X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza potwierdzam - jeśli chcesz się spotkać z dr K po laparo to dzwoń już teraz, bo podejrzewam, że z uwagi na święta zapisują na styczeń. Zawsze jest prawie równy miesiąc czekania, a że mamy 22 to albo ci się między świętami uda zapisać, albo na styczeń. Nie wiem, jak ustalili w sprawie nowych pacjentek, bo dla nas weteranek klinika będzie czynna w okresie świątecznym. Najlepiej zadzwoń już dziś, jeśli jesteś pewna swojej decyzji ;-)
    Mała widziałam, że udzielałaś się też na wątku Invimedu i postanowiłaś jednak Żaka wybrać? Co ci tam powiedzieli, że jednak zdecydowałaś się na Medart? ;-)

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 13:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Wiem wiem- już pisałam maila i próbowałam się dziś 2x dodzwonić- narazie bezskutecznie.
    Dzwoń, dzwoń, możesz spokojnie próbować do 22 ;-) A co do maila to akurat ja nie mam dobrych doświadczeń z tym medium, bo jak zaczęłam przygodę z kliniką to miałam dr wysłać maila z wynikami i te wyniki nigdy do niej nie dotarły, dlatego teraz wszystko piszę bezpośrednio do dr SMSem ;-)

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Ewelina trzymam kciuki za jutrzejszy transfer! Ile macie zarodkow na te chwile?
    6 zarodków jest

ladybirth, We lubią tę wiadomość

• anakonda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Trzymam kciuki! Wiedz że bardzo chciałabym już być na Twoim miejscu i móc być na tym etapie.

Podczytuję wątek bo po laparo w grudniu chcę zapisać się do Med Artu do dr Kubiaczyk. Nie mogę się doczekać mojej szansy na IVF...
    Wczoraj słyszałam ze wizyty na połowę stycznia do Pani dr są zapisywane .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina185 wrote:
    6 zarodków jest
    Piękny wynik . Powodzenia jutro :)

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda nie dotarłam. Mam dopiero na 2 grudnia a cykl zaczyna mi się teraz. Jutro odbiorę te wyniki i dopytam dokładnie co Żak planuje dla mnie na po estrofemie. Na chwilę obecną mam 4 opcje na mój cykl w 4 różnych placówkach więc ja to trochę powariowana jestem. Mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam świadomość, że być może podejdę do In vitro. I wolałabym by było to u niego.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Faktycznie- dzieki za info- zapisują już na styczeń

Wybaczcie nadaktywność ale mam jeszcze jedno pytanie do Was: jeśli np. okaże się że w związku z przebiegiem cyklu powinnam się stawić na kolejną wizytę za pół m-ca, a nie ma terminów to jak dalej przebiega ten proces?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 14:48

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD wrote:
    Meda nie dotarłam. Mam dopiero na 2 grudnia a cykl zaczyna mi się teraz. Jutro odbiorę te wyniki i dopytam dokładnie co Żak planuje dla mnie na po estrofemie. Na chwilę obecną mam 4 opcje na mój cykl w 4 różnych placówkach więc ja to trochę powariowana jestem. Mimo wszystko gdzieś z tyłu głowy mam świadomość, że być może podejdę do In vitro. I wolałabym by było to u niego.

WOW, ale że tak przeszłaś się po wszystkich lekarzach... Nie dziwię się, że masz mętlik w głowie ;-) Nie wiem ile masz lat, ale jeśli masz takie a nie inne problemy i stać cię na ivf to rób, bo szkoda czasu, twoich pieniędzy i nerwów na połowiczne działania, które może cię doprowadzą do sukcesu, a może do ivf. A tak naprawdę bardzo często okazuje się po pierwszym ivf, że oprócz problemów, o których już wiemy, pojawiają się nowe, czego ci oczywiście nie życzę, ale w moim przypadku akurat tak było ;-)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Faktycznie- dzieki za info- zapisują już na styczeń

Wybaczcie nadaktywność ale mam jeszcze jedno pytanie do Was: jeśli np. okaże się że w związku z przebiegiem cyklu powinnam się stawić na kolejną wizytę za pół m-ca, a nie ma terminów to jak dalej przebiega ten proces?
    Po pierwszej wizycie umawiana jesteś od ręki na kiedy chcesz .

Mysza1986 lubi tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda mam 28 lat i AMH 9,15 więc teoretycznie czas by próbować ale mi się nie chce. Mimo, że "walkę" o ciążę zaczęliśmy dopiero w sierpniu to ja prawie 4 lata już latam po lekarzach z moimi hormonami i NIKT mi nie potrafi pomóc. A byłam 2 razy w szpitalu po tygodniu na diagnostycznym, mam zbadane WSZYSTKO łącznie z badaniami genetycznymi, rezonansem przysadki i scyntygrafią kości. Nikt nie wie dlaczego ja nie mam hormonów.

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MalaHD a jak to się objawia ten brak estrogenów? Nie masz owulacji? Endo nie rośnie? A MedA ma rację, nie ma się co rozdrabniać na różnych lekarzy, każdy prawdopodobnie i tak powie co innego a człowiek tylko głupieje. W Medarcie lekarze oczywiście też działają schematami, no bo od czegoś trzeba zacząć, ale wg mnie mają bardzo otwarte umysły i chęć kombinowania (czasem można powiedzieć-eksperymentowania ;-) ). Myślę, że jest szansa, że znajdą sposób i na Ciebie

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to ja bym szła prosto na ivf . Wiem ze nie jest to lekarstwo na wszystko ale skoro nie wiedzą co Ci jest to może uda się tak .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no co Ty, Ty pytaj o co chcesz i jak często chcesz, tu są same przyjazne dusze :-) a termin jak już widzisz najtrudniejszy jest pierwszy-później jak dr powie, że tego i tego dnia to w rejestracji nie ma już dyskusji, umawiają tak jak potrzeba.

Mysza1986, Ainaa lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam wszystkie hormony płciowe nisko. FSH i LH na poziomie 0,.. przy estradiolu <5 Jajniki są zblokowane jak na antykoncepcji. Owulacji nie ma, pęcherzyki nie rosną, endo bez leków 3mm, miesiączki nie mam własnej wcale. Dr Żak od razu powiedział, że przy tych wynikach clo nie ma szans w ogóle zadziałać a w invimedzie przepisali mi to na 3 cykle (teraz bym zaczynała gdybym się nie oczytała).
    Ja chciałam mu zaufać ale dla mnie estrofem na 2 cykle to było jak 2 kroki w tył ale po zastanowieniu może warto zrobić 2 w tył żeby wziąć rozbieg i zrobić 3 w przód.

Ja właśnie sprawdziłam i dzwoniłam wczoraj 10 razy nim się dodzwoniłam :P trzeba mieć do nich cierpliwość :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 listopada 2016, 15:33

Berbeć.. lubi tę wiadomość

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oj tak, cierpliwość się przyda :-) ale dasz radę jak już będziesz w trakcie i w rytmie :-) faktycznie nieciekawa sytuacja u Ciebie jest i chyba nie ma na co czekać, że się coś samo zadzieje. To do dzieła :-)

r9bzabd.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dzwoniłam dziś koło 10 zapisać męża na badanie nasienia i od razu się udało :)

Trochę mnie zestresowałyście tymi terminami do Pani dr, ale skoro kazała mi przyjść 3 dc to rozumiem, że mnie zapiszą i się nie mam martwić :>

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Campari Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna zapiszą-dwoń zaraz jak przyjdzie @ będzie łatwiej się dogadać co do godziny. Po prostu mówisz, że pani dr wyznaczyła wizytę na 3 dc i nie ma problemu.

antonna, Ewelina185 lubią tę wiadomość

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 22 listopada 2016, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    We a Ty kiedy betujesz? W piątek?

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 listopada 2016, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała to ja bym szła w ivf, bo masz wysokie AMH a to może, aczkolwiek oczywiście nie musi, zwiastować problemy z jakością komórek. Ponadto idąc do Medartu jesteś tak naprawdę pod opieką wielu lekarzy, bo oni dyskutują o trudnych przypadkach i razem podejmują decyzje - przynajmniej u dr Kubiaczyk tak to wygląda, a czy Żak robi tak samo to nie wiem... :)!
    Mysza widziałam, że na ogólnym pytasz co zrobić żeby przyspieszyć ivf, to ja ci powiem, że oczywiście AMH sobie zrób, ale najlepiej dopiero po laparo, z tym, że jeśli zapisałaś się do dr Kubiaczyk to nie będziesz miała ivf z marszu. Zaproponuje ci prawdopodobnie IUI, żeby sprawdzić, czy po laparo coś ci się poprawiło i żeby wiedziała jak reagujesz na stymulację. Oczywiście nie musisz się zgadzać, bo widzę, że już miałaś IUI, ale dr należy do tych lekarzy, którzy ivf proponują jak widzą, ze nic innego nie przyniesie rezultatu,a nie na dzień dobry :)
    Ale jeśli już pytasz o badania to dr Kubiaczyk wyśle cię bankowo na celiakię, wit.d, AMH, fsh i lh (w 3 dc), jeśli jeszcze tego nie masz + oczywišcie tarczyca, ale to zakładam,że masz skoro już jakiś czas walczysz :) chociaż pewnie tsh i ft4 będzie chciała aktualne. Dodam, że musisz mieć TSH koło 1. Dodatkowo pobierze ci na wizycie panel urogenitalny, czyli chlamydię, mykoplasmę i ureoplasmę, ale to dopiero w momencie ostatecznej decyzji o ivf. Dobrze, żeby mąż miał aktualny posiew nasienia, bo tobie pobierze na wizycie, a mąż moze sobie w lokalnym labie zrobić :)

• gabisssko Koleżanka

Wysłany: 22 listopada 2016, 18:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza, ja jeszcze na pierwszej wizycie (poza tym, co wymieniła MedA) dostałam do zrobienia (w 2-3 dc, żeby raz się kłuć):

Hemoglobina glikowana
    anty-TPO
    anty-TG
    Estradiol
    Prolaktyna
    Testosteron
    Toxoplazma gondii p/c w kl. IgG
    Toxoplazma gondii p/c w kl. IgM
    Cytomegalowirus p/c w kl. IgG
    Cytomegalowirus p/c w kl. IgM
    P/c p. kardiolipinie IgG
    P/c p. kardiolipinie IgM

Celiaki mi nie zlecała

‹‹ 213 214 215 216 217 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niedobór kwasu foliowego - zaskakujące wyniki badań

Niemalże każda kobieta starająca się o dziecko ma świadomość, że podczas starań oraz w czasie ciąży powinna suplementować kwas foliowy. Jednak najnowsze doniesienia lekarzy wskazują na duże problemy z jego przyswajalnością. Co to oznacza? Niedobór kwasu foliowego - jakie mogą być tego skutki? Nawet pomimo zażywania kwasu foliowego, kobiety w dalszym ciągu mogą być narażone na ryzyko chorób/powikłań związanych z jego niedoborami. Jak temu zaradzić? Przeczytaj najnowsze doniesienia i zalecenia ginekologów.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