Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, mam 10dc, w sb może transfer, ale endo coś za grube mówił doktor, mówi że lepiej żeby już nie rosło do sb. Usłyszałam że jakieś 11-14 czy coś mam..ale nie jestem pewna. W piątek kontrola. Miałyście takie akcje?

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina Nessa wrote:
    Rybitwa super :)

Ktoś dziś był w medarcie? Masakra - dzwonię od rana i się dodzwonić nie mogę :/

Byłam niedawno, dużo dziewczyn, a w recepcji też ciągle działają.

Paulina Nessa lubi tę wiadomość

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    mam powtórzyć w piatek.
    Kiedy zwykle umawiaja na usg pierwsze?

AisoG daj znac z wynikami!

ja bylam dzis w Medarcie, było bardzo duzo ludzi, 2 panie na rejestracji i dzialaly non stop ;/

Kochane, ja naprawdę mam brak wiedzy totalny...
    chyba bede musiala Was podpytac , ogromnie odpowiada mi dr K czy zostac u niej w razie czego na prowadzenie ciąży czy przepisac sie do kogos?kompletnie sie nie znam..
    szczerze mowiac za wszystkie podpowiedzi bede wdzieczna
    .nie wiem nic o lekarzach, szpitalach w Poznaniu.szkolach rodzenia.nic..moze za wczesnie by o tym myśleć ale juz sie zaczelam stresowac haha

jesli donosze ciaze, to najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke ze względu na uszkodzenie w oku, ktorego nie zdazylam zoperowac.
    Mi Z powiedział że pierwsza wizyta 2tygodnie po pozytywnej becie.

Rybitwa lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dziewczyny, mam 10dc, w sb może transfer, ale endo coś za grube mówił doktor, mówi że lepiej żeby już nie rosło do sb. Usłyszałam że jakieś 11-14 czy coś mam..ale nie jestem pewna. W piątek kontrola. Miałyście takie akcje?
    Kiedyś mi przerosło Endo i transfer odwołano. Bo w dzień włączenia prolutexu miało 15 mm. Ostatnio też dość szybko rosło i dzień przed transferem Z mówił że ma 13mm, ale niby było ok i transfer się odbył. Progesteron miałam wysoki. Ale okaże się teraz w czwartek jaki będzie efekt.

Kora88 lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Mi tylko dopochwowych nie kazala dr. Reszte bez zmian.
    A u kogo jesteś? Ja przed transferem brałam utrogestan. Chyba nic nie mówił żebym nie brała, albo "przegapiłam" jak to mówił🙊

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odebrałam wynik...
    Beta w 14 dniu 342....
    Niby w normie, ale przyrost jest mniejszy niz poprzednio.... ;(

Któraś tak miała i było ok?

Anulas lubi tę wiadomość

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Odebrałam wynik...
    Beta w 14 dniu 342....

Wychodzi przyrost o 87% co dwa dni, a powinna przyrastać min 66% także wynik masz jak najbardziej prawidłowy! :)

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    A u kogo jesteś? Ja przed transferem brałam utrogestan. Chyba nic nie mówił żebym nie brała, albo "przegapiłam" jak to mówił🙊

U dr K i tego nie bralam. Ale jeżeli w rozpisce masz to po prostu to co doustnie czy zastrzyki to bierzesz a dopochwowe po.

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Kiedyś mi przerosło Endo i transfer odwołano. Bo w dzień włączenia prolutexu miało 15 mm. Ostatnio też dość szybko rosło i dzień przed transferem Z mówił że ma 13mm, ale niby było ok i transfer się odbył. Progesteron miałam wysoki. Ale okaże się teraz w czwartek jaki będzie efekt.

Dzięki :) No to do piątku..

A ten prolutex to całą ampułkę na raz bierzemy co nie? Mam 2X dziennie

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa wrote:
    mam powtórzyć w piatek.
    Kiedy zwykle umawiaja na usg pierwsze?

AisoG daj znac z wynikami!

ja bylam dzis w Medarcie, było bardzo duzo ludzi, 2 panie na rejestracji i dzialaly non stop ;/

Kochane, ja naprawdę mam brak wiedzy totalny...
    chyba bede musiala Was podpytac , ogromnie odpowiada mi dr K czy zostac u niej w razie czego na prowadzenie ciąży czy przepisac sie do kogos?kompletnie sie nie znam..
    szczerze mowiac za wszystkie podpowiedzi bede wdzieczna
    .nie wiem nic o lekarzach, szpitalach w Poznaniu.szkolach rodzenia.nic..moze za wczesnie by o tym myśleć ale juz sie zaczelam stresowac haha

jesli donosze ciaze, to najprawdopodobniej bede musiala miec cesarke ze względu na uszkodzenie w oku, ktorego nie zdazylam zoperowac.
    Gratuluje i dalej trzymam kciuki ✊✊
    Ja na razie u dr K , ona ma naprawdę duże doświadczenie i ja bym się na Twoim miejscu na razie nigdzie od niej nie ruszała. Moje wizyty nie są jakoś przesadnie długie ale to nie tak ze coś pomija tylko konkretnie i na temat. I jednak szybciej czy później ale jest zawsze dostępna , niezależnie od urlopu czy świąt. Temat cesarki też u niej śmiało ogarniesz bo ma znajomksci w tym temacie wiec wie kogo polecić. Myśle że ze spokojem , na tym etapie czyli pierwszy trymest to naprawdę świetny wybór a później to sobie zobaczysz 😊😉
    A szkoły rodzenia i szpitale to i tak zależą na chwile obecna od tylu czynników na które nie mamy wpływu wiec tym to bym na Twoim miejscu sobie już głowu zupełnie nie zaprzątała 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 19:42

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 19:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Odebrałam wynik...
    Beta w 14 dniu 342....

A korzystasz z tych kalkulatorów z neta do obliczania ? Bo tam tez istotna jest godzina badania bety. Jeśli wszystko wychodzi powyżej 66% to jest ok 🤗☀️

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    A korzystasz z tych kalkulatorów z neta do obliczania ? Bo tam tez istotna jest godzina badania bety. Jeśli wszystko wychodzi powyżej 66% to jest ok 🤗☀️

Tak dziś korzystałam, ale zobacz jaki są przyrosty u innych. Nie znalazłam dziewczyny, która miała taką słabą bete na 14dpt :(

I boje się bo pomiędzy 8, a 10 byl przyrost o ponad 100, a teraz duzo mniej...

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Tak dziś korzystałam, ale zobacz jaki są przyrosty u innych. Nie znalazłam dziewczyny, która miała taką słabą bete na 14dpt :(

Myśle ze dla uspokojenia warto zrobić jeszcze bete w środę

AisoG lubi tę wiadomość

• Catlady Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Ja bym powtórzyła jeszcze za dwa dni dla spokoju ducha, ale prawda jest taka, że nie ma co porównywać swojej bety do bet innych dziewczyn. Najważniejszy jest przyrost, powyżej 66% jest w normie. Głowa do góry :)

Rybitwa, super :) Co do prowadzenia ciąży to ja się mogę wypowiedzieć tylko o dr Kru - że polecam, czułam się naprawdę dobrze zaopiekowana. Kontakt na whatsapp bez zarzutu, dr ma super podejście i po każdej wizycie wychodziłam uspokojona.
    Pierwszą wizytę usg miałam 4 tyg od transferu.

Co do wyboru szpitala i szkoły rodzenia - spokojnie, jeszcze masz czas. Teraz w dobie koronawirusa wszystko się tak zmienia, że nie ma co planować za bardzo do przodu.

Baby H. <3
    202205061770.png

Baby T. <3
    202005301770.png

🙋🏻‍♀️• MTHFR c.677C>T / MTHFR c.1298A>C układ heterozygotyczny; • Niedrożny prawy jajowód
    💁🏻‍♂️• Nekrospermia / brak ruchliwych plemników

07.05.2019 - punkcja: 16 komórek, 12 zapłodnionych, 4 zarodki
    12.05.2019 - ET 5.1.1 ☹️
    05.06.2019 - FET odwołany (endo 6,6mm)
    14.08.2019 - FET 4.1.1 ☹️
    11.09.2019 - FET 4.1.1 😊
    7dpt - bhcg 13,3mlU/ml prog 33,28ng/ml; 9dpt - bhcg 46,03mlU/ml prog 45,37ng/ml; 11dpt - bhcg 120,9mlU/ml prog 49,25ng/ml; 15dpt - bhcg 1052mlU/ml prog 36ng/ml
    27dpt - mamy ❤️

11.08.2021 - FET 3.2.1 😊
    5dpt - bhcg 12mlU/ml; 7dpt - bhcg 35mlU/ml prog 64ng/ml; 9dpt - bhcg 92mlU/ml prog 47ng/ml; 13dpt - bhcg 689mlU/ml; 15dpt - bhcg 1668 mlU/ml
    28dpt - mamy ❤️
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rybitwa gratulacje 🙂

Ja już sama się stresuje jak to będzie jak zajdę w ciąży, ale po opowieści koleżanek to jednak się skłaniam aby mieć lekarza że szpitala, nigdy nie wiemy jaka ciaza nam się trafi, mówiły, że jak wszystko było dobrze to taki lekarz z kliniki bez praktyki ok, jak zaczęły się hospitalizację to mówiły, że było ciężko, ale to indywidualny wybór.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 sierpnia 2020, 20:50

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Pocieszę Cię, że moja koleżanka startowała z bety 5,5, to było na granicy błędu laboratoryjnego 🙊 i obecnie obie jesteśmy w 32 tyg 🤗💪🏻

Będzie dobrze ! ✊🏻✊🏻✊🏻
    Nie sugeruj się wynikami u innych, bo wartości każda ma inne 🙃

AisoG lubi tę wiadomość

• Rybitwa Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19, Catlady,ABC92 dziekuje kochane :* no pewnie zostanę u dr K na razie i zobaczymy co dalej,chyba ze sama mnie wypchnie gdzieś hihi :) no jestem tym wszystkim podekscytowana, mam nadzieje ze ten korona w koncu sobie pójdzie w cholere:/

Matilda19 lubi tę wiadomość

Starania od 8 lat (ja 35 lat, Małż 36)
    SDF 20%, obnżone parametry nasienia, AMH 2, dieta bezglut (nieprawidłowy HLA (DQ2/DQ8),bezlakt, wege.
    01.2013 - CP z komplikacjami :(miesiąc w szpitalu) :(
    II, III, V, VIII 2018 - 4 x IUI :(
    --> I ICSI - start 22.10.2018 Fertimedica Wa-wa
    2.11.2018 punkcja (7 oocytów, 4dojrzałe,3 zarodki,dotrwał 1)
    * ET 7.11.2018 ; 15.11 test :(
    --> II ICSI - start 02.2019
    22.02 punkcja,8 oocytów,6 dojrzałych, 4 zarodki (krwawienie do otrzewnej,laparo ratunkowa)
    *FET 5.1.1 - 4.04. beta 12.04 :(
    *FET 5.2.2 - 28.05.2019; beta 5.06 :(
    14.06. histeroskopia - OK
    27.06 - biopsja endom. - polipowate
    *FET 3.2.2 - 23.07.19 ;beta 30.07 :(
    * FET 5.2.2 - 17.09.19; beta 24.09 :(
    --> III IMSI z PGS, zmiana kliniki na MedArt Poznań
    31.05.20 punkcja + scratching macicy +MACS, 14 oocytów, zapłodniono 10, 4 zarodki, 2 prawidłowe genetycznie ❄❄
    *FET 3.1.1. - 25.07.20 beta 7dpt 25, 9dpt 43.5, 13dpt 19.8 💔
    "Któż jednak powie, że za tymi chmurami nie ma słońca?"
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dzięki :) No to do piątku..

A ten prolutex to całą ampułkę na raz bierzemy co nie? Mam 2X dziennie
    Tak, cała na raz 😄

Kora88 lubi tę wiadomość

• Zoska Ekspertka

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 21:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    U dr K i tego nie bralam. Ale jeżeli w rozpisce masz to po prostu to co doustnie czy zastrzyki to bierzesz a dopochwowe po.
    No to w takim razie zrobiłam po swojemu 🙊🙉🙈i zaaplikowalam utrogestan o tej samej godzinie co zawsze-przed transferem. Dr Z nic nie marudził. Ale ogólnie on mało mówi, nie jest wylewny, wiele rzeczy trzeba się domyślać jak się nie zapyta a że nawet nie wiem o co się pytać jestem czasem nieświadoma 😄

• Anulas Autorytet

Wysłany: 3 sierpnia 2020, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    No to w takim razie zrobiłam po swojemu 🙊🙉🙈i zaaplikowalam utrogestan o tej samej godzinie co zawsze-przed transferem. Dr Z nic nie marudził. Ale ogólnie on mało mówi, nie jest wylewny, wiele rzeczy trzeba się domyślać jak się nie zapyta a że nawet nie wiem o co się pytać jestem czasem nieświadoma 😄

Na pewno nie zaszkodziło. Wiem że dziewczyny też lutinus przed aplikowały. Mi tak po prostu powiedziała

Zoska lubi tę wiadomość

‹‹ 2404 2405 2406 2407 2408 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Odstawienie tabletek antykoncepcyjnych - jak zrobić to bezpiecznie?

Wiele kobiet uważa, że odstawienie tabletek antykoncepcyjnych, plastrów, czy innych środków hormonalnych to bardzo prosta sprawa - wystarczy przestać zażywać. Tymczasem warto znać kilka zasad, które sprawią, że odstawienie antykoncepcji będzie bezpieczne, łagodne dla organizmu i pozwoli jak najbardziej zminimalizować ryzyko wystąpienia skutków ubocznych. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Comiesięczne rozczarowanie... Jak radzić sobie z emocjami, gdy kolejny raz pojawia się jedna kreska?

Dla wielu par każdy kolejny miesiąc bez ciąży jest jak utracona szansa. Trudne emocje kłębią się w pierwszych dniach cyklu. Najczęściej jest to żal, smutek, bezsilność, rozczarowanie... Dlaczego kolejny miesiąc się nie udało? Jak sobie radzić z tymi trudnymi emocjami? Podpowiada Psycholog Niepłodności - Anna Wietrzykowska.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