WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • antonna Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 22:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    dziewczyny, mam Total stres,więc uderzam do Was ;)
    Moje endometrium w koncu jest ok, dzis bylam na wizycie u dr K i decyzja- robimy transfer. (cykl stymulowany puregonem 75 , bo najlepsze endo mialam w cyklu,kiedy byla punkcja) Mega sie ucieszylam.
    dzisiaj mialam badany estradiol progesteron lh...
    Mialam dac znac dr K , pisalam ok 16 i teraz, nie mam niestety odpowiedzi..po tych wynikach miala byc decyzja, czy podajemy dzis juz ovitrelle czy jeszcze puregon..
    nie wiem co robic, bo stresuje sie brakiem kontaktu a to tak wazna decyzja...
    prolaktyna 19.7, estradiol 340, lh 6.6, progesteron 0.250
    co byście zrobiły?

Szczerze to nie wiem jaka będzie jej decyzja. LH Ci urosło, progesteron jeszcze jest ok. Może Cię jeszcze jeden dzień przetrzyma. Zdecydowanie ona musi Ci odpisać, kurcze napisz jej i smsa i na whats apie, a jak dalej nic to zadzwon.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • Carolineee Przyjaciółka

Wysłany: 17 lipca 2020, 22:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Pisz na whatsapp i sms kilka razy te same
    Ja od 10 rano czekam za kontaktem od doktor K i nic :(

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 17 lipca 2020, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Nie ja mam mieć USG 3d macicy. AB chce sprawdzić czy nie mam pozostałości po łyżeczkowaniu bo ostatnio na USG było coś widać... Marne szanse, że jest czysto.

Aha , to coś chyba pokrecilam... Bądź dobrej myśli. Czasem jak człowiek się nastawia negatywnie , to się okazuje ,że wcale tak nie jest 🙂 poza tym przecież w końcu musi być dobrze 🙂trzymam bardzo mocno kciuki 😉

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:
    Ja od 10 rano czekam za kontaktem od doktor K i nic :(

Jezeli są to takie sytuacje jak Rybitwa, że musisz znac decyzje natychmiast albo cos się dzieje i jest to jeszcze w godzinach pracy kliniki to napisz tez do recepcji tlumaczac sytuację. Panie przekażą dr że czekasz na odp.
    Tak mi dr kiedys powiedziala, że jak nie reaguje a sytuacja pilna to mam na recepcje sie dobijac i one dopilnują już wszystkiego.

Carolineee, Rybitwa lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 00:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja dziś złapałam dół.

Byłam na kontroli u dr Ż. Moje pęcherzyki jeszcze nie pękły. Sądzę że cały cykl będzie na marne.

Jestem zrezygnowana. Na nic kłucie się puregonem i heparyną. Cała jestem w siniakach i nic.

Może po prostu nie jest mi dane zostać matką. Nie zasługuje na to. Nie nadaje się. Nic ze mnie nie będzie.

Czasem myślę że lepiej by było żeby mój mąż znalazł sobie inną kobietę, bez takich problemów. On zasługuje na kogoś lepszego.

• JustynaFrog Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 06:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Ja dziś złapałam dół.

Byłam na kontroli u dr Ż. Moje pęcherzyki jeszcze nie pękły. Sądzę że cały cykl będzie na marne.

Jestem zrezygnowana. Na nic kłucie się puregonem i heparyną. Cała jestem w siniakach i nic.

Może po prostu nie jest mi dane zostać matką. Nie zasługuje na to. Nie nadaje się. Nic ze mnie nie będzie.

Czasem myślę że lepiej by było żeby mój mąż znalazł sobie inną kobietę, bez takich problemów. On zasługuje na kogoś lepszego.
    Ojoj kochana tak nie można. Wiem dobrze co czujesz i nie będę kłamać, że sama nigdy takich myśli nie miałam, ale musisz się ogarnąć. Nie ten cykl to nastepny, albo jeszcze kolejny. Uda się w końcu zobaczysz, mówię Ci to ja przypadek beznadziejny. Mój mąż mial wyniki świetne, wręcz ponadprzeciętne, ja uważałam siebie nieraz za kobietę wybrakowaną, gorszego sortu. Nie pozwól by takie myśli przejęły kontrolę nad Tobą, jesteś wspaniałą kobieta, inaczej Twój facet by Cię przecież nie wybrał;) mam nadzieję, że masz w nim wsparcie. Ale serio nie wciskaj sobie takich głupot, że on zasługuje na kogoś lepszego. Każda z nas tutaj rozpaczliwie chce zostać mama, ale to, że sie nam nie udaje nie określa naszej wartości. Ja to w koncu zrozumialam choc tez trochę mi to zajęło, ale zauważyłam że właśnie to moje negatywne nastawienie do samej siebie zaczęło źle wpływać na mój związek. Musisz jakoś rozładować tą frustrację, pisz tutaj do nas śmiało, wyżal się. Ale potem głowa do góry, trzeba naoliwić wrotki i ruszyć dalej do przodu.

