MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyalexxandra_aa wrote:Ja też wychodzę z założenia że najważniejsze aby Dzidzia była Zdrowa ale przeczucie wewnętrzne od początku mówią mi że chłopak ( wszsytko co kwaśne mi smakuje od początku) Już za kilka tygodni będziemy wiedziały czy doktor Sz dobrze występował
A Wy tez tak macie, ze macie smaki na różne rzeczy?
Z piciem wody to U mnie jeszcze o tyle skomplikowana sytuacja że po prostu się niedobrze po niej robi. Ale patrząc na skutki jakie niesie za sobą obniżony płyn owodniowy to próbuje na sile w sobie wymuszać. Już próbowałam dodawać Soków, owoców i mięty i nadal to nie pomaga.
Ja od wczoraj chora. Zawalone gardło i nos. Wiem, ze już kiedyś pisaliście, co można w ciąży stosować. Ale byłby ktoś miły i mi przypomniał? Bo standardowe tabletki do ssania pewnie odpadają?alexxandra_aa lubi tę wiadomość
-
alexxandra_aa wrote:Ja też wychodzę z założenia że najważniejsze aby Dzidzia była Zdrowa ale przeczucie wewnętrzne od początku mówią mi że chłopak ( wszsytko co kwaśne mi smakuje od początku) Już za kilka tygodni będziemy wiedziały czy doktor Sz dobrze występował
Z piciem wody to U mnie jeszcze o tyle skomplikowana sytuacja że po prostu się niedobrze po niej robi. Ale patrząc na skutki jakie niesie za sobą obniżony płyn owodniowy to próbuje na sile w sobie wymuszać. Już próbowałam dodawać Soków, owoców i mięty i nadal to nie pomaga.
Ja od wczoraj chora. Zawalone gardło i nos. Wiem, ze już kiedyś pisaliście, co można w ciąży stosować. Ale byłby ktoś miły i mi przypomniał? Bo standardowe tabletki do ssania pewnie odpadają?
Można zarzyc parcetamol:)
A ma zatkany nosek polecam wodę morską... dopiero w ciąży przekonałam się że naprawdę działa i nie ma nic lepszego jak inhacje.... mnie rozłożyło na początku ciąży A że miałam tyle leków przypisanych to już nie chciałam brać kolejnych i inhalacje uratowały mi życie:) A na gardło miód maliny i syrop , cebulialexxandra_aa lubi tę wiadomość
-
alexxandra_aa wrote:Ja też wychodzę z założenia że najważniejsze aby Dzidzia była Zdrowa ale przeczucie wewnętrzne od początku mówią mi że chłopak ( wszsytko co kwaśne mi smakuje od początku) Już za kilka tygodni będziemy wiedziały czy doktor Sz dobrze występował
Ja od wczoraj chora. Zawalone gardło i nos. Wiem, ze już kiedyś pisaliście, co można w ciąży stosować. Ale byłby ktoś miły i mi przypomniał? Bo standardowe tabletki do ssania pewnie odpadają?alexxandra_aa lubi tę wiadomość
-
Ruda2017 wrote:Jest dobrze 😊
Ja co badanie to miałam między 3,5 a 3,9.
Tydzień temu zaczęła się skracać, pierwszy pomiar 2,9 a drugi 3,1. Mój gin mówi, że wynik i tak w normie ale zapobiegawczo od samego początku nakazuje duuuzo leżeć
Dzięki 😀 to oby u mnie też się tak utrzymywało.Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link] -
bdziągwa wrote:Dzięki 😀 to oby u mnie też się tak utrzymywało.
