MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Jeżeli chodzi o powrot do glutenu w ciąży to przypominaja mi się chyba z dwie dziewczyny na tym forum co tak zrobiły i dziecko przestało przybierac na wadze. Jednej na pewno Kru powiedzial, że przez włączenie glutenu.
Może jak nic się nie dzieje to juz w drugim trymestrze warto troszke probowac go włączać żeby mieć więcej czasu na obserwacje. -
nick nieaktualny
-
Ale miło tu do Was zajrzeć! 🤗🤗 nie jestem wstanie przeczytać wszystkiego ale gratuluję wszystkim brzuchatka A za resztę trzymam kciuki:) co do diety to powiem Wam że ja miałam od dr k I kru zalecenia aby nie jest laktozy i glutenu i przed ciąża... przed inf i w trakcie ciąży jadłam non stop i im się nie przyznawałam. W moim przypadku chyba nie miało to żadnego znaczenia.... tylko prawda jest taka że przed robi sie wszystko aby w tą ciążę zająć A jak już się zajdzie to robi się wszystko aby ja utrzymać, dlatego każda musi sama podjąć decyzję... nigdy nie wiadomo co i jak na kogo działa.
Anulas lubi tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Anulas, nie pociesze Cię ale miałam identycznie. Przed pierwszą ciąża posiewy wzorowe, po łyżeczkowaniu non stop e coli + przynajmniej jeszcze jedna. Uro vaxom wyeliminował e coli dopóki brałam, skończyłam 2 miesiące i znowuż. Ciągle antybiotyk, probiotyk, podmywanie, wietrzenie, cudowanie. Przeszło po porodzie jak ręką odjął, 3 posiewy pod rząd czyste 🤷
-
Miśka01 wrote:Dr. A.B mówił, że zakwszanie organizmu przy bakterii e coli , jeżeli nie ma jej w moczu jest bez sensu. Dlatego myślę , że nie spożywanie cukru też nie wpływa na jej pozbycie się.
Data produkcji: 1984r.
Start: maj 2016
09.2016 - 6tc |'|
02.2018 - 10tc |'|
10.2018 - 9tc |'|
05.2019 - IUI
09.2019 - ICSI - 2 mrozaki
13.12.2019 - FET 5.1.2
14dpt - beta 1556
29dpt - jest serduszko ❤️
05.09.2020r. 40+6 - 3560g 56cm
❤️T. 👣
//AMH 5.6, niedoczynność tarczycy, hiperprolaktynemia, hiperinsulinemia, NK 16,6%, Pai-1 hetero, V (r2) hetero //
02.01.2024 FET 6.3.1
7dpt - beta 78
9dpt - beta 172
13dpt - beta 930
16dpt - beta 3349
30dpt - jest serduszko ❤️
04.04.24 - amniopunkcja - wynik prawidłowy
//niedoczynność tarczycy, prolaktyna ok, immunologia-nie powtarzałam badań, Pai-1 hetero, V(r2) hetero// -
Hej, czy krwawienie po histeroskopii jest normalne? Zapomniałam dr zapytać.
I czy któraś z Was podchodziła do procedury zaraz po laparoskopii? Zastanawiam się jak to rozegrać i czy warto się spieszyć.
Truskawka gratuluję i życzę dużo zdrówka 😗😗😗Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 09:08
-
Mrs.P wrote:Hej, czy krwawienie po histeroskopii jest normalne? Zapomniałam dr zapytać.
I czy któraś z Was podchodziła do procedury zaraz po laparoskopii? Zastanawiam się jak to rozegrać i czy warto się spieszyć.
Truskawka gratuluję i życzę dużo zdrówka 😗😗😗
Jak się czujesz?starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
truskawka26 wrote:Hej Dziewczyny 😁
Wczoraj siłami natury o 11:21 urodziła się nasza Córeczka❤ jest cudowna, waży 3500g i mierzy 60cm więc nie takie Maleństwo z niej 😉
Droga do tego cudu nie była usłana różami ale warta poświęcenia.
Trzymam za Was wszystkie kciuki i życzę owocnych stymulacji i transferów oraz szczesliwych rozwiązań 😍😍😍😘😘😘
Nie wiem jak, ale przegapiłam Twój post 🤦🏼♀️ Gratulacje!!!! Jak miło przeczytać, że po tylu latach starań i takich problemach na początku ciąży i w trakcie wszystko dobrze się skończyło!!!👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Miśka01 wrote:Uro vaxom brałaś w kapsułkach czy zastrzyki? Ja brałam kapsułki 5 miesięcy i ciągle wzrost obfity. Też ciągle się podmywam, wietrze , probiotyki biore i nadal wzrost obfity . Brak pomysłu i siły 😝
W kapsułkach.
Nie wiem co o tym myśleć bo niby bez objawów się tego nie leczy,a z drugiej może dzięki tym antybiotykom i reszcie szyjka mi nie puściła przed czasem? -
nick nieaktualnyPom-pon wrote:W kapsułkach.
Nie wiem co o tym myśleć bo niby bez objawów się tego nie leczy,a z drugiej może dzięki tym antybiotykom i reszcie szyjka mi nie puściła przed czasem?
Ja mam duże problemy z szyjka, posiewy czyste, a i tak w ciąży się rozwala, lezenie też nic nie dawało, taka budowę mam i też lekarze mówią że nigdy nie wiadomo jak ta szyjka się zachowa w pierwszej ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 10:20
-
nick nieaktualnyMiśka01 wrote:Uro vaxom brałaś w kapsułkach czy zastrzyki? Ja brałam kapsułki 5 miesięcy i ciągle wzrost obfity. Też ciągle się podmywam, wietrze , probiotyki biore i nadal wzrost obfity . Brak pomysłu i siły 😝
Cześć nie udziela łam się jeszcze na wątku, też męczyłam się z Ę coli, antybiotyk za antybiotykiem, dr B przepisywal. mój lekarz od choroby podstawowej kazał odstawić antybiotyki na jakis czas, j, szczerze pewnego dnia przeszło samo, bez leczenia, brałam prebiotyki dopochwowe, doustne , tak było w moim przypadku.Wiadomość wyedytowana przez autora: 26 czerwca 2020, 10:25
Anulas, Miśka01 lubią tę wiadomość
-
Anulas wrote:Co ide siku to czarna krew ze mnie wylatuje. Wkladka też czarna. Kurde kiedy to się skonczy😡😡😡😡
W poprzedniej ciąży po 12 tc się skończyło...
Tym razem po niedzielnej krwi spokoj. Czysto żadnych plamien. Ech w niedziele wizyta boje sie jak nie wiem. Dzis zdycham mdlosci mnie mega męczą.. -
wynik beta 9 dpt = 242,82
Wszystko wskazuje na to, że się udało!!!
Maggy, Anulas, Gaja88, Luluiza, niezapominajka12345, antonna, Matilda19, Mamka92, anakonda, mika_do, Aguś93, Catlady, JustynaFrog, Kora88, Starajacsieocud, Kukus, Nowa38, Mrs.P, Lilak1992, Panna Migotka, Zoska lubią tę wiadomość
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart