MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mrs.P wrote:29
-
Mrs.P wrote:Z 6 zapłodnionych komórek, mamy dwa zarodki klasy z '6' nieprawidłowe genetycznie, także w sumie nie mamy nic. Ogólnie nie mieliśmy predyspozycji do badań w ogóle.
Jakieś rady albo historie, które podniosą mnie na duchu?
Spróbuje(my) jeszcze raz, a potem odpuszczam.
Aaa i nie badaliśmy kardiotypów, czy coś.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
bdziągwa wrote:Może razem się spotkamy na porodowce 🙈😂
Chociaż ja nie wiem czy psychicznie dam radę dłużej być w ciąży....Tak mi się już dłuży... podziwiam Was dziewczyny te które muszą całą ciążę leżeć serio !!! -
kinga25 wrote:Poczekaj trochę, teraz jak moje dziewczyny zaczęły raczkowac jedna w tą drugą w tą, wszędzie muszą wejść, a ja oczy dookoła głowy, to zatesknilam za tą blogoscia leżenia w ciąży 🤣
Ta końcówka ciąży zawsze jest najgorsza....bo ogólnie czuje się jak staruszka...każdego dnia wstaje i wszystko mnie jeszcze bardziej boli 🙈
Ale wiem że dla maluchów każdy dzień dłużej w brzuchu to ten lepszy czas !Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
anakonda wrote:To była 1 procedura wasza? Polecam naciskać dr na zmianę leku do stymulacji jeśli miałaś Puregon to polecam Gonal lub elonve. Oraz przygotować się pod względem diety i supli ty jak i mąż. Glutation niech mąż też bierze a jeśli chcecie zróbcie kariotypy będziecie wiedzieć czy coś jest na rzeczy czy takie zarodki wam się trafiły.
Anakonda, dziękuję za odzew, doceniam. Tak pierwsza.
Właśnie czytałam kiedyś w starszych postach, że zmiana protokołu lub leku zwłaszcza na elonve może dobrze wpłynąć. Miałam chyba dosyć std. zestaw Puregon/Orgalutran i brałam glutation i ubichinol, ale około miesiąca, więc krótko. Staremu też dam, aczkolwiek nasienie w MedArt skomentowali, że lepiej mnie przebadać heh, ale zakładam, że nie było tam fragmentacji dna. Zaraz jeszcze o tym poczytam.
Kariotypy z tego co kojarzę z krwi i nawet w diagnostyce zrobimy?
Dr mówił, że krótsza przerwa pomiędzy stymulacjami będzie nawet lepsza i zadaniowo łatwiej mi do tego w ten sposób podejść. Aczkolwiek zastanawiam się, czy nie zrobić przerwy i się bardziej przygotować. Sama nie wiem.Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 11:46
-
nick nieaktualnybdziągwa wrote:Ja to chociaż będę miała do "pomocy" mojego starszaka 😉 zawsze któregoś przypilnuje 😂
Ta końcówka ciąży zawsze jest najgorsza....bo ogólnie czuje się jak staruszka...każdego dnia wstaje i wszystko mnie jeszcze bardziej boli 🙈
Ale wiem że dla maluchów każdy dzień dłużej w brzuchu to ten lepszy czas !bdziągwa lubi tę wiadomość
-
Hej Dziewczyny.
Mam leki na sprzedaż.
Rekovelle 72 mikrogramy<termin ważności do końca czerwca niestety> i 36 mikrogramy <dlugi termin ważności >
Ovitrelle 250
Sprzedam tanio.
Przechowywane w lodówce.
Szczegóły na priv lub piszcie [email protected][link=https://www.suwaczki.com/][/link]
Przestań bać się tego, co może pójść źle.
Skup się na tym, co może pójść dobrze.
Amh 0.42 -2019
Amh 0.84- 2018
Jeden drozny jajowod
06.2018 ivf 2/5 😕😕
12.2018 ciąża- 7 tyg.- poronienie
06.2019 icsi- 0 zaplodnionych
Od 07.2019 - Novum
Tsh 1.8, podwyższona prolaktyna, torbiele
Od 12.2019- antykoncepcja
02.2020-punkcja torbieli 😟
04.2020
31dc- beta hCG 251
33 dc.-635
04.05. 6+1 ❤💍
Bądź silny maluszku 🙏 walcz...
20.07-185gram 💗
23tc- 448 g
26tc-710g
30tc-1240g
33tc-1500g
35tc- 2240g -
Nowa38 wrote:U nas też genetyka słaba, w każdej procedurze po jednym zdrowym zarodku ale my mamy 40 lat. Jedyne co mogę napisać to nie możecie się poddawać i próbujcie dalej. U nas zawsze było w 5 dobie 3-4 zarodki, a teraz 7, czyli dwa razy więcej także nigdy nic nie wiadomo
Nie starczy mi już sił chyba. Ile można.
Jeszcze jedna laparoskopia przede mną.
Nas ogranicza jeszcze Ustawa, bo właśnie jesteśmy 'młodzi' i ja całkiem 'zdrowa'.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 16:58
-
anakonda wrote:To była 1 procedura wasza? Polecam naciskać dr na zmianę leku do stymulacji jeśli miałaś Puregon to polecam Gonal lub elonve. Oraz przygotować się pod względem diety i supli ty jak i mąż. Glutation niech mąż też bierze a jeśli chcecie zróbcie kariotypy będziecie wiedzieć czy coś jest na rzeczy czy takie zarodki wam się trafiły.
