MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
aa dzięki MedA. Jeszcze poczekam do wizyty bo doktor nic nie mówił o tym badaniu. Tak jak już wcześniej pisałam brał FSH i mówił, że to będzie potrzebne do refundacji leków. Zapytam go tego 2 listopada na wizycie, w razie co pojadę na polną zrobić badanie.Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
To wychodzi, że na Polnej najkorzystniej, ale jeszcze poczekam co na to doktor. Bo on ma chyba inne podejście od Pani doktor. Ostatnio też dzwoniłam do niego odnośnie refundacji leków, czy się przypadkiem nie skończą w październiku; to usłyszałam od niego kto mi takich rzeczy nagadał i że on pierwsze co słyszy o tymStarania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
Mar Ta wrote:Hej, dziewczyny widzę, że wszystkim nie na rękę ten urlop, no ale cóż odpoczynek im się należy
Ja leczę się u dr Żaka, u niego chyba nie ma takiego problemu z wizytami, dlatego Ajda nie przejmowałabym się za bardzo.
Mi przez urlop odpadnie jeden cykl, ale w sumie nie koliduje to z leczeniem, bo jestem na antybiotyku i od listopada zaczynam długi protokół. Boję się tylko, że potem wypadną święta i nici z transferu jeszcze w tym roku.
Czy wiecie jak funkcjonuje klinika w okresie około świątecznym?
Masz racje, moje torbiele nie zniknęły ale się zmniejszyły dostałam kolejne leki akurat na czas urlopu i po urlopie 2.11 mam wizyte i mam nadzieje, że już ich nie będzie więc nie strace nic prze urlop, ale też się obawiam okolic świątecznych choć z tego co słyszałam w święta też klinika jest czynna
ajda -
nick nieaktualnyAjda tak, oni pracują w zasadzie non stop Również w Wigilię, Boże Narodzenie, Sylwestra, Nowy Rok, Wielkanoc, itd... Sama mam "przyjemność" bywać tam praktycznie w każdy świąteczny dzień, bo zawsze tak jakoś przypada, że muszę się stawić na wizytę wtedy gdy reszta Polski ma wolne Teraz też wizytę mam 1 listopada
-
nick nieaktualnyNo, to życzę Ci żeby 02.11 wszystko było ok i będziecie mogli znów wystartować z działaniami
Ja też drugiego dowiem się co dalej.
Co do okresu świątecznego, to dr ostatnio coś wspominał, że obiecał pracownikom, że postara się nie planować zabiegów na ten czas. Mam nadzieję, że miał na myśli same świętaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 października 2016, 12:12
-
nick nieaktualny
-
To może mnie pani dr oszukała, że się refundacja kończy i niepotrzebnie namówiła na zakup leków? :> Każde z nich mówi inaczej
Ja na AMH czekałam kilka dni, mogły to być 2-3 dni, a robiłam u nich w MedArcie.
liloe i co takie wysokie AMH oznacza? Czy to Ci utrudnia zajście w ciążę?👧 2017 ❤ 👶 2021
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyantonna wrote:To może mnie pani dr oszukała, że się refundacja kończy i niepotrzebnie namówiła na zakup leków? :> Każde z nich mówi inaczej
Ja na AMH czekałam kilka dni, mogły to być 2-3 dni, a robiłam u nich w MedArcie.
liloe i co takie wysokie AMH oznacza? Czy to Ci utrudnia zajście w ciążę?
Nie, Pani dr jest po prostu bardziej zachowawcza niż dr Żak - ze wszystkim tak jest, zarówno z leczeniem jak i procedurami. A wiadomo na pewno, że refundacja jest do końca października a na dalszy okres nie ma jeszcze informacji
Wysokie AMH świadczy o policystycznych jajnikach i w moim przypadku słaba jakość komórek jest tego konsekwencją, ale nie jest powiedziane, że u Liloe też tak będzie. -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAMH w teorii jest dane raz na całe życie i niezależne od dnia cyklu, tzn. z czasem maleje A wg normy na Polnej moje AMH jest poza normą, bo norma jest do 7 z hakiem tam. Ale tak czy siak ja wiedziałam wcześniej, że mam PCOS a AMH tylko to potwierdziło. A ty Antonna ile masz tego AMH, bo nie wiem, czy pisałaś, czy przegapiłam informację?
-
nick nieaktualnyA ile masz lat jeśli mogę zapytać? Bo na AMH wpływa też wiek, chociaż nie zawsze się to sprawdza, ale ogólnie o PCOS świadczy przede wszystkim obraz USG i stosunek LH do FSH, jeśli żaden ginekolog ci wcześniej nie powiedział, że masz policystyczne to pewnie nie masz. W ogóle widziałaś pewnie jak dr ci robiła USG swoje jajniki na monitorze? Jeśli miałaś dookoła jajnika sznur pęcherzyków to to jest właśnie PCOS, jeśli nie, to nie masz tego świństwa