MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
diversik89 wrote:Tej pępowiny boje sje najbardziej..🙈 świetna waga do rodzenia...😍 imię już wybrane, pochwalisz się? Bo u mnie ostatnio kiepsko z pamięcią...
U nas wszystko dobrze, właśnie jestem na badaniach z krwi...a jutro wizyta;) mam nadzieję , że małA zdrowo rośnie i w końcu pokaże buzke 😍😋
Ciekawe ile nasza już waży 😍 4 tyg temu 930g 😋
Coraz ciężej się chodzi 😂 ale staram się być aktywna...
Twoja pewnie przez 4 tygodnie tez ładnie przybrała 😍
Daj znać jutro po wizycie i trzymam kciuki aby buźkę pokazała 🥰AnkaBe, Starajacsieocud, diversik89, kinga25, Angel9306 lubią tę wiadomość
MedArt-marzec 2019
IUI-08.06.2019 (puregon+ovitrelle)
[/url]
-
Dziewczyny brałyście estrofem po iui albo po transferze?🤔 bo ulotka mnie przeraziła 🙈🙄starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Hahaha ok 👍😊 zajrzałam dzisiaj bo nie estrofem 2 razy dziennie i się zastanawiałam czy to przed posiłkiem, czy po czy obojętnie 😊
Raz mówią kurde czytać ulotki a raz nie 🙄🙈🤣
Mój estradiol przed owu był aż 2200 więc ciekawa jestem w jakim celu teraz mam go brać, czyżby na wyrównanie poziomu tego hormonu? Żeby nie było go zbyt dużo? Chociaż jak się coś suplementuje to raczej po to żeby zwiększyć ilość 😋🤣Anulas wrote:Do bety brałam.
W pierwszej ciąży nawet dłużej. Nie czytaj ulotek!!!starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Mam pytanie do dziewczyn, które miały plastry. Czułyście się po nich źle? Poprzednie razy miałam tabletki i było ok. A teraz dzień w dzień głowa mi pęka jestem zmęczona, że o 21 to już muszę w łóżku leżeć bo nie wyrabiam.
Nic innego nie zmieniłam. Wszystkie suplementy, leki bez zmian. Tylko te plastry. -
Berbeć. wrote:Dziewczyny orientujecie się może gdzie w okolicach kliniki jest jakaś fajna restauracja może być bar z domowymi obiadami?
Najbliżej masz galerie Plaza z tego co kojarzę. Ale jak w Google Maps wbijesz Restouracja lub do owe jedzenie to pokaże czy coś JesZcze ciekawego jest:)Berbeć. lubi tę wiadomość
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Dziewczyny jeśli któraś potrzebuje to mogę oddać termin do doktora AB na 10.02.
Starania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
Berbeć. wrote:Dziewczyny orientujecie się może gdzie w okolicach kliniki jest jakaś fajna restauracja może być bar z domowymi obiadami?
Ja po Klinice jadam, jak wracam do Wrocławia w restauracja koło torów na przeciw A la wyścigów konnych.
Przepyszny łosoś z frytkami!!!❤Mysza1986, Berbeć., Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:Dziewczyny orientujecie się może gdzie w okolicach kliniki jest jakaś fajna restauracja może być bar z domowymi obiadami?
3 Kolory przy Obornickiej w strone Suchego Lasu.
Fela na Sobieskiego.
Budżetowa opcja to Pod Koziołkiem na Heleny Szafran.
Ja mieszkam jakies 500 m od kliniki, codziennie robie tam kilometry z wózkiem, wiec znam okolicę 😉Catlady, Berbeć., Starajacsieocud lubią tę wiadomość
-
Kokolinkaa wrote:Witajcie jestem tu nowa i przejdę do setna sprawy
😊 Lecze się w MedArt i z posiewu już 4 raz pojawiły się bakterie mimo brania antybiotyków i nie wiem co dalej. Chcemy spróbować z IUI i chciałam zapytać czy któraś pani jest zadowolona i się udało?
