X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziękuję.

Mam jeszcze jedno pytanko, może wiesz, albo któraś z Was, dr B tylko raz zlecił badanie Appt i Inr, a jak czytam to bardzo często inne dziewczyny badaja?, i o co w tym chodzi?

Jak się nie mylę to te badania są związane z krzepliwością krwi i zawsze się je robi przed zabiegami. 4 tygodnie ważne.

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Jak się nie mylę to te badania są związane z krzepliwością krwi i zawsze się je robi przed zabiegami. 4 tygodnie ważne.

To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce

2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki jednojajowe ❤️
    2024 urodziły się dziewczynki .
    KONIEC STARAŃ
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was była kiedyś na wizycie w gabinecie Medycyny Tradycyjnej i Masażu Mandala u Pana Tomasza? Bo jestem po i sama nie wiem co myśleć.

Nie słyszałam o nim.. A swojego czasu dużo korzystałam z tego typu poprawiaczy zdrowia, osobiście przed ciążą chodziłam na akupunkturę do Ars medic na Podgórnej w Poz. Generalnie na takie zabiegi lub masaże wybieram kogoś z medycznym wykształceniem, nie wiem jak tam ten pan Tomasz, ale masaz traktowałabym raczej jako wspomaganie leczenia.
    Któraś tutaj pisała o Honoracie Dziel 👈🏻, o niej jak najbardziej słyszałam i podobno super łączy wiele metod leczenia, dieta i aku. Chyba Anakonda wspominała o niej..
    Planuje sobie iść na aku bliżej daty rozwiązania do tego z ars medic, bo go akurat znam i mam do niego zaufanie 😉

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lululiza a na co Ci akupunktura moze pomoc przed porodem?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce

Co prawda jestem dopiero w 15 tygodniu, ale badania wszystkie mialam zrobic na 10 tydzień teraz pójdę na poczatku 17 i nie chciala dr K żadnych badań.

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 15:22

Luluiza lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Co prawda jestem dopiero w 15 tygodniu, ale badania wszystkie mialam zrobic na 10 tydzień teraz pójdę na poczatku 17 i nie chciala dr K żadnych badań.

Ja tez tylko raz robiłam badania, jutro wizyta więc zobaczymy co dalej ;)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
    5 IMSI - 06.2025- 3 ❄️
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z stymulacja do 2 IUI u dr. KRU .pierwsza niestety nic nie przyniosla

• Manis Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęła chyba przez przypadek odpowiedź na moje wcześniejsze zapytanie :) ktoś mi pisał że będzie IUI ,ale najpierw biopsja endo u dr. KRU .

• Kaach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Nie słyszałam o nim.. A swojego czasu dużo korzystałam z tego typu poprawiaczy zdrowia, osobiście przed ciążą chodziłam na akupunkturę do Ars medic na Podgórnej w Poz. Generalnie na takie zabiegi lub masaże wybieram kogoś z medycznym wykształceniem, nie wiem jak tam ten pan Tomasz, ale masaz traktowałabym raczej jako wspomaganie leczenia.
    Któraś tutaj pisała o Honoracie Dziel 👈🏻, o niej jak najbardziej słyszałam i podobno super łączy wiele metod leczenia, dieta i aku. Chyba Anakonda wspominała o niej..
    Planuje sobie iść na aku bliżej daty rozwiązania do tego z ars medic, bo go akurat znam i mam do niego zaufanie 😉
    On mi właśnie masaży żadnych nie robił badał mój organizm na podstawie pulsu 🙈. Ogólnie potwierdził moje obawy o których mu nie mówiłam czyli, że Polna coś skopała 😭.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Lululiza a na co Ci akupunktura moze pomoc przed porodem?

Tylko na odstresowanie dobrze mi robi 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:

W ciazy Aptt i Inr może być fizjologicznie obniżone, dlatego najlepiej tego nie kontrolować, nie są to wyniki miarodajne, jeżeli jest dawka profilaktyczna bez chorób albo przybytej zakrzepicy to można w 3 trymestrze ciąży oznaczyć anty - xa, inaczej ma się sprawa jak pacjentka jest chora na trombofilie, ale każdy lekarz kieruje się jakimis swoimi przekonaniami 😏

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    On mi właśnie masaży żadnych nie robił badał mój organizm na podstawie pulsu 🙈. Ogólnie potwierdził moje obawy o których mu nie mówiłam czyli, że Polna coś skopała 😭.

Jesteś u AB, co on na to ? 🤔

Co do każdej niekonwencjonalnej metody wspomagania leczenia, to ja jestem za!
    Jeśli ma to pomóc Tobie, chociaż troszkę tez psychicznie podejść do tematu, to już jakiś krok do przodu.
    Łatwo teraz sprawdzić w necie tych wszystkich Panów kunta-kinte 🧙🏼‍♂️od różnych metod leczenia itd.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, czekałam aż 1,5 h masakra zwłaszcza w ten upał i w maseczce 😱😱🙈 ale całe szczęście wszystko ok ✊😍 poprosiłam dr o piękna fotkę ale mały niestety nie chciał współpracować 🙄😏🙈😂👎 jak na złość złapał się dwoma rączkami za czoło i zasłonił całą buźkę😉😅😏
    Teraz dr Kru będzie miał jakiś urlop więc pewnie najpierw badanie III trymestru u Sz,a u Kru kolejne za jakieś 6 tygodni 🙄🙄😱😅

Gaja88, Paulina Nessa, Anulas, Bąbel, Luluiza, Maggy lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AB już ostatnio dał mi do zrozienia, że coś jest nie tak w niedzielę do mnie dzwonił bo SMS mu pisałam w poniedziałek mam mieć USG 3D i wszystko będzie wiadome.

W ogóle ten Pan powiedział mi, że u mnie nie jest problem z zachodzeniem w ciążę tylko z jej utrzymaniem a już kiedyś to słyszałam od innej osoby 🙈.
    Czeka mnie długi weekend :( :( :(

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    AB już ostatnio dał mi do zrozienia, że coś jest nie tak w niedzielę do mnie dzwonił bo SMS mu pisałam w poniedziałek mam mieć USG 3D i wszystko będzie wiadome.

W ogóle ten Pan powiedział mi, że u mnie nie jest problem z zachodzeniem w ciążę tylko z jej utrzymaniem a już kiedyś to słyszałam od innej osoby 🙈.
    Czeka mnie długi weekend :( :( :(

A dr A. B potrafi Ci odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną?? Albo kilka przyczyn u mnie też poronienia a doktor mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje 🤷‍♀️

2020 zmiana kliniki ivf
    KONIEC STARAŃ
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    A dr A. B potrafi Ci odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną?? Albo kilka przyczyn u mnie też poronienia a doktor mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje 🤷‍♀️
    U mnie nie było poronienia mieliśmy pecha bardzo dużego... U mnie jest stwierdzona niepłodność pierwotna czyli nikt nie wie co jest 🤷‍♀️. Potwierdzonej ciąży oprócz tej po IVF nie miałam wcześniej.
    Kiedyś usłyszałam juz, ale nie od lekarza, że u mnie jest problem z zagnieżdżeniem i utrzymaniem wczesnej ciąży i ten dziś to też powiedział 🙈. Na pewno muszę wzmocnić organizm. Zobaczę co mi powysyła.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy bylas na takich zabiegach pod konoec ciazy?

👧 2017
    👧 2021
    👶 2022
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:

Ja robiłam już chyba z 5 albo 6 razy już te badania u dr. Za każdym razem wynik mam ok. Raz zlecił mi dr na moją prośbę, ponieważ zdrapałam strup i nie mogłam powstrzymać krwawienia przez 10 minut i wystraszyłam się, że coś jest nie tak.
    Natomiast bardzo rzadko badam mocz, zapytałam ostatnio dlaczego, odpowiedź: dieta wdrożona na cukier, ciśnienie ok, posiew ok, waga ok, więc po co mam biegać po laboratoriach ?
    Ech, jak już oddaje krew to na własną rękę zawsze badam mocz 🤦‍♀️ dla swojego, świętego spokoju.
    Natomiast nadal mam żelazny zestaw leków. I kolejne skierowania na badania krwi 🤦‍♀️ w tym właśnie te, o które pytacie. I już mam rozpisane badania na za 3 tygodnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Ja robiłam już chyba z 5 albo 6 razy już te badania u dr. Za każdym razem wynik mam ok. Raz zlecił mi dr na moją prośbę, ponieważ zdrapałam strup i nie mogłam powstrzymać krwawienia przez 10 minut i wystraszyłam się, że coś jest nie tak.
    Natomiast bardzo rzadko badam mocz, zapytałam ostatnio dlaczego, odpowiedź: dieta wdrożona na cukier, ciśnienie ok, posiew ok, waga ok, więc po co mam biegać po laboratoriach ?
    Ech, jak już oddaje krew to na własną rękę zawsze badam mocz 🤦‍♀️ dla swojego, świętego spokoju.
    Natomiast nadal mam żelazny zestaw leków. I kolejne skierowania na badania krwi 🤦‍♀️ w tym właśnie te, o które pytacie. I już mam rozpisane badania na za 3 tygodnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

To tym bardziej nie rozumiem dlaczego doktor mojej koleżance nie zlecal, tak jak dziewczyny piszą, a tobie aż tyle razy 🤷‍♀️, ale już nawet się nie staram bo czasem ciężko pojąć 😏, badanie moczu to jest obowiązkowe🙂

2020 zmiana kliniki ivf
    KONIEC STARAŃ
‹‹ 2365 2366 2367 2368 2369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Trudne rozmowy w związku - jak rozmawiać z partnerem o problemach z płodnością i zachęcić do pierwszej wspólnej wizyty w klinice.

Bezskuteczne starania o dziecko i problemy z płodnością są dużym wyzwaniem w życiu każdej pary. Nie jest to regułą, ale bardzo często to kobiety wcześniej uświadamiają sobie problem, czują, że "coś jest nie tak", chcą rozpocząć diagnostykę... Jak rozmawiać o problemach z płodnością w związku? Kiedy warto zdecydować się na pierwszą wizytę i jak zachęcić do niej partnera? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