X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:13

Antonina, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:13

• Antonina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    A ile razy dziennie bierzesz luteine? Może być tak że wyleciała ta wcześniejsza tabletka. Ogólnie nie przejmowałabym się tym za bardzo. Mi wyciekała takimi etapami. Pół dnia nic i nagle powódź w majtach 🤦‍♀️

Biorę 2x dziennie.
    I idealnie to opisałaś, są dni że jest ok a nagle jakieś czarne chmury i "powódź w majtkach"😁
    Dzięki za odpowiedź😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 14:26

Magnetyczna, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Tak dostałam 2 i jeden już mam dawno, a z tym drugim dzwonili wczoraj z Medartu, że mają i są bakterie a online dalej go nie ma :( wolałabym wiedzieć co wyszło źle :(

A to nie ten panel ?? Ja go mialam dostepnego u doktora albo w rejestracji u Pan jak dobrze pamietam mowily ,ze internetowo nie mam sprawdzac ,ale cos moglam pomylic .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Aliglam, ja po estrofemie też się tak fatalnie czułam :(
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz bo myślałam ze tylko ze mną coś nie tak ... No trudno muszę się przemęczyć dla dobra sprawy :) a jakie braliście witaminy ?
    Ja biorę Acard , b6 , dha , medargin, d2000j , vitC .po transferze brałam encorton , orzechy brazylijskie i ananasa .
    Ale cały czas nie udaje się zagnieździć naszemu zarodkowi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz bo myślałam ze tylko ze mną coś nie tak ... No trudno muszę się przemęczyć dla dobra sprawy :) a jakie braliście witaminy ?
    Ja biorę Acard , b6 , dha , medargin, d2000j , vitC .po transferze brałam encorton , orzechy brazylijskie i ananasa .
    Ale cały czas nie udaje się zagnieździć naszemu zarodkowi :(
    Moje też nie mogą się zagnieździć a niby wszystko do transferu jest perfekcyjnie . Czekam co mi dr K wymyśli .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo/aliglam mialyscie biopsje endometrium?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    A to nie ten panel ?? Ja go mialam dostepnego u doktora albo w rejestracji u Pan jak dobrze pamietam mowily ,ze internetowo nie mam sprawdzac ,ale cos moglam pomylic .
    Poczekam na wizytę i zobaczę co tam za bakterie sobie u mnie żyją :p teraz muszę czekać na @

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Robilam badanie anty Xa ze 3 razy podczas ciazy, tez tylko w tamtym labie. Pamietaj o odstepie 4 godzin od podania Clexane i badz na miejscu z pol godziny wczesniej, bo zanim zaplacisz, znajdziesz ten lab, to troche minie. Badanie kosztuje 200 zl i platnosc chyba tylko gotowka. Panie nieprzyjemne i jak na pracownie hematologii srednio potrafia pobierac krew (albo ja mialam jakiegos pecha😐). Wynik do odbioru tylko na miejscu, mozna kogos upowaznic, nie trzeba osobiscie

Dziekuję za informację :) A jak teraz biorę clexane na wieczór to nie będzie problemu jak zrobię zastrzyk rano ? Nie wiem jak to rozwiązać i puki co planuje do poniedziałku co kilka godzin zrobić wcześniej :)
    Dr kru. Napisal że mam zrobić w ciągu 4 H od zastrzyku chyba że coś źle zrozumialam😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Biopsji nie miałam tylko ten wymaz to chyba panel mikrobiologiczny czy jakoś tak ale wszystko Ok .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Miałam robiony . U mnie wszystko rośnie pięknie ,leki mogę brać nic mi nie jest , wszystkie na mnie działają . No k... Super macica . No ale coś nie pyka .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka to badanie na czynnik tak jak Ci pisała Baileys - dokładnie 4h po clexane. Tzn.wiadomo nie chodzi o 5 min w te czy we wte, ale ma ono być po 4h a nie w ciągu 4 godzin :) przesuwaj sobie clexane spokojnie - myślę również, że jeśli teraz bierzesz wieczorem a zaczniesz robić koło 6 rano (żeby w pracowni być koło tej 10) to tez krzywda ci się nie stanie.
    I to najpierw idziesz do tej pracowni, one ci dają kwity do kasy, lecisz z powrotem na górę zapłacić i dopiero wtedy na dół na pobranie więc tak jak Ci pisała Baileys te pół h musisz mieć zapasu, żeby się nie stresować jak kobiety stamtąd nie będą skłonne cię szybko do siebie wpuścić 😂 kolejek tam raczej nie ma jakiś wielkich, ale z paniami średnio bywa.

