MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
AMH=5,13. Przy ostatniej stymulacji na puregonie do inseminacj miałam 8 pęcherzyków, z których pękły 3. Jajniki bolały mnie okrutnie i zaraz po zabiegu miałam bardzo silne skurcze macicy, trochę się tego obawiam przy in vitro.2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️ -
WIARA CZYNI CUDA wrote:Hejka dzis odczytalam wyniki posiewu z pochwy chyba nie dobrze mozecie cos poradzić
Posiew w kierunku Streptococcus agalactiae dodatni ++
Enterococcus species ++
Czy doktor Kru zobaczy wynik czy trzeba do niego napisac?
Ja zawsze robię screena wyników i wysyłam dr SMS i czekam na receptę 😊A gustu lubi tę wiadomość
-
Dziewczyny Wy już doświadczone, a ja wiadomo nowa w tym temacie:D I póki co jak widzę te wszystkie teksty na internecie co wolno, a czego nie wolno (chodzi mi o jedzenie), to najlepiej zamknąć się w inkubatorze i nic nie jeść i nie pić, bo aż strach...hehe wiem, że połowa to mity, ale wiecie, na początku swojej ,,przygody'' chcę zachować ostrożność aby przeżyć jak najszybciej i najbezpieczniej te pierwsze miesiące i nic nie zaszkodzić, chodzi mi o HERBATĘ (hehehe wiem, że błachy temat ale tak, ja już nie wiem co można pić a czego nie;D)
Jaką herbatę można pić bezkarnie??
Bo jak czytam jeden artykuł np. 8 herbat które można pić w ciąży i jest ,,herbata z liści malin'', a na innej stronie, że właśnie ta z liści malin kategorycznie zakazana to już głupieje:/
Czy zwykłe herbatki owocowe można pić czy nie?Czy na jakiś składnik zwłaszcza powinno się uważać?
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Dzisiaj zrobiłam test na pamiątkę
Pierwszy raz w życiu widzę taki wynik:D
https://zapodaj.net/2c90e0ba271ff.jpg.html
Jutro idę na powtórkę bety i progesteronu, bo i tak tym się stresuje;) Chciałabym żeby już był z 4 miesiąc i może wtedy byłabym trochę spokojniejsza (w co wątpię)
iMonia, Kaach, Catlady, Ewelina33, Mysza1986, mika_do, antonna, Mera lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
nick nieaktualnyNiezapominajko ciąża to nie choroba... co Ty czytasz za dyrdymały 😎
Kup sobie poczytną książkę o ciąży napisana przez położna lub lekarza, a nie czytasz artykuły dziewczyn które za karę siedzą w dziale porady paretingowe, to jest zlepek sprzecznych informacji.
Ja tylko raz czegoś szukałam i jak poczytałam te bzdury to łeb odpada...
Pogadałam z ginem, który prowadzi moja ciąże, nie jest to lekarz z Medart🙃 chcemy lecieć na wakacje w kwietniu i powiedział, ze mam lecieć i tylko nie jeść owoców morza, koniec 😎 wszystko inne dozwolone 🧸 a spróbuj poczytać co piszą o lotach samolotami w ciąży.. tragedia 😑 lepiej pytać u źródła 🙏🏻🥳Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:12
niezapominajka12345, Catlady lubią tę wiadomość
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny Wy już doświadczone, a ja wiadomo nowa w tym temacie:D I póki co jak widzę te wszystkie teksty na internecie co wolno, a czego nie wolno (chodzi mi o jedzenie), to najlepiej zamknąć się w inkubatorze i nic nie jeść i nie pić, bo aż strach...hehe wiem, że połowa to mity, ale wiecie, na początku swojej ,,przygody'' chcę zachować ostrożność aby przeżyć jak najszybciej i najbezpieczniej te pierwsze miesiące i nic nie zaszkodzić, chodzi mi o HERBATĘ (hehehe wiem, że błachy temat ale tak, ja już nie wiem co można pić a czego nie;D)
Jaką herbatę można pić bezkarnie??
