X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niezapominajka12345 wrote:
    Miałaś jakieś skutki uboczne po tym monural? Bo się naczytalam że to bardzo silny antybiotyk i aż się boję brać 🙈🙈🙄😏 jeny wiecznie coś!! Dr dał mi go tak trochę w ciemno bo mam na wyniku badania moczu,,bakterie dość liczne ", ale posiewu nie zlecił ani nic tylko od razu ten antybiotyk 😏
    Miesiąc temu wynik miałam taki sam i kazał tylko brać żuravit profilaktycznie, ale teraz widzę że jednak chyba trzeba z tym walczyć 🙄

Nic mi nie bylo i nic nie czytalam.
    Tez po ogolnym badaniu dostalam antybiotyk a po tygodniu mialam zrobic ogolny i posiew.

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W mnie dzisiaj beta 875,6 - 13dpt :)

Anulas, niezapominajka12345, bdziągwa, Catlady, antonna, Imbirek91, Śnieżynka, Maggy, Luluiza, Zoska, Lumiko, Mamka92, JustynaFrog, Olanta, Nowa38, truskawka26, mika_do, Panna Migotka, iMonia, Mera, Aliglam, Antonina, Mysza1986, Starajacsieocud, Matilda19, mao, diversik89 lubią tę wiadomość

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz badanie moczu masz już ok? Czyli pomógł!?😊 bo mi nic nie dolega, nie boli Nie swędzi nie piecze itp ale lekarz tak profilaktycznie chyba to zapisal🙄

Dziewczyny serio żadna z Was na usg nie miała ,,ogniska hiperechogennego"?🤔 dołuje mnie to kurcze 🙄
    Anulas wrote:
    Nic mi nie bylo i nic nie czytalam.
    Tez po ogolnym badaniu dostalam antybiotyk a po tygodniu mialam zrobic ogolny i posiew.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 20:21

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Niezapominajka też dzisiaj miałam wizytę u Kru ale wcześniej ☺️
    Mam pytanie czy jest tu jakaś mama bliźniaków, która rodziła w szpitalu w Świętej Rodzinie?? Dziś mówiłam dr że wybieram się na polną gdyby coś się działo, ale on mi mówi że jak koniecznie chce to mogę jechać na polną ale poleca świętą rodzinę. Zapomniałam zapytać od którego tygodnie Święta rodzina przyjmuję ciężarne? 🙈
    Obecnie u mnie 34+4 (ciąża bliźniacza) i szyjką 2cm. Dr straszy że mogę urodzić w każdej chwili. Kolejna wizyta za 2tyg jeżeli dotrwam.
    Pozdrawiam was serdecznie 😘😘😘
    Imbirek rodziła swoich chłopaków w Św. Rodzinie...tam można jechać po skończonym 32 tc czyli już możesz jechać jakby co :-)

Ja mam skończony 36 tc i też nic na razie sie nie zapowiada na poród a wizytę mam w czwartek u dr Kru i z polnej zadzwonili już ustalili mi termin przyjęcia do szpitala....

Jeszcze będę rozmawiał z dr Kru czy na pewno dobrze rodzić na polnej ale ze względu na bardzo niska wagę szacowana małej plus duża dysproporcje między nimi i to że dr Sz kazał sprawdzić zastawke to chyba jednak Polna. Niech mi się dobrze sie mała zajmą bo ja już że cc to wiem tam nikt tego nie kwestionowal o dziwo.

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I teraz badanie moczu masz już ok? Czyli pomógł!?😊 bo mi nic nie dolega, nie boli Nie swędzi nie piecze itp ale lekarz tak profilaktycznie chyba to zapisal🙄

Dziewczyny serio żadna z Was na usg nie miała ,,ogniska hiperechogennego"?🤔 dołuje mnie to kurcze 🙄

Ja bym poczekala na wizytę u dr Sz...nie wiem czy dr Kru w Koninie pracuje na równie dobrym sprzęcie jak w Med Art. Zresztą kazał Ci się nie denerwować 😁 więc ja bym poczekala na opinię dr Sz!