Tylko jak tu się oszczędzać przy dziecku 🙄 ja mam cały czas w zaleceniach 'oszczędzający tryb życia' i za każdym razem jak mi to dr mówi się śmieję: 'taaaa jasne' 🤣
A to widzicie, jakoś nie zarejestrowałam, że Sz się pomylił, ale z drugiej strony na te setki par co się przewalają przez jego gabinet to nawet statystycznie jakiś tam błąd jest nieunikniony u mnie w każdym razie prawidłowo podał płeć 3 dzieci 😁bdziągwa lubi tę wiadomość
M&K 2017
M 😍 2020 -
Dziewczyny, czy macie odsprzedać plastry systen 50?Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Mysza1986 wrote:Ja chyba jeszcze mam, poszukam w apteczce
Dziękuję Myszą , ale już znaleźliśmy w Inowrocławiu😉bo potrzebujemy 3 opakowanMysza1986 lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
nick nieaktualnyZa dużo wrote:Ja co prawda w ciąży nie jestem ale jak dostałam opierdizel od Kru to nauczyłam się pić 🤔 ja chodzę z mniejszą butelką i widzę że mi ubywa szybko i znowu przelewam . Jakoś mi się tak wydaje że więcej pije . Alexxandra u mamy ginekolog słyszałam że jak jest nie dobrze można pić wodę gazowaną to niby zmniejsza mdłości a na przeziębienie polecam takie rozmrożone maliny trochę miodu w to bo kwaśne i gardło powinno przejść .
alexxandra_aa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny❤️
Zaopatrzyłem się w specyfiki i mam nadaieje, ze będzie lepiej:)
Miód, maliny, tatum verde i irigasin do płukania nosa. Ale pani w aptece dwa mi jeszcze jakie nowy specyfik do nosa dla
Kobiet w ciąży. Na bazie soli morskiej, kwasu hiauronowego i olejków eterycznych
A wogole taka ciekawostka. W nocy budzę się ze spierzchnietymi ustami. Nawet czasami są tak Popękane, ze pojawia die krew. Wiec nauczona doświadczeniem ( przed ciąża) kupiłam w aptece maść z witamina A.
Posmarowałam usta i nos ( po ciągłym dmuchaniu przydałoby się nawilżyć) i coś mnie tchnęło i wpisałam w neta czy mogę w ciąży używać tej maści
Odpowiedz NIE!
Wiec szybko pod wodę zmylam wszystko.
Kolejna mysl- ze muszę przejrzeć składy wszystkich kremów jakie używam, bo całkiem nieświadomie mogę coś używać czego nie powinnamWiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2020, 23:17
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Maggy wrote:Ja nie zauważyłam u siebie żadnych zachcianek. Bardzo lubię słodycze, ale przed ciążą też tak miałam. Kapustę kiszoną przed ciążą też pochłaniałam samą, więc ciąża nie spowodowała zmian.
A co do tej wody, to ciekawe ile jej zostaje bo ja mam wrażenie, że ciągle siedzę w toalecie i siusiam😊
A ja w ciąży wręcz przeciwnie - Orawie nie mam ochoty na słodkie. Zjem do południa coś po śniadaniu, a potem mnie na mysl o słodkim odrzuca
Wyjątkiem jest torcik wedlowski- jego mogę jeśćStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
alexxandra_aa wrote:Dzięki dziewczyny❤️
Zaopatrzyłem się w specyfiki i mam nadaieje, ze będzie lepiej:)
Miód, maliny, tatum verde i irigasin do płukania nosa. Ale pani w aptece dwa mi jeszcze jakie nowy specyfik do nosa dla
Kobiet w ciąży. Na bazie soli morskiej, kwasu hiauronowego i olejków eterycznych
A wogole taka ciekawostka. W nocy budzę się ze spierzchnietymi ustami. Nawet czasami są tak Popękane, ze pojawia die krew. Wiec nauczona doświadczeniem ( przed ciąża) kupiłam w aptece maść z witamina A.
Posmarowałam usta i nos ( po ciągłym dmuchaniu przydałoby się nawilżyć) i coś mnie tchnęło i wpisałam w neta czy mogę w ciąży używać tej maści
Odpowiedz NIE!
Wiec szybko pod wodę zmylam wszystko.
Kolejna mysl- ze muszę przejrzeć składy wszystkich kremów jakie używam, bo całkiem nieświadomie mogę coś używać czego nie powinnam
Szczególną uwage na witamine A zwróć -
nick nieaktualnyAnulas wrote:Szczególną uwage na witamine A zwróć
Wszystkie kremy z retinolem, ale tez z kwasami są niewskazane w ciazy. Zwlaszcza z kwesem salicylowym, glikolowym.
