X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyta my też wchodzilismy razem, raczej nie widziałam żeby tam ktoś osobno wchodził. Tez mielismy wywiad, ale nie pamiętam czy miałam badanie. Na pewno dostałam górę badań do zrobienia :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja wchodzę sama ;-) Nie czuję potrzeby, żeby mężu się za mną ciągnął a i on również nie za bardzo się do tego pali, ale jak chcesz wchodzić z partnerem to nie ma problemu ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari w ciąży nie miałam, ale nie w ciąży się nie leczy

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 12:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda jak mąż nie czuje tego to faktycznie lepiej mu odpuścić ;) a jak Twoje badania? Masz już jakieś wyniki? Widziałaś się w końcu z p dr? Z tego co dr Zak mówił to jada w jakąś służbową podróż żeby się podszkolić to może i Twój przypadek będą mieli z kim poruszyc- trzymam kciuki!

• antonna Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Neyta my poszliśmy z mężem razem. Najpierw pani doktor przejrzała wszystkie nasze wyniki i wypytała o różne rzeczy, a potem miałam USG i pobranie próbek na posiewy w kierunku bakterii różnych. Cytologii nie miałam, bo moja ostatnia była jeszcze ważna. No i dostaliśmy skierowanie na różne badania, które w większości zrobiliśmy u nich na miejscu.

Czyli wychodzi na to, że faktycznie jadą na konferencję tak jak mi koleżanka mówiła, a nie na jakieś wakacje :D

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Neyta Nowa

Wysłany: 13 października 2016, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Dziewczyny! Trzymam kciuki za Was wszystkie. Oby Doktorostwo podszkoliło się porządnie, aby byli w stanie pomóc każdej z nas ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 13:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Meda jak mąż nie czuje tego to faktycznie lepiej mu odpuścić ;) a jak Twoje badania? Masz już jakieś wyniki? Widziałaś się w końcu z p dr? Z tego co dr Zak mówił to jada w jakąś służbową podróż żeby się podszkolić to może i Twój przypadek będą mieli z kim poruszyc- trzymam kciuki!

Tzn. pewnie gdybym mu powiedziała, że ma ze mną wejść to by wszedł, ale bardziej ja tego nie czuję niż on ;-) W każdym razie teraz będziemy razem wchodzić, bo jestem ciekawa co nam powie i jak dalej potoczy się nasze leczenie. Nie wizyty nie miałam, jestem zapisana na 1 listopada i zobaczymy, ale nawet mogłam sobie godzinę wybrać więc maksymalnie dużo dziewczyn wrzucili na tego 31, a 1 mają pewnie względny luz ze względu na święto a potem od 2 znów zadyma... No oby się poduczyli i coś wymyślili słusznego ;-)

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 13:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    My na wszystkich wizytach zawsze razem, gabinet doktora urządzony komfortowo, w razie badan, parawan wszystko zasłania, maz nie powinien byc skrępowany :)
    Czyli doktorzy jadą razem :)

Mi dr Zak powiedział, ze na czas urlopów opiekę nad pacjentkami przejmuje dr Szymański, wiec w razie W chyba śmiało mozna do dr Szymańskiego uderzać.

Aina
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa mi pani dr też powiedziała, że spokojnie w razie awarii (oczywiście nie przewidujemy) są pozostali trzej lekarze :-) i mi tak np. ustaliła wizyty, że akurat mam Szymańskiego 20go.

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 października 2016, 19:58

• Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Grzegorz Kruszyński

r9bzabd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Powiedzcie mi czy po cyklach stymulowanych, późniejsze cykle są jakieś rozregulowane? Trochę się zastanawiam, bo zawsze miałam cykl równe 30 dni. W poprzednich cyklach brałam puregon i ostatni był mega krótki, a ten z kolei trwa już 35 dni i @ nie widać. ( w tym cyklu nie brałam nic oprócz witamin)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 15:21

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Opinie ma dobre widzę :)

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marta, a brałaś Puregon w celu IVF? Miałaś moze przed stymulacja podany zastrzyk na wyciszenie Decapeptyl Depot?

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcześniejsze cykle były naturalne, ale w ostatnim miałam za dużo pęcherzyków i w tym nie miałam puregonu.
    Do IVF podchodzę po urlopie dr.

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 października 2016, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żadnego zastrzyku na wyciszenie nie dostałam.

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a moze test warto zrobić?
    U mnie przy stymulacji @ przychód ila wcześniej.

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Albo moze owu była pózniej...

Aina
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziś byłam w klinice i tak cicho tam. Przyjmowal tylko Szymański i czekalam ponad godzinę. Ale z maluszkiem wszystko dobrze, wszystkie pomiary ok. Batonika wzielam ze sobą ale się nie przydał bo maly byl bardzo ruchliwy. No i odebralismy test Nifty i wiemy ze wszystko dobrze i będziemy mieć chłopaka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 października 2016, 17:17

MedA, antonna lubią tę wiadomość

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • Campari Autorytet

Wysłany: 13 października 2016, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnnaNata wielkie gratulacje zdrowego synusia :-)

r9bzabd.png
‹‹ 155 156 157 158 159 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy niezbędne podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia

Organizm podczas ciąży ma wyjątkowe potrzeby na składniki odżywcze, witaminy i minerały. Które są szczególnie istotne? Czego nie może zabraknąć w diecie przyszłej mamy? Jakie witaminy warto zażywać podczas starań o dziecko, w czasie ciąży i podczas karmienia? 

CZYTAJ WIĘCEJ