie do przyjaciółek. Zaakceptuj to opiszę bo ja byłam u wszystkich lekarzy z kliniki :-)

Klinika MedArt od września 2017
    Ureaplasma
    AMH 3,43
    Grudzien 2017 Sono HSG - niedrożne jajowody
    Marzec 2018 laparoskopia + usunięcie polipów macicy + łyżeczkowanie - szpital Med Polonia
    04.2018 punkcja - 6 zarodków zamrożonych
    07.2018 transfer jednego zarodka - nieudany
    08.2018 transfer dwóch zarodków, beta po 9 dniach 45, po 11 dniach 78,6 po 14 dniach 126,60 - ciąża biochemiczna
    11.2018 transfer jednego zarodka, beta 7dpt 27, 9dpt 41, 13dpt 218, 17dpt 1.600, na USG widać zarodek, poronienie 6 tydzień
    03.2019 transfer ostatnich dwóch zarodkow
    27.09.2019 drugie in vitro, pobranych 13 komórek
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy od brania Clexane przez dluzszy czas nie pojawily sie u Was problemy z plytkami krwi?

Zrobilam dzis morfologie (sama, bo Kru juz na tym etapie nie zleca) i okazuje sie, ze znow mi spadly... Mam juz tylko 170 tys. (Norma 150-400). Pamietam, ze na poczatku ciazy mialam ok. 260 tys. Wiem, ze maloplytkowosc przy porodzie to duze ryzyko krwawien itd. i sie boje 😐

Naprawde rozwazam wywalic ten Clexane w cholere, bo wstrzykuje 0,6, a aptt nadal 25, antyXa tez w dole normy - skoro heparyna nic nie daje, a tylko obniza plytki, to po co ją stosowac 😠

• Marta12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny ja dziś 3 prenatalne u dr Sz ...Z małym wszystko super ale szyjka mi się skrocila tylko 2.1 cm więc leżę plackiem zero chodzenia trochę jestem przerażona niedawno było ponad 3 cm ....Ale nic muszę jakoś przetrwać...za 2 tyg kontrola ,jak będzie gorzej to zastrzyk na płuca dla małego...A tak się oszczedzalam 😥

Grudzień 2018 transfer zarodka 5.1.1 przebadany genetycznie dr.Ż

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
    Czekamy na Ciebie synku 😍😍
    01.09.2019 17:17 nasz Filip jest już z nami 😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, nie wiem czy Cie to pocieszy, ale dr Sz to jakos specyficznie te szyjki mierzy, w sensie zaniża. Jak u niego mialam 3,5 cm to u Kru 4,2 cm🙄 Wiec moze nie jest az tak zle.

Wlasnie z szyjka i oszczedzajacym trybem zycia to nie ma zasady - ja w ciazy chodzilam po gorach, jezdzilam nad morze, uprawialam sport i nic sie nie skracala. Natomiast moim zdaniem leki pomagaja - wydaje mi sie, ze u mnie duzo mg, potasu i luteiny trzyma szyjke w ryzach

Marta12, Alu_87 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 12:00

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 8 grudnia 2019, 12:00

• Marta12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Marta, nie wiem czy Cie to pocieszy, ale dr Sz to jakos specyficznie te szyjki mierzy, w sensie zaniża. Jak u niego mialam 3,5 cm to u Kru 4,2 cm🙄 Wiec moze nie jest az tak zle.

Wlasnie z szyjka i oszczedzajacym trybem zycia to nie ma zasady - ja w ciazy chodzilam po gorach, jezdzilam nad morze, uprawialam sport i nic sie nie skracala. Natomiast moim zdaniem leki pomagaja - wydaje mi sie, ze u mnie duzo mg, potasu i luteiny trzyma szyjke w ryzach

Dziękuje że odpisałaś ....wszystko mnie teraz pociesza tak się boję...biorę luteine 2×2 od jutra prolutex dokładam...gdyby to był 35 tydzień to bym nie panikowala tak ...boję się o płuca małego...obyś miała rację że to o pomiar chodzi ...12 dni temu miałam ponad 3 cm brzuch mi się stawial, ale byłam pewna że macica ćwiczy A tu takie kwiatki ....

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    A zalożenie passaru/pessara (???) nie pomoże?

Niewiem nic nikt nie mówił dr.Kru też nic nie proponował....zapytam na kolejnej wizycie...zalozylalabym wszystko byle by pomogło 😉

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • mao Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:

Masz racje, bo mi dr K nie chciała odstawić całkowicie Prolutexu, bo mówiła, ze on dobrze działa na macice i szyjkę.

201911201770.png

202201014972.png
  • mao Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta12 wrote:
    Hej dziewczyny ja dziś 3 prenatalne u dr Sz ...Z małym wszystko super ale szyjka mi się skrocila tylko 2.1 cm więc leżę plackiem zero chodzenia trochę jestem przerażona niedawno było ponad 3 cm ....Ale nic muszę jakoś przetrwać...za 2 tyg kontrola ,jak będzie gorzej to zastrzyk na płuca dla małego...A tak się oszczedzalam 😥
    Super, że z Filipkiem wszystko dobrze 🎉🎉
    A szyjka... ehhh może lekarz prowadzący tak jak Baileys napisała inaczej ją wymierzy i nie będzie tak źle, a do tego czasu leżakuj i bądź dobrej myśli 👍

201911201770.png

202201014972.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lipca 2019, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    A zalożenie passaru/pessara (???) nie pomoże?

Na tym etapie co jest Marta nikt juz raczej pessara nie założy. Poza tym, lekarze u nas w klinice generalnie sa chyba na nie wobec tej metody, raczej każa leżec.

Jesli sa skurcze i to one powoduja skracanie to moze lepiej spasmolina? A sterydow na płucka sie Marta nie boj, to dla dobra dzidzi, wiele kobiet ma je podane zapobiegawczo, a potem rodzi normalnie w donoszonej ciazy zdrowe maluszki

• Marta12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mao wrote:
    Super, że z Filipkiem wszystko dobrze 🎉🎉
    A szyjka... ehhh może lekarz prowadzący tak jak Baileys napisała inaczej ją wymierzy i nie będzie tak źle, a do tego czasu leżakuj i bądź dobrej myśli 👍

Ja się boję wstać do wc ...nie ma mowy mój mąż w delegacji ale już cała rodzina ma zadania zakupy ,sprzątanie itd od jutro do mojej luteiny dołączy prolutex ...A tak się cieszyłam że nie muszę się więcej męczyć z nim 😋no ale dla Filipka wszystko....dziękuję za odpowiedź

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Marta12 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Na tym etapie co jest Marta nikt juz raczej pessara nie założy. Poza tym, lekarze u nas w klinice generalnie sa chyba na nie wobec tej metody, raczej każa leżec.

Jesli sa skurcze i to one powoduja skracanie to moze lepiej spasmolina? A sterydow na płucka sie Marta nie boj, to dla dobra dzidzi, wiele kobiet ma je podane zapobiegawczo, a potem rodzi normalnie w donoszonej ciazy zdrowe maluszki

Jak mają te sterydy pomóc to jak najbardziej ...nawet niewiem co to spasmolina 😱.. .. oby tylko płuca się rozwinęły żeby urodzić w rozsądnym terminie ....☺

31.12 B-HCG 122 ❤❤❤❤
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 20:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem już po połówkowych u Dr. Sz. Wszystko dobrze.Wszytsko w porządeczku jak to lekarz mówił. Mały ma 465g.I szyjka ok prawie 5 cm

Alu_87, żabcia, Marta12, mao, Alicjaa92, Mera, Ruda2017, diversik89, Malina28. lubią tę wiadomość

Ewelina185b
  • Dalia90 Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2019, 22:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam takie pytanie. Jak mierzycie sobie ciśnienie, to jakie zazwyczaj macie? Ja mimo dopegytu wieczorami przekraczam 130/80 i już panikuję :(

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2019, 01:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia, u mnie na przełomie I i II trymestru cisnienie sie podwyzszylo i mialam przez ok. 2 tygodnie dosc silne, tepe bole glowy. Dr Kru mowil ze to fizjologiczne, ale kazal kontrolowac (mierzyc 5 x dziennie i zapisywac). Gdyby ciśnienie było 160/100 lub wieksze mialam sie zglosic do szpitala.
    Ostatecznie samo minelo - w II trym zrobilo sie mega niskie ok. 90/60, a teraz na koncowce mam normalne w okolicach 120/80.

