MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Magnetyczna wrote:A ile razy dziennie bierzesz luteine? Może być tak że wyleciała ta wcześniejsza tabletka. Ogólnie nie przejmowałabym się tym za bardzo. Mi wyciekała takimi etapami. Pół dnia nic i nagle powódź w majtach 🤦♀️
Biorę 2x dziennie.
I idealnie to opisałaś, są dni że jest ok a nagle jakieś czarne chmury i "powódź w majtkach"😁
Dzięki za odpowiedź😊Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 14:26
Magnetyczna, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Tak dostałam 2 i jeden już mam dawno, a z tym drugim dzwonili wczoraj z Medartu, że mają i są bakterie a online dalej go nie ma wolałabym wiedzieć co wyszło źle
A to nie ten panel ?? Ja go mialam dostepnego u doktora albo w rejestracji u Pan jak dobrze pamietam mowily ,ze internetowo nie mam sprawdzac ,ale cos moglam pomylic . -
nick nieaktualnyCatlady wrote:Aliglam, ja po estrofemie też się tak fatalnie czułam
Ja biorę Acard , b6 , dha , medargin, d2000j , vitC .po transferze brałam encorton , orzechy brazylijskie i ananasa .
Ale cały czas nie udaje się zagnieździć naszemu zarodkowi -
nick nieaktualnyAliglam wrote:Dziękuje dziewczyny za odpowiedz bo myślałam ze tylko ze mną coś nie tak ... No trudno muszę się przemęczyć dla dobra sprawy a jakie braliście witaminy ?
Ja biorę Acard , b6 , dha , medargin, d2000j , vitC .po transferze brałam encorton , orzechy brazylijskie i ananasa .
Ale cały czas nie udaje się zagnieździć naszemu zarodkowi -
kinga25 wrote:A to nie ten panel ?? Ja go mialam dostepnego u doktora albo w rejestracji u Pan jak dobrze pamietam mowily ,ze internetowo nie mam sprawdzac ,ale cos moglam pomylic .HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI 08.19 IUI 10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
baileys wrote:Robilam badanie anty Xa ze 3 razy podczas ciazy, tez tylko w tamtym labie. Pamietaj o odstepie 4 godzin od podania Clexane i badz na miejscu z pol godziny wczesniej, bo zanim zaplacisz, znajdziesz ten lab, to troche minie. Badanie kosztuje 200 zl i platnosc chyba tylko gotowka. Panie nieprzyjemne i jak na pracownie hematologii srednio potrafia pobierac krew (albo ja mialam jakiegos pecha😐). Wynik do odbioru tylko na miejscu, mozna kogos upowaznic, nie trzeba osobiscie
Dziekuję za informację A jak teraz biorę clexane na wieczór to nie będzie problemu jak zrobię zastrzyk rano ? Nie wiem jak to rozwiązać i puki co planuje do poniedziałku co kilka godzin zrobić wcześniej
Dr kru. Napisal że mam zrobić w ciągu 4 H od zastrzyku chyba że coś źle zrozumialam😫Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 17:09
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mikka to badanie na czynnik tak jak Ci pisała Baileys - dokładnie 4h po clexane. Tzn.wiadomo nie chodzi o 5 min w te czy we wte, ale ma ono być po 4h a nie w ciągu 4 godzin przesuwaj sobie clexane spokojnie - myślę również, że jeśli teraz bierzesz wieczorem a zaczniesz robić koło 6 rano (żeby w pracowni być koło tej 10) to tez krzywda ci się nie stanie.
I to najpierw idziesz do tej pracowni, one ci dają kwity do kasy, lecisz z powrotem na górę zapłacić i dopiero wtedy na dół na pobranie więc tak jak Ci pisała Baileys te pół h musisz mieć zapasu, żeby się nie stresować jak kobiety stamtąd nie będą skłonne cię szybko do siebie wpuścić 😂 kolejek tam raczej nie ma jakiś wielkich, ale z paniami średnio bywa.
Aliglam biopsja endometrium pokazuje czy ma ono prawidłową budowę - może być na przykład mało receptywne (jak u mnie) czyli, że zarodek jakby nie ma się do czego przyczepić a raczej nie ma się czym odżywiać jak już się przyczepi albo na przykład polipowate co oznacza, że wygląda mniej więcej jak sucha ziemia i żeby zarodek się przyjął to musi trafić w te szczelinę. No a może być całkowicie w porządku, ale to bez biopsji ciężko stwierdzić - tzn.o ile mało receptywne słabo rośnie nawet na hormonach o tyle z polipowatym to już nie jest tak oczywiste.M&K 2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Za dużo/aliglam mialyscie biopsje endometrium?
Malina28., Mysza1986, Dalia90, diversik89, Panna Migotka, Mera, ipla lubią tę wiadomość
Ewelina185b -
Ewelina185b wrote:A ja jak mialam biopsje to mialam napisane endrometium nieaktywne. Bylam dzis u dr. Kru.na środę mam skierowanie do szpitala na wywolanie. Malemu dobrze w brzuchu. Ma 3700 wagi.
A właśnie chciałam Ci napisać, że może herbata z liści malin. Ponoć powoduje skurcze i moze wywołac porod -
Antonina wrote:Biorę 2x dziennie.
I idealnie to opisałaś, są dni że jest ok a nagle jakieś czarne chmury i "powódź w majtkach"😁
Dzięki za odpowiedź😊Antonina lubi tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Ja również 2x dziennie i też różnie z tym wyciekaniem, czasem wszystko na raz, czasem taka mało rozpuszczone, czasem po mału zupełnie bez reguły 😉
Uffff, jakby to rzec " w kupie raźniej"😉
Myślałam, że że mną coś nie tak😉
Dzięki!Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyEwelina185b wrote:A ja jak mialam biopsje to mialam napisane endrometium nieaktywne. Bylam dzis u dr. Kru.na środę mam skierowanie do szpitala na wywolanie. Malemu dobrze w brzuchu. Ma 3700 wagi.
Ewelina, a gdzie Cie Kru wysyła? Na Lutycką? Naprawdę poważnie się zastanów czy chcesz tam rodzic. Ja jestem twarda sztuka tak ogolnie w zyciu, a pobyt w tym szpitalu mnie wykonczyl psychicznie i fizycznie. Oni Ci moga naprawde zrobic duza krzywde wywolywaniem porodu, a na CC wcale nie są chetni tak, jak to Kru pięknie opowiada😐 -
Mikka wrote:Imbirek dzięki za info
Dr napisał że "badanie należy wykonać do 4 godzin od podania" ale jak we dwie mówicie że po 4 to tak zrobię
No mi dr K kazała zrobić dokładnie 4h po podaniu clexane i tak jak mówię, nie chodzi o 5 min w jedną lub drugą stronę, ale jak dasz zastrzyk o 6 to o tej 10 musisz mieć krew pobraną. Pamiętaj że bardzo ciężko tam z parkingiem, chyba że coś się zmieniło przez te 2 lata ale wątpię
Co do porodówki - ja miałam cięcie w świętej rodzinie ale też różowo nie było, mimo, że byłam teoretycznie pod nadzorem ordynatora (ale ten ordynator to tam mało ma do gadania odnoszę wrażenie 😂) z tym, że ja rodziłam w okresie okołoświątecznym kiedy wszystkie normalne położne były na urlopach. W dniu, w którym wychodziłam (3 stycznia) wróciły takie, którym się chce więc wydaje mi się, że to totalnie zależy od ekipy na którą się trafi 🤷♀️
M&K 2017
M 😍 2020 -
baileys wrote:Ewelina, a gdzie Cie Kru wysyła? Na Lutycką? Naprawdę poważnie się zastanów czy chcesz tam rodzic. Ja jestem twarda sztuka tak ogolnie w zyciu, a pobyt w tym szpitalu mnie wykonczyl psychicznie i fizycznie. Oni Ci moga naprawde zrobic duza krzywde wywolywaniem porodu, a na CC wcale nie są chetni tak, jak to Kru pięknie opowiada😐Ewelina185b