Wiem ze jest mnóstwo stron tego wątku chociaż polecam przeczytanie całegokopalnia wiedzy, ale można przez wyszukiwarkę Google można wpisać medart ovufriend i hasło; antybiotyki, posiew itp i przeniesie na strony na których była dyskusja na te tematy
)
Myśle ze będzie dużo przypadkow w których IUI się powiodła
Co do bakterii trzeba zwrócić uwagę jaki to typ bakterii i zmienić trochę dietę, nawyki higieniczne, probiotyki itp.
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
nick nieaktualnyKokolinkaa wrote:Witajcie jestem tu nowa i przejdę do setna sprawy
😊 Lecze się w MedArt i z posiewu już 4 raz pojawiły się bakterie mimo brania antybiotyków i nie wiem co dalej. Chcemy spróbować z IUI i chciałam zapytać czy któraś pani jest zadowolona i się udało?
Hmm a u kogo jesteście ? Przed IUI są wymagane badania i w sumie nie wiem czy do pełnego wyleczenia lekarz zgodzi się na zabieg, raczej wątpię 🤔
Kaach żyjesz ? ❤️☘️ -
Luluiza wrote:Hmm a u kogo jesteście ? Przed IUI są wymagane badania i w sumie nie wiem czy do pełnego wyleczenia lekarz zgodzi się na zabieg, raczej wątpię 🤔
Kaach żyjesz ? ❤️☘️
Żyje, żyje ostatnio jakoś się gorzej psychicznie czułam nie wiem czy duphaston ma tez w tym swój udział, ale cały czas Was czytam.
Kokolinkaa lubi tę wiadomość
HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Dziewczyny,
Dziś z rana na śpiocha o 6 zrobiłam sobie zastrzyk z Clexane,poszłam spać, później jak wstałam to w łazience zaczęła mi lecieć krew z miejsca wklucia.
Planowałam. Teraz leżę i znowu mi zaczęła lecieć.
Czy to normalnie?
Co mam zrobić?
Denerwuje sie😪Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 lutego 2020, 11:28
-
nick nieaktualnyKaach wrote:Żyje, żyje ostatnio jakoś się gorzej psychicznie czułam nie wiem czy duphaston ma tez w tym swój udział, ale cały czas Was czytam
.
Głowa do góry 💁🏻♀️ pewnie Cię dobiło to ze nie masz tego transferu teraz ? I wszystko pod górkę 😒
To wszystko kwestia czasu, uda się zobaczysz 🧸🙏🏻☘️ Masz chociaż z kim o tym pogadać ?
Ściskam 🌺 -
nick nieaktualnyAntonina wrote:Dziewczyny,
Dziś z rana na śpiocha o 6 zrobiłam sobie zastrzyk z Clexane,poszłam spać, później jak wstałam to w łazience zaczęła mi lecieć krew z miejsca wklucia.
Planowałam. Teraz leżę i znowu mi zaczęła lecieć.
Czy to normalnie?
Co mam zrobić?
Denerwuje sie😪
Ale mocno Ci leci ? Pewnie trafiłaś w jakieś naczynko, przyciśnij mocniej i trzymaj żeby się uspokoiło, ja biorę acard rano a clexane robię wiecxorem przed spaniem. Czasem majty mi przycisną miejsce i siniak wyjdzie ale bez większych akcji 🤔 -
Luluiza wrote:Ale mocno Ci leci ? Pewnie trafiłaś w jakieś naczynko, przyciśnij mocniej i trzymaj żeby się uspokoiło, ja biorę acard rano a clexane robię wiecxorem przed spaniem. Czasem majty mi przycisną miejsce i siniak wyjdzie ale bez większych akcji 🤔
Rano mi troszkę więcej poleciało. Aż mi na podłogę kapalo, po około 2 minutach ustapilo A teraz znowu na papierze toaletowym, ktory sobie polozylam na to miejsce zauważyłam krew średnicy 3 cm. Na razie spokój.Luluiza lubi tę wiadomość
-
Kaach wrote:Żyje, żyje ostatnio jakoś się gorzej psychicznie czułam nie wiem czy duphaston ma tez w tym swój udział, ale cały czas Was czytam
.
Trzymaj się dzielnie
-
Luluiza wrote:Hmm a u kogo jesteście ? Przed IUI są wymagane badania i w sumie nie wiem czy do pełnego wyleczenia lekarz zgodzi się na zabieg, raczej wątpię 🤔
Kaach żyjesz ? ❤️☘️