Catlady, niezapominajka12345 lubią tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Rybitwa zestresowałam się trochę z wpisem o plastrach. Ruszamy z criotransferem. Aktualnie mam plastry Evra-po raz pierwszy anty. Bo dr mówił ze tak będzie lepiej. Ostatnio na wizycie doktor stwierdził że endometrium jest za małe czy coś takiego i mam jeszcze przykleić kolejne plastry. I na kolejnej wizycie jak będzie ok odklejamy i działamy. Zdenerwowałam się już wtedy bo zazwyczaj Endo i hormony u mnie były ok. A teraz nagle coś nie tak. I jeszcze jak później okaże się że coś jest nie tak to będę zła na siebie że zgodziłam się na plastry 😖
    Mam nadzieje, że ta procedura będzie dla was szczęśliwa 😀

Plastry evra na pewno obniżają estradiol...jak nie byłam na anty to w 3 dniu cyklu estradiol był w okolicach 100,200 ....a przy plastrach evra ok 54 ....czyli poniżej 60 tak jak to powinno być przed stymulacja do transferu🙂 więc na pewno obniża estradiol, progesteron pewnie też

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kazał kazał, ale wiadomo jak to jest, łatwo mówić, gorzej nie myśleć 😱😱🙈🙄
    bdziągwa wrote:
    Ja bym poczekala na wizytę u dr Sz...nie wiem czy dr Kru w Koninie pracuje na równie dobrym sprzęcie jak w Med Art. Zresztą kazał Ci się nie denerwować 😁 więc ja bym poczekala na opinię dr Sz!

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No kazał kazał, ale wiadomo jak to jest, łatwo mówić, gorzej nie myśleć 😱😱🙈🙄
    Ja też mam mam powiedziane że mam zwrócić uwagę pediatrze na zastawke w serduszku małej....bo dr Sz najwięcej na etapie USG ocenić nie może. Pamiętaj że jeżeli sa poważne wady u dzieci od razu skierowałby Cię do specjalisty!!! Nie czekałyby nawet na tym etapie ciąży :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 20:47

niezapominajka12345 lubi tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Imbirek rodziła swoich chłopaków w Św. Rodzinie...tam można jechać po skończonym 32 tc czyli już możesz jechać jakby co :-)

Ja mam skończony 36 tc i też nic na razie sie nie zapowiada na poród a wizytę mam w czwartek u dr Kru i z polnej zadzwonili już ustalili mi termin przyjęcia do szpitala....

Jeszcze będę rozmawiał z dr Kru czy na pewno dobrze rodzić na polnej ale ze względu na bardzo niska wagę szacowana małej plus duża dysproporcje między nimi i to że dr Sz kazał sprawdzić zastawke to chyba jednak Polna. Niech mi się dobrze sie mała zajmą bo ja już że cc to wiem tam nikt tego nie kwestionowal o dziwo.

Tak ja rodziłam :) jeśli ciąża przebiega prawidłowo to spokojnie możesz rodzić w świętej rodzinie - plusem świętej jest to że cokolwiek by się nie działo to piszesz do Kru czy tam swojego lekarza do którego chodzisz i oni się kontaktują z ordynatorem, względnie samemu można do niego iść bo gościu jest dość przyjazny i codziennie tam jest praktycznie aczkolwiek może trzeba będzie zawalczyć o swoje bo jak ja tam byłam to miałam wrażenie że nie do końca on rządzi tym szpitalem tylko klika starszych lekarzy z dziwnymi poglądami 🙈 ale summa summarum mój mąż poszedł, pogadał z nim i było tak jak miało być :)
    Dla mnie mega mega plusem jest ten oddział noworodkowy, na który możesz oddać maluchy jeśli nie jesteś w stanie się nimi opiekować - wiadomo, że po cięciu możesz śmigać zaraz po spionizowaniu a możesz też dochodzić do siebie dużo dłużej. Trudno przewidzieć jak się będziesz czuła i jak odnajdziesz się w sytuacji dlatego zawsze dobrze jest mieć wyjście awaryjne :) niemniej jak to zawsze mówię dr Kru, chcę rodzić w świętej (no teraz jeszcze zastanawiam się mocno nad Śremem i czekam na relacje catlady 😊) bo lepsze znane zło od nieznanego 😜

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 maja 2020, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa, my się nie znamy, ale nam tez Z od razu sugerował ivf bo było 0 postępowych, a udało się u AB IUI.. wiec lekka poprawka na to co mówi 😉
    Oby to było ostatnie podejście ☘️

🩸🩸🩸Dziewczyny, któraś tutaj chciała puregon ale ostatecznie się po niego nie zgolosila wiec ponawiam, ze oddam Puregon 600 ( zabrana 1 dawka 75) 💉💉🩸 otwarty w styczniu, cały czas w lodowce. Priv

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gaja88 wrote:
    wow, czyżby faktycznie dwa? :) super :) kiedy teraz powtórka?
    A powiedz mi, robiłaś badania zarodków?

Chyba w środę powtórzę i to będzie koniec :D nie nie żadnego nie badalam .

Gaja88 lubi tę wiadomość

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mnie zastanawia, czy jeśli przy ciąży bliźniaczej lekarz prowadzący zalecił cc to w szpitalu powinni zrobić czy jednak namawiają na sn i trzeba się wyklocac?

21.09.2020 - ❤❤
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:
    Dziewczyny mnie zastanawia, czy jeśli przy ciąży bliźniaczej lekarz prowadzący zalecił cc to w szpitalu powinni zrobić czy jednak namawiają na sn i trzeba się wyklocac?

Nie wiem ....Ale np jak się dogadają na Św Rodzinę to będzie ustalone jak rozwiązać ciążę.

Na polnej pierwszego syna rodzilam cc i teraz w szpitalu sami powiedzieli że będzie cc....więc jest tak jak rozmawiałam z dr Kru...

Wiesz jeszcze mogą pojawić się wskazania do cc...ciąża bliźniacza jest różna :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 21:57

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JustynaFrog wrote:

Ja w szpitalu 2 lata temu usłyszałam od lekarki na izbie przyjęć (akurat młoda, miła lekarka), że mam szczęście, że rodzę w Poznaniu bo tu mi zrobią cięcie, a na przykład w Warszawie ciąża bliźniacza nie jest wskazaniem do cięcia 🤷‍♀️
    Ostatecznie u mnie to potoczyło się tak że byłam w szpitalu w 36 tc na obserwacji to taka stara doktorka rzuciła mi tekstem, że sobie urodzimy naturalnie 🙈 później wyszłam, a w 38 tc wróciłam, już do porodu i tutaj już nikt nie kwestionował cesarki tylko jej termin - dr z izby wysłał mnie od razu na cięcie natomiast na sali przygotowawczej trafiłam na lekarza, który ma kosę z medartem i mnie zrzucił twierdząc że nie jestem w tygodniu, w którym jestem 😜 tu zainterweniował mój mąż u ordynatora i miałam to cięcie w terminie, w którym miało być, tzn.w środę zostałam przyjęta a w piątek mi zrobili cesarkę, bo argumentacja ordynatora była taka że w piątek będzie dwóch pediarow na dyżurze to mi zrobią.

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • mao Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa trzymam bardzooooo mocnooo kciuki!!! ✊✊✊
    Edit. U nas po suplementacji nasienie także się pogorszyło, dr K kazała zbadać mezowi MTHFR i wyszła mu homozygota i kazała odstawić to co brał.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja 2020, 22:18

Rybitwa lubi tę wiadomość

201911201770.png

202201014972.png
  • Marusia Koleżanka

Wysłany: 18 maja 2020, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny beta 94 😍

bdziągwa, niezapominajka12345, Imbirek91, JustynaFrog, Luluiza, mika_do, Gaja88, Panna Migotka, Olanta, iMonia, Nowa38, Aguś93, Catlady, antonna, Zoska, Aliglam, Antonina, Anulas, Starajacsieocud, Matilda19, mao, diversik89 lubią tę wiadomość

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek91 wrote:
    Ja w szpitalu 2 lata temu usłyszałam od lekarki na izbie przyjęć (akurat młoda, miła lekarka), że mam szczęście, że rodzę w Poznaniu bo tu mi zrobią cięcie, a na przykład w Warszawie ciąża bliźniacza nie jest wskazaniem do cięcia 🤷‍♀️
    Ostatecznie u mnie to potoczyło się tak że byłam w szpitalu w 36 tc na obserwacji to taka stara doktorka rzuciła mi tekstem, że sobie urodzimy naturalnie 🙈 później wyszłam, a w 38 tc wróciłam, już do porodu i tutaj już nikt nie kwestionował cesarki tylko jej termin - dr z izby wysłał mnie od razu na cięcie natomiast na sali przygotowawczej trafiłam na lekarza, który ma kosę z medartem i mnie zrzucił twierdząc że nie jestem w tygodniu, w którym jestem 😜 tu zainterweniował mój mąż u ordynatora i miałam to cięcie w terminie, w którym miało być, tzn.w środę zostałam przyjęta a w piątek mi zrobili cesarkę, bo argumentacja ordynatora była taka że w piątek będzie dwóch pediarow na dyżurze to mi zrobią.
    No właśnie....Ja jeszcze tydzień temu miałam dzieci położone głowkowo....A teraz myk chłopak się przewrócił i jest miednicowo i w takim układzie już bym nienrodzila naturalnie nawet gdyby to była pierwsza ciąża.

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    No właśnie....Ja jeszcze tydzień temu miałam dzieci położone głowkowo....A teraz myk chłopak się przewrócił i jest miednicowo i w takim układzie już bym nienrodzila naturalnie nawet gdyby to była pierwsza ciąża.

WOW, jeszcze znalazł miejsce żeby się przekręcić?! 😱 U mnie bliźniaki były cały czas główkowo, no ale tu w Poznaniu zrobią cięcie ze wstawiennictwem lekarza z medartu nawet jeśli będą główkowo aczkolwiek może zdarzyć się tak jak u mnie ze trafi się na jakiegoś dziwnego lekarza, to wtedy po prostu trzeba walczyć o swoje 🤷‍♀️ ale to chyba tak jest w każdym szpitalu i w każdej sytuacji, nie tylko przy porodzie - taką służbę zdrowia cudowną mamy...

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny. Ja zawsze chcialam rodzic sn i na początku jak jeszcze nie byłam do końca świadoma tego wszystkiego co sie wiąże z ciążą blizniaczą, to też myślałam że raczej sn. Ale po przestudiowaniu tematu nawet nie chce już o tym myśleć. Jeśli lekarz zaleci cc to się będę tego trzymać i koniec. Martwi tylko fakty, że w szpitalach ciągle można spotkać osoby, które w i tak już stresującej dla nas sytuacji jeszcze potrafią dowalic z jakimś głupim tekstem lub wrecz straszyć, że zachciało Ci się bliźniaków to się teraz pomeczysz. Znam taka przykra historię, która zakończyła się tragicznie i dlatego mam pewne obawy.

21.09.2020 - ❤❤
  • JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 maja 2020, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A tak już w innym temacie to podczytuje forum i serce rośnie jak się czyta ile pozytywnych bet ostatnio. Gratuluję dziewczyny z całego serca.
    Przesyłam też moc pozytywnej energii wszystkim staraczkom. Oby zasypały nas niedługo dobrymi informacjami.

Panna Migotka, Zoska lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
‹‹ 2259 2260 2261 2262 2263 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Masturbacja - 9 najczęstszych pytań o samozaspokojenie!

Masturbacja to jeden z największych tematów tabu - dlaczego tak się dzieje? Czy kobiety się masturbują? Czy masturbacja w związku jest normalna? Kiedy masturbacja może być niebezpieczna, a kiedy może przynosić korzyści? 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Metody leczenia endometriozy - techniki leczenia, skuteczność, koszty

Endometrioza jest w dalszym ciągu bardzo tajemniczą chorobą. Nic dziwnego, że zarówno diagnostyka, jak i leczenie nie należą do łatwych. Jakie metody stosuje się w zależności od postaci endometriozy? Na czym polegają? Czy są one skuteczne? Jakie czynniki zwiększają szanse na powodzenie leczenia operacyjnego? Czy leczenie endometriozy jest drogie? 

CZYTAJ WIĘCEJ