MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominikaaa wrote:Dziękuję.
Mam jeszcze jedno pytanko, może wiesz, albo któraś z Was, dr B tylko raz zlecił badanie Appt i Inr, a jak czytam to bardzo często inne dziewczyny badaja?, i o co w tym chodzi?
Jak się nie mylę to te badania są związane z krzepliwością krwi i zawsze się je robi przed zabiegami. 4 tygodnie ważne.Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
Paulina Nessa wrote:Jak się nie mylę to te badania są związane z krzepliwością krwi i zawsze się je robi przed zabiegami. 4 tygodnie ważne.
To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
nick nieaktualnyKaach wrote:Dziewczyny czy któraś z Was była kiedyś na wizycie w gabinecie Medycyny Tradycyjnej i Masażu Mandala u Pana Tomasza? Bo jestem po i sama nie wiem co myśleć.
Nie słyszałam o nim.. A swojego czasu dużo korzystałam z tego typu poprawiaczy zdrowia, osobiście przed ciążą chodziłam na akupunkturę do Ars medic na Podgórnej w Poz. Generalnie na takie zabiegi lub masaże wybieram kogoś z medycznym wykształceniem, nie wiem jak tam ten pan Tomasz, ale masaz traktowałabym raczej jako wspomaganie leczenia.
Któraś tutaj pisała o Honoracie Dziel 👈🏻, o niej jak najbardziej słyszałam i podobno super łączy wiele metod leczenia, dieta i aku. Chyba Anakonda wspominała o niej..
Planuje sobie iść na aku bliżej daty rozwiązania do tego z ars medic, bo go akurat znam i mam do niego zaufanie 😉 -
Dominikaaa wrote:To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce
Co prawda jestem dopiero w 15 tygodniu, ale badania wszystkie mialam zrobic na 10 tydzień teraz pójdę na poczatku 17 i nie chciala dr K żadnych badań.Dominikaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Anulas wrote:Co prawda jestem dopiero w 15 tygodniu, ale badania wszystkie mialam zrobic na 10 tydzień teraz pójdę na poczatku 17 i nie chciala dr K żadnych badań.
Ja tez tylko raz robiłam badania, jutro wizyta więc zobaczymy co dalejstarania od 2015 r. , PCOS, endometrioza II st, Hashimoto, IO, morfo 1-4 %, AMH- 3,6
2018-2019 - 2 IUI, 3 procedury, 3 transfery-laparoskopia i histeroskopia
zmiana kliniki
4 IMSI - 01.2020 r.
1 transfer - 5.05.2020 - blastka 5.1.1
beta 7dpt - 49,3 mlU/ml; 9dtp - 155,6 mlU/ml; 13dpt - 875,6 mlU/ml; 15dpt - 1450 mlU/ml, 30dpt
2 transfer - 25.02.2022 - blastka 5.1.1 -
3 transfer - 24.03.2022, 10 tc 💔😭
4 transfer - -
Luluiza wrote:Nie słyszałam o nim.. A swojego czasu dużo korzystałam z tego typu poprawiaczy zdrowia, osobiście przed ciążą chodziłam na akupunkturę do Ars medic na Podgórnej w Poz. Generalnie na takie zabiegi lub masaże wybieram kogoś z medycznym wykształceniem, nie wiem jak tam ten pan Tomasz, ale masaz traktowałabym raczej jako wspomaganie leczenia.
Któraś tutaj pisała o Honoracie Dziel 👈🏻, o niej jak najbardziej słyszałam i podobno super łączy wiele metod leczenia, dieta i aku. Chyba Anakonda wspominała o niej..
Planuje sobie iść na aku bliżej daty rozwiązania do tego z ars medic, bo go akurat znam i mam do niego zaufanie 😉HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyDominikaaa wrote:To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce
W ciazy Aptt i Inr może być fizjologicznie obniżone, dlatego najlepiej tego nie kontrolować, nie są to wyniki miarodajne, jeżeli jest dawka profilaktyczna bez chorób albo przybytej zakrzepicy to można w 3 trymestrze ciąży oznaczyć anty - xa, inaczej ma się sprawa jak pacjentka jest chora na trombofilie, ale każdy lekarz kieruje się jakimis swoimi przekonaniami 😏Dominikaaa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKaach wrote:On mi właśnie masaży żadnych nie robił badał mój organizm na podstawie pulsu 🙈. Ogólnie potwierdził moje obawy o których mu nie mówiłam czyli, że Polna coś skopała 😭.
Jesteś u AB, co on na to ? 🤔
Co do każdej niekonwencjonalnej metody wspomagania leczenia, to ja jestem za!
Jeśli ma to pomóc Tobie, chociaż troszkę tez psychicznie podejść do tematu, to już jakiś krok do przodu.
Łatwo teraz sprawdzić w necie tych wszystkich Panów kunta-kinte 🧙🏼♂️od różnych metod leczenia itd.
-
Ja już po wizycie, czekałam aż 1,5 h masakra zwłaszcza w ten upał i w maseczce 😱😱🙈 ale całe szczęście wszystko ok ✊😍 poprosiłam dr o piękna fotkę ale mały niestety nie chciał współpracować 🙄😏🙈😂👎 jak na złość złapał się dwoma rączkami za czoło i zasłonił całą buźkę😉😅😏
Teraz dr Kru będzie miał jakiś urlop więc pewnie najpierw badanie III trymestru u Sz,a u Kru kolejne za jakieś 6 tygodni 🙄🙄😱😅Gaja88, Paulina Nessa, Anulas, Bąbel, Luluiza, Maggy lubią tę wiadomość
starania od maja 2018 r.
niedoczynność tarczycy
nietolerancja glutenu
Mutacja genu MTHFR_677C-T, MTHFR_1298A-C, PAI-1 4G w układach heterozygotycznych
AMH 2,19
Badanie nasienia-ok
obydwa jajowody drożne
Niepłodność idiopatyczna?
07.12.2019 r. -1 IUI 👎😞
03.02.2020 r. - 2 IUI - udanajest serduszko❤️✊😊
-
AB już ostatnio dał mi do zrozienia, że coś jest nie tak w niedzielę do mnie dzwonił bo SMS mu pisałam w poniedziałek mam mieć USG 3D i wszystko będzie wiadome.
W ogóle ten Pan powiedział mi, że u mnie nie jest problem z zachodzeniem w ciążę tylko z jej utrzymaniem a już kiedyś to słyszałam od innej osoby 🙈.
Czeka mnie długi weekendHSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:AB już ostatnio dał mi do zrozienia, że coś jest nie tak w niedzielę do mnie dzwonił bo SMS mu pisałam w poniedziałek mam mieć USG 3D i wszystko będzie wiadome.
W ogóle ten Pan powiedział mi, że u mnie nie jest problem z zachodzeniem w ciążę tylko z jej utrzymaniem a już kiedyś to słyszałam od innej osoby 🙈.
Czeka mnie długi weekend
A dr A. B potrafi Ci odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną?? Albo kilka przyczyn u mnie też poronienia a doktor mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje 🤷♀️2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Dominikaaa wrote:A dr A. B potrafi Ci odpowiedzieć na pytanie co jest przyczyną?? Albo kilka przyczyn u mnie też poronienia a doktor mówi, że nie wie dlaczego tak się dzieje 🤷♀️
Kiedyś usłyszałam juz, ale nie od lekarza, że u mnie jest problem z zagnieżdżeniem i utrzymaniem wczesnej ciąży i ten dziś to też powiedział 🙈. Na pewno muszę wzmocnić organizm. Zobaczę co mi powysyła.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Dominikaaa wrote:To tak, ale mi chodzi o ciążę, widzę, że dziewczyny często badają, a jak rozmawiam z koleżanką to mówiła, że jej doktor nie zleca tych badań może dwa razy robiła na całą ciążę a jest już na końcówce
Ja robiłam już chyba z 5 albo 6 razy już te badania u dr. Za każdym razem wynik mam ok. Raz zlecił mi dr na moją prośbę, ponieważ zdrapałam strup i nie mogłam powstrzymać krwawienia przez 10 minut i wystraszyłam się, że coś jest nie tak.
Natomiast bardzo rzadko badam mocz, zapytałam ostatnio dlaczego, odpowiedź: dieta wdrożona na cukier, ciśnienie ok, posiew ok, waga ok, więc po co mam biegać po laboratoriach ?
Ech, jak już oddaje krew to na własną rękę zawsze badam mocz 🤦♀️ dla swojego, świętego spokoju.
Natomiast nadal mam żelazny zestaw leków. I kolejne skierowania na badania krwi 🤦♀️ w tym właśnie te, o które pytacie. I już mam rozpisane badania na za 3 tygodnie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
Medart Poznań
1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
3 IUI- cudzie trwaj ❤
37 tydzień - synek, 10 punktów -
Starajacsieocud wrote:Ja robiłam już chyba z 5 albo 6 razy już te badania u dr. Za każdym razem wynik mam ok. Raz zlecił mi dr na moją prośbę, ponieważ zdrapałam strup i nie mogłam powstrzymać krwawienia przez 10 minut i wystraszyłam się, że coś jest nie tak.
Natomiast bardzo rzadko badam mocz, zapytałam ostatnio dlaczego, odpowiedź: dieta wdrożona na cukier, ciśnienie ok, posiew ok, waga ok, więc po co mam biegać po laboratoriach ?
Ech, jak już oddaje krew to na własną rękę zawsze badam mocz 🤦♀️ dla swojego, świętego spokoju.
Natomiast nadal mam żelazny zestaw leków. I kolejne skierowania na badania krwi 🤦♀️ w tym właśnie te, o które pytacie. I już mam rozpisane badania na za 3 tygodnie 🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️
To tym bardziej nie rozumiem dlaczego doktor mojej koleżance nie zlecal, tak jak dziewczyny piszą, a tobie aż tyle razy 🤷♀️, ale już nawet się nie staram bo czasem ciężko pojąć 😏, badanie moczu to jest obowiązkowe🙂2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️