Bo jak czytam jeden artykuł np. 8 herbat które można pić w ciąży i jest ,,herbata z liści malin'', a na innej stronie, że właśnie ta z liści malin kategorycznie zakazana to już głupieje:/
Czy zwykłe herbatki owocowe można pić czy nie?Czy na jakiś składnik zwłaszcza powinno się uważać?
Odnośnie herbaty to dr Kru mi powiedział, że nie mogę pić zielonej, czarna ograniczać, mogę melise,pokrzywe, rumianek i owocowe.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
-
Tak wiem, że lepiej pytać u źródla, ale wizyta dopiero w marcu i wtedy wiadomo o to zapytam, a póki co zostają mi domysły albo net:DDLuluiza wrote:Niezapominajko ciąża to nie choroba... co Ty czytasz za dyrdymały 😎
Kup sobie poczytną książkę o ciąży napisana przez położna lub lekarza, a nie czytasz artykuły dziewczyn które za karę siedzą w dziale porady paretingowe, to jest zlepek sprzecznych informacji.
Pogadałam z ginem, który prowadzi moja ciąże, nie jest to lekarz z Medart🙃 chcemy lecieć na wakacje w kwietniu i powiedział, ze mam lecieć i tylko nie jeść owoców morza, koniec 😎 wszystko inne dozwolone 🧸 a spróbuj poczytać co piszą o lotach samolotami w ciąży.. tragedia 😑 lepiej pytać u źródła 🙏🏻🥳starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
ooo dzięki wielkie:))Antonina wrote:Odnośnie herbaty to dr Kru mi powiedział, że nie mogę pić zielonej, czarna ograniczać, mogę melise,pokrzywe, rumianek i owocowe.
Antonina lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Dziewczyny przed chwilą odebrałam wynik na toxo, a cytomegalia będzie dopiero jutro, wkleję Wam wynik zobaczcie czy jest ok??🤔
Bo na necie są same interpretacje + i - a mi tak dziwnie podali ze w sumie nie wiem o co chodzi....
Pewnie ten wynik to tak jakbym miała dwa - -? Czyli że nigdy nie chorowałam itp.?
https://zapodaj.net/b0399678de9f2.jpg.htmlWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 14:47
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Dzisiaj zrobiłam test na pamiątkę
Pierwszy raz w życiu widzę taki wynik:D
https://zapodaj.net/2c90e0ba271ff.jpg.html
Jutro idę na powtórkę bety i progesteronu, bo i tak tym się stresuje;) Chciałabym żeby już był z 4 miesiąc i może wtedy byłabym trochę spokojniejsza (w co wątpię)
Gratuluję, coś pięknego!!!! Trzymam kciuki, żeby jak najszybciej i jak najbezpieczniej zleciało do 9 miesiąca!niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
21.09.2020 - ❤❤ -
Luluiza wrote:Niezapominajko ciąża to nie choroba... co Ty czytasz za dyrdymały 😎
Pogadałam z ginem, który prowadzi moja ciąże, nie jest to lekarz z Medart🙃 chcemy lecieć na wakacje w kwietniu i powiedział, ze mam lecieć i tylko nie jeść owoców morza, koniec 😎 wszystko inne dozwolone 🧸 a spróbuj poczytać co piszą o lotach samolotami w ciąży.. tragedia 😑 lepiej pytać u źródła 🙏🏻🥳
Dokładnie mi dr K pozwoliła lecieć na wakacje po wizycie z pęcherzykami ciążowym) i całe szczęście bo później to już byłam uziemiona tymi krwawieniami🙈
Herbaty z kofeina czarna zielona itp lepiej nie przekraczać Ok 8 filiżanek dziennie. A tak to możnadodatkowo można roibos np jak chce się więcej pic.
Z liści malin można przed porodem wtedy nawet jest zaleceniawcześniej niekoniecznie- mowa o duzych ilościach.