Glonojadek, Kaach, Miśka01, Coral11 lubią tę wiadomość

21.09.2020 - ❤❤
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, pytanie od odstawianie Encortonu. Dr Kru już (11t1d wg USG) chciał mi odstawić, ale wyprosilam do prenatalnych (27 lipca), żeby jeszcze zostawił. Zgodził się, bym brała 1/2 tabletki (2,5 mg) - dotychczas brałam cała (5 mg). Mówi, żebym się nie bała i ze to bezpieczne, ale ja i tak się martwie. Słyszałam, ze niektóre dziewczyny dużo dłużej biorą... Jak było u Was - u tych biorących Encorton w ciąży?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 08:02

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Muzyna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chciałam ponowić pytanie,bo mój post chyba nie został zauważony.. jak podchodzą w klinice do zmiany lekarza? Nie ma takiego "nieczystego smaku", jeżeli potem np zabieg jest wykonywany przez pierworodnego lekarza?

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny,
    Miałyście siniaki po gonapeptylu? Bo ja mam wrażenie, ze po nocy mam zawsze jeden siniak na nogach więcej. I się zastanawiam czy to możliwe ? W nocy raczej się z mężem nie kopię aby mogla go sobie nabić :-)

• Martynkowo Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Muzyna wrote:
    Chciałam ponowić pytanie,bo mój post chyba nie został zauważony.. jak podchodzą w klinice do zmiany lekarza? Nie ma takiego "nieczystego smaku", jeżeli potem np zabieg jest wykonywany przez pierworodnego lekarza?
    Nie ma żadnego niesmaku. Przeszłam od AB do dr K i nawet nie pytała dlaczego. Sprawdziła badania, które zlecił dr AB i dala swoje wskazówki :).

13 lipca 2020 transfer ☘️
    6 dpt beta 43,51
    8 dpt beta 128,8
    15 dpt beta 2278

10.08.2020 jest ❤️😍
    Na zimowisku :
    ❄️❄️❄️❄️❄️

Chłoniak hodgkina - remisja
    01.2023 - naturals

Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️
  • Muzyna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Martynkowo wrote:
    Nie ma żadnego niesmaku. Przeszłam od AB do dr K i nawet nie pytała dlaczego. Sprawdziła badania, które zlecił dr AB i dala swoje wskazówki :).

Dziękuję za odpowiedź

2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 IX inseminacja
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    7dpt <0,1
    29dpt ❤️
  • Muzyna Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bo już nie wiem jak mam działać. Zero diagnistyki a drugi transfer nie udany..

2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 IX inseminacja
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt <0,1
    29dpt ❤️
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam:( same poschodzily po czasie, ale nie udało mi się ich uniknąć. Teraz robią mi się po Clexane tez, głównie na udach (pomijam siniaki od wkłuć na brzuchu ofc).
    Carolineee wrote:
    Dziewczyny,
    Miałyście siniaki po gonapeptylu? Bo ja mam wrażenie, ze po nocy mam zawsze jeden siniak na nogach więcej. I się zastanawiam czy to możliwe ? W nocy raczej się z mężem nie kopię aby mogla go sobie nabić :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 lipca 2020, 08:49

m3sxs65g6wavhz7s.png
    *Hashimoto, *mutacje PAI (hetero) i MTHFR (homo), *4[*], *ANA+, *antykoagulant tocznia+, *IVF - został 1❄️, *30 lat
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona-na-na wrote:
    Ja dziś złapałam dół.

Miałaś wcześniej monitorowane cykle? Zdarzało się, że nie pękały? Co dr mówiła mogą pęknąć czy to są juz torbielki?

Nastepnym razem pewnie dostaniesz większą dawke ovitrelle.

A takie mysli i ocena samej siebie dobrze znam. I wiesz co na szczęście szybko zrozumialam (moze rok albo wiecek) , że szybciej ja swoim zachowaniem rozwalę to małżeństwo niż brak męża. Gdyby tylko mu na dziecku zależało to dawna by go nie bylo.

No i nie możesz myśleć, że kujesz się na marne, bo w końcu się uda✊

• Anulas Autorytet

Wysłany: 18 lipca 2020, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Medartka wrote:
    Dziewczyny, pytanie od odstawianie Encortonu. Dr Kru już (11t1d wg USG) chciał mi odstawić, ale wyprosilam do prenatalnych (27 lipca), żeby jeszcze zostawił. Zgodził się, bym brała 1/2 tabletki (2,5 mg) - dotychczas brałam cała (5 mg). Mówi, żebym się nie bała i ze to bezpieczne, ale ja i tak się martwie. Słyszałam, ze niektóre dziewczyny dużo dłużej biorą... Jak było u Was - u tych biorących Encorton w ciąży?

Ja wynegocjowalam 5 do 8 tygodnia, potem lekko raz zaplamilam i dr przedluzyla do 10 tyg. Potem już powiedziala, że 2,5 mam brac, ale moge do kolejnej wizyty czyli czyli 16 tc. Mialam dylemat czy schodzic na te 2,5 ale w końcu zaufalam dr. Prenayalne mialam w 13+1 i bylo ok.. Teraz już sama chce to odłożyć.

Medartka lubi tę wiadomość

Wysłany: 18 lipca 2020, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja właśnie jestem zdziwiona bo wcześniej takiej sytuacji nie miałam :/ u mnie tylko nogi, na brzuchu nic. Czyli wystarczy się tylko z tym pogodzić.

.
    Medartka wrote:
    Ja miałam:( same poschodzily po czasie, ale nie udało mi się ich uniknąć. Teraz robią mi się po Clexane tez, głównie na udach (pomijam siniaki od wkłuć na brzuchu ofc).

• Medartka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 11:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czyli dr uznała, ze to chwilowe plamienie mogło mieć l związek ze zmniejszeniem Encortonu? Ja wg nich w ogóle dostałam ten Encorton „na głowę” (by mieli ze mną spokój ze ich o to męczyłam)...
    Anulas wrote:
    Ja wynegocjowalam 5 do 8 tygodnia, potem lekko raz zaplamilam i dr przedluzyla do 10 tyg. Potem już powiedziala, że 2,5 mam brac, ale moge do kolejnej wizyty czyli czyli 16 tc. Mialam dylemat czy schodzic na te 2,5 ale w końcu zaufalam dr. Prenayalne mialam w 13+1 i bylo ok.. Teraz już sama chce to odłożyć.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • Medartka Ekspertka

Wysłany: 18 lipca 2020, 11:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety. Zapytałam Kru o te siniaki, powiedział, ze „mogą takie się robić przy braniu heparyny”.
    Carolineee wrote:
    Ja właśnie jestem zdziwiona bo wcześniej takiej sytuacji nie miałam :/ u mnie tylko nogi, na brzuchu nic. Czyli wystarczy się tylko z tym pogodzić.

.

m3sxs65g6wavhz7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Miałaś wcześniej monitorowane cykle? Zdarzało się, że nie pękały? Co dr mówiła mogą pęknąć czy to są juz torbielki?

Nastepnym razem pewnie dostaniesz większą dawke ovitrelle.

A takie mysli i ocena samej siebie dobrze znam. I wiesz co na szczęście szybko zrozumialam (moze rok albo wiecek) , że szybciej ja swoim zachowaniem rozwalę to małżeństwo niż brak męża. Gdyby tylko mu na dziecku zależało to dawna by go nie bylo.

No i nie możesz myśleć, że kujesz się na marne, bo w końcu się uda✊

Miałam monitorowane cykle i miałam też stymulację na innych lekach ale endometrium było kiepskie. Teraz pęcherzyki ładnie rosły i endometrium też, dostałam aż 1,5 strzykawki ovitrille na pęknięcie. Tylko bardziej urosły. Nie czuję owulacji. Nie pękną.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lipca 2020, 12:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny nie chwaliłam się, czasami ciężko się wbić w dyskusję 😜, ale doczekałam się transferu, mam pytanko dr A. B kazał zrobić betę 10 dpt, czy wcześniej może coś wyjść?, nie ukrywam stres jest to nasz jedyny zarodek.....

‹‹ 2372 2373 2374 2375 2376 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