MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza1986 wrote:Berbeć, czosnek, miód, leki i do łóżeczka trzymam kciuki żeby szybko choróbsko cię opuściło!
PS Ktoś będzie jutro u dr Sz? Nie wiem jaki margines przyjąć a wizytę mam po południu (już mam stresa że znów coś źle ta szyjke pomiędzy)...
Nie sądzę zeby jutro było lepiej też zależy na którą masz.
Ja troche tego nie ogarniam tydzien temu szyjka u dr Kru miała 3,7 cm A dziś u dr Sz 4,2 cm .... zawsze myślałam że u Sz jest mniejsza 🙉
A wiecie dlaczego dr Sz powiedział że ilość wód ok....Ale nie mam nigdzie jaka to wartość....czytałam ten dokument od niego 3 razy 😔Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 15:45
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
bdziągwa wrote:Dziś było opóźnienie do dr Sz 1 godzina i 10 minut !
Ja troche tego nie ogarniam tydzien temu szyjka u dr Kru miała 3,7 cm A dziś u dr Sz 4,2 cm .... zawsze myślałam że u Sz jest mniejsza 🙉
A wiecie dlaczego dr Sz powiedział że ilość wód ok....Ale nie mam nigdzie jaka to wartość....czytałam ten dokument od niego 3 razy 😔
Ja na 1 wizycie prenatalnej miałam napisane że ilość wód plodowych w normie(czy jakoś tak), nie miałam podanej ilości dokładnej.
2 prenatalne miałam podaną już wartość.
-
Dzięki dziewczyny , dr Kru już odpisał E mogę wszystko zastosować co jest dostępne ... właśnie byłam w aptece ... kobieta prawie zemdlała jak usłyszała ze to dla mnie ... ze nie wolno ze leki nie zbadane ze dziecko narażam ... ze lekarz i ja nieodpowiedzialni ... i ze nie sprzeda ... poszłam do drugiej apteki i to samo ze strach jaki wpływ na dziecko ze pierwsze słyszy żeby w ciąży takie leki stosować !!!! Ale w końcu sprzedała mi i powiedziała ze mam się zastanowić poczekać 3 dni jeść marchew ten czosnek i pestki dyni ... ale robie to na swoją odpowiedzialność ....
zgłupiałam zupełnie czy brać czy dać tylko chłopaki w domu ... a czekać na rezultaty naturalne bo tak mnie nastraszyły !!!!
Psy dziś tez leki dostaną ... prawdziwa kwarantanna 😊1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Antonina wrote:Ja już po wizycie u dr Kru😊
Moj mały Króliczek waży 1200g🙉 Duża dziewczynka❤
Na szczęście sytuacja związana ze szpitalem nie miała wpływu na nic!
27+6 tc
AFI 13,98
SZYJKA 4,30
Badanie, które robiłam na Szamarzewskiego aktywność anty-Xa heparyny drobnoczastkowej, dr mówił że wyszły super!
No ale oczywiście mam syfka i muszę brać antybiotyk-Ospamox, bo nie może być tak kolorowo😉Mysza1986, Antonina lubią tę wiadomość
-
Antonina wrote:Ja na 1 wizycie prenatalnej miałam napisane że ilość wód plodowych w normie(czy jakoś tak), nie miałam podanej ilości dokładnej.
2 prenatalne miałam podaną już wartość.Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
Antonina wrote:Ja już po wizycie u dr Kru😊
Moj mały Króliczek waży 1200g🙉 Duża dziewczynka❤
Na szczęście sytuacja związana ze szpitalem nie miała wpływu na nic!
27+6 tc
AFI 13,98
SZYJKA 4,30
Badanie, które robiłam na Szamarzewskiego aktywność anty-Xa heparyny drobnoczastkowej, dr mówił że wyszły super!
No ale oczywiście mam syfka i muszę brać antybiotyk-Ospamox, bo nie może być tak kolorowo😉
PS bdźdągwa, mi to dr Kru tłumaczył że nawet jak się szyjke rano i wieczorem zmierzy to może wyjść inna dl, a już jak na 2 różnych sprzetach to w ogóle....Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 16:16
Antonina lubi tę wiadomość
-
bdziągwa wrote:Tylko ja już właśnie na drugich byłam....bo dziś mam 22 tc.
A to przepraszam ja nie pamiętam dokladnienktora jaki ma tydzień 🙉
Ale słabo z jego strony że nie napisał.
No ale jak mówił że ok to pewnie tak jest.bdziągwa lubi tę wiadomość
-
iMonia wrote:Dziewczyny , co robić ?
Zauważyłam wczoraj owsiki tzn dwie sztuki 😭
Ostatni raz to miałam chyba w zerówce ...
Dr K od wczoraj nie odpisuje na moja wiadomość☹️
Pisać do dr Kru?
Póki co jem surowy czosnek roztarty z solą bo to naturalny sposób.
Wszędzie piszą ze nic nie wolno brać!!
Jestem załamana .... wychodzi urlop w Warszawie ... w centrum Kopernika ... z kilkuset dziećmi dookoła 😢
O matko, współczuję.
Pójdę jutro na betę. Owulację miałam około 8 dni temu. Od kliku dni kłuje mnie prawy jajnik, wczoraj mi przeszło na lewy, a dzisiaj krew na majtkach. Do okresu długa droga jeszcze. Musiałby się cud zdarzyć żebym zaszła naturalnie w ciążę, aczkolwiek chyba mi to nie da spokoju. Jak znowu będzie to ciąża nie w macicy, to pogratuluję sobie odpowiedzialności. Może jakieś efekty uboczne albo jakieś naczynko pękło. -
Dziewczyny a jeszcze u małej jest niedomykalność zastawki ale powiedział że tętno prawidłowe, przepływy w sercu też.... czy ta wada do rozwiązania może zniknąć? Miała któraś tak ?Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
nick nieaktualny
-
IMonia- nie wiem jakie masz dokładnie leki, ale leki na owsice maja za zadanie nie wchłaniać się z p. pokarmowego tylko tam zostać wiec nie przesadzajmy ja bym się przeleczyla ... nie wiem jak sobie farmaceutki wyobrażają np poród siłami natury z wędrującymi po kroczu i rękach np położnej czy lekarza owsikami ( akurat to są autentyczne historie);
Bzdziagwa czy ty tez masz ciąże blizniacza?
U mnie często na wynikach pisze ze płyn w normie Ew jest jeden wymiar kieszonki zmierzony jeszcze się nie zdażyło żebym miała afi policzone)
Tak u mnie tez dr Sz wypatrzył niedomykalność zastawki u jednej z dziewczynek. U kogoś z forum tez, dr K mówiła żeby się tym nie przejmować)
Berbeć dr k zleca badanie i w 7 i 9 dniu z kolei dr AB w 10. Ale wiążące finalnie jest chyba to badanie Ok 12dpt. W sensie któraś już z kolei u nas weryfikacjaWiadomość wyedytowana przez autora: 11 lutego 2020, 17:24
bdziągwa, iMonia lubią tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
bdziągwa wrote:Dziewczyny a jeszcze u małej jest niedomykalność zastawki ale powiedział że tętno prawidłowe, przepływy w sercu też.... czy ta wada do rozwiązania może zniknąć? Miała któraś tak ?
bdziągwa lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
bdziągwa wrote:Dziewczyny a jeszcze u małej jest niedomykalność zastawki ale powiedział że tętno prawidłowe, przepływy w sercu też.... czy ta wada do rozwiązania może zniknąć? Miała któraś tak ?
Dr K nam wyjaśniła ze oni mieli tylko dwa przypadki w których niedomykalność utrzymała się do końca ale potem za pomocą leków wchłonęła się ta wada do 2 roku życia ...bdziągwa lubi tę wiadomość
1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
bdziągwa wrote:Dziś było opóźnienie do dr Sz 1 godzina i 10 minut !
A wiecie dlaczego dr Sz powiedział że ilość wód ok....Ale nie mam nigdzie jaka to wartość....czytałam ten dokument od niego 3 razy 😔
Ja tez mam tylko adnotacje ze w normie płyn owodniowy... sprawdziłam i tylko na polowkowym badaniu dr Sz wpisał AFI, a na kolejnych już tylko ze w normie.
1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
nick nieaktualnyAnkaBe wrote:IMonia- nie wiem jakie masz dokładnie leki, ale leki na owsice maja za zadanie nie wchłaniać się z p. pokarmowego tylko tam zostać wiec nie przesadzajmy ja bym się przeleczyla ... nie wiem jak sobie farmaceutki wyobrażają np poród siłami natury z wędrującymi po kroczu i rękach np położnej czy lekarza owsikami ( akurat to są autentyczne historie);
Bzdziagwa czy ty tez masz ciąże blizniacza?
U mnie często na wynikach pisze ze płyn w normie Ew jest jeden wymiar kieszonki zmierzony jeszcze się nie zdażyło żebym miała afi policzone)
Tak u mnie tez dr Sz wypatrzył niedomykalność zastawki u jednej z dziewczynek. U kogoś z forum tez, dr K mówiła żeby się tym nie przejmować)
Berbeć dr k zleca badanie i w 7 i 9 dniu z kolei dr AB w 10. Ale wiążące finalnie jest chyba to badanie Ok 12dpt. W sensie któraś już z kolei u nas weryfikacja
No to powiem Ci, że ja robiłam tylko w 5 i w7dpt przynajmniej po drugim transferze, ale skoro zmniejszyła się no to chyba nie było sensu robić w 9 -
Berbeć. wrote:Dziewczyny u nas wynik bety z dnia 7 jest wiążący, tak? Czemu w innych klinikach każą dopierorw 12dpt robić?
-
AnkaBe, Catlady, i Monia dzięki dziewczyny ...trochę mi lepiej 🙏❤
P.S. Tak jestem w ciąży bliźniaczej będzie chłopak i dziewczyna 👩👧👦Berbeć., Catlady, Kaach, iMonia, diversik89, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
-
nick nieaktualnyNowa38 wrote:Też się zawsze nad tym zastanawiałam i przy drugim transferze robiłam betę chyba w 11 dniu. Po pierwszym zrobiłam w 7 dniu i Z. kazal odstawic leki, później się zastanawialam czy nie za szybko zrobiłam.
I w tym 11 była pozytywna tak? -
Berbeć. wrote:No to powiem Ci, że ja robiłam tylko w 5 i w7dpt przynajmniej po drugim transferze, ale skoro zmniejszyła się no to chyba nie było sensu robić w 9
Berbeć. lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Cześć dziewczyny 😊 baaardzo dawno mnie tu nie było 🙈 ale przy małym brzdącu ciężko znaleźć czas ,żeby do was zajrzeć 😓 no chyba że śpi tak jak teraz właśnie 😁
Mam pytanie do dziewczyn, które właśnie podchodzą,lub są po kolejnym transferze, z już gotowymi zarodkami-jaki jest teraz mniej więcej koszt takiego transferu? Jesteśmy już po jednym ,udanym in vitro w Med Art (synek ma już 4 miesiące ❤) i mamy jeszcze 5 zarodków i zastanwiam się jaki jest koszt całego takiego transferu ? Leki itp?