MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Medartka wrote:Czyli dr uznała, ze to chwilowe plamienie mogło mieć l związek ze zmniejszeniem Encortonu? Ja wg nich w ogóle dostałam ten Encorton „na głowę” (by mieli ze mną spokój ze ich o to męczyłam)...
Nie, juz 2 tygodnie bralam 5. W piatek mialam miec wizyte, na ktorej dr juz zapowiedziala wczesnie, że encorton znów zmniejszy. Ale w środę przed wizytą pojawiło sie plamienie jednorazowe
Dr mowila, że i od Lutinus moze byc i od bakterii i zebym się nie stresowala to jeszcze te 5 mi zostawila do 10 tygodnia. Rano na wizycie wszystko ok wiec kolejnego dnia mialam zejsc na to 2,5. O 22 krew zaczela się lac i dr napisala że puregonu tylko nie odstawiamy a ten encorton do teraz 2,5 biore. Mysle, że w piatek bedzie odstawiony. Mysle, że plamienie nie ma związku akurat z encortonem. To poprostu przez krwiak. Oczywiście zanim zeszlam z 7 i potem z 5 to pół wieczoru z męże straciliśmy na myślenie co ty robic. Ale ostatecznie i tak stosowalam się do tego co mówiła.
A co do głowy to też ze wzgledu na to dr zgodzila się go pociągnąć dluzej. Gdy z nia negocjowałam w wiadomosciach na whatsapp napisala, że mogę zostawić zebym miala spokojna i w sumie ona też 😁Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 12:16
Medartka lubi tę wiadomość
-
Monia88 wrote:Dziewczyny nie chwaliłam się, czasami ciężko się wbić w dyskusję 😜, ale doczekałam się transferu, mam pytanko dr A. B kazał zrobić betę 10 dpt, czy wcześniej może coś wyjść?, nie ukrywam stres jest to nasz jedyny zarodek.....
Dr K pozwala robic w 7 dniu, ale nie wczesniej. To ✊✊🙏🙏 powodzenia😁
Medartka, m1990 lubią tę wiadomość
-
Dzięki za szczegółowa odpowiedz! No nic, to żegnam się z cała tabletka i od dziś po pol🤷🏻♀️✊🏻
Anulas wrote:Nie, juz 2 tygodnie bralam 5. W piatek mialam miec wizyte, na ktorej dr juz zapowiedziala wczesnie, że encorton znów zmniejszy. Ale w środę przed wizytą pojawiło sie plamienie jednorazowe
Dr mowila, że i od Lutinus moze byc i od bakterii i zebym się nie stresowala to jeszcze te 5 mi zostawila do 10 tygodnia. Rano na wizycie wszystko ok wiec kolejnego dnia mialam zejsc na to 2,5. O 22 krew zaczela się lac i dr napisala że puregonu tylko nie odstawiamy a ten encorton do teraz 2,5 biore. Mysle, że w piatek bedzie odstawiony. Mysle, że plamienie nie ma związku akurat z encortonem. To poprostu przez krwiak. Oczywiście zanim zeszlam z 7 i potem z 5 to pół wieczoru z męże straciliśmy na myślenie co ty robic. Ale ostatecznie i tak stosowalam się do tego co mówiła.
A co do głowy to też ze wzgledu na to dr zgodzila się go pociągnąć dluzej. Gdy z nia negocjowałam w wiadomosciach na whatsapp napisala, że mogę zostawić zebym miala spokojna i w sumie ona też 😁
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Powodzenia! Tylko rób betę a nie sikance - one kłamią
Baaaardzo często!
Anulas wrote:Dr K pozwala robic w 7 dniu, ale nie wczesniej. To ✊✊🙏🙏 powodzenia😁
*Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat -
Dziękuje za radę! Zrobiłam tak jak pisałaś, i Pani Doktor się odezwała
Anulas wrote:Jezeli są to takie sytuacje jak Rybitwa, że musisz znac decyzje natychmiast albo cos się dzieje i jest to jeszcze w godzinach pracy kliniki to napisz tez do recepcji tlumaczac sytuację. Panie przekażą dr że czekasz na odp.
Tak mi dr kiedys powiedziala, że jak nie reaguje a sytuacja pilna to mam na recepcje sie dobijac i one dopilnują już wszystkiego.
Anulas lubi tę wiadomość
-
Ja zmieniłam Z na AB i nikt nie miał żadnych pretensji, nikt krzywo nie patrzył. Tylko jak mialam mieć USG macicy to zaczęłam rozmowę z AB i nawet nie zdążyłam powiedzieć, że nie chciałabym żeby drugim lekarzem był Z a AB już mówi, że tak wie wie dr Z nie będzie 😁 Z spotkałam na korytarzu po ostatniej punkcji, przywitał się, zagadał. Więc jak nie pasuje Ci lekarz to zmieniaj, to Tobie na lekarz pasować, to Ty wybierasz takiego, do którego masz zaufanie.Muzyna wrote:Chciałam ponowić pytanie,bo mój post chyba nie został zauważony.. jak podchodzą w klinice do zmiany lekarza? Nie ma takiego "nieczystego smaku", jeżeli potem np zabieg jest wykonywany przez pierworodnego lekarza?
-
Karolina12341 wrote:A jakie są terminy oczekiwania na wizytę do dr K??, wie któraś może?
Kiedyś były na 1 wizyte koło 2 miesiące
Karolina12341 lubi tę wiadomość
11.18 Histeroskopia ,2xIUI
06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
07.19 Transfer
, 12.19 Transfer 
05.20 Transfer
Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
Zmiana kliniki - 4 procedura
22.11 transfer 4bb i 3ba
7dpt 165🍀
9dpt 372🍀
11dpt 601🍀
14 dpt 1081🍀
21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
34 dpt Mamy jedno ❤

Transfer 28.10.25
28dpt mamy ❤️ -
nick nieaktualnyZ wcześniejszych wpisów to pamiętam że około miesiąca . Ale możesz też iść do Kru ja w sumie od niego zaczynałam on też już robi IVF .Karolina12341 wrote:A jakie są terminy oczekiwania na wizytę do dr K??, wie któraś może?
Karolina12341 lubi tę wiadomość
-
Za dużo za dużo wrote:Z wcześniejszych wpisów to pamiętam że około miesiąca . Ale możesz też iść do Kru ja w sumie od niego zaczynałam on też już robi IVF .
Szczerze to bym nie szla do Kru, bo wolalabym kogos z wiekszym doswiadczeniem, a nie zeby sie na mnie uczyl 🙄 Wiem, ze kazdy kiedys zaczyna, no ale nie musi sie uczyc na mnie 🙈
Matilda19 lubi tę wiadomość
👧 2017
👧 2021
👶 2022 -
Śnieżynka jak u Ciebie po punkcji?
mam nadzieję, że u Ciebie wszystko się dobrze ułożyło 
My zaczynamy od nowa. Niestety nasza jedyna komóreczka okazała się nieprawidłowa.
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Drożność i budowa macicy i jajników ok.
Amh - 0,53 (stan na 2018) - raczej już niższe.
FSH - waha się, przeważnie okolice 10 - 11.
Hashimoto (bez leków, ustabilizowane)
Mutacja MTHFR układ heterozygotyczny.
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
- słaba odpowiedź jajników na stymulacje ivf,
- 1 punkcja - 1 komórka - nieprawidłowa.
- 2 punkcja - 2 komórki - obie nieprawidłowe.
Pełna niepokoju. Pełna wiary. -
No niestety u Nas też nic 2 komórki byly, jedna niedojrzała a druga się nie zaplodnila, więc też zaczynamy od nowa.Paulina Nessa wrote:Śnieżynka jak u Ciebie po punkcji?
mam nadzieję, że u Ciebie wszystko się dobrze ułożyło 
My zaczynamy od nowa. Niestety nasza jedyna komóreczka okazała się nieprawidłowa. -
Jakie masz zalecenia od dr AB?
