X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Ile macie lat jeżeli mogę zapytać?

29

uwo9s65govurilvf.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    29
    U nas też genetyka słaba, w każdej procedurze po jednym zdrowym zarodku ale my mamy 40 lat. Jedyne co mogę napisać to nie możecie się poddawać i próbujcie dalej. U nas zawsze było w 5 dobie 3-4 zarodki, a teraz 7, czyli dwa razy więcej także nigdy nic nie wiadomo :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Z 6 zapłodnionych komórek, mamy dwa zarodki klasy z '6' nieprawidłowe genetycznie, także w sumie nie mamy nic. Ogólnie nie mieliśmy predyspozycji do badań w ogóle.
    Jakieś rady albo historie, które podniosą mnie na duchu?
    Spróbuje(my) jeszcze raz, a potem odpuszczam.
    Aaa i nie badaliśmy kardiotypów, czy coś.
    To była 1 procedura wasza? Polecam naciskać dr na zmianę leku do stymulacji jeśli miałaś Puregon to polecam Gonal lub elonve. Oraz przygotować się pod względem diety i supli ty jak i mąż. Glutation niech mąż też bierze a jeśli chcecie zróbcie kariotypy będziecie wiedzieć czy coś jest na rzeczy czy takie zarodki wam się trafiły.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Iwa20 Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Może razem się spotkamy na porodowce 🙈😂

Chociaż ja nie wiem czy psychicznie dam radę dłużej być w ciąży....Tak mi się już dłuży... podziwiam Was dziewczyny te które muszą całą ciążę leżeć serio !!!
    Ja leżę i już średnio daje radę i mam juz dosc bo mam dużo innych przygód.

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Poczekaj trochę, teraz jak moje dziewczyny zaczęły raczkowac jedna w tą drugą w tą, wszędzie muszą wejść, a ja oczy dookoła głowy, to zatesknilam za tą blogoscia leżenia w ciąży 🤣
    Ja to chociaż będę miała do "pomocy" mojego starszaka 😉 zawsze któregoś przypilnuje 😂

Ta końcówka ciąży zawsze jest najgorsza....bo ogólnie czuje się jak staruszka...każdego dnia wstaje i wszystko mnie jeszcze bardziej boli 🙈

Ale wiem że dla maluchów każdy dzień dłużej w brzuchu to ten lepszy czas !

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    To była 1 procedura wasza? Polecam naciskać dr na zmianę leku do stymulacji jeśli miałaś Puregon to polecam Gonal lub elonve. Oraz przygotować się pod względem diety i supli ty jak i mąż. Glutation niech mąż też bierze a jeśli chcecie zróbcie kariotypy będziecie wiedzieć czy coś jest na rzeczy czy takie zarodki wam się trafiły.

Anakonda, dziękuję za odzew, doceniam. Tak pierwsza.
    Właśnie czytałam kiedyś w starszych postach, że zmiana protokołu lub leku zwłaszcza na elonve może dobrze wpłynąć. Miałam chyba dosyć std. zestaw Puregon/Orgalutran i brałam glutation i ubichinol, ale około miesiąca, więc krótko. Staremu też dam, aczkolwiek nasienie w MedArt skomentowali, że lepiej mnie przebadać heh, ale zakładam, że nie było tam fragmentacji dna. Zaraz jeszcze o tym poczytam.
    Kariotypy z tego co kojarzę z krwi i nawet w diagnostyce zrobimy?
    Dr mówił, że krótsza przerwa pomiędzy stymulacjami będzie nawet lepsza i zadaniowo łatwiej mi do tego w ten sposób podejść. Aczkolwiek zastanawiam się, czy nie zrobić przerwy i się bardziej przygotować. Sama nie wiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 11:46

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 maja 2020, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Ja to chociaż będę miała do "pomocy" mojego starszaka 😉 zawsze któregoś przypilnuje 😂

Ta końcówka ciąży zawsze jest najgorsza....bo ogólnie czuje się jak staruszka...każdego dnia wstaje i wszystko mnie jeszcze bardziej boli 🙈

Ale wiem że dla maluchów każdy dzień dłużej w brzuchu to ten lepszy czas !
    A mówią że ciąża to wspaniały czas . 🤔 Magiczny

bdziągwa lubi tę wiadomość

• Chcę być mamą Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny.
    Mam leki na sprzedaż.
    Rekovelle 72 mikrogramy<termin ważności do końca czerwca niestety> i 36 mikrogramy <dlugi termin ważności >
    Ovitrelle 250
    Sprzedam tanio.
    Przechowywane w lodówce.
    Szczegóły na priv lub piszcie [email protected]

[link=https://www.suwaczki.com/]oar8s65g3pfujggo.png[/link]

Przestań bać się tego, co może pójść źle.
    Skup się na tym, co może pójść dobrze.

Amh 0.42 -2019
    Amh 0.84- 2018
    Jeden drozny jajowod
    06.2018 ivf 2/5 😕😕
    12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
    06.2019 icsi- 0 zaplodnionych

Od 07.2019 - Novum
    Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
    Od 12.2019- antykoncepcja
    02.2020-punkcja torbieli 😟
    04.2020
    31dc- beta hCG 251
    33 dc.-635
    04.05. 6+1 ❤💍
    Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
    20.07-185gram 💗
    23tc- 448 g
    26tc-710g
    30tc-1240g
    33tc-1500g
    35tc- 2240g
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    U nas też genetyka słaba, w każdej procedurze po jednym zdrowym zarodku ale my mamy 40 lat. Jedyne co mogę napisać to nie możecie się poddawać i próbujcie dalej. U nas zawsze było w 5 dobie 3-4 zarodki, a teraz 7, czyli dwa razy więcej także nigdy nic nie wiadomo :)

Nie starczy mi już sił chyba. Ile można. ;)
    Jeszcze jedna laparoskopia przede mną.
    Nas ogranicza jeszcze Ustawa, bo właśnie jesteśmy 'młodzi' i ja całkiem 'zdrowa'.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 16:58

uwo9s65govurilvf.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Anakonda, ja jak rozmawiałam z panią genetyk z medartu to powiedziała, że na genetykę niestety nie ma rady. Można brać suplementy i uzyskać lepsze komórki i tak chyba u nas teraz było, bo do 5 doby mieliśmy 12zarodkow, a ja w tej procedurze brałam suplementy ale na genetykę to nie wpłynęło niestety 😕 Kariotypy mamy oboje ok

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Nie starczy mi już sił chyba. Ile można. ;)
    Jeszcze jedna laparoskopia przede mną.
    Nas ogranicza jeszcze Ustawa, bo właśnie jesteśmy 'młodzi' i ja całkiem 'zdrowa'.
    Uwierz, że dużo można 😉 nawet nie wiesz jak dużo 🙂

• Anulas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Anakonda, ja jak rozmawiałam z panią genetyk z medartu to powiedziała, że na genetykę niestety nie ma rady. Można brać suplementy i uzyskać lepsze komórki i tak chyba u nas teraz było, bo do 5 doby mieliśmy 12zarodkow, a ja w tej procedurze brałam suplementy ale na genetykę to nie wpłynęło niestety 😕 Kariotypy mamy oboje ok

Z pewnoscia na jakosc i ilość suplementy i dieta ma wolyw. Ale tak jak piszesz raczej nie na geneyyke. Jednak im więcej komorek tym wieksza szansa, że się zdrowy zarodek trafi.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    Anakonda, dziękuję za odzew, doceniam. Tak pierwsza.
    Właśnie czytałam kiedyś w starszych postach, że zmiana protokołu lub leku zwłaszcza na elonve może dobrze wpłynąć. Miałam chyba dosyć std. zestaw Puregon/Orgalutran i brałam glutation i ubichinol, ale około miesiąca, więc krótko. Staremu też dam, aczkolwiek nasienie w MedArt skomentowali, że lepiej mnie przebadać heh, ale zakładam, że nie było tam fragmentacji dna. Zaraz jeszcze o tym poczytam.
    Kardiotypy z tego co kojarzę z krwi i nawet w diagnostyce zrobimy?
    Dr mówił, że krótsza przerwa pomiędzy stymulacjami będzie nawet lepsza i zadaniowo łatwiej mi do tego w ten sposób podejść. Aczkolwiek zastanawiam się, czy nie zrobić przerwy i się bardziej przygotować. Sama nie wiem.
    Jeśli będziesz miała teraz anty to możesz startować byle już zacząć suplementy. Kariotypy nie wiem czy są w diagnostyce musisz sprawdzić ale za wynikiem się czeka długo więc byście musieli już działać by wiedzieć na czym stoicie i czy ładować kasę w kolejne IVF. Może również to być przypadek i w kolejnej procedurze będziecie mieć większość zdrowych zarodków no ale tego nikt nie zagwarantuje. U nas na Gonalu było więcej komórek i lepszej jakości niż na Puregonie co do elonvy nie wiem ale na mnie też zadziałała w stosunku do komórek na endo już nie. Ja z mojego doświadczenia wiem że u mnie nie sprawdza się posciech i i kolejna procedura po cyklu przerwy okazała się kompletna klapa ale tu dziewczyny miały lepsze efekty więc to loteria. Jeśli ma to być waszą ostatnia procedura to przygotować się tak by zrobić wszystko co się da by później nie żałować. Możecie też spróbować przycisnąć dr żeby zaplodnili wam wszystkie komórki a nie 6 to zawsze daje większe szanse na kolejny zarodek.

