Słaba jakość komórek jajowych? To nie wyrok.

Poznaj autorski program poprawy jakości komórek dla pacjentek przed leczeniem in vitro, z niską rezerwą jajnikową i słabą odpowiedzią na stymulację hormonalną.
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też jutro jadę do kliniki mąż w aucie zostanie. Pani mnie wypytywała dokładnie w jakiej sprawie itd.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 16 marca 2020, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ja zawsze bałam się pobrania krwi, ale przez dwie procedury, które przeszłam i całą ciążę jakoś się z tym oswoiłam i nawet śmialiśmy się z mężem, że dzięki in vitro mamy syna i ja przestałam bać się pobierać krew. Też byłam zawsze zadowolona z pobierania krwi w klinice ale tym razem...dlatego szukam rozwiązania gdybym znowu na tą panią trafiła. Ciekawe tylko co zrobię jak trafię na nią na punkcji...

Ja niestety też kiedyś trafiłam na panią z kliniki, która otwarcie mi powiedziała, że ona tutaj nie jest od pobierania krwi,.Ale spróbuje. Musiałam mieć zrobione badanie na cito. Lewa ręka, tzn żyły mi rozwaliła, prawa ręka to samo i dwa nadgarstki. Na końcu zeszła Pani anestezjolog i wzięła mi z dłoni krew, bo reszta żył była w tragicznym stanie przez wcześniejsze próby pobrania 😭 teraz ta Pani już wie, że nie ma się do mnie zbliżać, bo pogryzę 🙈

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam pytanko. Dziś pewnie dostanę ovitrelle, przełożone z wczoraj, ale o zmianie terminu punkcji nie napisała. Jak myślicie, czy jak dziś zastrzyk to jutro może być punkcja?

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Mam pytanko. Dziś pewnie dostanę ovitrelle, przełożone z wczoraj, ale o zmianie terminu punkcji nie napisała. Jak myślicie, czy jak dziś zastrzyk to jutro może być punkcja?

Pojutrze

• anakonda Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Jak będziesz pisała z wynikami to napisz czy punkcja też się przesuwa o ten dzień i godzinę zapytaj. Ale jeśli nie wzięłaś wczoraj to punkcja w środę.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Ja niestety też kiedyś trafiłam na panią z kliniki, która otwarcie mi powiedziała, że ona tutaj nie jest od pobierania krwi,.Ale spróbuje. Musiałam mieć zrobione badanie na cito. Lewa ręka, tzn żyły mi rozwaliła, prawa ręka to samo i dwa nadgarstki. Na końcu zeszła Pani anestezjolog i wzięła mi z dłoni krew, bo reszta żył była w tragicznym stanie przez wcześniejsze próby pobrania 😭 teraz ta Pani już wie, że nie ma się do mnie zbliżać, bo pogryzę 🙈
    Koszmar...ja nie wiem skąd oni je biorą.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊😍
    Maleństwo ma 1,39 cm😍🙈✊❤️👍 widziałam główkę, zalążki rączek, ogonek super 😍😍😊
    bardzo się cieszę 😊Wszystko poza tym ok, pęcherzyk ciążowy 3,5 cm, żółtkowy ok. Niestety nadal mam małe dwa krwiaczki są ale mam nadzieję, że w końcu znikną 😊😍
    Dr odstawił mi sporo leków że względu na te podwyższone próby wątrobowe....bo ja kuuupw tego brałam 🙄
    Aż się trochę boję odstawiać niektóre np glucophage ale cóż, mam bardziej uważać na dietę z niskim ig i będzie ok....a jak wiadomo połączyć dietę bezglutenową z niskim ig łatwo nie jest...🙉
    Mimo wszystko dzień udany 😊😍✊

Olanta, mika_do, diversik89, nick nieaktualny, Anulas, alexxandra_aa, Angel9306, Kaach, antonna, Imbirek91, Oblivion, Mysza1986, Ewelina33, żabcia, Antonina, Nowa38, Zoska, Panna Migotka, truskawka26, Starajacsieocud, bdziągwa, Mera, iMonia lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Olanta Przyjaciółka

Wysłany: 16 marca 2020, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Ja już po wizycie 😊😍
    bardzo się cieszę 😊Wszystko poza tym ok, pęcherzyk ciążowy 3,5 cm, żółtkowy ok. Niestety nadal mam małe dwa krwiaczki są ale mam nadzieję, że w końcu znikną 😊😍
    Dr odstawił mi sporo leków że względu na te podwyższone próby wątrobowe....bo ja kuuupw tego brałam 🙄
    Aż się trochę boję odstawiać niektóre np glucophage ale cóż, mam bardziej uważać na dietę z niskim ig i będzie ok....a jak wiadomo połączyć dietę bezglutenową z niskim ig łatwo nie jest...🙉

Wspaniałe wieści😍😍😍 Widzisz, Ty też się doczekałas swojego maleńkiego CUDU🥰 Nudnej ciąży życzę, a krwiakami się nie przejmuj😘

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

Starania od 2016
    11.2017 - Medart
    04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
    06.2018 - transfer 🙂
    02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
    09.2020 - starania o rodzeństwo
    10.2020 - II ivf --> 1❄
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajko wspaniale wiesci. Jeszcze tylko informacja od Za duzo, że beta dodatnia i bedzis udany dzień

Kaach, nick nieaktualny, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• Kaach Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊😍

Ale suuuper i najważniejsze, że wszystko dobrze 😍😍😍😍 ❤️

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie 😊😍
    Niezapominajka, ale super! Glucophage często odstawiam się na samym początku, lepiej sobie dieta regulować jest tu kilka dziewczyn które jak ja czy ty ogarnia ja dietę bezgluta i z niskim Ig więc i Ty dasz radę 😘

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 17:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Niezapominajko wspaniale wiesci. Jeszcze tylko informacja od Za duzo, że beta dodatnia i bedzis udany dzień
    Niestety Anulas nie zakończymy tego dnia dobrze moja beta 1,41 hmmm nie wiem czy bardziej mnie martwi ten niski wynik czy brak skuteczności leczenia w tej klinice . Zarodek zdrowy , dobrej klasy , pełna stymulacja bardzo dobre wyniki i endo . Zapewnianie , że na pewno tym razem się uda . A usłyszę zapewne że to nie był Ten zarodek albo że nie mieszczę się w statystykach może ... 🤔

• antonna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niezapominajka super 😍🥰😍
    Za duzo i jak tam??? Czekam niecierpliwie 😁

Moje LH dzisiaj niewiele wieksze, bo 1.9 🤔 Dzis 13 dc. Znowu sie mnie pytala jakie mam dlugie cykle. A ja mam niby 28-31 dni, ale owulacje mam około 17 dc, a faze lutealna mam 11 dni tylko. Takze chyba mi nie wierzyla, ale wychodzi na to, ze nie bedzie to 14 dc tak jak standardowo jest tylko pozniej. Gorzej, ze 4 dzien pod rzad pojde oddac krew na badania 🙈 Polecacie jakies labiratorium w okolicach Kosciana? Bo tu teraz stacjonuje przez nasza pandemie 🙈

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • antonna Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:
    Niestety Anulas nie zakończymy tego dnia dobrze moja beta 1,41 hmmm nie wiem czy bardziej mnie martwi ten niski wynik czy brak skuteczności leczenia w tej klinice . Zarodek zdrowy , dobrej klasy , pełna stymulacja bardzo dobre wyniki i endo . Zapewnianie , że na pewno tym razem się uda . A usłyszę zapewne że to nie był Ten zarodek albo że nie mieszczę się w statystykach może ... 🤔

Kurcze 😔😔 Nawet nie wiem co napisać 😔 To raczej nie kwestia zarodka skoro byl przebadany, tak mi sie wydaje. Sciskam mocno! Chociaz skoro tk 6 dpt dopiero to może nie wszystko stracone?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Kurcze 😔😔 Nawet nie wiem co napisać 😔 To raczej nie kwestia zarodka skoro byl przebadany, tak mi sie wydaje. Sciskam mocno! Chociaz skoro tk 6 dpt dopiero to może nie wszystko stracone?
    Mam zbadać jeszcze w środę . Ale to takie wiesz mydlenie oczu no bo co mi ma napisać. Kurcze chyba tak przywykłam że mnie to nawet nie rusza .

• Anulas Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:

Kur** bo nie wiem co innego napisac😠😠😠

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo, ja bym powtórzyła betę.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za duzo rozumiem Twoj smutek, to.trusns sytuacja kiedy wlasnie wydaje siè.ze wszystko jwst dobrze, mocne zarodki i dobra stymulacja a tu brak ciazy. Ja mysle ze pewniemkwestia zagniezdzania...no ale wwzne co lekarz zaproponuje. Ściskam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 marca 2020, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo wrote:

Te 6 dni to nie za krótko ? Może chcesz za 2 dni powtórzyć, póki wszystkich alabow jeszcze nie zamknęli 🤔☘️🙏🏻

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 16 marca 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    😍😍😍 no jakoś na pewno dam radę, tylko mam problem z mąka bo robiłam sobie omlety z ryżowej czy to kukurydzianej a ona ma wysoki ig....🙉 więc chyba tylko zostaje mi gryczana której nie nawidze😱 chleby z putki też czym zamawiałam bo najlepsze ale one też głównie z mąki ryżowej, to nie wiem czy mogę je jeść jeśli dodam jakieś źródło białka np ser i orzechy tłuszcze?? Czy raczej w ogóle nie stosować takich mąk??
    Jakie Wy pieczywo jecie dziewczyny na ciebie bezglutenowej i z niskim ig?🤔 😊 👎😔
    Mysza1986 wrote:
    Niezapominajka, ale super! Glucophage często odstawiam się na samym początku, lepiej sobie dieta regulować jest tu kilka dziewczyn które jak ja czy ty ogarnia ja dietę bezgluta i z niskim Ig więc i Ty dasz radę 😘

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
‹‹ 2105 2106 2107 2108 2109 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Endometrioza a starania o ciążę - poruszające historie trzech kobiet

Endometrioza jest na tyle niezbadaną jeszcze do końca chorobą, że postawienie prawidłowej diagnozy może zająć lata... A właściwa diagnoza i szybkie podjęcie odpowiedniego leczenia, to najważniejsza kwestia szczególnie w przypadku kobiet, które starają się o dziecko. Trzy kobiety podzieliły się z nami swoimi doświadczeniami w drodze do diagnozy endometriozy i upragnionego macierzyństwa. Przeczytaj historie, które dodają skrzydeł i nadziei, że pomimo trudów będzie dobrze! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