MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyBajlando wrote:#żalpost
Jestem po wizycie u dr K. Na moje pytanie co może byc przyczyna braku zagnieżdżania się notorycznego odpowiada, ze nie potrafi swoim pacjentkom odpowiedzieć na to pytanie. Serio? Sorry ale za te pieniądze mogła powoedziec cokolwiek.
U mnie zarodki zdrowe, 3 nieudane ivf i jedyne co chce zmienić to dawki przy stymulacji. Bardzo głęboko zastanawiam się nad zmiana kliniki.. mam wrazenie, ze coś zostało pominięte. Przed ivf pare razy udało nam się zajść w ciąże naturalnie ale zawsze kończyło się to poronieniem bardzo wczesnym. Wiec chyba zacznę szukać innego lekarza...
A rozważasz zmianę lekarza w medarcie czy w ogóle masz ich dosyć ?
Bo tutaj już któraś nie ma z K wyników leczenia i może warto skonsultować z Z lub AB ? 😕
I współczuje porażek 😔
-
Bajlando wrote:#żalpost
Jestem po wizycie u dr K. Na moje pytanie co może byc przyczyna braku zagnieżdżania się notorycznego odpowiada, ze nie potrafi swoim pacjentkom odpowiedzieć na to pytanie. Serio? Sorry ale za te pieniądze mogła powoedziec cokolwiek.
U mnie zarodki zdrowe, 3 nieudane ivf i jedyne co chce zmienić to dawki przy stymulacji. Bardzo głęboko zastanawiam się nad zmiana kliniki.. mam wrazenie, ze coś zostało pominięte. Przed ivf pare razy udało nam się zajść w ciąże naturalnie ale zawsze kończyło się to poronieniem bardzo wczesnym. Wiec chyba zacznę szukać innego lekarza...
Pomysl o wizycie u immonologa.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 12:40
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Rozumiem twój żal, mi dr AB powiedział podobnie07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Berbeć. wrote:Dziewczyny czy u nas rozpoczynają nowe procedury i robią transfery??
Podajcie mi proszę numer na komórkę do rejestracji 🙏
Dziewczyny polecam @mamaginekolog i @fundacjaernesta (instagram) tam są rzetelne informacje zarówno dla kobiet starających się o ciążę jak i w ciąży. Chociażby nowe wytyczne dot rozwiązania ciąży w czasie epidemii.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 12:14
Luluiza, mika_do, diversik89, Maggy, alexxandra_aa lubią tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Berbeć. wrote:Dziewczyny czy u nas rozpoczynają nowe procedury i robią transfery??
Podajcie mi proszę numer na komórkę do rejestracji 🙏
Tzn z tego co wiem to nowych procedur nie rozpoczynają ale co z transferami? Ostatni raz u doktora byłam na początku marca i na tamtą chwilę doktor mówił że w kwietniu będzie transfer ale wtedy był tylko jeden przypadek zarażenia koronawirusem a dziś mamy ponad 400....Berbeć. lubi tę wiadomość
Kiepskie nasienie
IO
Mutacje mthfr hetero
4 lata starań
2018 IUI 😥
06.2020 IVF biochemiczna 😥
Próbujemy dalej naturalnie ♥️
Klinika Medart Poznań 🤞🍀 -
nick nieaktualnyZastanawiam się nad Invimedem i wlasnie nad immunologia. W Medarcie dr K twierdzi ze nie ma sensu już robic dodatkowych badan. Ja uwazam inaczej. Mysle, ze coś zostało pominięte. A widziałam, ze w Invimedzie inaczej podchodzą do kobiet, które miały już jakieś poronienia nawykowe wiec podejrzewam, ze wybiorę się tam i byc może zaproponują coś co jeszcze można zrobić. A czy na własna rękę można zrobić jakieś badania z immunologii? To mnie najbardziej nurtuje..
-
nick nieaktualnyBajlando wrote:Zastanawiam się nad Invimedem i wlasnie nad immunologia. W Medarcie dr K twierdzi ze nie ma sensu już robic dodatkowych badan. Ja uwazam inaczej. Mysle, ze coś zostało pominięte. A widziałam, ze w Invimedzie inaczej podchodzą do kobiet, które miały już jakieś poronienia nawykowe wiec podejrzewam, ze wybiorę się tam i byc może zaproponują coś co jeszcze można zrobić. A czy na własna rękę można zrobić jakieś badania z immunologii? To mnie najbardziej nurtuje..
-
Bajlando wrote:Zastanawiam się nad Invimedem i wlasnie nad immunologia. W Medarcie dr K twierdzi ze nie ma sensu już robic dodatkowych badan. Ja uwazam inaczej. Mysle, ze coś zostało pominięte. A widziałam, ze w Invimedzie inaczej podchodzą do kobiet, które miały już jakieś poronienia nawykowe wiec podejrzewam, ze wybiorę się tam i byc może zaproponują coś co jeszcze można zrobić. A czy na własna rękę można zrobić jakieś badania z immunologii? To mnie najbardziej nurtuje..
Mysza była w invimed przeniosła się po 1 procedurze przeszła tam procedurę i wróciła do dr K I zdarzył się cud naturalny. Może ona się wypowie bo szczegółów dokładnie nie pamiętam.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnybdziągwa wrote:Wg nowych zaleceń krajowych konsultantów podczas epidemii należy wstrzymać się od prokreacji..... zarówno naturalnej jak i in vitro
Dziewczyny polecam @mamaginekolog i @fundacjaernesta (instagram) tam są rzetelne informacje zarówno dla kobiet starających się o ciążę jak i w ciąży. Chociażby nowe wytyczne dot rozwiązania ciąży w czasie epidemii.
A to to ja wiem.mnie przekonywać nie trzeba i informować w tym temacie że prokreacja teraz nie jest wskazana.
Ciekawa jestem po prostu czy u nas w klinice robią czy nie.
Nie żebym nie wiedziała co ja mam robić.
Tylko bardzo mnie zastanawia zdanie kliniki naszej.... Bo to moim zdaniem daje pewien obraz... -
anakonda wrote:Ja badałam immunologie u doc Paśnika byłam na 2 wizytach przeszłam szczepienia i nic to nie dało. Dodam że byłam w ciąży naturalnej potem co transfer cb albo zarodek nieprawidłowy. Ja jestem już zdania takiego że trzeba trafić na ten zarodek.
Mysza była w invimed przeniosła się po 1 procedurze przeszła tam procedurę i wróciła do dr K I zdarzył się cud naturalny. Może ona się wypowie bo szczegółów dokładnie nie pamiętam.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 13:00
-
Biedna, rozumiem Twoje rozgoryczenie doskonale... Może to dobry pomysł skonsultować się jeszcze gdzieś. Jeśli trafisz na kogoś dobrego - poinformuj nas proszę. Trzymam za Ciebie (za nas wszystkie) mocno kciuki, aby te nasze walki zakończyły się sukcesami❤️
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Bajlando wrote:Zastanawiam się nad Invimedem i wlasnie nad immunologia. W Medarcie dr K twierdzi ze nie ma sensu już robic dodatkowych badan. Ja uwazam inaczej. Mysle, ze coś zostało pominięte. A widziałam, ze w Invimedzie inaczej podchodzą do kobiet, które miały już jakieś poronienia nawykowe wiec podejrzewam, ze wybiorę się tam i byc może zaproponują coś co jeszcze można zrobić. A czy na własna rękę można zrobić jakieś badania z immunologii? To mnie najbardziej nurtuje..
Immunologia to temat rzeka - wiem, co pisze:( Ja robiłam np antykoagulant tocznia (Wyszedł mi dodani, ale tocznia nie rozpoznano, bo nie mam innych objawow niby), p-ciała anty-TPO, p-ciała ANA (mam dodatnie - zdaniem K „takie są przy Hashimoto”), ale mogą być tez przy poważnych chorobach autoimmunologicznych, które utrudniają ciąże / zagnieżdżenie, np. Zespol antyfosfolipidowy (mi wykluczyli) i toczeń (nie daj Boże to mieć). Wykonywałam tez Autoprzeciwciała przeciw kardiolipinie (IgM, IgG), Przeciwciała przeciwko B2-glikoproteinie I (IgM, IgG), Białko C i białko S. Sporo tego było...
Ja bym „poleciła” 2 rzeczy:
1) iść do dobrego reumatologa, a najlepiej dostać się (po ustaniu koronawirusa) na Oddzial reumatologii do szpitala im. Degi - tam jest bardzo dobra reumatologia i zrobić wszelkie badania, jakie się da
2) skorzystać z wizyty u irydologa - tak, tez się kiedyś z tego śmiałam, a jednak miał racje. Jakby któraś potrzebowała namiar, niech ds znac. Nie wyleczy, ale może podpowiedziec, gdzie/czym szukać problemu.
Immunologia to szeroka dziedzina i wiele przyczyn z nią się wiążących wpływa na ciąże:(Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 13:27
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
nick nieaktualnyMedartka wrote:Immunologia to temat rzeka - wiem, co pisze:( Ja robiłam np antykoagulant tocznia (Wyszedł mi dodani, ale tocznia nie rozpoznano, bo nie mam innych objawow niby), p-ciała ANA (mam dodatnie - zdaniem K „takie są przy Hashimoto”), ale mogą być tez przy poważnych chorobach autoimmunologicznych, które utrudniają ciąże / zagnieżdżenie, np. Zespol antyfosfolipidowy (mi wykluczyli) i toczeń (nie daj Boże to mieć). Ja bym „poleciła” 2 rzeczy:
1) iść do dobrego reumatologa, a najlepiej dostać się (po ustaniu koronawirusa) na Oddzial reumatologii do szpitala im. Degi - tam jest bardzo dobra reumatologia i zrobić wszelkie badania, jakie się da
2) skorzystać z wizyty u irydologa - tak, tez się kiedyś z tego śmiałam, a jednak miał racje. Jakby któraś potrzebowała namiar, niech ds znac. Nie wyleczy, ale może podpowiedziec, gdzie/czym szukać problemu.
Immunologia to szeroka dziedzina i wiele przyczyn z nią się wiążących wpływa na ciąże:(
Jak najbardziej polecam oddział Reumatologii w szpitalu Degi w tym Profesora Puszczewicza, natomiast zdanie reumatologow jest takie, że przy dodatnich przeciwciałach, a braku jawnych objawów choroby o podłożu autoimmunologicznym nie jest wskazane leczenie, bo leczymy objawy a mię chorobę. co do antykoagulanta toczenia też są różne opinie, właśnie lekarze z oddziały Profesora nie uznają antykoagulanta toczenia jako marker Zespołu antyfosfolipidowego i go nie oznaczają natomiast moja hematolog zawsze mi mówiła, że trzeba oznaczać, nie można w niego nie wierzyć bo jest czynnikiem ryzyka choroby Zakrzepowo - zaworów powikłań w 2 trymestrze ciąży, więc zdania są podzielone.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 marca 2020, 13:32
-
kinga25 wrote:Jak najbardziej polecam oddział Reumatologii w szpitalu Degi w tym Profesora Puszczewicza, natomiast zdanie reumatologow jest takie, że przy dodatnich przeciwciałach, a braku jawnych objawów choroby o podłożu autoimmunologicznym nie jest wskazane leczenie, bo leczymy objawy a mię chorobę. co do antykoagulanta toczenia też są różne opinie, właśnie lekarze z oddziały Profesora nie uznają antykoagulanta toczenia jako marker Zespołu antyfosfolipidowego i go nie oznaczają natomiast moja hematolog zawsze mi mówiła, że trzeba oznaczać, nie można w niego nie wierzyć bo jest czynnikiem ryzyka choroby Zakrzepowo - zaworów powikłań w 2 trymestrze ciąży, więc zdania są podzielone.
Mysza1986 wrote:Tak, byłam w Invimedzie na drugiej procedurze. Paśnik zalecał wtedy wlewy z accofilu które podawali mi przez cewnik ok 5 dni przed transferem plus intralipid dozylne wlewy. 1 transfer beta zero, drugi ciąża bliźniacze ale poroniona. Nietstey w Invimedzie chciaz z immunologi ładnie poprowadzili to nie umieli zrobić mi zarodków, dr K zawsze ok 12 przy 1 stymulacji, dr Sroka z invimed tylko 3 z 21 komórek!!! Byłam tym przerażona i teraz wiem że to jego wina, nie umiał wystymulowac chyba dobrze, bo przy 3 procedurze znów miałam ponad 12 zarodków...
A ja zaczynalam się zastanawiac czy do nich nie przejść, ale skoro ty przy tylu komórkach mialas u nich taki slaby wynik to ja z moimi 1-4 to nie mam szans😳 -
Berbeć. wrote:A to to ja wiem.mnie przekonywać nie trzeba i informować w tym temacie że prokreacja teraz nie jest wskazana.
Ciekawa jestem po prostu czy u nas w klinice robią czy nie.
Nie żebym nie wiedziała co ja mam robić.
Tylko bardzo mnie zastanawia zdanie kliniki naszej.... Bo to moim zdaniem daje pewien obraz...
Mam takie wrażenie że wiele z nas poprzez rozczarowania neguje leczenie lekarzy z Med Art. Prawda jest taka że to wszystko jest biznes chociaż moim zdaniem i tak dr K najmniej kasy ściąga jako lekarz (czasami nie liczy za ocenę cyklu). Nie będę wychwalać kliniki bo mi pomogła....uważam tylko że niepłodność to cholernie ciężki temat ....I tak jak np w przypadku 👑 jak i niepłodności, nowotworów itd nie ma matematycznych i logicznych wytłumaczen niektórych procesów.
I trzymam za Was kciuki bo sama wiem ile łez wylałam przez to wszystko.
Dla mnie będzie normalne że odbędą się transfery już przy końcówce procedury bo patrząc chociażby koszty przygotowania głupota byłoby to wszystko przerwać zwłaszcza że nie ma potwierdzonych naukowo przypadków że 👑 wirus wpływa na zagnieżdzenie czy na płód w bardzo wczesnej ciąży.
Aliglam lubi tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Anulas wrote:A ja zaczynalam się zastanawiac czy do nich nie przejść, ale skoro ty przy tylu komórkach mialas u nich taki slaby wynik to ja z moimi 1-4 to nie mam szans😳
Angel9306 lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualnyAnulas wrote:A ja zaczynalam się zastanawiac czy do nich nie przejść, ale skoro ty przy tylu komórkach mialas u nich taki slaby wynik to ja z moimi 1-4 to nie mam szans😳
Ja puki co czekam aż 👑🦠 się uspokoi . Takie zresztą dostałam zalecenia i mam się odezwać. Dla nas dr K zrobiła i tak dużo nawet więcej niż bym oczekiwała . Ale jeśli widzę że lekarz nie ma pomysłu to siła rzeczy ja też tracę nadzieję . Dziś mąż umówił nas do jakiegoś od medycyny naturalnej . Ogólnie kiedyś mu powiedział że jak będzie miał problemy z potomkiem to ma się zgłosić . Ciekawe co to za czarodziej 🙈