Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    Ja też wychodzę z założenia że najważniejsze aby Dzidzia była Zdrowa ale przeczucie wewnętrzne od początku mówią mi że chłopak ( wszsytko co kwaśne mi smakuje od początku) Już za kilka tygodni będziemy wiedziały czy doktor Sz dobrze występował
    :)
    A Wy tez tak macie, ze macie smaki na różne rzeczy?

Z piciem wody to U mnie jeszcze o tyle skomplikowana sytuacja że po prostu się niedobrze po niej robi. Ale patrząc na skutki jakie niesie za sobą obniżony płyn owodniowy to próbuje na sile w sobie wymuszać. Już próbowałam dodawać Soków, owoców i mięty i nadal to nie pomaga.

Ja od wczoraj chora. Zawalone gardło i nos. Wiem, ze już kiedyś pisaliście, co można w ciąży stosować. Ale byłby ktoś miły i mi przypomniał? Bo standardowe tabletki do ssania pewnie odpadają?
    Ja co prawda w ciąży nie jestem ale jak dostałam opierdizel od Kru to nauczyłam się pić 🤔 ja chodzę z mniejszą butelką i widzę że mi ubywa szybko i znowu przelewam . Jakoś mi się tak wydaje że więcej pije . Alexxandra u mamy ginekolog słyszałam że jak jest nie dobrze można pić wodę gazowaną to niby zmniejsza mdłości a na przeziębienie polecam takie rozmrożone maliny trochę miodu w to bo kwaśne i gardło powinno przejść .

alexxandra_aa lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    Ja też wychodzę z założenia że najważniejsze aby Dzidzia była Zdrowa ale przeczucie wewnętrzne od początku mówią mi że chłopak ( wszsytko co kwaśne mi smakuje od początku) Już za kilka tygodni będziemy wiedziały czy doktor Sz dobrze występował

Z piciem wody to U mnie jeszcze o tyle skomplikowana sytuacja że po prostu się niedobrze po niej robi. Ale patrząc na skutki jakie niesie za sobą obniżony płyn owodniowy to próbuje na sile w sobie wymuszać. Już próbowałam dodawać Soków, owoców i mięty i nadal to nie pomaga.

Ja od wczoraj chora. Zawalone gardło i nos. Wiem, ze już kiedyś pisaliście, co można w ciąży stosować. Ale byłby ktoś miły i mi przypomniał? Bo standardowe tabletki do ssania pewnie odpadają?

Można zarzyc parcetamol:)
    A ma zatkany nosek polecam wodę morską... dopiero w ciąży przekonałam się że naprawdę działa i nie ma nic lepszego jak inhacje.... mnie rozłożyło na początku ciąży A że miałam tyle leków przypisanych to już nie chciałam brać kolejnych i inhalacje uratowały mi życie:) A na gardło miód maliny i syrop , cebuli :)

• Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:

Ja mam to samo bol gardla taki, ze sliny nie moge przełknąć ja psikam tantum verde , bo domowe sposoby nie dzialaja. Ja ogólnie bardzo malo pije muszę sie jakos zmusic.

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kinga i Imbirek dzięki 😉 trochę mi lepiej będę się oszczędzała tak jak kazał.

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    Jest dobrze 😊
    Ja co badanie to miałam między 3,5 a 3,9.
    Tydzień temu zaczęła się skracać, pierwszy pomiar 2,9 a drugi 3,1. Mój gin mówi, że wynik i tak w normie ale zapobiegawczo od samego początku nakazuje duuuzo leżeć

Dzięki 😀 to oby u mnie też się tak utrzymywało.

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Dzięki 😀 to oby u mnie też się tak utrzymywało.

Tylko jak tu się oszczędzać przy dziecku 🙄 ja mam cały czas w zaleceniach 'oszczędzający tryb życia' i za każdym razem jak mi to dr mówi się śmieję: 'taaaa jasne' 🤣

A to widzicie, jakoś nie zarejestrowałam, że Sz się pomylił, ale z drugiej strony na te setki par co się przewalają przez jego gabinet to nawet statystycznie jakiś tam błąd jest nieunikniony :) u mnie w każdym razie prawidłowo podał płeć 3 dzieci 😁

bdziągwa lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, czy macie odsprzedać plastry systen 50?

