WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Paulina Nessa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Dziękuję.

Mam jeszcze jedno pytanko, może wiesz, albo któraś z Was, dr B tylko raz zlecił badanie Appt i Inr, a jak czytam to bardzo często inne dziewczyny badaja?, i o co w tym chodzi?

Jak się nie mylę to te badania są związane z krzepliwością krwi i zawsze się je robi przed zabiegami. 4 tygodnie ważne.

Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
    32 lata

Drożność i budowa macicy i jajników ok.
    Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
    FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
    Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
    Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
    Dieta bezglutenowa.

Nasienie ok.

- 1 iui - nieudane.

- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
    - 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
    - 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.

Pełna niepokoju. Pełna wiary.
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Jak się nie mylę to te badania są związane z krzepliwością krwi i zawsze się je robi przed zabiegami. 4 tygodnie ważne.

To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Dziewczyny czy któraś z Was była kiedyś na wizycie w gabinecie Medycyny Tradycyjnej i Masażu Mandala u Pana Tomasza? Bo jestem po i sama nie wiem co myśleć.

Nie słyszałam o nim.. A swojego czasu dużo korzystałam z tego typu poprawiaczy zdrowia, osobiście przed ciążą chodziłam na akupunkturę do Ars medic na Podgórnej w Poz. Generalnie na takie zabiegi lub masaże wybieram kogoś z medycznym wykształceniem, nie wiem jak tam ten pan Tomasz, ale masaz traktowałabym raczej jako wspomaganie leczenia.
    Któraś tutaj pisała o Honoracie Dziel 👈🏻, o niej jak najbardziej słyszałam i podobno super łączy wiele metod leczenia, dieta i aku. Chyba Anakonda wspominała o niej..
    Planuje sobie iść na aku bliżej daty rozwiązania do tego z ars medic, bo go akurat znam i mam do niego zaufanie 😉

• antonna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lululiza a na co Ci akupunktura moze pomoc przed porodem?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce

Co prawda jestem dopiero w 15 tygodniu, ale badania wszystkie mialam zrobic na 10 tydzień teraz pójdę na poczatku 17 i nie chciala dr K żadnych badań.

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:53

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 lipca 2020, 15:22

Luluiza lubi tę wiadomość

• Gaja88 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Co prawda jestem dopiero w 15 tygodniu, ale badania wszystkie mialam zrobic na 10 tydzień teraz pójdę na poczatku 17 i nie chciala dr K żadnych badań.

Ja tez tylko raz robiłam badania, jutro wizyta więc zobaczymy co dalej ;)

starania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
    2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery- :( :( :( laparoskopia i histeroskopia
    zmiana kliniki
    4 IMSI - 01.2020 r.
    1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
    beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt <3
    2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 - :(
    3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
    4 transfer - :(
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja startuje z stymulacja do 2 IUI u dr. KRU .pierwsza niestety nic nie przyniosla

• Manis Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Usunęła chyba przez przypadek odpowiedź na moje wcześniejsze zapytanie :) ktoś mi pisał że będzie IUI ,ale najpierw biopsja endo u dr. KRU .

• Kaach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Nie słyszałam o nim.. A swojego czasu dużo korzystałam z tego typu poprawiaczy zdrowia, osobiście przed ciążą chodziłam na akupunkturę do Ars medic na Podgórnej w Poz. Generalnie na takie zabiegi lub masaże wybieram kogoś z medycznym wykształceniem, nie wiem jak tam ten pan Tomasz, ale masaz traktowałabym raczej jako wspomaganie leczenia.
    Któraś tutaj pisała o Honoracie Dziel 👈🏻, o niej jak najbardziej słyszałam i podobno super łączy wiele metod leczenia, dieta i aku. Chyba Anakonda wspominała o niej..
    Planuje sobie iść na aku bliżej daty rozwiązania do tego z ars medic, bo go akurat znam i mam do niego zaufanie 😉
    On mi właśnie masaży żadnych nie robił badał mój organizm na podstawie pulsu 🙈. Ogólnie potwierdził moje obawy o których mu nie mówiłam czyli, że Polna coś skopała 😭.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    antonna wrote:
    Lululiza a na co Ci akupunktura moze pomoc przed porodem?

Tylko na odstresowanie dobrze mi robi 😊

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:

W ciazy Aptt i Inr może być fizjologicznie obniżone, dlatego najlepiej tego nie kontrolować, nie są to wyniki miarodajne, jeżeli jest dawka profilaktyczna bez chorób albo przybytej zakrzepicy to można w 3 trymestrze ciąży oznaczyć anty - xa, inaczej ma się sprawa jak pacjentka jest chora na trombofilie, ale każdy lekarz kieruje się jakimis swoimi przekonaniami 😏

Dominikaaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    On mi właśnie masaży żadnych nie robił badał mój organizm na podstawie pulsu 🙈. Ogólnie potwierdził moje obawy o których mu nie mówiłam czyli, że Polna coś skopała 😭.

Jesteś u AB, co on na to ? 🤔

Co do każdej niekonwencjonalnej metody wspomagania leczenia, to ja jestem za!
    Jeśli ma to pomóc Tobie, chociaż troszkę tez psychicznie podejść do tematu, to już jakiś krok do przodu.
    Łatwo teraz sprawdzić w necie tych wszystkich Panów kunta-kinte 🧙🏼‍♂️od różnych metod leczenia itd.

• niezapominajka12345 Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 15:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po wizycie, czekałam aż 1,5 h masakra zwłaszcza w ten upał i w maseczce 😱😱🙈 ale całe szczęście wszystko ok ✊😍 poprosiłam dr o piękna fotkę ale mały niestety nie chciał współpracować 🙄😏🙈😂👎 jak na złość złapał się dwoma rączkami za czoło i zasłonił całą buźkę😉😅😏
    Teraz dr Kru będzie miał jakiś urlop więc pewnie najpierw badanie III trymestru u Sz,a u Kru kolejne za jakieś 6 tygodni 🙄🙄😱😅

Gaja88, Paulina Nessa, Anulas, Bąbel, Luluiza, Maggy lubią tę wiadomość

starania od maja 2018 r.
    niedoczynność tarczycy
    nietolerancja glutenu
    Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
    AMH 2,19
    Badanie nasienia-ok
    obydwa jajowody drożne
    Niepłodność idiopatyczna?:/
    07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
    03.02.2020 r. - 2 IUI - udana :) jest serduszko❤️✊😊
    nzjdskjos9e2yu1z.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AB już ostatnio dał mi do zrozienia, że coś jest nie tak w niedzielę do mnie dzwonił bo SMS mu pisałam w poniedziałek mam mieć USG 3D i wszystko będzie wiadome.

W ogóle ten Pan powiedział mi, że u mnie nie jest problem z zachodzeniem w ciążę tylko z jej utrzymaniem a już kiedyś to słyszałam od innej osoby 🙈.
    Czeka mnie długi weekend :( :( :(

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    AB już ostatnio dał mi do zrozienia, że coś jest nie tak w niedzielę do mnie dzwonił bo SMS mu pisałam w poniedziałek mam mieć USG 3D i wszystko będzie wiadome.

W ogóle ten Pan powiedział mi, że u mnie nie jest problem z zachodzeniem w ciążę tylko z jej utrzymaniem a już kiedyś to słyszałam od innej osoby 🙈.
    Czeka mnie długi weekend :( :( :(

A dr A. B potrafi Ci odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną?? Albo kilka przyczyn u mnie też poronienia a doktor mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje 🤷‍♀️

2020 zmiana kliniki ivf
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    A dr A. B potrafi Ci odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną?? Albo kilka przyczyn u mnie też poronienia a doktor mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje 🤷‍♀️
    U mnie nie było poronienia mieliśmy pecha bardzo dużego... U mnie jest stwierdzona niepłodność pierwotna czyli nikt nie wie co jest 🤷‍♀️. Potwierdzonej ciąży oprócz tej po IVF nie miałam wcześniej.
    Kiedyś usłyszałam juz, ale nie od lekarza, że u mnie jest problem z zagnieżdżeniem i utrzymaniem wczesnej ciąży i ten dziś to też powiedział 🙈. Na pewno muszę wzmocnić organizm. Zobaczę co mi powysyła.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • antonna Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maggy bylas na takich zabiegach pod konoec ciazy?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:

Ja robiłam już chyba z 5 albo 6 razy już te badania u dr. Za każdym razem wynik mam ok. Raz zlecił mi dr na moją prośbę, ponieważ zdrapałam strup i nie mogłam powstrzymać krwawienia przez 10 minut i wystraszyłam się, że coś jest nie tak.
    Natomiast bardzo rzadko badam mocz, zapytałam ostatnio dlaczego, odpowiedź: dieta wdrożona na cukier, ciśnienie ok, posiew ok, waga ok, więc po co mam biegać po laboratoriach ?
    Ech, jak już oddaje krew to na własną rękę zawsze badam mocz 🤦‍♀️ dla swojego, świętego spokoju.
    Natomiast nadal mam żelazny zestaw leków. I kolejne skierowania na badania krwi 🤦‍♀️ w tym właśnie te, o które pytacie. I już mam rozpisane badania na za 3 tygodnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 15 lipca 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Starajacsieocud wrote:
    Ja robiłam już chyba z 5 albo 6 razy już te badania u dr. Za każdym razem wynik mam ok. Raz zlecił mi dr na moją prośbę, ponieważ zdrapałam strup i nie mogłam powstrzymać krwawienia przez 10 minut i wystraszyłam się, że coś jest nie tak.
    Natomiast bardzo rzadko badam mocz, zapytałam ostatnio dlaczego, odpowiedź: dieta wdrożona na cukier, ciśnienie ok, posiew ok, waga ok, więc po co mam biegać po laboratoriach ?
    Ech, jak już oddaje krew to na własną rękę zawsze badam mocz 🤦‍♀️ dla swojego, świętego spokoju.
    Natomiast nadal mam żelazny zestaw leków. I kolejne skierowania na badania krwi 🤦‍♀️ w tym właśnie te, o które pytacie. I już mam rozpisane badania na za 3 tygodnie 🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️🤦‍♀️

To tym bardziej nie rozumiem dlaczego doktor mojej koleżance nie zlecal, tak jak dziewczyny piszą, a tobie aż tyle razy 🤷‍♀️, ale już nawet się nie staram bo czasem ciężko pojąć 😏, badanie moczu to jest obowiązkowe🙂

2020 zmiana kliniki ivf
‹‹ 2365 2366 2367 2368 2369 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół Policystycznych Jajników – objawy PCOS, leczenie podczas starania o dziecko

Zespół Policystycznych Jajników również znane jako PCOS lub Policystyczne Jajniki, to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych u kobiet. Jakie są objawy PCOS? Jak wygląda proces diagnozy i leczenia? I najważniejsze jak PCOS wpływa na płodność i starania o dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak odróżnić w ciąży zdrowe symptomy od tych niepokojących?

Przeczytaj jakich objawów i dolegliwości możesz spodziewać się będąc w ciąży. Które z nich są normalnymi symptomami ciąży a których nigdy nie powinnaś ignorować i które powinny skłonić Cię do konsultacji z lekarzem.   

CZYTAJ WIĘCEJ

4 propozycje pysznych koktajli na ciążowe dolegliwości!

Cierpisz na typowo ciążowe dolegliwości? Twój układ pokarmowy jest bardzo wrażliwy i męczą Cię ciągłe niestrawności? A może nie możesz poradzić sobie z bolesnymi skurczami łydek? Poznaj kilka prostych i naturalnych sposobów na ciążowe dolegliwości - odkryj przepisy na koktajle! 

CZYTAJ WIĘCEJ