X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:13

Antonina, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2019, 17:13

• Antonina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magnetyczna wrote:
    A ile razy dziennie bierzesz luteine? Może być tak że wyleciała ta wcześniejsza tabletka. Ogólnie nie przejmowałabym się tym za bardzo. Mi wyciekała takimi etapami. Pół dnia nic i nagle powódź w majtach 🤦‍♀️

Biorę 2x dziennie.
    I idealnie to opisałaś, są dni że jest ok a nagle jakieś czarne chmury i "powódź w majtkach"😁
    Dzięki za odpowiedź😊

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 14:26

Magnetyczna, Mysza1986 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Tak dostałam 2 i jeden już mam dawno, a z tym drugim dzwonili wczoraj z Medartu, że mają i są bakterie a online dalej go nie ma :( wolałabym wiedzieć co wyszło źle :(

A to nie ten panel ?? Ja go mialam dostepnego u doktora albo w rejestracji u Pan jak dobrze pamietam mowily ,ze internetowo nie mam sprawdzac ,ale cos moglam pomylic .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Aliglam, ja po estrofemie też się tak fatalnie czułam :(
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz bo myślałam ze tylko ze mną coś nie tak ... No trudno muszę się przemęczyć dla dobra sprawy :) a jakie braliście witaminy ?
    Ja biorę Acard , b6 , dha , medargin, d2000j , vitC .po transferze brałam encorton , orzechy brazylijskie i ananasa .
    Ale cały czas nie udaje się zagnieździć naszemu zarodkowi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aliglam wrote:
    Dziękuje dziewczyny za odpowiedz bo myślałam ze tylko ze mną coś nie tak ... No trudno muszę się przemęczyć dla dobra sprawy :) a jakie braliście witaminy ?
    Ja biorę Acard , b6 , dha , medargin, d2000j , vitC .po transferze brałam encorton , orzechy brazylijskie i ananasa .
    Ale cały czas nie udaje się zagnieździć naszemu zarodkowi :(
    Moje też nie mogą się zagnieździć a niby wszystko do transferu jest perfekcyjnie . Czekam co mi dr K wymyśli .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 15:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo/aliglam mialyscie biopsje endometrium?

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    A to nie ten panel ?? Ja go mialam dostepnego u doktora albo w rejestracji u Pan jak dobrze pamietam mowily ,ze internetowo nie mam sprawdzac ,ale cos moglam pomylic .
    Poczekam na wizytę i zobaczę co tam za bakterie sobie u mnie żyją :p teraz muszę czekać na @

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Robilam badanie anty Xa ze 3 razy podczas ciazy, tez tylko w tamtym labie. Pamietaj o odstepie 4 godzin od podania Clexane i badz na miejscu z pol godziny wczesniej, bo zanim zaplacisz, znajdziesz ten lab, to troche minie. Badanie kosztuje 200 zl i platnosc chyba tylko gotowka. Panie nieprzyjemne i jak na pracownie hematologii srednio potrafia pobierac krew (albo ja mialam jakiegos pecha😐). Wynik do odbioru tylko na miejscu, mozna kogos upowaznic, nie trzeba osobiscie

Dziekuję za informację :) A jak teraz biorę clexane na wieczór to nie będzie problemu jak zrobię zastrzyk rano ? Nie wiem jak to rozwiązać i puki co planuje do poniedziałku co kilka godzin zrobić wcześniej :)
    Dr kru. Napisal że mam zrobić w ciągu 4 H od zastrzyku chyba że coś źle zrozumialam😫

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 listopada 2019, 17:09

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Biopsji nie miałam tylko ten wymaz to chyba panel mikrobiologiczny czy jakoś tak ale wszystko Ok .

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Miałam robiony . U mnie wszystko rośnie pięknie ,leki mogę brać nic mi nie jest , wszystkie na mnie działają . No k... Super macica . No ale coś nie pyka .

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka to badanie na czynnik tak jak Ci pisała Baileys - dokładnie 4h po clexane. Tzn.wiadomo nie chodzi o 5 min w te czy we wte, ale ma ono być po 4h a nie w ciągu 4 godzin :) przesuwaj sobie clexane spokojnie - myślę również, że jeśli teraz bierzesz wieczorem a zaczniesz robić koło 6 rano (żeby w pracowni być koło tej 10) to tez krzywda ci się nie stanie.
    I to najpierw idziesz do tej pracowni, one ci dają kwity do kasy, lecisz z powrotem na górę zapłacić i dopiero wtedy na dół na pobranie więc tak jak Ci pisała Baileys te pół h musisz mieć zapasu, żeby się nie stresować jak kobiety stamtąd nie będą skłonne cię szybko do siebie wpuścić 😂 kolejek tam raczej nie ma jakiś wielkich, ale z paniami średnio bywa.