-
Nowa38 wrote:Anakonda, ja jak rozmawiałam z panią genetyk z medartu to powiedziała, że na genetykę niestety nie ma rady. Można brać suplementy i uzyskać lepsze komórki i tak chyba u nas teraz było, bo do 5 doby mieliśmy 12zarodkow, a ja w tej procedurze brałam suplementy ale na genetykę to nie wpłynęło niestety 😕 Kariotypy mamy oboje ok
Z pewnoscia na jakosc i ilość suplementy i dieta ma wolyw. Ale tak jak piszesz raczej nie na geneyyke. Jednak im więcej komorek tym wieksza szansa, że się zdrowy zarodek trafi. -
Mrs.P wrote:Anakonda, dziękuję za odzew, doceniam. Tak pierwsza.
Właśnie czytałam kiedyś w starszych postach, że zmiana protokołu lub leku zwłaszcza na elonve może dobrze wpłynąć. Miałam chyba dosyć std. zestaw Puregon/Orgalutran i brałam glutation i ubichinol, ale około miesiąca, więc krótko. Staremu też dam, aczkolwiek nasienie w MedArt skomentowali, że lepiej mnie przebadać heh, ale zakładam, że nie było tam fragmentacji dna. Zaraz jeszcze o tym poczytam.
Kardiotypy z tego co kojarzę z krwi i nawet w diagnostyce zrobimy?
Dr mówił, że krótsza przerwa pomiędzy stymulacjami będzie nawet lepsza i zadaniowo łatwiej mi do tego w ten sposób podejść. Aczkolwiek zastanawiam się, czy nie zrobić przerwy i się bardziej przygotować. Sama nie wiem.Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Nowa38 wrote:Anakonda, ja jak rozmawiałam z panią genetyk z medartu to powiedziała, że na genetykę niestety nie ma rady. Można brać suplementy i uzyskać lepsze komórki i tak chyba u nas teraz było, bo do 5 doby mieliśmy 12zarodkow, a ja w tej procedurze brałam suplementy ale na genetykę to nie wpłynęło niestety 😕 Kariotypy mamy oboje ok
Kariotypy można mieć prawidłowe a zarodki tak się podziela ze mogą mieć wady ale jeśli nie wiesz czy są ok tego nie wiesz. Mój mąż miał inne badania genetyczne które wpływają na to ale nie pamiętam co jak poszukam napisze.
Edit badanie genetyczne AZF i CFTR mój miał 1 gen nieprawidłowy pomimo że kariotypy są ok.Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 maja 2020, 17:44
Nowa38, Mrs.P lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
anakonda wrote:Zgadza się na genetykę nie ale na ilość zarodków skoro z 6 do blastocysty doszły 2 czyli coś jest na rzeczy. U nas dużo dały suplementy bo w 1 procedurze 1 zarodek w 5 dobie w 2 proc miałam transfer słabego 3dniowca więc na bank by do 5 doby nie przetrwał w 3 procedurze mieliśmy 3 zarodki w 4 na cyklu lekko stymulowanym 1 zarodek w 5 procedurze 6 zarodków i tu braliśmy dużo supli w tym ja i mąż glutation i Ubichinol ale też miałam inny lek do stymulacji. Także im więcej ma się zarodków szanse na zdrowy zarodek rosną.
Kariotypy można mieć prawidłowe a zarodki tak się podziela ze mogą mieć wady ale jeśli nie wiesz czy są ok tego nie wiesz. Mój mąż miał inne badania genetyczne które wpływają na to ale nie pamiętam co jak poszukam napisze.
Edit badanie genetyczne AZF i CFTR mój miał 1 gen nieprawidłowy pomimo że kariotypy są ok. -
Nowa38 wrote:Tak, te suplementy brane przeze mnie też zdziałały cuda, bo mieliśmy 12zarodkow i ostatecznie w 6 dobie 7. Więc branie ich jak najbardziej polecam. Żałuję, że dopiero w ostatniej procedurze zaczęłam brać.
Na każdego chyba inaczej dzialaja. U mnie na pewno nie miała wplywu na ilosc🙉 a bralam je juz prawie rok -
Za dużo za dużo wrote:A mówią że ciąża to wspaniały czas . 🤔 Magiczny
Mysza1986, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość
Synek wrzesień 2017 👱♂️
4tpt mamy ❤❤
Maj/Czerwiec 2020 👱♀️👱♂️
[link=https://www.suwaczki.com/][/link]
-
Chcę być mamą wrote:Hej Dziewczyny.
Mam leki na sprzedaż.
Rekovelle 72 mikrogramy<termin ważności do końca czerwca niestety> i 36 mikrogramy <dlugi termin ważności >
Ovitrelle 250
Sprzedam tanio.
Przechowywane w lodówce.
Szczegóły na priv lub piszcie [email protected]
Jeśli nie są otwarte, data na paragonie nie jest odległa i kupowałas w Aptece Wielkopolskiej 24h (aleje solidarności), to może uda Ci się dokonać zwrotu, mnie się udało pare razy (jak za dużo wykupiłam lub niepotrzebnie, np. Prolutex oddawałam).
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Catlady wrote:Mysza, wspaniałe wieści, super że laktacja ruszyła! 👍🏻 I fajnie, że jesteście już razem w domu
U mnie w porządku, torby spakowane, czekamydo planowanego terminu 3 tygodnie, zobaczymy czy będzie się pchać szybciej, na razie chyba się nie zanosi
Nie mów, że się nie zanosi bo wykraczesz tak jak ja😊
W niedzielę czułam się jak młody Bóg A w poniedziałek po 22 zaczęła się akcja😊
Catlady lubi tę wiadomość