MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Gaja88 wrote:Nie wiem jak z serduszkiem, ale pęcherzyk powinien być widoczny kiedy beta przekroczy 1000. A jak tam u Ciebie sytuacja?
Już się nawet nie stresuje tylko grzecznie czekam 😉bdziągwa, Gaja88, niezapominajka12345, antonna, Mamka92, iMonia, Zoska lubią tę wiadomość
-
bdziągwa wrote:Ja już po ostatniej wizycie ciążowej w Klinice...zapłaciłam jak za zboże 🙈 tyle badań, posiewów itd ale mam nadzieję że z tymi wszystkimi wynikami to mnie tylko przyjmą na oddział i na następny dzień cc. 😀
Dr Kru nie przekonywał mnie na inny szpital więc za tydzień jadę rodzić na Polną. Mówił tylko żeby dawać znać co i jak w szpitalu
Swoja droga nasi lekarze z Kliniki mają na prawdę super sprzęt na którym robią nam USG! Na polnej 4 lekarzy nie mogło zrobić przepływów małej w główce a dr Kru bez problemu....to samo z szacunkowa wagą!!!
Także ja za ok tydzień zwalniam brzuch nawet podwójnie 😉😂czyli w sumie 3 miejsca zwolnimy
Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 maja 2020, 17:53
bdziągwa lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Catlady wrote:Bdziągwa to może razem urodzimy
czyli w sumie 3 miejsca zwolnimy
Ja zasadniczo od przyszłego poniedziałku też już mogę rodzic 🤣 ciąża donoszona więc możemy żegnać się z brzuchem 🤣bdziągwa, Catlady, Za dużo za dużo, antonna, Zoska, truskawka26, Mysza1986, Mera lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020 -
To super, bardzo się ciesze, trochę mnie pocieszają takie wiadomości serio więc dzięki że jesteście dziewczyny!✊😍 wierzę w to, że będzie dobrze, zawsze 2-3 dni po wizycie bardzo przezywam, ale od wczoraj już jakiś spokój mnie ogarnął więc nie jest źle 😊😉👍Za dużo za dużo wrote:Nie zapisywałam się jeszcze ale może czas najwyższy . Kurcze jak u Kru miałam podniesione ciśnienie to u Sz chyba zawał . 🙈 trzymam kciuki za twoje ♥️
Niezapominajko ja mam nadkomorowe zaburzenia rytmu serca i nie domyka mi się zastawka . Ja nie odczuwam tego wcale . Więc jeśli coś z sercem nie tak to nie oznacza to zaraz najgorszego. Coroczna wizyta kontrolna i można żyć dalej .starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
Matilda19 wrote:Robiłam powtórkę bety i proga we worek to był 13dpt i bhcg 1333 a progesteron 40. Pisałam do dr K to kazała 4 tyg po transferze czyli 3.06 się umówić i tak zrobiłam . No i tak sobie czekam , może jeszcze w międzyczasie pójdę na powtórkę z krwi , zobaczymy
Już się nawet nie stresuje tylko grzecznie czekam 😉
Poprzednio K co chwile kazala robic tą bete. Teraz zaledwie 3 razy. O raz mniej stresu. Tak trzeba czekac do USG i tak. A czekanoe za wynikiem dla mnie to koszmar -
AisoG wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa chociaż odwiedzam Was od dłuższego czasu...
Tak w skrócie o mnie nietolerancja glutenu i słabe parametry nasienia.
W marcu punkcja i 19 pobranych komórek.
14zapłodniotych z czego 9 szczęśliwie zamrożonych.
Zbadaliśmy 4 zarodki i 4poprawne genetycznie.
Tydzień temu transfer, a dziś test i wynik 4,0mIU/ml...nie potrafie zrozumieć dlaczego...
Kontynuowałybyście transfery w kolejnym cyklu?
GRATULUJE wszystkim mamusiom i zazdroszczę.
Dodam tylko, ze leczymy sie o sierpnia w Medarcie u dr Ż.
Hej, bardzo mi przykro. Jak najbardziej transfer w kolejnym cyklu. Organizm jest napedzony lekami i to może zwiekszyc szanse -
AisoG wrote:Cześć dziewczyny, jestem tu nowa chociaż odwiedzam Was od dłuższego czasu...
Tak w skrócie o mnie nietolerancja glutenu i słabe parametry nasienia.
W marcu punkcja i 19 pobranych komórek.
14zapłodniotych z czego 9 szczęśliwie zamrożonych.
Zbadaliśmy 4 zarodki i 4poprawne genetycznie.
Tydzień temu transfer, a dziś test i wynik 4,0mIU/ml...nie potrafie zrozumieć dlaczego...
Kontynuowałybyście transfery w kolejnym cyklu?
GRATULUJE wszystkim mamusiom i zazdroszczę.
Dodam tylko, ze leczymy sie o sierpnia w Medarcie u dr Ż. -
Chyba spróbuję od razu...
Tak próbuje analizować przyczynę mojego niepowodzenia i być może z progesteronem było coś nie tak... sama nie badałam go, a doktorek też nie zaleciłMedart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Anulas wrote:Poprzednio K co chwile kazala robic tą bete. Teraz zaledwie 3 razy. O raz mniej stresu. Tak trzeba czekac do USG i tak. A czekanoe za wynikiem dla mnie to koszmar
Racja mam to samo... wlasnieczekam na wynik i co chwilę stronę odswiezam ale jakaś zrezygnowana jestem . Bolą mnie plecy jak przed okresem ... A to zły znak -
Anulas wrote:Poprzednio K co chwile kazala robic tą bete. Teraz zaledwie 3 razy. O raz mniej stresu. Tak trzeba czekac do USG i tak. A czekanoe za wynikiem dla mnie to koszmar
-
Czy któraś z Was miała bete z takim wynikiem jak jak czyli te 4,0mIu/ml?
Skąd taki wynik?
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Czy któraś z Was miała bete z takim wynikiem jak jak czyli te 4,0mIu/ml?
Skąd taki wynik?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
AisoG wrote:Chyba spróbuję od razu...
Tak próbuje analizować przyczynę mojego niepowodzenia i być może z progesteronem było coś nie tak... sama nie badałam go, a doktorek też nie zalecił
A endometrium? Miałaś kiedykolwiek biopsję? Niestety tak się zdarza (dość często nawet) że nawet przebadany zarodek się nie przyjmie i trudno powiedzieć dlaczego 🤷♀️ żeby doszło do ciąży to organizm całościowo musi być gotowy - zdrowy zarodek i teoretycznie ładne endometrium nie gwarantuje sukcesu niestety a i lekarz nie odpowie ci na pytanie dlaczego się nie udało.
Ja nie miałam badanych zarodków to u mnie odpowiedź dlaczego się nie udało to było standardowe, że pewnie zarodek był nieprawidłowy...
Życzę powodzenia w tej trudnej walce!M&K2017
M 😍 2020 -
Moje endo teraz bylo na poziomie 11mm....
To była pierwsza próba, więc nic nie miałam biopsji.
Dziękuję imbirek91
Straszne to wszystkoMedart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Mamka92 wrote:Racja mam to samo... wlasnieczekam na wynik i co chwilę stronę odswiezam ale jakaś zrezygnowana jestem . Bolą mnie plecy jak przed okresem ... A to zły znak
mika_do, mao, Dominikaaa lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Matilda19 wrote:Ból krzyża to chyba raczej dobry znak 😉 stawiam milion że będziesz pozytywnie zaskoczona 😊
No ja chyba po poprzedniej cesarce mam takie bóle w poprzedniej ciąży nie mialam ani przed @ A po porodzie to masakra -
Za dużo za dużo wrote:A myślałaś żeby może powtórzyć za dwa dni . ?
Myślałam, ale już sama nie wiem czy to ma sens.
Z drugiej strony Dr Ż kazał odstawić prolutex...
Dla niego wynik 4 interpretuje jako 0Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Beta 591 11 dpt
Matilda19, bdziągwa, mika_do, Gaja88, Imbirek91, antonna, Catlady, AisoG, Olanta, truskawka26, Anulas, mao, Aguś93, niezapominajka12345, Zoska, iMonia, Nowa38, Antonina, Mysza1986, Mera lubią tę wiadomość
-
Matilda19 wrote:Zasadniczo to dr K kazała mi tylko raz powtórzyć i to wszystko 🤷🏻♀️ Tak mi się zdaje że ona zrobiła swoje i tak za bardzo ciążą to się już nie interesuje 😂😂😂radź sobie człowieku samemu 😉 jak dobrze pójdzie i dr Kru mnie „przygarnie” to pewnie będzie inaczej
Chyba zalezy od sytuacji. Im mniej razy kaze powtarzac bete tym bardziej jest pewna, ze wszystko bedzie ok. Taka jest moja teza hehe.👧 2017 ❤ 👶 2021