Aliglam biopsja endometrium pokazuje czy ma ono prawidłową budowę - może być na przykład mało receptywne (jak u mnie) czyli, że zarodek jakby nie ma się do czego przyczepić a raczej nie ma się czym odżywiać jak już się przyczepi albo na przykład polipowate co oznacza, że wygląda mniej więcej jak sucha ziemia i żeby zarodek się przyjął to musi trafić w te szczelinę. No a może być całkowicie w porządku, ale to bez biopsji ciężko stwierdzić - tzn.o ile mało receptywne słabo rośnie nawet na hormonach o tyle z polipowatym to już nie jest tak oczywiste.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    A ja jak mialam biopsje to mialam napisane endrometium nieaktywne. Bylam dzis u dr. Kru.na środę mam skierowanie do szpitala na wywolanie. Malemu dobrze w brzuchu. Ma 3700 wagi.

Malina28., Mysza1986, Dalia90, diversik89, Panna Migotka, Mera, ipla lubią tę wiadomość

Ewelina185b
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:
    A ja jak mialam biopsje to mialam napisane endrometium nieaktywne. Bylam dzis u dr. Kru.na środę mam skierowanie do szpitala na wywolanie. Malemu dobrze w brzuchu. Ma 3700 wagi.

A właśnie chciałam Ci napisać, że może herbata z liści malin. Ponoć powoduje skurcze i moze wywołac porod

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Biorę 2x dziennie.
    I idealnie to opisałaś, są dni że jest ok a nagle jakieś czarne chmury i "powódź w majtkach"😁
    Dzięki za odpowiedź😊
    Ja również 2x dziennie i też różnie z tym wyciekaniem, czasem wszystko na raz, czasem taka mało rozpuszczone, czasem po mału zupełnie bez reguły 😉

Antonina lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ja również 2x dziennie i też różnie z tym wyciekaniem, czasem wszystko na raz, czasem taka mało rozpuszczone, czasem po mału zupełnie bez reguły 😉

Uffff, jakby to rzec " w kupie raźniej"😉
    Myślałam, że że mną coś nie tak😉
    Dzięki!

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 listopada 2019, 19:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185b wrote:

Ewelina, a gdzie Cie Kru wysyła? Na Lutycką? Naprawdę poważnie się zastanów czy chcesz tam rodzic. Ja jestem twarda sztuka tak ogolnie w zyciu, a pobyt w tym szpitalu mnie wykonczyl psychicznie i fizycznie. Oni Ci moga naprawde zrobic duza krzywde wywolywaniem porodu, a na CC wcale nie są chetni tak, jak to Kru pięknie opowiada😐

• Mikka Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek dzięki za info :)
    Dr napisał że "badanie należy wykonać do 4 godzin od podania" ale jak we dwie mówicie że po 4 to tak zrobię:)

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Imbirek dzięki za info :)
    Dr napisał że "badanie należy wykonać do 4 godzin od podania" ale jak we dwie mówicie że po 4 to tak zrobię:)

No mi dr K kazała zrobić dokładnie 4h po podaniu clexane :) i tak jak mówię, nie chodzi o 5 min w jedną lub drugą stronę, ale jak dasz zastrzyk o 6 to o tej 10 musisz mieć krew pobraną. Pamiętaj że bardzo ciężko tam z parkingiem, chyba że coś się zmieniło przez te 2 lata ale wątpię :)

Co do porodówki - ja miałam cięcie w świętej rodzinie ale też różowo nie było, mimo, że byłam teoretycznie pod nadzorem ordynatora (ale ten ordynator to tam mało ma do gadania odnoszę wrażenie 😂) z tym, że ja rodziłam w okresie okołoświątecznym kiedy wszystkie normalne położne były na urlopach. W dniu, w którym wychodziłam (3 stycznia) wróciły takie, którym się chce więc wydaje mi się, że to totalnie zależy od ekipy na którą się trafi 🤷‍♀️

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Ewelina185b Autorytet

Wysłany: 23 listopada 2019, 21:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Ewelina, a gdzie Cie Kru wysyła? Na Lutycką? Naprawdę poważnie się zastanów czy chcesz tam rodzic. Ja jestem twarda sztuka tak ogolnie w zyciu, a pobyt w tym szpitalu mnie wykonczyl psychicznie i fizycznie. Oni Ci moga naprawde zrobic duza krzywde wywolywaniem porodu, a na CC wcale nie są chetni tak, jak to Kru pięknie opowiada😐
    Pytał się gdzie chce rodzic.I dal mi skierowanie na sw. Rodzinę. Mówił ze da znac ordynatorowi ze będę.

Ewelina185b
‹‹ 1813 1814 1815 1816 1817 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