X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    Nie mów, że się nie zanosi bo wykraczesz tak jak ja😊
    W niedzielę czułam się jak młody Bóg A w poniedziałek po 22 zaczęła się akcja😊
    Nie strasz mnie, jeszcze nie jestem gotowa 🙈 a jutro podobno pełnia 🙈

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 6 maja 2020, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Jeśli będziesz miała teraz anty to możesz startować byle już zacząć suplementy. Kariotypy nie wiem czy są w diagnostyce musisz sprawdzić ale za wynikiem się czeka długo więc byście musieli już działać by wiedzieć na czym stoicie i czy ładować kasę w kolejne IVF. Może również to być przypadek i w kolejnej procedurze będziecie mieć większość zdrowych zarodków no ale tego nikt nie zagwarantuje. U nas na Gonalu było więcej komórek i lepszej jakości niż na Puregonie co do elonvy nie wiem ale na mnie też zadziałała w stosunku do komórek na endo już nie. Ja z mojego doświadczenia wiem że u mnie nie sprawdza się posciech i i kolejna procedura po cyklu przerwy okazała się kompletna klapa ale tu dziewczyny miały lepsze efekty więc to loteria. Jeśli ma to być waszą ostatnia procedura to przygotować się tak by zrobić wszystko co się da by później nie żałować. Możecie też spróbować przycisnąć dr żeby zaplodnili wam wszystkie komórki a nie 6 to zawsze daje większe szanse na kolejny zarodek.

Dziękuję Wam za Wasze doświadczenia.
    Zamówiłam suple póki co. O kardiotypy jutro zadzwonię. To wysyłkowe badanie, więc w pon. pewnie będziemy mogli zrobić.
    W 5 dobie właściwie były 3 w stadium blastocysty, a 2 jeszcze w stadium moruli. Później okazało się, że zostały 2 wysokiej klasy, jeden 6.1.1, no ale niestety. Byłam niemalże pewna, że będzie ok. Dla przekonania zdecydowałam się na badania genetyczne, szczerze, bo nie chciałam ich robić - partner nalegał. Mówiłam już dr, że chciałabym więcej komórek zapłodnić.
    Zobaczymy, może zrobimy miesiąc przerwy. Gdyby nie inne problemy, to byłoby łatwiej podjąć decyzję.

uwo9s65govurilvf.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Od kilku dni kuje mnie często po prawej stronie w dolnej części podbrzusza. Zawsze dokładnie jeden i ten sam punkt. Wczoraj i dziś w nocy mnie zakuło. Wystarczyło zmienić pozycję i przeszło. Czasami w ciągu dnia też czuję. No i jak kaszlę to cały brzuch mnie boli (nie zawsze)
    W poprzednich ciążach też mnie od czasu do czasu coś kuło ale zawsze w innym miejscu i tym miałam się nie przejmować.
    Miała któraś podobnie?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Od kilku dni kuje mnie często po prawej stronie w dolnej części podbrzusza. Zawsze dokładnie jeden i ten sam punkt. Wczoraj i dziś w nocy mnie zakuło. Wystarczyło zmienić pozycję i przeszło. Czasami w ciągu dnia też czuję. No i jak kaszlę to cały brzuch mnie boli (nie zawsze)
    W poprzednich ciążach też mnie od czasu do czasu coś kuło ale zawsze w innym miejscu i tym miałam się nie przejmować.
    Miała któraś podobnie?
    Mnie cały czas coś zakuje najczęściej z lewej . Jak by igłę ktoś wbijał . Dr K mówiła tak jak tak kuje to ok ale jak będzie boleć jak na okres ,albo będzie uczucie takiego kamienia w dole brzucha to relanium położyć się i pisać do niej i dzwonić do kliniki . W żadnym wypadku nie jechać do szpitala .

Anulas lubi tę wiadomość

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam zacząć brać dodatkowo UbichinoL 100mg dziennie i glutation zredukowany 500mg dziennie. Któreś z Was może biorą i podpowiedzą, jakie dokładnie kupujecie i gdzie dostanę je w dobrej cenie? Z góry dziękuje!

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 08:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, mam zacząć brać dodatkowo UbichinoL 100mg dziennie i glutation zredukowany 500mg dziennie. Któreś z Was może biorą i podpowiedzą, jakie dokładnie kupujecie i gdzie dostanę je w dobrej cenie? Z góry dziękuje!

Kupuję w gemini swansona albo solgar.
    Ostatnio jednak trudno było dostać chyba ten glutation (nawet w aptece wielkopolskiej)

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kupuję w gemini swansona albo solgar.
    Ostatnio jednak trudno było dostać chyba ten glutation (nawet w aptece wielkopolskiej)

Dziękuje. To te?

https://www.aptekagemini.pl/l-glutation-500mg-x-30-kaps-swanson.html

https://www.aptekagemini.pl/ubiquinol-50mg-swanson-60-kapsulek.html

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziękuje. To te?

https://www.aptekagemini.pl/l-glutation-500mg-x-30-kaps-swanson.html

https://www.aptekagemini.pl/ubiquinol-50mg-swanson-60-kapsulek.html

Tak te.

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Tak te.

Bardzo dziękuje, zamówiłam w aptece Gemini przez Internet - 150 zł za oba suplementy (na miesiąc starczy).

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 7 maja 2020, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze napiszcie mi prosze, czy robilyscie histeroskopie ze sratchingiem w sytuacji, gdy dochodziło do zagnieżdżenia? Zastanawiam się, czy jest sens robić, skoro u mnie do niego dochodzi, tylko ciąże się nie utrzymują. Dr K napisała mi, ze możemy zrobić na cykl przed transferem, aczkolwiek wielkich wskazań nie ma, bo przy świeżym transferze nie było u mnie żadnego problemu z zagniezdzaniem zarodka, od razu po pierwszym transferze było zagniezdzenie. I w sumie sama już nie wiem:)

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Bardzo dziękuje, zamówiłam w aptece Gemini przez Internet - 150 zł za oba suplementy (na miesiąc starczy).

U nas jeszcze mężowi kazała brać mimo, że nie miał złych wyników.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 maja 2020, 11:33

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Miała któraś podobnie?

Ciągnięcia, kłócia to już będzie towarzyszyło do końca ciąży i nie jest to nic złego . Jedyne co dr Kru mówi jest niepokojące i niekoniecznie dobre to mocne spinanie się całego brzucha.

P.S. czy mialyscie tak że wszystko Was swędzi...normalnie całe ciało....od rana to jest tak wkurzajace że mogłabym się zadrapać 😔

Anulas, Luluiza lubią tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Ciągnięcia, kłócia to już będzie towarzyszyło do końca ciąży i nie jest to nic złego . Jedyne co dr Kru mówi jest niepokojące i niekoniecznie dobre to mocne spinanie się całego brzucha.

P.S. czy mialyscie tak że wszystko Was swędzi...normalnie całe ciało....od rana to jest tak wkurzajace że mogłabym się zadrapać 😔
    Z tym swędzeniem to chyba musisz zbadać krew na aspat, alat i kwasy żółciowe (znajoma na polną na IP pojechała to od ręki ją przyjęli) bo się okazało że miała cholestaze ciążowa właśnie koło 34 -35 tygodnia . Z tym nie ma żartów wiec pisz moze szybko do doktora . Ona na Polnej jak poszła to już została i miała cc w związku z zagrożeniem dla dzieci.
    Oczywiście może tez być alergia ale trzeba wykluczyć chyba tą cholestazę

bdziągwa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:

No dokładnie tak, jakieś pobolewanie delikatne, ciągniecie w pachwinie i różne podobne, ale naprawdę delikatne bóle sa fizjologiczne i martwią tutaj każdą ciężarną. Po spacerze wracam i od razu się kładę, bo inaczej zaczyna bolec, każda z Was pozna swój organizm z czasem. Każda ciąża jest inna 🤰🏻😎💁🏻‍♀️
    Z tego co mój gin mówił, silne bóle jak na okres, kiedy towarzyszą skurcze powinny wzbudzić niepokój i tutaj nie czekała bym ze szpitalem.🤔

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 7 maja 2020, 12:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! 😊 poczytuje Was od dłuższego czasu 😉 Mam do Was pytanie. Czy mając uszkodzony gen MTHFR 677c ( układ homozygotyczny) stosujecie dietę. Nie spożywacie glutenu ,laktozy oraz cukru?

• antonna Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta dzisiaj 61.5 a progesteron 44.14 ❤ (bylo 13.7 beta i 23 progesteron)

Nowa38, niezapominajka12345, Maggy, Anulas, Catlady, bdziągwa, Matilda19, Luluiza, Oblivion, Olanta, Angel9306, Imbirek91, mika_do, Gaja88, truskawka26, JustynaFrog, Zoska, Panna Migotka, Aliglam, Starajacsieocud, iMonia lubią tę wiadomość

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Dziewczyny beta dzisiaj 61.5 a progesteron 44.14 ❤ (bylo 13.7 beta i 23 progesteron)
    Super🙂🙂🙂

antonna lubi tę wiadomość

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super moje gratulacje 😍😍😍❤️👍
    antonna wrote:

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 maja 2020, 12:52

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 19:01

• Anulas Autorytet

Wysłany: 7 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:

A tak pesymistycznie podchodzilas. Gratulacje 🥰

‹‹ 2227 2228 2229 2230 2231 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