Przy karmieniu podobno też sie nie powinno ich stosowac, ale ja co kilka dni uzywam Effaclar Duo, bo bez kwasow wygladam jak kupa i musze cere choc troche zluszczyc. Młoda poki co swiecic nie zaczeła🤪Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
No ja bym nie wpadła na to, żeby zwrócić uwagę na kremy. Wprawdzie głównie używam cepathil i hello body, ale nigdy ich skaldow nie sprawdzałam.
Moja mama do mnie stwierdziła- ze nie da się wszystkiego przewidzieć i kiedyś nie było tyle wskazówek dla kobiet w ciąży i jakoś dawały radę ale jednak od dzisiaj nic nie przyjmuje jako oczywistość nawet pomadki do ustStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
kinga25 wrote:Możesz sobie zrobić naturalne balsamy do ust w domu i będziesz dokładnie znała ich skład, mogę Ci przemycic składniki 😉
Chętnie:) podrzuć jakaś inspiracjeStarania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
kinga25 wrote:to jest taki na wszystko na usta też, szczególnie jak teraz jest mroźnej.
1/2 szklanki oleju kokosowego
2 łyżki masła she
10 kropli olejku migdałowego
20 kropli olejku pomarańczowego
1/2 łyżeczki witaminy E.
to wszystko miksuje około 7 minut wkładam do szklanej miseczki i mam gotowe 😊
Jak nie mam czasu na zakupy jakieś większe, to dla dziewczynek też tak robię tylko nie dodaje olejków eterycznych.Anulas, Antonina, alexxandra_aa, diversik89 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnySkarbnice wiedzy mam pytanie 🤗
Jak wygląda przygotowanie do ivf u AB, bo jestem po ostatniej IUI i w przypadku negatywnego skutku prosił mnie o wizytę w 2/3 dniu cyklu i mówił o stymulacji, a ja tutaj u Was czytałam ze poprzedzało to często jakieś hormony w cyklu poprzednim, nie wiem jak się czasowo nastawić na to wszystko i wole wiedzieć z wyprzedzeniem. ❤️❤️
Ostatnio tutaj więcej wpisów o kończących ciążach i pewnie po rozwiązaniu już tutaj przestaną mamy zaglądać 😒 z braku czasu 😒🧸🧸🧸
-
Luluiza wrote:Skarbnice wiedzy mam pytanie 🤗
Jak wygląda przygotowanie do ivf u AB, bo jestem po ostatniej IUI i w przypadku negatywnego skutku prosił mnie o wizytę w 2/3 dniu cyklu i mówił o stymulacji, a ja tutaj u Was czytałam ze poprzedzało to często jakieś hormony w cyklu poprzednim, nie wiem jak się czasowo nastawić na to wszystko i wole wiedzieć z wyprzedzeniem. ❤️❤️
Ostatnio tutaj więcej wpisów o kończących ciążach i pewnie po rozwiązaniu już tutaj przestaną mamy zaglądać 😒 z braku czasu 😒🧸🧸🧸
Nie jestem u AB, ale co do badan to wazne beda te w 2/3 dniu cyklu. Na pewno je zleci. -
baileys wrote:Wszystkie kremy z retinolem, ale tez z kwasami są niewskazane w ciazy. Zwlaszcza z kwesem salicylowym, glikolowym.
Przy karmieniu podobno też sie nie powinno ich stosowac, ale ja co kilka dni uzywam Effaclar Duo, bo bez kwasow wygladam jak kupa i musze cere choc troche zluszczyc. Młoda poki co swiecic nie zaczeła🤪
Ja mam z kolei kłopot teraz bo strasznie popękały mi naczynka. Muszę coś w aptece podpytać, bo wyobrażam sobie minę doktora AB jak
Poproszę by doradził mi jakiś krem bezpieczny 🤣Starania od lutego 2018r.
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
8dpt beta 97,5
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178