MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyMysza1986 wrote:Dziewczyny orientujecie się czy dziś klinika czynna?
Pewnie tylko panikuję, ale muszę mieć pewność że słabe i sporadyczne od wczoraj wieczora ruchy malucha to tylko jego lenistwo... Wolałabym się wbić do kliniki niż wyczekiwac godzinami na polnej... Jest też opcja podejchania do apteki po detektor ale nie wiem czy pierwsze użycie Jeszce w stresie da mi spokój...
Polecam Ci podjechać na Lutycka. Jakkolwiek po swoim porodzie nie znosze tego szpitala, to na pewno "obsluza" Cie tam szybciej niz na Polnej, zbada Cie polozna, ginekolog, zrobia usg i ktg. Ja tak kilka razy robilam w trakcie ciazy jak mialam jakies watpliwosci. Po wszystkim odmawialam hospitalizacji i po prostu jak bylo ok, to szlam do domu.Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
baileys wrote:Polecam Ci podjechać na Lutycka. Jakkolwiek po swoim porodzie nie znosze tego szpitala, to na pewno "obsluza" Cie tam szybciej niz na Polnej, zbada Cie polozna, ginekolog, zrobia usg i ktg. Ja tak kilka razy robilam w trakcie ciazy jak mialam jakies watpliwosci. Po wszystkim odmawialam hospitalizacji i po prostu jak bylo ok, to szlam do domu.
Edit. I nawet "odpukuje" jak się do niego zapuka w brzuch więc ciśnienie mi spadło 😏 ale te radę z lutycką zachowuję 😘😘😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 08:25
-
Dalia90 wrote:Jeśli chodzi o must have to na pewno pajace na zamki do spania 😁 duża ilość pieluch tetrowych, flaneli. W dzień zakładamy bluzki i spodenki - cały dzień w pajacu podobno krępuje ruchy u dziecka 🙃.
Wlasnie tak to jest, co matkz to inna opinia. Kazda musi znalezc to co jej najbardziej odpowiadaWg mnie pajace sa najwygodniejsze i najluzniejsze, a spodenki cisna w brzuch 🤦♀️ ale do chusty pajace sie nie nadaja, wiec warto te spodenki miec 😁
Niezapominajka zobacz jaka ja mialam bete po ostatnim transferze (stopka). To bylo 12 dpo. Ovitrelle jedna dawka. I beta 0. Jestem przekonana, że skoro dr K kazala Ci zrobic INR i APTT to wg niej jest ok.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
👧 2017 ❤ 👶 2021
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny!!!
Dzisiaj beta 11,28 !! szok!!...ale ale....nie cieszę się póki co zbytnio (chociaż wiadomo gdzieś tam w środku nadzieja jest), ale przypomniało mi się, że przecież był zastrzyk z ovitrelle, więc nie wiadomo czy to jeszcze jego resztki się utrzymują czy co:/
Bedzie dobrze👍 i odpusc spacery skoro plamisz
niezapominajka12345, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Dla mnie kp to wzloty i upadki, chciałam przez pewien czas pokarmic dziewczynki, sprawiało mi to wiele radosci, ale pewnego dnia doszlysmy z coreczkami do naszego pułapu i poprostu przeszliśmy na mm .Nastawienie jest bardzo ważne.
Dobra rada dla przyszłych mamuś- ściągajcie od poczatku mleko i uczcie pic z butelki, bo my teraz probujemy podawać w butelce i uparciuch nie jest zbyt chętny na nią🙈 -
niezapominajka12345 wrote:Kurcze to moja chyba coś niska jak na 13,5 dnia po zastrzyku i chyba też z 12 dpo🙄🙄🙈 dołuje się żeby to nie były pozostałości po ovitrelle 👎👎😔😱🙈
A Ty ile dni po ovitrelle robiłaś betę?🤔Catlady, niezapominajka12345, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
mao wrote:12 dpo to chyba mniej więcej tak jak 7 dpt- a ja wtedy miałam betę 10,99😉 Niestety niska wartość bety jest stresująca... ale jak widac może z niej być bobas 😊 Trzymam kciuki!
mao, niezapominajka12345, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Jeśli chodzi o ubranka to my pajace mamy tylko do spania, ale w pierwsze dni w domu chodził w ciagu dnia w pajacu także, bo najłatwiej było ubrać... później w ciagu dnia ubierałam bodziaka i półspiocha, a teraz nosimy Spodenki dresowe i bodziak do tego, albo bluzy przez główkę tylko koniecznie z boku musza być guziki i bez kaptura, a pod bluze ubieram bodziaka na naramkach 😁 I zdarzy się ubrać jeansy - ale takie mega mięciutkie, aby było wygodnie i już na rozmiar 68 mam kupione sweterki 😁
alexxandra_aa lubi tę wiadomość
-
Dzięki dziewczyny ❤️ dajecie nadzieję 😊✊✊🙈
Mam nadzieję, że to już nie zastrzyk i jutro beta będzie rosła 😊 z samego rana lecę zbadać, wyniki pewnie będą ok 14✊🙈 trzymajcie kciuki 😉
To jak teraz mam jeszcze delikatne,,brudzenie" brązowe bo tak bym to nazwała to na tym etapie też lepiej leżeć? Nie spacerować? Czy to nie ma wpływu?🤔 Taka pogoda 😔😞🙈🌞🌞🌞starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
niezapominajka12345 wrote:Dzięki dziewczyny ❤️ dajecie nadzieję 😊✊✊🙈
Mam nadzieję, że to już nie zastrzyk i jutro beta będzie rosła 😊 z samego rana lecę zbadać, wyniki pewnie będą ok 14✊🙈 trzymajcie kciuki 😉
To jak teraz mam jeszcze delikatne,,brudzenie" brązowe bo tak bym to nazwała to na tym etapie też lepiej leżeć? Nie spacerować? Czy to nie ma wpływu?🤔 Taka pogoda 😔😞🙈🌞🌞🌞
Ja jak miałam plamienie implemantacyjne, czyli tak jak opisujesz brązowe plamki to szalalam na weselu aż byłam mokra😂
Nie wiem czy jest jakaś reguła na to.
Choć pewnie lepiej żyć spokojnie😉
Kciuki za jutro👍Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 lutego 2020, 10:08
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Hehehe no to nieźle 🤣🎉😅 pewnie nie ma reguły i jak we wszystkim jak ma się udać to się uda i tyle, ale zawsze z tyłu głowy jest ta myśl że jak można jakoś temu,,pomóc" to może lepiej leżeć 😉Antonina wrote:Ja jak miałam plamienie implemantacyjne, czyli tak jak opisujesz brązowe plamki to szalalam na weselu aż byłam mokra😂
Nie wiem czy jest jakaś reguła na to.
Choć pewnie lepiej żyć spokojnie😉
Kciuki za jutro👍Antonina lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
nick nieaktualnyniezapominajka12345 wrote:Hehehe no to nieźle 🤣🎉😅 pewnie nie ma reguły i jak we wszystkim jak ma się udać to się uda i tyle, ale zawsze z tyłu głowy jest ta myśl że jak można jakoś temu,,pomóc" to może lepiej leżeć 😉
Dokładnie, ja dźwigałam ciężary na siłowni, jestem była lekkoatletką ale to inna historia.. AB powiedział, ze plamienia są ”poinplantacyjne ”tak naprawdę i zarodek tak mocno wczepia się w endo ze tutaj juz mu mało co szkodzi i możesz robić wszystko.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny