X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • iMonia Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 01:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prawdziwy wiosenny wysyp brzuszków 😍😍😍 grstulacje dziewczyny ❤️

Diversik jak u was ?? Kolki męczą choć trochę mniej ??

Gaja88 lubi tę wiadomość

1.2004 Junior :)
    12.2018 laparoskopia endometrioza
    02.2019 ciąża naturalnie na clo (*)
    04.2019 poronienie
    07.2019 (PUREGON I OVITRELLE)❤️
    13 dpo Beta 53,6
    15 dpo Beta 210,9
    24 dpo Beta 9266,0
    27 dpo Beta 16678,0❤️
    04.2020 Laura Zofia❤️

https://www.suwaczki.com/tickers/iv09df9hdcud95ch.png
  • anka1987 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 06:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    Imbirek rodziła swoich chłopaków w Św. Rodzinie...tam można jechać po skończonym 32 tc czyli już możesz jechać jakby co :-)

Ja mam skończony 36 tc i też nic na razie sie nie zapowiada na poród a wizytę mam w czwartek u dr Kru i z polnej zadzwonili już ustalili mi termin przyjęcia do szpitala....

Jeszcze będę rozmawiał z dr Kru czy na pewno dobrze rodzić na polnej ale ze względu na bardzo niska wagę szacowana małej plus duża dysproporcje między nimi i to że dr Sz kazał sprawdzić zastawke to chyba jednak Polna. Niech mi się dobrze sie mała zajmą bo ja już że cc to wiem tam nikt tego nie kwestionowal o dziwo.
    Widzę, że też masz bliźniaki 😁. A jak tam twoja szyjką?? Też masz krótką ? Mi Kru powiedział że da mi skierowanie na szpital za 2tyg będę wtedy 36+4. Ale przez tą szyjkę mam wrażenie, że siedzę na bombie 🙈. A ty masz już jakieś skierowanie na Polna, że ustalili ci termin?? Myślałam, że pojadę z skierowaniem i dopiero na oddział lub gdy poród się zacznie. Jak na twoim miejscu wybrałabym polną, skoro jest jakaś większa różnica wagowa itp. ale zapytaj będziesz o szpital będziesz spokojniejsza 😉. A duża jest ta różnica pomiędzy dziećmi?? U mnie jedna ponad 2300 a druga ponad 2100g.

bdziągwa lubi tę wiadomość

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 07:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Widzę, że też masz bliźniaki 😁. A jak tam twoja szyjką?? Też masz krótką ? Mi Kru powiedział że da mi skierowanie na szpital za 2tyg będę wtedy 36+4. Ale przez tą szyjkę mam wrażenie, że siedzę na bombie 🙈. A ty masz już jakieś skierowanie na Polna, że ustalili ci termin?? Myślałam, że pojadę z skierowaniem i dopiero na oddział lub gdy poród się zacznie. Jak na twoim miejscu wybrałabym polną, skoro jest jakaś większa różnica wagowa itp. ale zapytaj będziesz o szpital będziesz spokojniejsza 😉. A duża jest ta różnica pomiędzy dziećmi?? U mnie jedna ponad 2300 a druga ponad 2100g.

Anka ty pojedziesz ze skierowaniem, jeśli dr da ci skierowanie na świętą rodzinę to zapewne będzie tak że pojedziesz, ten jeden dzień poleżysz i cięcie będzie dopiero w dniu kolejnym, bo tam raczej nie robią cięcia w dniu przyjścia na izbę jeśli nic się nie dzieje :) aczkolwiek z tym pójsciem do szpitala bym się wstrzymała co najmniej do tego 37+ bo jeśli nic się nie będzie działo to mogą cię przetrzymać i kilka dni przed cięciem, bo tam ordynator ma świra na punkcie terminu porodu 🤣 jak dziewczyny przychodziły na wywołanie to 3 razy pytał czy aby na pewno Pani jest w 41 tc, mnie też chcieli przytrzymać do 38+5 ale mąż załatwił to cięcie tak jak miało być.
    A ta wasza różnica wagowa to żadna różnica :) u mnie było teoretycznie koło 0.5kg a faktycznie urodzili się dokładnie z taką samą wagą :)

anka1987 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aguś93 wrote:
    Mi też się wydaję że on nie potrafi dać jakieś nadzieji na powodzenie

Jakoś muszę się sama postawić do pionu 💪, musi być dobrze, jak ostatnio czytałam opinie to się zastanawiam czy ja do tego samego lekarza chodzę 😅🙄

Aguś93 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marusia wrote:
    Dziewczyny beta 94 😍
    Super gratulacje ❣️

Lumiko, Marusia lubią tę wiadomość

• bdziągwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:

U mnie to w ogóle była dłuższa historia...bo ja z podejrzeniem cholestazy ciążowej trafiłam przez przypadek na polna :-) I w 34+6 podali mi zastrzyki ze sterydów na płucka dla dzieci....I po negocjacjach wypuścili :-) tak szczerze to szyjka 2 cm to bardzo dobry wynik jak na bliźniaki i ten tydzień ciąży (Ja Tez mam 2,30 cm! Na polnej to są dopiero ciężkie przypadki więc my przez obstawianie lekami tak długo wytrzymujemy!!!!
    I spokojnie bo dr Kru trochę straszy tym porodem w każdej chwili....generalnie jak przy każdej ciąży.

Ja jak rozmawiałam zwsze w ciazy z dr Kru to powiedział że chciałby mnie widzieć żebym już była w szpitalu od zakończonego 37 tc. I faktycznie prof oddziału na polnej potwierdził że ciążę bliźniacza rozwiązują między 37tc a 38 tc ....dlatego wypuścił mnie i wyznaczył termin przyjęcia dokładnie na 37tc +4 😉

U mnie roznica 600 gram ! Tylko Ja mam chłopca I dziewczynke więc sobie tlumacze że ona po prostu jest mniejsza 😀

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
    Maj/Czerwiec 2020 👱‍♀️👱‍♂️
    [link=https://www.suwaczki.com/]p19u9jcgo6pk91ac.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Do kiedy brałyście encorton? Po becie mialam brac 1 tabletke. Ale wynegocjowałam że do 1 wizyty zostanie to 7,5. Teraz juz mam zejsc do 5. Boje się. Chociaż doczytalam, że Clexane i acart (aspirin cardio ja mam) tez dziala na przeciwciala i że też jest właśnie ze wzgledu na zle wyniki immuno. jest podawany (Dr kiedys o tymmowila alenie moglam nic znaleźć w necie)

Jak rozmawiałyśmy z Anią to Ona u dr K miała encorton do około 8 tc, chyba ta stała dawkę 7,5 mg doba, ja brałam do przełomu pierwszego /drugiego trymestru 10 mg, ale tak miałam ustalone z hematolog i ginem.

Anulas lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kinga25 wrote:
    Jak rozmawiałyśmy z Anią to Ona u dr K miała encorton do około 8 tc, chyba ta stała dawkę 7,5 mg doba, ja brałam do przełomu pierwszego /drugiego trymestru 10 mg, ale tak miałam ustalone z hematolog i ginem.

Ostatecznie posłuchałam K i biorę to 5 mg zamiast 7,5 ale jestem po***

• Malina28. Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny. Mega dawno mnie nie było. Jednak czasu przy maluszku jest zdecydowanie mało. Wielkie gratulacje dla dziewczyn co urodziły dla tych które doczekały sie dwóch kresek i trzymam mocno kciuki za dziewczyny które czekają i mocno sie denerwują. Oby Wam sie wszystkim udało.
    Jak tam w klinice jakieś zmiany?
    Nasza kruszynka ma ponad 5 miesięcy wszystko dobrze ładnie śpi itd ale tak ulewa ze ja nie wiem. Ciagle jest do przebrania i ja tak tez. Przybiera na wadze. Ale żadne zagęstniki nic nie pomaga. Rece opadają. A jak u Was Kinga Dalia Diversik? Anakonda jeszcze jest? Pozdrawiam Was wszystkie.

iMonia, Panna Migotka, Zoska, Aliglam lubią tę wiadomość

• anka1987 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bdziągwa wrote:
    U mnie to w ogóle była dłuższa historia...bo ja z podejrzeniem cholestazy ciążowej trafiłam przez przypadek na polna :-) I w 34+6 podali mi zastrzyki ze sterydów na płucka dla dzieci....I po negocjacjach wypuścili :-) tak szczerze to szyjka 2 cm to bardzo dobry wynik jak na bliźniaki i ten tydzień ciąży (Ja Tez mam 2,30 cm! Na polnej to są dopiero ciężkie przypadki więc my przez obstawianie lekami tak długo wytrzymujemy!!!!
    I spokojnie bo dr Kru trochę straszy tym porodem w każdej chwili....generalnie jak przy każdej ciąży.

Ja jak rozmawiałam zwsze w ciazy z dr Kru to powiedział że chciałby mnie widzieć żebym już była w szpitalu od zakończonego 37 tc. I faktycznie prof oddziału na polnej potwierdził że ciążę bliźniacza rozwiązują między 37tc a 38 tc ....dlatego wypuścił mnie i wyznaczył termin przyjęcia dokładnie na 37tc +4 😉

U mnie roznica 600 gram ! Tylko Ja mam chłopca I dziewczynke więc sobie tlumacze że ona po prostu jest mniejsza 😀

Też myślałam, że mam choleostaze, ale na szczęście badania wyszły dobrze. Też tak myślę, że postraszył że wody mogą odejść w każdej chwili bym leżała i wytrzymała jak najdłużej. Chociaż z drugiej strony jest to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam że panikuję 🙈🙈. A ty będziesz rodzić na Polnej? Ja po wczorajszej wizycie mam dylemat - polna czy świata.rodzina 🤔🤔🤔. Widziałam, że dr skłaniał się na św.rodzine a ja byłam nastawiona na polną. Jakie duże masz dzieciaczki i w którym tygodniu jesteś. Bo chyba jesteśmy na podobnym etapie 🙂 mi jeszcze dr powiedział że jedna dziewczynka na trochę spłaszczona główkę, ale niby po porodzie ona dojdzie do siebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 maja 2020, 14:29

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 14:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Ostatecznie posłuchałam K i biorę to 5 mg zamiast 7,5 ale jestem po***

Zmniejszyć albo zwiększyć dawkę leku zawsze można, ważne aby do pewnego etapu nie odstawiac leku nagle, ale takie jest moje zdanie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malina28. wrote:
    Hej dziewczyny. Mega dawno mnie nie było. Jednak czasu przy maluszku jest zdecydowanie mało. Wielkie gratulacje dla dziewczyn co urodziły dla tych które doczekały sie dwóch kresek i trzymam mocno kciuki za dziewczyny które czekają i mocno sie denerwują. Oby Wam sie wszystkim udało.
    Jak tam w klinice jakieś zmiany?
    Nasza kruszynka ma ponad 5 miesięcy wszystko dobrze ładnie śpi itd ale tak ulewa ze ja nie wiem. Ciagle jest do przebrania i ja tak tez. Przybiera na wadze. Ale żadne zagęstniki nic nie pomaga. Rece opadają. A jak u Was Kinga Dalia Diversik? Anakonda jeszcze jest? Pozdrawiam Was wszystkie.

Malina - wywołała Ciebie do tapety ostatnio 😚

U nas wszystko bardzo dobrze, dziewczynki rosną, lobuzuja, wszędzie muszą wejść, ciekawe świata, ja każdego dnia zakochuje się coraz bardziej,juz nie mogę się doczekać małego mężczyzny w domu (nie ukrywam, że marzy mi się synek).

Mam nadzieję, że u Was z czasem problemy z ulewaniem mina🙂, całuski dla Poli 😘

mao lubi tę wiadomość

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, które są już po rozwiązaniu, czy na wizycie po połogu w medart dziekowalyscie w jakiś sposób Doktor kom? Wiem że temat się już pojawiał, ale o ile dr K można dać kwiaty o tyle z facetami nieco gorzej. Wcześniej miałam zdanie że biorą za to kase i wykonują swoją robotę, ale po personelu który spotkałam w szpitach chce jednak jakoś podziękować.... Wysylalyscie zdjęcie maluchów?

PS ale tu wysyp bet pozytywnych, moje serducho się raduje z każdą z Was, i wciąż nieustająco trzymam kciuki za te które nadal czekają... Czasem nawet kilka lat jak ja 😘 niech się słońce do Was usmiechnie

bdziągwa, JustynaFrog lubią tę wiadomość

bv5tg9v.png
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka1987 wrote:
    Też myślałam, że mam choleostaze, ale na szczęście badania wyszły dobrze. Też tak myślę, że postraszył że wody mogą odejść w każdej chwili bym leżała i wytrzymała jak najdłużej. Chociaż z drugiej strony jest to moja pierwsza ciąża i nie ukrywam że panikuję 🙈🙈. A ty będziesz rodzić na Polnej? Ja po wczorajszej wizycie mam dylemat - polna czy świata.rodzina 🤔🤔🤔. Widziałam, że dr skłaniał się na św.rodzine a ja byłam nastawiona na polną. Jakie duże masz dzieciaczki i w którym tygodniu jesteś. Bo chyba jesteśmy na podobnym etapie 🙂 mi jeszcze dr powiedział że jedna dziewczynka na trochę spłaszczona główkę, ale niby po porodzie ona dojdzie do siebie.
    Ja mam 36tc skończony. W czwartek wizyta u dr Kru i pogadam z nim co myśli o porodzie na polnej ...aczkolwiek na 95% raczej tam. Zwłaszcza że mam mieć przyjęcie na oddział gdzie sam ordynator powiedzial mi że będzie cc I jestem już ustalona do przyjęcia i w grafiku planowanych zabiegów :-)
    Mała na zeszły tydzień miałam 2050g A mały 2650 g 😀

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • bdziągwa Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza1986 wrote:
    Dziewczyny, które są już po rozwiązaniu, czy na wizycie po połogu w medart dziekowalyscie w jakiś sposób Doktor kom? Wiem że temat się już pojawiał, ale o ile dr K można dać kwiaty o tyle z facetami nieco gorzej. Wcześniej miałam zdanie że biorą za to kase i wykonują swoją robotę, ale po personelu który spotkałam w szpitach chce jednak jakoś podziękować.... Wysylalyscie zdjęcie maluchów?

PS ale tu wysyp bet pozytywnych, moje serducho się raduje z każdą z Was, i wciąż nieustająco trzymam kciuki za te które nadal czekają... Czasem nawet kilka lat jak ja 😘 niech się słońce do Was usmiechnie

Ja tez na pewno będę chciała podziękować dr Kru. Jakieś spersonalizowane czekoladki, albo prezent z takiego sklepu z personalizacją :-) Ja nie jestem za kupowaniem alkoholu .... przynajmniej mi na takiego nie wyglada 😁

Dr K wysłałam zdjęcie małego sms z podziękowaniem po pierwszej ciąży a potem ogromnego storczyka. (Ona się cieszy jak widzi efekt swojej pracy sam mi to kiedyś powiedziała jak za drugim się staraliśmy żeby zobaczyć mojego synka).

Na pewno drobny gest nie zaszkodzi...Takie.moje zdanie 😀

Mysza1986 lubi tę wiadomość

Synek wrzesień 2017 👱‍♂️
    4tpt mamy ❤❤
  • Catlady Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 16:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też będę myślała o podziękowaniach dla dr, ale jeszcze nie wiem co to będzie. Przez całe ivf prowadził mnie dr Ż, a Kru prowadzi ciążę więc chciałabym obydwu podziękować jakoś. Wiecie jak dr Ż się zaopatruje na takie podziękowania? Ktoś mu już dziękował w ten sposób?

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza może jakieś słodkości bez laktozy i glutenu . Np jakieś babeczki ładnie zapakowane .Któraś z dziewczyn spisała że lekarze też są na takich dietach . Dziewczyny jak mam mdłości i boli mnie tak od 4 dni żołądek ale tak od rana do wieczora to czy to jest normalne . Staram się wmuszać jedzenie ale co nie zjem to pojawia się ból brzucha i tak od 4 rano aż nie zasnę wieczorem . Ja nie wiem czy to normalne czy pojechać prędzej do lekarza . Czy to taki efekt uboczny ciąży wy macie już jakieś doświadczenie .

Mysza1986 lubi tę wiadomość

• Mamka92 Autorytet

Wysłany: 19 maja 2020, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Catlady wrote:
    Ja też będę myślała o podziękowaniach dla dr, ale jeszcze nie wiem co to będzie. Przez całe ivf prowadził mnie dr Ż, a Kru prowadzi ciążę więc chciałabym obydwu podziękować jakoś. Wiecie jak dr Ż się zaopatruje na takie podziękowania? Ktoś mu już dziękował w ten sposób?

Też chcemy podziękować dr Z i nie wiem jaka reakcja tez sie chętnie dowiem:D

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 19 maja 2020, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ojej ale wysyp bocianów przywitał u nas 🤩 extra!

Ewelina, jestem w szoku 🙃🙃🙃 gratulacje naturalnego cudu 🤩

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 maja 2020, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo za dużo wrote:
    Mysza może jakieś słodkości bez laktozy i glutenu . Np jakieś babeczki ładnie zapakowane .Któraś z dziewczyn spisała że lekarze też są na takich dietach . Dziewczyny jak mam mdłości i boli mnie tak od 4 dni żołądek ale tak od rana do wieczora to czy to jest normalne . Staram się wmuszać jedzenie ale co nie zjem to pojawia się ból brzucha i tak od 4 rano aż nie zasnę wieczorem . Ja nie wiem czy to normalne czy pojechać prędzej do lekarza . Czy to taki efekt uboczny ciąży wy macie już jakieś doświadczenie .

A który to tydzień ?
    Mdłości swoją droga, ale jeśli się męczysz i boli Cię coś jeszcze to nie czekaj z lekarzem.
    Ja na początku tez byłam częściej niż 2 tyg bo objawy ciążowe bardzo się nasilały i pojawia się wszystko na raz, dzisiaj to wiem i chill, ale wtedy no trochę panika 🤔 wiec rozumiem Cię 💁🏻‍♀️🤰🏻

‹‹ 2260 2261 2262 2263 2264 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

100% nauki, czyli badania i rozwój w OvuFriend!

OvuFriend to jedna z nielicznych aplikacji na rynku, których działanie opiera się na wieloletnich pracach badawczo-rozwojowych, a jej skuteczność została potwierdzona badaniami naukowymi. Od 10 lat najlepszej klasy naukowcy i lekarze pracują nad tym, aby OvuFriend z najwyższą wiarygodnością analizowało cykl miesiączkowy, wyznaczało dni płodne, owulację i miesiączkę. W rezultacie wielu badań naukowych system OvuFriend uczy się płodności każdej kobiety, jej indywidualnych cech, trendów i zależności w cyklu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