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 17:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Zgadza się na genetykę nie ale na ilość zarodków skoro z 6 do blastocysty doszły 2 czyli coś jest na rzeczy. U nas dużo dały suplementy bo w 1 procedurze 1 zarodek w 5 dobie w 2 proc miałam transfer słabego 3dniowca więc na bank by do 5 doby nie przetrwał w 3 procedurze mieliśmy 3 zarodki w 4 na cyklu lekko stymulowanym 1 zarodek w 5 procedurze 6 zarodków i tu braliśmy dużo supli w tym ja i mąż glutation i Ubichinol ale też miałam inny lek do stymulacji. Także im więcej ma się zarodków szanse na zdrowy zarodek rosną.
    Kariotypy można mieć prawidłowe a zarodki tak się podziela ze mogą mieć wady ale jeśli nie wiesz czy są ok tego nie wiesz. Mój mąż miał inne badania genetyczne które wpływają na to ale nie pamiętam co jak poszukam napisze.
    Edit badanie genetyczne AZF i CFTR mój miał 1 gen nieprawidłowy pomimo że kariotypy są ok.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 17:44

Nowa38, Mrs.P lubią tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Zgadza się na genetykę nie ale na ilość zarodków skoro z 6 do blastocysty doszły 2 czyli coś jest na rzeczy. U nas dużo dały suplementy bo w 1 procedurze 1 zarodek w 5 dobie w 2 proc miałam transfer słabego 3dniowca więc na bank by do 5 doby nie przetrwał w 3 procedurze mieliśmy 3 zarodki w 4 na cyklu lekko stymulowanym 1 zarodek w 5 procedurze 6 zarodków i tu braliśmy dużo supli w tym ja i mąż glutation i Ubichinol ale też miałam inny lek do stymulacji. Także im więcej ma się zarodków szanse na zdrowy zarodek rosną.
    Kariotypy można mieć prawidłowe a zarodki tak się podziela ze mogą mieć wady ale jeśli nie wiesz czy są ok tego nie wiesz. Mój mąż miał inne badania genetyczne które wpływają na to ale nie pamiętam co jak poszukam napisze.
    Edit badanie genetyczne AZF i CFTR mój miał 1 gen nieprawidłowy pomimo że kariotypy są ok.
    Tak, te suplementy brane przeze mnie też zdziałały cuda, bo mieliśmy 12zarodkow i ostatecznie w 6 dobie 7. Więc branie ich jak najbardziej polecam. Żałuję, że dopiero w ostatniej procedurze zaczęłam brać.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 18:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa38 wrote:
    Tak, te suplementy brane przeze mnie też zdziałały cuda, bo mieliśmy 12zarodkow i ostatecznie w 6 dobie 7. Więc branie ich jak najbardziej polecam. Żałuję, że dopiero w ostatniej procedurze zaczęłam brać.

Na każdego chyba inaczej dzialaja. U mnie na pewno nie miała wplywu na ilosc🙉 a bralam je juz prawie rok

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    A mówią że ciąża to wspaniały czas . 🤔 Magiczny
    Bo jest ale tylko II trymestr ciąży 😉

Mysza1986, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 6 maja 2020, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chcę być mamą wrote:
    Hej Dziewczyny.
    Mam leki na sprzedaż.
    Rekovelle 72 mikrogramy<termin ważności do końca czerwca niestety> i 36 mikrogramy <dlugi termin ważności >
    Ovitrelle 250
    Sprzedam tanio.
    Przechowywane w lodówce.
    Szczegóły na priv lub piszcie [email protected]

Jeśli nie są otwarte, data na paragonie nie jest odległa i kupowałas w Aptece Wielkopolskiej 24h (aleje solidarności), to może uda Ci się dokonać zwrotu, mnie się udało pare razy (jak za dużo wykupiłam lub niepotrzebnie, np. Prolutex oddawałam).

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Antonina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Mysza, wspaniałe wieści, super że laktacja ruszyła! 👍🏻 I fajnie, że jesteście już razem w domu :)

U mnie w porządku, torby spakowane, czekamy :) do planowanego terminu 3 tygodnie, zobaczymy czy będzie się pchać szybciej, na razie chyba się nie zanosi :)

Nie mów, że się nie zanosi bo wykraczesz tak jak ja😊
    W niedzielę czułam się jak młody Bóg A w poniedziałek po 22 zaczęła się akcja😊

Catlady lubi tę wiadomość

• Antonina Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Nie mów, że się nie zanosi bo wykraczesz tak jak ja😊
    W niedzielę czułam się jak młody Bóg A w poniedziałek po 22 zaczęła się akcja😊
    Urodziłam w 37 + tc.

‹‹ 2226 2227 2228 2229 2230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak liczyć, który to tydzień ciąży?

Udało Wam się zajść w ciążę? Gratulacje! Określenie tygodnia ciąży jest kluczowe z wielu powodów. Przede wszystkim pozwala ustalić, czy dziecko rozwija się prawidłowo oraz umożliwia wykrycie wcześniejszego porodu bądź poronienia. Pozwala też rodzicom przygotować się do momentu przywitania nowego członka rodziny na świecie. Zobacz, w jaki sposób można ustalić wiek ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