MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Lumiko wrote:Hej🙂z tego co dziewczyny ,które są w podobnej sytuacji co Ty, pisaly , to trzeba powtórzyć badania,a czy lista uległa zmianie ...hmmm myślę,że nie .Najlepiej umówić się w klinice i dr powie jakie badania wykonać trzeba .Najpewniej będzie jeśli zadzwonisz pierwszego dnia miesiączki do kliniki i przedstawisz sytuację,to na pewno Panie powiedzą kiedy masz się umówić na wizytę. Zwykle jest to 3 dzień,ale czytałam tu tez, że niektórzy lekarze chcą widzieć pacjentkę już w 2 dniu🙂 czy startują z nowymi procedurami, Myślę że tak. Na pewno przygotowania do criotransferu i transfery robią ,bo kilka dziewczynek jest tu już po transferach ,a kilka się przygotowuje. Tak więc jest szansa🙂
Dzięki za odpowiedźPamiętam, że 3 dnia (pełne -zawsze o to dopytywał dr Ż) trzeba jechać na wizytę. No tak też właśnie myślałam, że raczej lista badań się nie zmienia. Ja muszę dodatkowo zrobić też USG piersi i cytologię. Trochę mam stresa, że znów odezwała mi się endometrioza i dodatkowo przed procedurą będę musiała mieć zabieg z tym związany.
Starania od 2015r., usunięcie polipów, później histeroskopia z laparoskopią- endometria; 3 nieudane IUI- szpital na polnej; MedAart- usunięcie polipów endometrialnych,
2 pełne procedury IVF- z pierwszej 1 blastocysta 5AA i 1 eksandująca blastocysta(transfer obu mrożaków- ciąża, poronienie), druga procedura - 1x 5AA, 2x 4AA i 1x 4BB; transfer 2 świeżaków (ciąża, poronienie); transfer 1 mrożaka (ciąża, poronienie). Zostały 2 śnieżynki. Zrobione badania kariotypu-ok, badania u immunologa- szczepienia. -
Migi wrote:Dzięki za odpowiedź
Pamiętam, że 3 dnia (pełne -zawsze o to dopytywał dr Ż) trzeba jechać na wizytę. No tak też właśnie myślałam, że raczej lista badań się nie zmienia. Ja muszę dodatkowo zrobić też USG piersi i cytologię. Trochę mam stresa, że znów odezwała mi się endometrioza i dodatkowo przed procedurą będę musiała mieć zabieg z tym związany.
Mogę zapytac jakie byly przyczyny poronien? (obumarcie plodu czy jakieś krwotoki)Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 18:59
-
Anulas wrote:Mogę zapytac jakie byly przyczyny poronien? (obumarcie plodu czy jakieś krwotoki)
Przy drugim -ciąża nie rozwijała się prawidłowo, dostałam leki.
Przy trzeciej ciąży serduszko przestało bić, oczyściłam się sama.
Starania od 2015r., usunięcie polipów, później histeroskopia z laparoskopią- endometria; 3 nieudane IUI- szpital na polnej; MedAart- usunięcie polipów endometrialnych,
2 pełne procedury IVF- z pierwszej 1 blastocysta 5AA i 1 eksandująca blastocysta(transfer obu mrożaków- ciąża, poronienie), druga procedura - 1x 5AA, 2x 4AA i 1x 4BB; transfer 2 świeżaków (ciąża, poronienie); transfer 1 mrożaka (ciąża, poronienie). Zostały 2 śnieżynki. Zrobione badania kariotypu-ok, badania u immunologa- szczepienia. -
Migi wrote:Przy pierwszym pojawiło się małe plamienie, leżałam ponad tydzień tak jak kazał lekarz. Wstawałam tylko do łazienki. Ale któregoś dnia pojawiło się bardzo obfite krwawienie, wizyta w Poznani.. poronienie
Przykro mi. Ja dopiero wczoraj robilam pierwszą bete, a juz boje się że znów serduszka nie zobaczymy🥺 Też mam endometrioze😓Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 19:15
-
Anulas wrote:Przykro mi. Ja dopiero wczoraj robilam pierwszą bete, a juz boje się że znów serduszka nie zobaczymy🥺 Też mam endometrioze😓
Migi wrote:Powiedz, a jakie masz objawy endometriozy i czym się zmagasz? Miałaś robioną już laparoskopię z histeroskopią?
Mialam torbiele, potem zrosty. Od 9 lat mam to świństwo. Mialam w 2015 laparo z histero. W 2017 laparotomie. Teraz w Medarcie nic nie mówią o endometriozie, ale 2 razy poronilam. Na pierwszej wizycie nie bylo widac ❤️. -
Dziewczyny czy dr Kru też wykonuje usg piersi? Czy jest to dodatkowo płatne czy w ramach wizyty?🤔 bo coś mi wspominał na początku a później powiedzial, że po porodzie zrobimy....to jeszcze kurcze kupa czasu, a coś mnie trochę niepokoi🙄starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Cześć dziewczyny 🙂od jakiegoś czasu Was podczytuje, bardzo każdej kibicuje i cieszę się z wiesci o pozytywnych betach i narodzin maluszków.
