MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mam 28 lat. Stosunek LH do FSH mam około 1, ale na USG było widać pęcherzyki. Np. w jajniku w którym nie miałam owulacji było ich około 6-7 właśnie w takim sznurku (26 dc). Ale pani dr mi nic nie powiedziała, tylko skomentowała, że AMH powinno być ok.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLiloe, ale wydaje mi się, że Antonna nie ma PCOS A jeśli już to lekką formę, która w niczym jej nie powinna przeszkadzać. Ostatecznie to obraz USG i stosunek FSH do LH plus ewentualnie AMH pozwalają stwierdzić tę zarazę... Tak czy siak musisz po prostu zapytać dr wprost na wizycie, ale myślę, że naprawdę nie masz się czym martwić
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyWczoraj z ciekawości odszukałam aktualną listę leków refundowanych na stronie ministerstwa zdrowia (aktualizacja średnio co dwa miesiące) mnie osobiście interesował Puregon bo tym byłam stymulowana, ale inne leki też tam były. Decyzja o refundacji z 01.07.2016r ważna dwa lata. (oczywiście w obecnej sytuacji politycznej, każda decyzja może być odwołana ) Do refundacji leku trzeba spełnić min. warunki FSH poniżej 15 w 2-3 dniu cyklu lub AMH powyżej 0,7 oraz kobieta poniżej 40 roku życia itp.
-
Mój stosunek LH do FHS to 1,3 czy powinnam się martwić PCOS? Na USG wszystko było ok, więc chyba będę zmuszona zrobić to AMH dla wyjaśnienia.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 14:52
Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
nick nieaktualnyWe wrote:Mój stosunek LH do FHS to 3,3 czy powinnam się martwić PCOS? Na USG wszystko było ok, więc chyba będę zmuszona zrobić to AMH dla wyjaśnienia.
Na pewno dobrze policzyłaś? Bo nie chce mi się wierzyć, że obraz USG masz prawidłowy a stosunek tak zaburzony... Ja mam koło 2 i Pani dr mówiła, że "nie dobrze, nie dobrze" - no ale u mnie obraz USG wyraźnie wskazuje na PCOS. O PCOS przesądza USG więc jeśli USG jest ok, to z jakiejś innej przyczyny masz tak bardzo zaburzony stosunek, ale nie chce mi się wierzyć, żebyś była aż tak rozjechana, ale może... w sumie nie znam się aż tak na tym, ale skoro tak masz to może warto, żebyś zapytała dr o to, dlaczego masz taki stosunek - co może być tego przyczyną jeśli nie policystyczne
A jeszcze pytanie - kiedy to badałaś? Bo to akurat trzeba w 3dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 14:53
-
MedA wrote:Na pewno dobrze policzyłaś? Bo nie chce mi się wierzyć, że obraz USG masz prawidłowy a stosunek tak zaburzony... Ja mam koło 2 i Pani dr mówiła, że "nie dobrze, nie dobrze" - no ale u mnie obraz USG wyraźnie wskazuje na PCOS. O PCOS przesądza USG więc jeśli USG jest ok, to z jakiejś innej przyczyny masz tak bardzo zaburzony stosunek, ale nie chce mi się wierzyć, żebyś była aż tak rozjechana, ale może... w sumie nie znam się aż tak na tym, ale skoro tak masz to może warto, żebyś zapytała dr o to, dlaczego masz taki stosunek - co może być tego przyczyną jeśli nie policystyczne
Właśnie już edytowałam MedA, źle mi się nadusiło na klawiaturze; miało być 1,3 :0Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
ladybirth wrote:AnnaNata prenatalne 300 zł. Weź sobie jakiegos batona. U mnie maleństwo nie chciało się przekręcić i dr nie mógł zrobić wszystkich pomiarów wiec poprosił żebym zjadła coś słodkiego i dzidzia faktycznie zaczęła szaleć kiedy masz to badanie?
O dziękuję za wskazówki. Prenatalne mamy w ten czwartek więc wiadomo mam stresaI IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
AnaC wrote:W zeszłym roku na Boże Narodzenie klinika pracowała za wyjątkiem 25 i 26 grudnia ale od 28 grudnia Pani i pan dr mieli 2 tygodnie urlopu. W tym roku nie wiadomo jeszcze☺Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11+ atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
17.12❤️ -
nick nieaktualny