Tak masz dwa -, nie chorowalas na toxo.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 15:43
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
3x operacje- potworniaki jajników
4xIUI
4 procedury IVF, 2 poronienia Ok 6-7tc
30.07.2019 ET- 1 zarodka: 4.1.1.
06.08- 83,46 mIU/ml ; 08.08.2019- 280,9 mIU/ml, 12.08 2044 mIU/ml 16.08 6284,00 mIU/ml; 22dtp usg- widoczne 2 pechęrzyki 34dpt Są ❤️ ❤️ Dziewczynki
30.03.2020 Zosia i Julka są już na świecie (37+4). -
Dzięki 😊👍
Lojeny 8 filiżanek w dzień to chyba w życiu nie wypiłam hehe, mi wystarczy jedna czy dwie takze spoko już wiem co pić 😊👍AnkaBe wrote:Dokładnie mi dr K pozwoliła lecieć na wakacje po wizycie z pęcherzykami ciążowym) i całe szczęście bo później to już byłam uziemiona tymi krwawieniami🙈
Herbaty z kofeina czarna zielona itp lepiej nie przekraczać Ok 8 filiżanek dziennie. A tak to możnadodatkowo można roibos np jak chce się więcej pic.
Z liści malin można przed porodem wtedy nawet jest zaleceniawcześniej niekoniecznie- mowa o duzych ilościach.
Tak masz dwa -, nie chorowalas na toxo.starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Relacja pączkowa: pączek z "słodkie bez cukru" mimo że bez gluta, bez cukru i pieczony w samku całkiem niezły, dam znać jak się cukier zachował po 1h.🥰.
Edit: cukier po 1h 107 więc spokojnie nada się dla tych co z cukrzyca ciążowąWiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2020, 18:57
Catlady, AnkaBe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyNo niestety dziewczyny ja juz wypłakalam co swoje, testy biel wizira i okres zbliża się wielkimi krokami. Niby wiedzialam, ze tak będzie, ale jednak człowiek gdzieś tam się łudzi, że może będzie inaczej.
takze AB nie mial niestety u mnie szczęślwej reki. -
Berbeć. wrote:No niestety dziewczyny ja juz wypłakalam co swoje, testy biel wizira i okres zbliża się wielkimi krokami. Niby wiedzialam, ze tak będzie, ale jednak człowiek gdzieś tam się łudzi, że może będzie inaczej.
takze AB nie mial niestety u mnie szczęślwej reki.
Mam nadzieję, że nie odstawiasz leków?Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
nick nieaktualnyBerbeć. wrote:No niestety dziewczyny ja juz wypłakalam co swoje, testy biel wizira i okres zbliża się wielkimi krokami. Niby wiedzialam, ze tak będzie, ale jednak człowiek gdzieś tam się łudzi, że może będzie inaczej.
takze AB nie mial niestety u mnie szczęślwej reki.
A 5 dni to nie za krótko na testowanie nawet po transferze ?
Zaczekaj spokojnie do 7, przecież to u każdej kobiety inaczej wyglada🙏🏻☘️ -
nick nieaktualnyCatlady wrote:Berbeć, ale to dopiero 5dpt. Nie przesadzaj z tym czarnowidztwem. Tymbardziej, że robiłaś sikańca a nie betę. Mogło coś wyjść, ale to jednak bardzo wcześnie więc nie musiało. Ja 7dpt miałam betę 13, więc 5dpt bankowo było 0.
Mam nadzieję, że nie odstawiasz leków?
Otóż to, nawet przy niskiej becie test sikany go nie wykryje, spokojnie Berbeć 🤭 ja bym nie fiksowala z sikanymi, tylko spokojnie za dwa dni na beta hcg🙏🏻 -
Zoska wrote:Dziewczyny, a ja się tak zastanawiam. Może bezsensu to jest, ale... Ogólnie to chodzę do dr Z . Miałam u niego dwa transfery. Za pierwszym razem nic się nie zadzialo-chyba to efekt przestymulowanych jajników po stymulacji. Po drugim transferze doszło do zagnieżdżenia zarodka.Beta ładnie rosla, ale później spadł progesteron przy braniu prolutexu 2razy dziennie . niestety po około 20dpt poronilam. Teraz zostały mi 4 zarodki. Zastanawiam się czy któraś z was zmieniła lekarza? czy cały czas chodzicie do tego samego?