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Dziewczyny, czy macie odsprzedać plastry systen 50?
    Ja chyba jeszcze mam, poszukam w apteczce

bv5tg9v.png
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Ja chyba jeszcze mam, poszukam w apteczce

Dziękuję Myszą , ale już znaleźliśmy w Inowrocławiu😉bo potrzebujemy 3 opakowan

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2020, 20:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Ja co prawda w ciąży nie jestem ale jak dostałam opierdizel od Kru to nauczyłam się pić 🤔 ja chodzę z mniejszą butelką i widzę że mi ubywa szybko i znowu przelewam . Jakoś mi się tak wydaje że więcej pije . Alexxandra u mamy ginekolog słyszałam że jak jest nie dobrze można pić wodę gazowaną to niby zmniejsza mdłości a na przeziębienie polecam takie rozmrożone maliny trochę miodu w to bo kwaśne i gardło powinno przejść .
    Na mdlosci pomaga ssanie zamrozonych kawalkow ananasa, imbir lub chrupki kukurydziane. Takie sa zalecenia pofczad chwmioterapii gdy sa mdlosci, moze pomoze.

• alexxandra_aa Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny❤️

Zaopatrzyłem się w specyfiki i mam nadaieje, ze będzie lepiej:)
    Miód, maliny, tatum verde i irigasin do płukania nosa. Ale pani w aptece dwa mi jeszcze jakie nowy specyfik do nosa dla
    Kobiet w ciąży. Na bazie soli morskiej, kwasu hiauronowego i olejków eterycznych

A wogole taka ciekawostka. W nocy budzę się ze spierzchnietymi ustami. Nawet czasami są tak Popękane, ze pojawia die krew. Wiec nauczona doświadczeniem ( przed ciąża) kupiłam w aptece maść z witamina A.
    Posmarowałam usta i nos ( po ciągłym dmuchaniu przydałoby się nawilżyć) i coś mnie tchnęło i wpisałam w neta czy mogę w ciąży używać tej maści
    Odpowiedz NIE!
    Wiec szybko pod wodę zmylam wszystko.
    Kolejna mysl- ze muszę przejrzeć składy wszystkich kremów jakie używam, bo całkiem nieświadomie mogę coś używać czego nie powinnam :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 23:17

Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178

Wysłany: 11 stycznia 2020, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy wrote:
    Ja nie zauważyłam u siebie żadnych zachcianek. Bardzo lubię słodycze, ale przed ciążą też tak miałam. Kapustę kiszoną przed ciążą też pochłaniałam samą, więc ciąża nie spowodowała zmian.
    A co do tej wody, to ciekawe ile jej zostaje bo ja mam wrażenie, że ciągle siedzę w toalecie i siusiam😊

A ja w ciąży wręcz przeciwnie - Orawie nie mam ochoty na słodkie. Zjem do południa coś po śniadaniu, a potem mnie na mysl o słodkim odrzuca :(
    Wyjątkiem jest torcik wedlowski- jego mogę jeść :)

8dpt beta 97,5
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 06:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    Dzięki dziewczyny❤️

Zaopatrzyłem się w specyfiki i mam nadaieje, ze będzie lepiej:)
    Miód, maliny, tatum verde i irigasin do płukania nosa. Ale pani w aptece dwa mi jeszcze jakie nowy specyfik do nosa dla
    Kobiet w ciąży. Na bazie soli morskiej, kwasu hiauronowego i olejków eterycznych

A wogole taka ciekawostka. W nocy budzę się ze spierzchnietymi ustami. Nawet czasami są tak Popękane, ze pojawia die krew. Wiec nauczona doświadczeniem ( przed ciąża) kupiłam w aptece maść z witamina A.
    Posmarowałam usta i nos ( po ciągłym dmuchaniu przydałoby się nawilżyć) i coś mnie tchnęło i wpisałam w neta czy mogę w ciąży używać tej maści
    Odpowiedz NIE!
    Wiec szybko pod wodę zmylam wszystko.
    Kolejna mysl- ze muszę przejrzeć składy wszystkich kremów jakie używam, bo całkiem nieświadomie mogę coś używać czego nie powinnam :(

Szczególną uwage na witamine A zwróć

• nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Szczególną uwage na witamine A zwróć

Wszystkie kremy z retinolem, ale tez z kwasami są niewskazane w ciazy. Zwlaszcza z kwesem salicylowym, glikolowym.
    Przy karmieniu podobno też sie nie powinno ich stosowac, ale ja co kilka dni uzywam Effaclar Duo, bo bez kwasow wygladam jak kupa i musze cere choc troche zluszczyc. Młoda poki co swiecic nie zaczeła🤪

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Wysłany: 12 stycznia 2020, 10:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja bym nie wpadła na to, żeby zwrócić uwagę na kremy. Wprawdzie głównie używam cepathil i hello body, ale nigdy ich skaldow nie sprawdzałam.