Jestem po 4 transferach u dr A. B, pierwsza 2 próby nieudane , dwa kolejne skończyły się poronieniem, myślimy z mężem o powrocie do kliniki i podjęcie dalszej walki, tym razem zdecydowałam się na dr K, oczekuję na ustalenie terminu wizyty, mam do Was pytanie bo nie badalismy zarodków, doktor też nie rekomendowal, czy jest możliwość przebadania pozostałych 2 zarodków jak nie mieliśmy pobranego materiału genetycznego wcześniej??Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 20:59
-
niezapominajka12345 wrote:Dziewczyny czy dr Kru też wykonuje usg piersi? Czy jest to dodatkowo płatne czy w ramach wizyty?🤔 bo coś mi wspominał na początku a później powiedzial, że po porodzie zrobimy....to jeszcze kurcze kupa czasu, a coś mnie trochę niepokoi🙄
niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Agata88 wrote:Cześć dziewczyny 🙂od jakiegoś czasu Was podczytuje, bardzo każdej kibicuje i cieszę się z wiesci o pozytywnych betach i narodzin maluszków.
Jestem po 4 transferach u dr A. B, pierwsza 2 próby nieudane , dwa kolejne skończyły się poronieniem, myślimy z mężem o powrocie do kliniki i podjęcie dalszej walki, tym razem zdecydowałam się na dr K, oczekuję na ustalenie terminu wizyty, mam do Was pytanie bo nie badalismy zarodków, doktor też nie rekomendowal, czy jest możliwość przebadania pozostałych 2 zarodków jak nie mieliśmy pobranego materiału genetycznego wcześniej??
Po rozmnożeniu moga pobrac material do badania, ale zarodek jest od razu podawany. Czekasz na wynik (byl przed beta) -
Migi wrote:Przy pierwszym pojawiło się małe plamienie, leżałam ponad tydzień tak jak kazał lekarz. Wstawałam tylko do łazienki. Ale któregoś dnia pojawiło się bardzo obfite krwawienie, wizyta w Poznani.. poronienie
Bardzo mi przykro.
Laparoskopię miałaś robioną w Poznaniu?
Też mam endo, ale na ten moment nie wiem, którego stopnia.
Natomiast po ostatniej punkcji mam taki dziwny okres i ból, że od dzisiaj martwię się jeszcze bardziej. -
Uuu to lipa👎🙄😉
Do Medartu to mi nie po drodze...no cóż będę musiała poszukać czegoś u siebie, dzięki!
Chociaż może w Koninie robi?🤔 muszę zapytać, bo tutaj jednak nie ma nikogo do pomocy.bdziągwa wrote:Dr Kru nie robi usg piersi tym zajmuje się inna dr w Med Art która zawsze przyjmowała w poniedziałki koszt wizyty ok 150 zł. 😀Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 21:22
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Ja bym poczekała do wizyty na Twoim miejscu, jak cud się stał to warto trochę na niego pochucac😉
Mi dr Kru póki co wcale nie każe i przez Plamienia i przez luteinę dopochwowo, zobaczymy co jutro powie na wizycie, czy już jest zielone światło czy jeszcze nie 🙈🙈🙈😉🙄Anulas wrote:Dziewczyny czy od bety do pierwszej wizyty wspołżyłyście? Nie mam zakazu od dr, ale obowy zawsze sa🤔 A przerwa już spora🤭starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
niezapominajka12345 wrote:Uuu to lipa👎🙄😉
Do Medartu to mi nie po drodze...no cóż będę musiała poszukać czegoś u siebie, dzięki!
Chociaż może w Koninie robi?🤔 muszę zapytać, bo tutaj jednak nie ma nikogo do pomocy.
Kru nie robi USG piersi ale można zrobić w Onkomedzie w Koninie. Właśnie to miejsce rekomendował.niezapominajka12345 lubi tę wiadomość
Starania od 2016
11.2017 - Medart
04.2018 - I ivf --> 4 ❄❄❄❄ - 1 zdrowy
06.2018 - transfer 🙂
02.2019 - zdrowa Córeczka ❤
09.2020 - starania o rodzeństwo
10.2020 - II ivf --> 1❄ -
Mrs.P wrote:Bardzo mi przykro.
Laparoskopię miałaś robioną w Poznaniu?
Też mam endo, ale na ten moment nie wiem, którego stopnia.
Natomiast po ostatniej punkcji mam taki dziwny okres i ból, że od dzisiaj martwię się jeszcze bardziej.Starania od 2015r., usunięcie polipów, później histeroskopia z laparoskopią- endometria; 3 nieudane IUI- szpital na polnej; MedAart- usunięcie polipów endometrialnych,
nick nieaktualny
-
Dziękuję bardzo, właśnie też to znalazłam 😊👍Olanta wrote:Kru nie robi USG piersi ale można zrobić w Onkomedzie w Koninie. Właśnie to miejsce rekomendował.
Olanta lubi tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
-
Anulas wrote:Po rozmnożeniu moga pobrac material do badania, ale zarodek jest od razu podawany. Czekasz na wynik (byl przed beta)
Dziękuję za odpowiedź, właśnie się z mężem zastanawiamy czy nie lepiej podejść do kolejnej procedury z badaniem zarodków, bo tak po transferze czekanie na wyniki w stresie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 kwietnia 2020, 23:03
-
Migi wrote:Powiedz, a jakie masz objawy endometriozy i czym się zmagasz? Miałaś robioną już laparoskopię z histeroskopią?
Witaj Migi wśród staraczek. Czy możesz napisać coś więcej O szczepieniach? Po opisie wnioskuje, ze masz je za soba.
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat