MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Pom-pon wrote:Identyczna sytuacja jak u mnie. Niestety zaufanie zaufaniem ale pani dr nie ma na miejscu. I o ile do samego cięcia nie mam zastrzeżeń to opieka po porodzie na Lutyckiej to jakiś dramat. Teraz na pewno bym się nie zdecydowała tam rodzić.
Trudno ... to może zabiorę koperty 🙈🙈🙈😂1.2004 Junior
12.2018 laparoskopia endometrioza
02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
04.2019 poronienie
07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png -
Pom-pon wrote:Identyczna sytuacja jak u mnie. Niestety zaufanie zaufaniem ale pani dr nie ma na miejscu. I o ile do samego cięcia nie mam zastrzeżeń to opieka po porodzie na Lutyckiej to jakiś dramat. Teraz na pewno bym się nie zdecydowała tam rodzić.
Ale z tą opieką po porodzie to w świętej jest to samo 🤷♀️ ja musiałam dłużej zostać w szpitalu bo miałam wysokie crp i myślisz że ktoś mi jakiekolwiek badania zrobił? Zapomnij! Ładowali we mnie antybiotyk i tyle, w ogóle nie szukając przyczyny skąd bierze się moja gorączka i tak wysokie crp. Ale jak chciałam się wypisać na własne życzenie to wielkie fochy a kuźwa antybiotyk to ja sobie mogę przyjmować w domu 🤦♀️ ostatecznie wypisali nas po 5 dniach.
Co do dr Olejniczaka to ja mając przykład w rodzinie nie byłabym taka przekonana o jego zaangażowaniu - szczególnie jak już trafiasz do szpitala, ale może dziewczyna miała pechaM&K2017
M 😍 2020 -
Luluiza wrote:Mam linka, napisz privStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
Ja się zastanawiam nad Polna lub Raszei. Ale pewnie stanie na Polnej.
Choć Raszei mocniej mnie przekonuje podklatek samego komfortu porodu
Dzisiaj na szkole rodzenia miałam zajęcia z położna z Św. rodziny i mówiła np: ze całkowicie szpital zrezygnował z gazu i znieczulenia zewnatrzooinowego
Wiec trzeba mocno przygotować się na naturalne łagodzenie bólu, ale przemiła kobitka i naprawdę jak na ni traficie to możecie być spokojne o podejście do Was podczas poroduStarania od lutego 2018r.
30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
04.07.2018 IUI
02.02.2019 IUI
Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
8dpt beta 97,5
10 dpt beta 241,5 prog 82
12 dpt beta 525
15 dpt beta 1348
19 dpt beta 8847, prog 178 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyJa filmem nie jestem przerażona, w wielu krajach opcja surogatki jest jedyną szansą na dziecko, mają regulacje prawne, wszystko jest za zgodą obydwu stron.
Główna bohaterka jako matka, która zdecydowała się pomoc parze i wynająć brzuch za pieniądze zgodziła się na to podkreślam śWiadomie! Nikt jej do tego nie zmuszał, sama mówi : zgłosiłam się sama.
Hejtuję tą pośredniczkę, bo bierze kasę jak jakiś naganiacz😒
mika_do, iMonia lubią tę wiadomość
-
Luluiza wrote:Ja filmem nie jestem przerażona, w wielu krajach opcja surogatki jest jedyną szansą na dziecko, mają regulacje prawne, wszystko jest za zgodą obydwu stron.
Główna bohaterka jako matka, która zdecydowała się pomoc parze i wynająć brzuch za pieniądze zgodziła się na to podkreślam śWiadomie! Nikt jej do tego nie zmuszał, sama mówi : zgłosiłam się sama.
Hejtuję tą pośredniczkę, bo bierze kasę jak jakiś naganiacz😒
Dokładnie, zgadzam się z tobą! Nie ma tu nic nadzwyczajnego w tym filmie, wszyscy są dorośli i podejmują decyzje, nikt nikogo nie zmusza. Dodatkowo to się dzieje pewnie dziś na większą skalę niż wtedy (pewnie za granicą cały proces ma miejsce) - chodzi mi ogólnie o zjawisko surogacji, dlatego uważam że czym prędzej powinny pojawić się uregulowania prawne - ale wiadomo że w Polsce nikt takiego 'zgnitego' jaja się nie podejmie.Luluiza, Kaach, diversik89 lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
O jaaa coz za informacje! Tez nie wiedzialam! Ja tam i tak uważam, ze to powinno byc legalne. Dla niektorych kobiet to jedyna opcja na dziecko. Sama bym chciala z tego skorzystac w takim przypadku. A ten reportaz zrobiony przez tvp jest bardzo bardzo ukierunkowany w jedna stronę.
Kaach, mika_do lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
nick nieaktualnyTylko wiecie, w środowisku lekarskim takie praktyki może zostały odebrane nieetycznie i stad ta nagonka z Polnej na Medart, my tylko możemy się tego domyślać.
Cały Poz huczał pewnie o Ż, pokazywało to TVP...
ja Wam powiem, gdybyśmy nie żyły w tak ograniczonym przez poglądy kraju, to in vitro było by za pół ceny, a do surogatek już dawno były byśmy przyzwyczajone🙃
Kaach, diversik89, Mysza1986 lubią tę wiadomość
-
A ja św. rodziny polecam. Ciążę prowadziłam u dr Jachowskiego, na sama końcówkę się przeniosłam do dr Kujawy, który jest tam ordynatorem. Tydzień leżałam na patologii i wspominam bardzo dobrze (prócz żarcia bo to paskudne
). Miałam CC które robił mój lekarz a na położniczym byłam 1 dzień, bez problemów ze sobą, dzieckiem i karmieniem (tam żarcie też okropne) więc nie mam się do czego przyczepić.
Luluiza, Mysza1986, iMonia lubią tę wiadomość
-
Luluiza wrote:Tylko wiecie, w środowisku lekarskim takie praktyki może zostały odebrane nieetycznie i stad ta nagonka z Polnej na Medart, my tylko możemy się tego domyślać.
Cały Poz huczał pewnie o Ż, pokazywało to TVP...
ja Wam powiem, gdybyśmy nie żyły w tak ograniczonym przez poglądy kraju, to in vitro było by za pół ceny, a do surogatek już dawno były byśmy przyzwyczajone🙃
Proszę cię, nieetyczne - ależ z ciebie idealistka! nie wierzyłabym w etyczność lekarzy, raczej wszystko rozbija się o pieniądze 😁 bądźmy realistami - medart robi chyba największą kasę w Poznaniu jeśli chodzi o działalność ginekologiczną. Dodatkowo podejrzewam że lekarze mają problem z tym, że medart 'robi sobie ciąże' a jak przychodzi do jakiś problemów, czy porodu to pojawiamy się w szpitalach, u lekarzy, którzy nic z tego nie mają. Kinga twierdziła kiedyś, że to z powodu leków - że niby inni lekarze uważają, że medart zapisuje leki, które są niepotrzebne - ja natomiast rozmawiałam z kimś kto wprost powiedział że to zwykła zawiść jak w każdym innym środowisku 🤷♀️ dodatkowo lekarz, który mi robił problemy w szpitalu na swojej stronie internetowej ma napisane że zajmuje się in vitro - no cóż za zbieg okoliczności, że wszystko było dobrze dopóki nie zobaczył mojej książeczki...iMonia lubi tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Iwa20 wrote:Jestem przerazona tym artykułem. Co wy o tym myslicie?
Szczerze ... to nic złego w tym co robił .. ludzie dorośli ... każdy wiedział na co się pisze ... robil w odpowiednich i przygotowanych do tego warunkach
Moja przyjaciółka ma 4 mrozaki i nie planują więcej dzieci .. kiedyś z nia rozmawiałam co zamierza z nimi zrobić ... póki będzie żyć będzie utrzymywać a nóż syn będzie miał problemy to może wykorzystać a potem uznała Ze jeśli zajdzie potrzeba to odda do adopcji ... bo ludzie którzy robią In vitro pragną i wyczekują tego dziecka bardziej niż niejedna wpadka ... wiec zapewnia mu wszystko kochać będą 😍
UwaAm ze surogatki powinny być zalegalizowane bo i tak to się dzieje i tak ... a chyba lepiej żeby działało to w granicach prawa. Tylko raCEj nie z ta opcja rządząca 😕
Czy to etyczne ? nie mnie oceniać ... Nikt nie jest idealny i ja tez nie 😊
A Dr nikogo na sile nie zamykał nie eksperymentował ... każda strona jeśli można tak ująć miała określone oczekiwania i korzyści . A to ze nagle komuś się odwidziało ? To albo więcej oczekiwał kasy albo zwyczajnie nie był gotowy na taki krok .. tylko po co ten szum i do tv z takim problemem ... znalazły się dwie surogatki ... a może ze 100 dzieci ma szczęśliwe życie ? ❤️ Statystyka jest wszędzie ...
mika_do, Imbirek91, Kaach, Luluiza, Mysza1986, Angel9306, truskawka26, diversik89, JustynaFrog lubią tę wiadomość
1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Proszę cię, nieetyczne - ależ z ciebie idealistka! nie wierzyłabym w etyczność lekarzy, raczej wszystko rozbija się o pieniądze 😁 bądźmy realistami - medart robi chyba największą kasę w Poznaniu jeśli chodzi o działalność ginekologiczną. Dodatkowo podejrzewam że lekarze mają problem z tym, że medart 'robi sobie ciąże' a jak przychodzi do jakiś problemów, czy porodu to pojawiamy się w szpitalach, u lekarzy, którzy nic z tego nie mają. Kinga twierdziła kiedyś, że to z powodu leków - że niby inni lekarze uważają, że medart zapisuje leki, które są niepotrzebne - ja natomiast rozmawiałam z kimś kto wprost powiedział że to zwykła zawiść jak w każdym innym środowisku 🤷♀️ dodatkowo lekarz, który mi robił problemy w szpitalu na swojej stronie internetowej ma napisane że zajmuje się in vitro - no cóż za zbieg okoliczności, że wszystko było dobrze dopóki nie zobaczył mojej książeczki...
A może masz racje, może zwyczajnie chodzi o sukces i kasę 😂
My tam wydajemy, idziemy po ciąże i ile by to nie kosztowało , to kasa zawsze się znajdzie..
-
Imbirek91 wrote:Proszę cię, nieetyczne - ależ z ciebie idealistka! nie wierzyłabym w etyczność lekarzy, raczej wszystko rozbija się o pieniądze 😁 bądźmy realistami - medart robi chyba największą kasę w Poznaniu jeśli chodzi o działalność ginekologiczną. Dodatkowo podejrzewam że lekarze mają problem z tym, że medart 'robi sobie ciąże' a jak przychodzi do jakiś problemów, czy porodu to pojawiamy się w szpitalach, u lekarzy, którzy nic z tego nie mają. Kinga twierdziła kiedyś, że to z powodu leków - że niby inni lekarze uważają, że medart zapisuje leki, które są niepotrzebne - ja natomiast rozmawiałam z kimś kto wprost powiedział że to zwykła zawiść jak w każdym innym środowisku 🤷♀️ dodatkowo lekarz, który mi robił problemy w szpitalu na swojej stronie internetowej ma napisane że zajmuje się in vitro - no cóż za zbieg okoliczności, że wszystko było dobrze dopóki nie zobaczył mojej książeczki...
Tez uważam ze to zawiść ... ze odeszli i dobrze sobie radzą ... ba .. nawet bardzo dobrze 😊 większość lekarzy trzyma się szpitala z wiadomych względów a oni mimo braku powiązań ze szpitalem są rozchwytywani i to drażni resztę ...Mysza1986 lubi tę wiadomość
1.2004 Junior
04.2019 poronienie
13 dpo Beta 53,6
15 dpo Beta 210,9
24 dpo Beta 9266,0
27 dpo Beta 16678,0❤️
04.2020 Laura Zofia❤️
nick nieaktualnyDobrze, że filmik poruszył taką dyskusje 🙃
Ja wybrałam tą klinikę wiedząc o tej sprawie, ale dla mnie były ważne wyniki skuteczności.
Ż to bym nawet piątkę przybiła za to ilu rodziców nie mając żadnego wyjścia, doczekało się dziecka z takiego rozwiązania.
Nie każdy musi się zgadzać z takim procederem, ale najpewniej głosy sprzeciwu będą od osób, które nie zmierzyły się z bezpłodnością. 😒Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2020, 22:44
iMonia, Mysza1986, Kaach, diversik89, JustynaFrog lubią tę wiadomość
-
kinga25 wrote:Pewnie i też tak jest, natomiast wiem, że różne podejścia mają lekarze co do zaleceń Medart, chociażby Profesor Breborowicz do zaleceń swojego syna, był za mniejszeniem ilości przyjmowanych leków,natomiast mój gin miał już znacznie inny pogląd.
Leki lekami, jak byłam w świętej rodzinie to też nosem kręcili na te moje leki, ale moim zdaniem to nie jest źródło problemugdyby chodziło tylko o leki to by się nie zachowywali tak jak się potrafią zachować. Zwykła zazdrość i tyle, problem tylko taki że jak mają jakieś problemy do Medartu to niech sobie je z nimi rozwiązują a nie odbijają sobie na pacjentkach - to to dopiero nieetyczne jest 🤦♀️
iMonia, Mysza1986, diversik89, Catlady, Maggy, JustynaFrog lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
Imbirek91 wrote:Leki lekami, jak byłam w świętej rodzinie to też nosem kręcili na te moje leki, ale moim zdaniem to nie jest źródło problemu
gdyby chodziło tylko o leki to by się nie zachowywali tak jak się potrafią zachować. Zwykła zazdrość i tyle, problem tylko taki że jak mają jakieś problemy do Medartu to niech sobie je z nimi rozwiązują a nie odbijają sobie na pacjentkach - to to dopiero nieetyczne jest 🤦♀️
Catlady, Imbirek91 lubią tę wiadomość
-
Mysza1986 wrote:Dokładnie Imbirku, wyładowywanie jakiś swoich osobistych negatywnych emocji na pacjentkach to jest dopiero nie fair...
Na pacjentkach to malo powiedziane, na kobietach, ktore rodzą! To jest szczyt chamstwa 😕 Usłyszeli by ode mnie co nie co 🤦♀️Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lutego 2020, 07:34
Mysza1986, Catlady, Imbirek91 lubią tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022