Moja mama do mnie stwierdziła- ze nie da się wszystkiego przewidzieć i kiedyś nie było tyle wskazówek dla kobiet w ciąży i jakoś dawały radę :) ale jednak od dzisiaj nic nie przyjmuje jako oczywistość :) nawet pomadki do ust

8dpt beta 97,5
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348

Wysłany: 12 stycznia 2020, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Możesz sobie zrobić naturalne balsamy do ust w domu i będziesz dokładnie znała ich skład, mogę Ci przemycic składniki 😉

Chętnie:) podrzuć jakaś inspiracje :)

8dpt beta 97,5
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    to jest taki na wszystko na usta też, szczególnie jak teraz jest mroźnej.

1/2 szklanki oleju kokosowego
    2 łyżki masła she
    10 kropli olejku migdałowego
    20 kropli olejku pomarańczowego
    1/2 łyżeczki witaminy E.

to wszystko miksuje około 7 minut wkładam do szklanej miseczki i mam gotowe 😊

Jak nie mam czasu na zakupy jakieś większe, to dla dziewczynek też tak robię tylko nie dodaje olejków eterycznych.
    A ja nie mam takiej wiedzy o olejach i mikstura h więc polecam wersję dla leniwych czyli posmarowanie ust miodem na noc 😊 trochę lepko ale rano usta nawilzone i odżywione (of course miód prawdziwy nie sztuczny) 😉

Anulas, Antonina, alexxandra_aa, diversik89 lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Skarbnice wiedzy mam pytanie 🤗

Jak wygląda przygotowanie do ivf u AB, bo jestem po ostatniej IUI i w przypadku negatywnego skutku prosił mnie o wizytę w 2/3 dniu cyklu i mówił o stymulacji, a ja tutaj u Was czytałam ze poprzedzało to często jakieś hormony w cyklu poprzednim, nie wiem jak się czasowo nastawić na to wszystko i wole wiedzieć z wyprzedzeniem. ❤️❤️

Ostatnio tutaj więcej wpisów o kończących ciążach i pewnie po rozwiązaniu już tutaj przestaną mamy zaglądać 😒 z braku czasu 😒🧸🧸🧸

• Anulas Autorytet

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Skarbnice wiedzy mam pytanie 🤗

Jak wygląda przygotowanie do ivf u AB, bo jestem po ostatniej IUI i w przypadku negatywnego skutku prosił mnie o wizytę w 2/3 dniu cyklu i mówił o stymulacji, a ja tutaj u Was czytałam ze poprzedzało to często jakieś hormony w cyklu poprzednim, nie wiem jak się czasowo nastawić na to wszystko i wole wiedzieć z wyprzedzeniem. ❤️❤️

Ostatnio tutaj więcej wpisów o kończących ciążach i pewnie po rozwiązaniu już tutaj przestaną mamy zaglądać 😒 z braku czasu 😒🧸🧸🧸

Nie jestem u AB, ale co do badan to wazne beda te w 2/3 dniu cyklu. Na pewno je zleci.

Wysłany: 12 stycznia 2020, 19:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    baileys wrote:
    Wszystkie kremy z retinolem, ale tez z kwasami są niewskazane w ciazy. Zwlaszcza z kwesem salicylowym, glikolowym.
    Przy karmieniu podobno też sie nie powinno ich stosowac, ale ja co kilka dni uzywam Effaclar Duo, bo bez kwasow wygladam jak kupa i musze cere choc troche zluszczyc. Młoda poki co swiecic nie zaczeła🤪

Ja mam z kolei kłopot teraz bo strasznie popękały mi naczynka. Muszę coś w aptece podpytać, bo wyobrażam sobie minę doktora AB jak
    Poproszę by doradził mi jakiś krem bezpieczny 🤣

8dpt beta 97,5
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
‹‹ 1929 1930 1931 1932 1933 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