Aliglam biopsja endometrium pokazuje czy ma ono prawidłową budowę - może być na przykład mało receptywne (jak u mnie) czyli, że zarodek jakby nie ma się do czego przyczepić a raczej nie ma się czym odżywiać jak już się przyczepi albo na przykład polipowate co oznacza, że wygląda mniej więcej jak sucha ziemia i żeby zarodek się przyjął to musi trafić w te szczelinę. No a może być całkowicie w porządku, ale to bez biopsji ciężko stwierdzić - tzn.o ile mało receptywne słabo rośnie nawet na hormonach o tyle z polipowatym to już nie jest tak oczywiste.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A ja jak mialam biopsje to mialam napisane endrometium nieaktywne. Bylam dzis u dr. Kru.na środę mam skierowanie do szpitala na wywolanie. Malemu dobrze w brzuchu. Ma 3700 wagi.

Malina28., Mysza1986, Dalia90, diversik89, Panna Migotka, Mera, ipla lubią tę wiadomość

Ewelina185b
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    A ja jak mialam biopsje to mialam napisane endrometium nieaktywne. Bylam dzis u dr. Kru.na środę mam skierowanie do szpitala na wywolanie. Malemu dobrze w brzuchu. Ma 3700 wagi.

A właśnie chciałam Ci napisać, że może herbata z liści malin. Ponoć powoduje skurcze i moze wywołac porod

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Biorę 2x dziennie.
    I idealnie to opisałaś, są dni że jest ok a nagle jakieś czarne chmury i "powódź w majtkach"😁
    Dzięki za odpowiedź😊
    Ja również 2x dziennie i też różnie z tym wyciekaniem, czasem wszystko na raz, czasem taka mało rozpuszczone, czasem po mału zupełnie bez reguły 😉

Antonina lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ja również 2x dziennie i też różnie z tym wyciekaniem, czasem wszystko na raz, czasem taka mało rozpuszczone, czasem po mału zupełnie bez reguły 😉

Uffff, jakby to rzec " w kupie raźniej"😉
    Myślałam, że że mną coś nie tak😉
    Dzięki!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:

Ewelina, a gdzie Cie Kru wysyła? Na Lutycką? Naprawdę poważnie się zastanów czy chcesz tam rodzic. Ja jestem twarda sztuka tak ogolnie w zyciu, a pobyt w tym szpitalu mnie wykonczyl psychicznie i fizycznie. Oni Ci moga naprawde zrobic duza krzywde wywolywaniem porodu, a na CC wcale nie są chetni tak, jak to Kru pięknie opowiada😐

• Mikka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek dzięki za info :)
    Dr napisał że "badanie należy wykonać do 4 godzin od podania" ale jak we dwie mówicie że po 4 to tak zrobię:)

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Imbirek dzięki za info :)
    Dr napisał że "badanie należy wykonać do 4 godzin od podania" ale jak we dwie mówicie że po 4 to tak zrobię:)

No mi dr K kazała zrobić dokładnie 4h po podaniu clexane :) i tak jak mówię, nie chodzi o 5 min w jedną lub drugą stronę, ale jak dasz zastrzyk o 6 to o tej 10 musisz mieć krew pobraną. Pamiętaj że bardzo ciężko tam z parkingiem, chyba że coś się zmieniło przez te 2 lata ale wątpię :)

Co do porodówki - ja miałam cięcie w świętej rodzinie ale też różowo nie było, mimo, że byłam teoretycznie pod nadzorem ordynatora (ale ten ordynator to tam mało ma do gadania odnoszę wrażenie 😂) z tym, że ja rodziłam w okresie okołoświątecznym kiedy wszystkie normalne położne były na urlopach. W dniu, w którym wychodziłam (3 stycznia) wróciły takie, którym się chce więc wydaje mi się, że to totalnie zależy od ekipy na którą się trafi 🤷‍♀️

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ewelina, a gdzie Cie Kru wysyła? Na Lutycką? Naprawdę poważnie się zastanów czy chcesz tam rodzic. Ja jestem twarda sztuka tak ogolnie w zyciu, a pobyt w tym szpitalu mnie wykonczyl psychicznie i fizycznie. Oni Ci moga naprawde zrobic duza krzywde wywolywaniem porodu, a na CC wcale nie są chetni tak, jak to Kru pięknie opowiada😐
    Pytał się gdzie chce rodzic.I dal mi skierowanie na sw. Rodzinę. Mówił ze da znac ordynatorowi ze będę.

Ewelina185b
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych a zajście w ciążę

Bierzesz tabletki antykoncepcyjne i czujesz, że przyszedł czas na odstawienie tabeletek, bo chciałabyś już zajść w ciążę? Podobnie jak w przypadku przyjmowania tabletek, odstawienie ich także musi być świadomym działaniem. Zanim podejmiesz taką decyzję, warto dowiedzieć się, jakie mogą być ewentualne objawy odstawienia tabletek antykoncepcyjnych. Jak cały proces wpływa na organizm kobiety? Czy przyczynia się ona do komplikacji związanych z zajściem w ciążę? Odpowiadamy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