Nie panikuj, Twoje jest nadal w normie, zwlaszcza jak na ten etap ciazy 🙂

• Dalia90 Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 02:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Dalia, u mnie na przełomie I i II trymestru cisnienie sie podwyzszylo i mialam przez ok. 2 tygodnie dosc silne, tepe bole glowy. Dr Kru mowil ze to fizjologiczne, ale kazal kontrolowac (mierzyc 5 x dziennie i zapisywac). Gdyby ciśnienie było 160/100 lub wieksze mialam sie zglosic do szpitala.
    Ostatecznie samo minelo - w II trym zrobilo sie mega niskie ok. 90/60, a teraz na koncowce mam normalne w okolicach 120/80.

Nie panikuj, Twoje jest nadal w normie, zwlaszcza jak na ten etap ciazy 🙂
    Właśnie i Ż i Kru mówili że na Dopegycie 130/90 to max. Ja dzisiaj miałam 150/85. Od jutra włączam 4 tabletkę :/. Ale coś czuję, że to dziadostwo na mnie nie bardzo działa. Na początku było ok, teraz znowu jest tak jak kiedyś ☹️

9 V 2019 - transfer 5.1.1 NGS 🍀 7dpt beta 67 🥰
    5t5d - mamy serduszko 😍 🙏
    ❄️❄️❄️
    12.2019 - 👧🏼 ❤️❤️❤️
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2019, 05:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, przebudziłam się w nocy i zaczęłam rozmyślać. Pisałam wam ostatnio, że po transferze beta ładnie rosła(8dpt -339). 15dpt miałam to krwawienie, które się zatrzymało. Ale właśnie od tego poniedziałku przestałam odczuwać "objawy", które mialam-tzn. Ból i powiększony biustu, zachcianki. Od poniedziałku wieczora też nie odczuwam żadnego bólu w brzuchu. Wydaje mi się, że niepotrzebnie ładuje w siebie wszystkie zastrzyki. Dziś planowałam jechać sprawdzić betę, chociaż nie wiem czy nie lepiej wymusić na dr wizytę bo w wt jak pytałam się czy się u niego pojawić odp, że wizyta według planu-chyba się skupił tylko na zatrzymaniu krwawienia.

• mao Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2019, 05:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zośka, ja bym pojechała sprawdzić betę dla swojego spokoju i będziesz wiedziała na czym stoisz✊. Mi przy plamieniach dr K kazała oznaczyć betę i progesteron.
    A zanikiem objawów się nie przejmuj, bo one są, potem na jakiś czas znikają, za jakiś czas ponownie się pojawiają- to jest normalne 😊

201911201770.png

202201014972.png
‹‹ 1454 1455 1456 1457 1458 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Wybór dawczyni komórki jajowej – o czym warto pamiętać?

Odkryj kluczowe aspekty wyboru dawczyni komórki jajowej i dowiedz się wszystkiego o procedurze in vitro z wykorzystaniem komórki jajowej dawczyni lub nasienia dawcy. Jak to dokładnie działa? Gdzie i w jaki sposób można znaleźć odpowiednią dawczynię? Rozmawiamy z lek. med. Włodzimierz Sieg z Kliniki INVICTA, który opowiedział nam również o innowacyjnym narzędziu wykorzystującym algorytm machine learning (AI) do doboru fenotypowego pomiędzy biorcami a dawcą komórek. 

CZYTAJ WIĘCEJ