X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 06:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Czyli dr K jest za tym zeby robic stymulacje i transfer njezaleznie od sytuacji epidemiologicznej? Mi dzosiaj dr Z odposal zebysmy moze poczekali 1 cykl...
    Wiem że dr K robi transfery ale ze stymulacją każą się wstrzymać bo co jak ty będziesz przed punkcja a ich zamkna na kwarantannie. Dlatego transfery robią a stymulacje pod kątem ivf nie.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 07:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Wiem że dr K robi transfery ale ze stymulacją każą się wstrzymać bo co jak ty będziesz przed punkcja a ich zamkna na kwarantannie. Dlatego transfery robią a stymulacje pod kątem ivf nie.
    Ja juz jestem po punkcji. Tylko stymulacja pod sam transfer. To byloby mohe drugie podejscie. Dlatego chcialam sie od Was dowiedzec czy ktoras wlasnie ma @albi czeka i bedzie miala stymulcje pod sam transfer, czyli kilka wizyt zastrzyki i transfer.

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny ja dzisiaj #żalpost wklejam.
    W niedzielę mam testować po drugiej iui u dr K ale dzisiaj już zrobiłam test z moczu i klap kompletna 😏 nawet cień cienia niewidoczny a to ten z ultra czułych wiec na moje już powinien coś pokazać. Już mi się wszystkiego odechciało tym bardziej że wszystko było idealnie właściwie , endo rekordowe 11 mm , leków tona , wino pite i nic 😒
    Dziwne jest też to że w 6-8 dniu po iui zawsze mam bardzo sile bóle brzucha , takie jak miesiączkowe ale dużo silniejsze , brałam no-spe , relanium a nadal bolało . Może to jest przyczyna że się zarodek przykleić nie może ?? Miała któraś tak ??

• alexxandra_aa Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,

Od którego tygodnia ciąży przejmować się mała aktywnością malucha?
    Bo ostatnie dni prawie moj maluch jakby spal cały Czas

Do tej pory był rano i wieczorem mega aktywny. Ostatnie 2 dni miałam ciężkie psychicznie i nie wiem czy to powód do martwienia ?

Jestem w połowie 24 tc

Starania od lutego 2018r.
    30.05.2018 ocena drożności jajowodów (HyCoSy): P -, L +
    04.07.2018 IUI :(
    02.02.2019 IUI :(
    Punkcja- pobrano 12 komórek, 8 zapłodnionych, 4 zarodki
    23.09.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1 :(
    20.10.2019 transfer 1 zarodka 5.1.1
    8dpt beta 97,5
    10 dpt beta 241,5 prog 82
    12 dpt beta 525
    15 dpt beta 1348
    19 dpt beta 8847, prog 178
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wiem Hiacynta, ciężko coś doradzić. Ja mam ostatni zarodek do zabrania i byłam już po scratchingu jak to wszystko się zaczęło, dlatego chciałam kontynuować. Jak się nie uda to i tak idę długim protokołem i mam miesiąc antykoncepcji przed. Na stymulację bym się teraz nie odważyła, ale na transfer możliwe, że tak. W końcu nie raz dziewczynom odwołują transfery dzień przed. Tylko szkoda kasy no i pakowania w siebie leków. Nie wiem. Musisz sama podjąć decyzję.

To ja też #żalpost. Na drugi dzień po ovitrelle przez cały dzień mnie strasznie bolał brzuch i łapały mnie skurcze. Wzięłam dwie nospy, a wieczorem miałam wizytę. Dr na wstępie mnie spytała czy mnie brzuch nie boli, a ja że no taaaaaak. Pękło mi 5 pęcherzyków na dawce 75 j puregonu i od tego mnie boli. Dziś też mnie boli ale mniej (wczoraj chodziłam zgięta w pół). Natomiast dodatkowo słabo mi się robi. Mam mierzyć obwód w pasie i się ważyć, bo kto wie, czy mój porąbany organizm mi nie zafunduje hiperki :| To by był chyba ewenement po takiej małej dawce puregonu.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 08:57

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacynta48 wrote:
    Ja juz jestem po punkcji. Tylko stymulacja pod sam transfer. To byloby mohe drugie podejscie. Dlatego chcialam sie od Was dowiedzec czy ktoras wlasnie ma @albi czeka i bedzie miala stymulcje pod sam transfer, czyli kilka wizyt zastrzyki i transfer.
    Jeśli bez punkcji stymulacją pod transfer to tak ale musisz liczyć się z tym że w każdej chwili mogą przerwać ze względu na twoja bądź ich kwarantanne.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Nie wiem Hiacynta, ciężko coś doradzić. Ja mam ostatni zarodek do zabrania i byłam już po scratchingu jak to wszystko się zaczęło, dlatego chciałam kontynuować. Jak się nie uda to i tak idę długim protokołem i mam miesiąc antykoncepcji przed. Na stymulację bym się teraz nie odważyła, ale na transfer możliwe, że tak. W końcu nie raz dziewczynom odwołują transfery dzień przed. Tylko szkoda kasy no i pakowania w siebie leków. Nie wiem. Musisz sama podjąć decyzję.

To ja też #żalpost. Na drugi dzień po ovitrelle przez cały dzień mnie strasznie bolał brzuch i łapały mnie skurcze. Wzięłam dwie nospy, a wieczorem miałam wizytę. Dr na wstępie mnie spytała czy mnie brzuch nie boli, a ja że no taaaaaak. Pękło mi 5 pęcherzyków na dawce 75 j puregonu i od tego mnie boli. Dziś też mnie boli ale mniej (wczoraj chodziłam zgięta w pół). Natomiast dodatkowo słabo mi się robi. Mam mierzyć obwód w pasie i się ważyć, bo kto wie, czy mój porąbany organizm mi nie zafunduje hiperki :| To by był chyba ewenement po takiej małej dawce puregonu.
    Haha ja miałam to samo w środę z tym że moja mega owulacja na powyżej 10 pęcherzykach ból nie do opisania chodziłam na kolanach ledwo wlazłam do gabinetu więc wiem co to znaczy z tym że ja miałam elonve i 150 Puregonu. U mnie minęło na drugi dzień obwód i waga ok. Dr wydrukowała zdjęcia jajników w razie w jak by trzeba było działać dalej.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Haha ja miałam to samo w środę z tym że moja mega owulacja na powyżej 10 pęcherzykach ból nie do opisania chodziłam na kolanach ledwo wlazłam do gabinetu więc wiem co to znaczy z tym że ja miałam elonve i 150 Puregonu. U mnie minęło na drugi dzień obwód i waga ok. Dr wydrukowała zdjęcia jajników w razie w jak by trzeba było działać dalej.

Masakra :D Żałuję, że mnie nie uprzedziła hehe. Czyli jednak ciągniesz ten cykl? Będziecie transferować?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja jestem w takiej sytuacji i cały czas się boję, że albo my albo klinika na kwarantannę 😕 a punkcja w niedzielę 😭 a miała być dzisiaj 😭

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 marca 2020, 09:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Dziewczyny ja dzisiaj #żalpost wklejam.
    W niedzielę mam testować po drugiej iui u dr K ale dzisiaj już zrobiłam test z moczu i klap kompletna 😏 nawet cień cienia niewidoczny a to ten z ultra czułych wiec na moje już powinien coś pokazać. Już mi się wszystkiego odechciało tym bardziej że wszystko było idealnie właściwie , endo rekordowe 11 mm , leków tona , wino pite i nic 😒
    Dziwne jest też to że w 6-8 dniu po iui zawsze mam bardzo sile bóle brzucha , takie jak miesiączkowe ale dużo silniejsze , brałam no-spe , relanium a nadal bolało . Może to jest przyczyna że się zarodek przykleić nie może ?? Miała któraś tak ??

A ile to dzisiaj jest po IUI i dlaczego robisz sikany ?
    Wartości mogą być za niskie na sikanego, a wynik może być dodatni.
    Szkoda kasy i nerwów, idź na betę.

