MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dziewczyny, mam 10dc, w sb może transfer, ale endo coś za grube mówił doktor, mówi że lepiej żeby już nie rosło do sb. Usłyszałam że jakieś 11-14 czy coś mam..ale nie jestem pewna. W piątek kontrola. Miałyście takie akcje?
-
Paulina Nessa wrote:Rybitwa super
Ktoś dziś był w medarcie? Masakra - dzwonię od rana i się dodzwonić nie mogę
Byłam niedawno, dużo dziewczyn, a w recepcji też ciągle działają.Paulina Nessa lubi tę wiadomość
-
Rybitwa wrote:mam powtórzyć w piatek.
Kiedy zwykle umawiaja na usg pierwsze?
AisoG daj znac z wynikami!
ja bylam dzis w Medarcie, było bardzo duzo ludzi, 2 panie na rejestracji i dzialaly non stop ;/
Kochane, ja naprawdę mam brak wiedzy totalny...
chyba bede musiala Was podpytac , ogromnie odpowiada mi dr K czy zostac u niej w razie czego na prowadzenie ciąży czy przepisac sie do kogos?kompletnie sie nie znam..
szczerze mowiac za wszystkie podpowiedzi bede wdzieczna
.nie wiem nic o lekarzach, szpitalach w Poznaniu.szkolach rodzenia.nic..moze za wczesnie by o tym myśleć ale juz sie zaczelam stresowac haha
jesli donosze ciaze, to najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke ze względu na uszkodzenie w oku, ktorego nie zdazylam zoperowac.Rybitwa lubi tę wiadomość
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, mam 10dc, w sb może transfer, ale endo coś za grube mówił doktor, mówi że lepiej żeby już nie rosło do sb. Usłyszałam że jakieś 11-14 czy coś mam..ale nie jestem pewna. W piątek kontrola. Miałyście takie akcje?
Kora88 lubi tę wiadomość
-
Odebrałam wynik...
Beta w 14 dniu 342....
Niby w normie, ale przyrost jest mniejszy niz poprzednio.... ;(
Któraś tak miała i było ok?Anulas lubi tę wiadomość
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
nick nieaktualnyAisoG wrote:Odebrałam wynik...
Beta w 14 dniu 342....
Któraś tak miała i było ok?
Wychodzi przyrost o 87% co dwa dni, a powinna przyrastać min 66% także wynik masz jak najbardziej prawidłowy!Rybitwa lubi tę wiadomość
-
Zoska wrote:A u kogo jesteś? Ja przed transferem brałam utrogestan. Chyba nic nie mówił żebym nie brała, albo "przegapiłam" jak to mówił🙊
U dr K i tego nie bralam. Ale jeżeli w rozpisce masz to po prostu to co doustnie czy zastrzyki to bierzesz a dopochwowe po. -
Zoska wrote:Kiedyś mi przerosło Endo i transfer odwołano. Bo w dzień włączenia prolutexu miało 15 mm. Ostatnio też dość szybko rosło i dzień przed transferem Z mówił że ma 13mm, ale niby było ok i transfer się odbył. Progesteron miałam wysoki. Ale okaże się teraz w czwartek jaki będzie efekt.
DziękiNo to do piątku..
A ten prolutex to całą ampułkę na raz bierzemy co nie? Mam 2X dziennie -
Rybitwa wrote:mam powtórzyć w piatek.
Kiedy zwykle umawiaja na usg pierwsze?
AisoG daj znac z wynikami!
ja bylam dzis w Medarcie, było bardzo duzo ludzi, 2 panie na rejestracji i dzialaly non stop ;/
Kochane, ja naprawdę mam brak wiedzy totalny...
chyba bede musiala Was podpytac , ogromnie odpowiada mi dr K czy zostac u niej w razie czego na prowadzenie ciąży czy przepisac sie do kogos?kompletnie sie nie znam..
szczerze mowiac za wszystkie podpowiedzi bede wdzieczna
.nie wiem nic o lekarzach, szpitalach w Poznaniu.szkolach rodzenia.nic..moze za wczesnie by o tym myśleć ale juz sie zaczelam stresowac haha
jesli donosze ciaze, to najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke ze względu na uszkodzenie w oku, ktorego nie zdazylam zoperowac.
Ja na razie u dr K , ona ma naprawdę duże doświadczenie i ja bym się na Twoim miejscu na razie nigdzie od niej nie ruszała. Moje wizyty nie są jakoś przesadnie długie ale to nie tak ze coś pomija tylko konkretnie i na temat. I jednak szybciej czy później ale jest zawsze dostępna , niezależnie od urlopu czy świąt. Temat cesarki też u niej śmiało ogarniesz bo ma znajomksci w tym temacie wiec wie kogo polecić. Myśle że ze spokojem , na tym etapie czyli pierwszy trymest to naprawdę świetny wybór a później to sobie zobaczysz 😊😉
A szkoły rodzenia i szpitale to i tak zależą na chwile obecna od tylu czynników na które nie mamy wpływu wiec tym to bym na Twoim miejscu sobie już głowu zupełnie nie zaprzątała 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 19:42
Rybitwa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyAisoG wrote:Odebrałam wynik...
Beta w 14 dniu 342....
Któraś tak miała i było ok?
A korzystasz z tych kalkulatorów z neta do obliczania ? Bo tam tez istotna jest godzina badania bety. Jeśli wszystko wychodzi powyżej 66% to jest ok 🤗☀️ -
Luluiza wrote:A korzystasz z tych kalkulatorów z neta do obliczania ? Bo tam tez istotna jest godzina badania bety. Jeśli wszystko wychodzi powyżej 66% to jest ok 🤗☀️
Tak dziś korzystałam, ale zobacz jaki są przyrosty u innych. Nie znalazłam dziewczyny, która miała taką słabą bete na 14dpt
I boje się bo pomiędzy 8, a 10 byl przyrost o ponad 100, a teraz duzo mniej...Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
nick nieaktualnyAisoG wrote:Tak dziś korzystałam, ale zobacz jaki są przyrosty u innych. Nie znalazłam dziewczyny, która miała taką słabą bete na 14dpt
I boje się bo pomiędzy 8, a 10 byl przyrost o ponad 100, a teraz duzo mniej...
Myśle ze dla uspokojenia warto zrobić jeszcze bete w środęAisoG lubi tę wiadomość
-
AisoG wrote:Tak dziś korzystałam, ale zobacz jaki są przyrosty u innych. Nie znalazłam dziewczyny, która miała taką słabą bete na 14dpt
Rybitwa, superCo do prowadzenia ciąży to ja się mogę wypowiedzieć tylko o dr Kru - że polecam, czułam się naprawdę dobrze zaopiekowana. Kontakt na whatsapp bez zarzutu, dr ma super podejście i po każdej wizycie wychodziłam uspokojona.
Pierwszą wizytę usg miałam 4 tyg od transferu.
Co do wyboru szpitala i szkoły rodzenia - spokojnie, jeszcze masz czas. Teraz w dobie koronawirusa wszystko się tak zmienia, że nie ma co planować za bardzo do przodu.Rybitwa lubi tę wiadomość
Baby H.
Baby T.
🙋🏻♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
💁🏻♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników
07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
27dpt - mamy ❤️
11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
28dpt - mamy ❤️ -
Rybitwa gratulacje 🙂
Ja już sama się stresuje jak to będzie jak zajdę w ciąży, ale po opowieści koleżanek to jednak się skłaniam aby mieć lekarza że szpitala, nigdy nie wiemy jaka ciaza nam się trafi, mówiły, że jak wszystko było dobrze to taki lekarz z kliniki bez praktyki ok, jak zaczęły się hospitalizację to mówiły, że było ciężko, ale to indywidualny wybór.Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 20:50
-
nick nieaktualnyAisoG wrote:Tak dziś korzystałam, ale zobacz jaki są przyrosty u innych. Nie znalazłam dziewczyny, która miała taką słabą bete na 14dpt
Pocieszę Cię, że moja koleżanka startowała z bety 5,5, to było na granicy błędu laboratoryjnego 🙊 i obecnie obie jesteśmy w 32 tyg 🤗💪🏻
Będzie dobrze ! ✊🏻✊🏻✊🏻
Nie sugeruj się wynikami u innych, bo wartości każda ma inne 🙃AisoG lubi tę wiadomość
-
Matilda19, Catlady,ABC92 dziekuje kochane :* no pewnie zostanę u dr K na razie i zobaczymy co dalej,chyba ze sama mnie wypchnie gdzieś hihi
no jestem tym wszystkim podekscytowana, mam nadzieje ze ten korona w koncu sobie pójdzie w cholere:/
Matilda19 lubi tę wiadomość
Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu)
II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI
--> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
* ET 7.11.2018 ; 15.11 test
--> II ICSI - start 02.2019
22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
*FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04
*FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06
14.06. histeroskopia - OK
27.06 - biopsja endom. - polipowate
*FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07
* FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09
--> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
*FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
"Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?" -
Anulas wrote:U dr K i tego nie bralam. Ale jeżeli w rozpisce masz to po prostu to co doustnie czy zastrzyki to bierzesz a dopochwowe po.
-
Zoska wrote:No to w takim razie zrobiłam po swojemu 🙊🙉🙈i zaaplikowalam utrogestan o tej samej godzinie co zawsze-przed transferem. Dr Z nic nie marudził. Ale ogólnie on mało mówi, nie jest wylewny, wiele rzeczy trzeba się domyślać jak się nie zapyta a że nawet nie wiem o co się pytać jestem czasem nieświadoma 😄
Na pewno nie zaszkodziło. Wiem że dziewczyny też lutinus przed aplikowały. Mi tak po prostu powiedziałaZoska lubi tę wiadomość