My zaczynamy w następnym cyklu z tymi samymi lekami o ile hormony będą ok.
Ale mam zbadać też kariotyp. Tu już jestem zielona..Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
We wtorek mam się z nim skontaktować i będzie jeszcze raz analizował i wtedy zobaczymy co zaproponuje. A ty u kogo jesteś?Paulina Nessa wrote:Jakie masz zalecenia od dr AB?
My zaczynamy w następnym cyklu z tymi samymi lekami o ile hormony będą ok.
Ale mam zbadać też kariotyp. Tu już jestem zielona.. -
Śnieżynka wrote:We wtorek mam się z nim skontaktować i będzie jeszcze raz analizował i wtedy zobaczymy co zaproponuje. A ty u kogo jesteś?
U dr K.
Wysłałam zapro do przyjaciółek
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 15:40
Starania od sierpnia 2018, sierpień 2019 Medart
32 lata
Dieta bezglutenowa.
Nasienie ok.
- 1 iui - nieudane.
Ciekawe czy jakbym chciała przyjść w 3dc to będę mogła tak od razu, czy bedą chciały w rejestracji mnie zapisać, czy będę musiała czekać jakby na pierwszą wizytę..Aguś93 wrote:Kiedyś były na 1 wizyte koło 2 miesiące2017 IV Syn naturalnie CC
2018 IV początek starań o drugie
2019 V MedArt
Badanie nasienia ok
2019 VI stymulacje i naturalne starania
2019 IX inseminacja
2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
2020 V transfer 5.1.1.☹️
7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
7dpt <0,1
3.03.2021 transfer 3.1.1.
7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
29dpt ❤️ -
Ja pare razy poszłam do AB zamiast do K bo nie było do niej terminów a miałam jakieś pilne sprawy i nie zauważyłam żadnej różnicy , jakbym była jego pacjentką wiec myśle że nie ma problemu a jak planujesz np przejść od któregoś z „facetów „ do dr K to już zupełny luz bo ona z nich wszystkich najwieksza empatię chyba przejawia😉Muzyna wrote:Chciałam ponowić pytanie,bo mój post chyba nie został zauważony.. jak podchodzą w klinice do zmiany lekarza? Nie ma takiego "nieczystego smaku", jeżeli potem np zabieg jest wykonywany przez pierworodnego lekarza?
-
W pierwszym dniu cyklu dzwonisz /piszesz SMS do rejestracji że masz mieć wizytę w 3 dc u danego dr i wpisują bez problemu , przynajmniej ja tak miałam. No chyba że urlop to wiadomo niemożliwe a tak to zawsze gdzieś wcisnąMuzyna wrote:Ciekawe czy jakbym chciała przyjść w 3dc to będę mogła tak od razu, czy bedą chciały w rejestracji mnie zapisać, czy będę musiała czekać jakby na pierwszą wizytę..
-
Mi dr K chciała odstawić w 7 tyg i kazała jeszcze przez tydzień brać 2,5 i koniec ale przeciągnęła sobie sama do dwóch tygodni w dawcę 2,5. Potem miałam krwotok i pytałam czy Encorton znowu brać , nie kazała , powiedziała że nie związku z krwiakiemMedartka wrote:Dziewczyny, pytanie od odstawianie Encortonu. Dr Kru już (11t1d wg USG) chciał mi odstawić, ale wyprosilam do prenatalnych (27 lipca), żeby jeszcze zostawił. Zgodził się, bym brała 1/2 tabletki (2,5 mg) - dotychczas brałam cała (5 mg). Mówi, żebym się nie bała i ze to bezpieczne, ale ja i tak się martwie. Słyszałam, ze niektóre dziewczyny dużo dłużej biorą... Jak było u Was - u tych biorących Encorton w ciąży?
Medartka lubi tę wiadomość