Mysza1986, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Masakra :D Żałuję, że mnie nie uprzedziła hehe. Czyli jednak ciągniesz ten cykl? Będziecie transferować?
    Do środy tak było... W niedzielę endo 7.6 dr powiedziała że sama zdecyduje za mnie i robimy (ja byłam tylko po leki na h. pyroli dr chciała tylko sprawdzić endo) w poniedziałek ovitrelle w środę wizyta endo 4.9 także moje katusze z owulacja na nic. Dr nie ma już pomysłu na nas także ja odetchnęłam z ulgą ze to juz koniec 😉

Mysza1986 lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Panna Migotka Koleżanka

Wysłany: 20 marca 2020, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    Dziewczyny,

Do tej pory był rano i wieczorem mega aktywny. Ostatnie 2 dni miałam ciężkie psychicznie i nie wiem czy to powód do martwienia ?

Jestem w połowie 24 tc

Hej, ja mam 35tc i ruchy dalej są mocno wyczuwalne..

05.08.2019 transfer ❤
    f2wlp07wa54vtd0y.png
  • Nowa38 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pobierała któraś dzisiaj krew? Bo ja już jestem zesr...na😕

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna, Anakonda...odpuscilam przygotowanie do tranferu. Dr Z na moje pytanie czy mam przyjsc teraz na tranfer naoisal, ze moze jeden cykl odpuścimy, wiec odpusczam. Tak na prawde chyba przede wszytskim ze wzgledu na stres. Modle sie tylko zeby za miesiac jak znowu dostane @ mogla przystapic. Moze będę zalowac, ale mam tyle stresu ze chcialam go zminimalizowac i nie narazac siebie i innych, ale bardzo mi smutno:((

Mysza1986, Kaach, Luluiza lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ja jestem w takiej sytuacji i cały czas się boję, że albo my albo klinika na kwarantannę 😕 a punkcja w niedzielę 😭 a miała być dzisiaj 😭
    No nie dziwię wam się ale pocieszeniem jest to że dziś już jest piątek i ja bym unikała kontaktu do niedzieli by w razie co nie zamknęli was.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    No nie dziwię wam się ale pocieszeniem jest to że dziś już jest piątek i ja bym unikała kontaktu do niedzieli by w razie co nie zamknęli was.
    Jedziemy tylko na wizytę i zamykamy się w domu.
    Edit żałuję teraz, że dałam się namówić na te stymulację. Ile nerwów mnie to kosztuje, przy żadnej stymulacji nie byłam tak rozpierdzielona 😕 Gdybym miała podejmować decyzje teraz to nie podchodziłabym.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 09:52

• Matilda19 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    A ile to dzisiaj jest po IUI i dlaczego robisz sikany ?
    Wartości mogą być za niskie na sikanego, a wynik może być dodatni.
    Szkoda kasy i nerwów, idź na betę.

Trochę się obawiamy iść do labu ze względu na 👑 ale w niedziele się pewnie przejdę żeby mieć czarno na biały, że jednak nie 😏 ten test ma czułość 10 wiec jak na 12 dzień to już powinno chyba coś pokazać tak mi się zdaje. No ale nadzieja ostatnia umiera , wiadomo...
    dodatkowo dr K mówiła że jak się nie uda teraz to raczej rekomenduje in vitro ze względu na nasienie wiec to dodatkowy „ból „ że jednak będę / będziemy musieli przez to z mężem przechodzić a mi się mocno zdaje że u mnie do zapłodnienia dochodzi tylko coś z tą implantacją nie tak bo to nie jest normalne żeby człowieka tak brzuch bolał dokładnie w momencie , kiedy zarodek planowo dociera do macicy ( tak jakby transferować 5-cio dniowy zarodek )

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alexxandra_aa wrote:
    Dziewczyny,

Jestem w połowie 24 tc
    Ja też kilka razy popadałam w czarne myśli bo np. Zawsze ruszał się rano a teraz nie... Mój syn miewa nadal po prostu cichsze dni raz szaleje że aż boli, a raz cisza jak makiem zasiał. Kiedy już to naprawdę trwa to długo (pół dnia)i się niepokoje wypijam szklankę zimnego kefiru i kładę się na płasko, jeśli chociaż troszkę się porusza jest ok. (jeśli nie masz cukrzycy ciążowej możesz wypić szklanek zimnej coli). Czasem też pukam do brzuszkaa on wtedy odpukuje. Zauważyłam też że kiedy jestem pochlonieta innymi rzeczami (np. Ostatnio ratowanie firmy przed skutkami tego dupka koronawirusa) to w ogóle nie rejestrowalam ruchów przez większość dnia, potem sobie uświadomiłam że nawet gdyby były to poprostu nie zwracała na nie uwagi pochlonieta innymi zadaniami, swoimi emocjami. Oczywiście jeśli niepokój by ci nie przeszedł to może ktoś pożyczy ci detektor tętna płodu albo trzeba będzie podjechać do lekarza...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 marca 2020, 09:59

Panna Migotka lubi tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AnkaBe wrote:
    Jeśli chodzi o bankowanie krwi
    - cześć rzeczy które tu napisze może ktoś zarzucić ze u niego lub znajomych było inaczej...rozumiem tez jak ktoś się decyduje żeby bankowac ;) bo w przyszłości niby nigdy nie wiadomo

- żeby ilość krwi była sensowna trzeba wcześniej wdrożyć proces odpepniania dziecka, a jest trend żeby jednak krew cała dopłynęła do dziecka, wiem ze mówią ze pobierają krew po ustaniu tętnienia- w praktyce wiem ze z tym bywa różnie;
    A nie maja tylko opcji mrożenia samego sznura pepowinowego bez krwi
    - często materiał ulega zainfekowaniu i nie nadaje się potem do podania
    - nie zawsze proces przechowywania w bankach jest taki klarowny jak to opisują przedstawicielki w szkołach rodzenia - były doniesienia o potencjalnym rozmrożeniu próbek
    - nie ma sensownych dowodów naukowych na chwile obecna aby wykorzystywać pobrane komórki do innych chorob niż białaczka pierwszego dziecka - wtedy bankujemu krew drugiego żeby uratować pierwsze i to jest jedyna sytuacja w której uważam ze warto by to było rozważyć !!
    Dziecko pierwsze z białaczka nie może być leczone swoją własna krwia pępowinowa.
    argumentów było sporo jakby kogoś interesowała jakas konrektna choroba, która tym można leczyć to mogę sprawdzić co znalazłam nt temat bo tak z głowy wszytskich kontrargumentów nie pamietam.
    - komórki macierzyste do wielu schorzeń spokojnie można namnażać z tk tłuszczowej

- uważam ze to co się dzieje w szkołach rodzenia to okropne granie na emocjach przyszłych rodziców..i bardzo mi się to nie podoba, przy wnikliwym przygotowaniu się do tematu i zadaniu konkretnych pytań pani z banku już się okazuje ze ona powiela jakieś kwestie ogólne bez odniesienia do faktycznego stanu naukowego

Niemniej nigdy nie wiemy czy ten sznur ze przyda się za kilkanaście lat, medycyna idzie do przodu. Ja świadomie i po dużym rozeznaniu tematu podjelam taka a nie inna decyzje. I do tego zachęcam żeby samemu poczytać zgłębić temat rozważyć plusy i minusy, pogadać z położnymi które nie są związane z bankami pepowinowymi, nie opierać się tylko na tym co mówi przedstawiciel
    Dziękuję Ci bardzo za tyle informacji 🙂

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Mrs.P Autorytet

Wysłany: 20 marca 2020, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Jedziemy tylko na wizytę i zamykamy się w domu.
    Edit żałuję teraz, że dałam się namówić na te stymulację. Ile nerwów mnie to kosztuje, przy żadnej stymulacji nie byłam tak rozpierdzielona 😕 Gdybym miała podejmować decyzje teraz to nie podchodziłabym.

Dacie radę. Jeszcze dwa dni! ✊✊✊

Nowa38 lubi tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
‹‹ 2119 2120 2121 2122 2123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Suchość pochwy - jakie mogę być jej przyczyny i jak sobie z nią radzić?

Problem z odpowiednim nawilżeniem pochwy dotyczy bardzo dużej liczby kobiet. Najczęściej problemy występują w okresie okołomenopauzalnym, ale z różnych przyczyn mogą pojawiać się na każdym etapie życia kobiety. Suchość pochwy może znacząco obniżać jakość życia seksualnego, z powodu bólu i dyskomfortu odczuwanego podczas zbliżeń... Skąd się bierze suchość pochwy? Jak sobie z nią radzić? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