X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 22:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    To chyba jej standardowa wiadomość wiec się nie mart że nie ma pomysłu. Dr na pewno już mysli co trzeba zrobic. Mi też napisała że nie wie za bardzo co dalej i musimy się spotkac żeby pomyśleć. Po czym po kilku dniach po północy wiadomość co musimy zrobić. U mnie po prostu mimo podawania mrozaka musiała byc pełna stymulacja.

No właśnie, powiedziała, Ze może będzie konieczna cała stymulacja- punkcja na małej dawcę, żeby nie przechodzić tego ciężko i po kilku dniach transfer.
    Ok, dziękuje za odpowiedz.

Aguś93 lubi tę wiadomość

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny chciałam zapytać Was o psychologa z Medartu. Czy warto tracić czas? Komuś to pomogło? Ile kosztuje wizyta?

Druga sprawa : czy po poronieniu kolejne ciąże rozwojały się prawidłowo?

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Cześć dziewczyny chciałam zapytać Was o psychologa z Medartu. Czy warto tracić czas? Komuś to pomogło? Ile kosztuje wizyta?

Z pomocy psychologa nie korzystałam, ale kolejna ciąża po poronieniu zakończyła się porodem zdrowych dzieci.
    Jeśli mogę coś doradzić to nie doszukuj się przyczyny poronienia, nikt nie nie zna, nawet lekarze. Wiem że to strasznie brzmi ale tysiąc rzeczy może pójść nie tak tym razem, a kolejnym wszystko bez żadnego problemu i nikt nie wie dlaczego.
    W pierwszej ciąży wszystko kiepsko, moje samopoczucie tragiczne, bóle brzucha i senność taka że mogłabym nie otwierać oczu. Druga bliźniacza bez żadnego plemienia i skurczu. Trzymaj się 😘

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Jakiś czas temu dziewczyny tu pisały, że ta psycholog z Medardu jest raczej taka, żeby wysłuchać i tyle (jeśli ktoś tego potrzebuje). Ale wiadomo to są subiektywne odczucia.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zdarzyło się Wam, że lekarz nie wystawiał recepty ileś czasu? Napisałam rano doktorowi, że skończył mi się ultrogestan, napisał mi żebym kontynuowała leki, przypomniałam mu SMS-em jeszcze niedawno i wciąż nie mam recepty, widać że przeczytał sms. Na pewno ma masę roboty i pacjentek, ale już mi głupio pisać 3-ci raz. Może dzwonić do kliniki? Miałyście tak? W aptece mówili mi, że musi być koniecznie recepta..

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Dziewczyny, zdarzyło się Wam, że lekarz nie wystawiał recepty ileś czasu? Napisałam rano doktorowi, że skończył mi się ultrogestan, napisał mi żebym kontynuowała leki, przypomniałam mu SMS-em jeszcze niedawno i wciąż nie mam recepty, widać że przeczytał sms. Na pewno ma masę roboty i pacjentek, ale już mi głupio pisać 3-ci raz. Może dzwonić do kliniki? Miałyście tak? W aptece mówili mi, że musi być koniecznie recepta..

Ja tak miałam dzwoniłam do Pań z recepcji i po pół godzinie dostałam smsa z receptą.

Kora88 lubi tę wiadomość

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Muzyna Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Ja kiedyś trzy razy pisałam-w końcu wypisał. Raz zdarzyło się też że dzwoniłam do rejestracji i wtedy inny dr mi wypisał.

Kora88 lubi tę wiadomość

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ok, dzięki dziewczyny! to dziwnie do rejestracji.

8.08 transfer
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 14:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Z pomocy psychologa nie korzystałam, ale kolejna ciąża po poronieniu zakończyła się porodem zdrowych dzieci.
    Jeśli mogę coś doradzić to nie doszukuj się przyczyny poronienia, nikt nie nie zna, nawet lekarze. Wiem że to strasznie brzmi ale tysiąc rzeczy może pójść nie tak tym razem, a kolejnym wszystko bez żadnego problemu i nikt nie wie dlaczego.
    W pierwszej ciąży wszystko kiepsko, moje samopoczucie tragiczne, bóle brzucha i senność taka że mogłabym nie otwierać oczu. Druga bliźniacza bez żadnego plemienia i skurczu. Trzymaj się 😘

Pom-pon ja tylko chciałabym zrobić wszystko, żeby kolejny transfer był udany...

Czytałam Twoją historię na forum i Ty miałaś odstawić Dostinex po pozytywnej becie, a ja brałam do końca...
    Wiem, że każdy przypadek jest inny, lekarze też inaczej te lekarstwa przepisują, ale mam wrażenie, że Dr Ż. Troche działa taśmowo... nie miałam żadnego posiewu, badania krwi tylko w 3dc, tych leków też zdecydowanie mniej...

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Czytałam Twoją historię na forum i Ty miałaś odstawić Dostinex po pozytywnej becie, a ja brałam do końca...
    Wiem, że każdy przypadek jest inny, lekarze też inaczej te lekarstwa przepisują, ale mam wrażenie, że Dr Ż. Troche działa taśmowo... nie miałam żadnego posiewu, badania krwi tylko w 3dc, tych leków też zdecydowanie mniej...
    Po pozytywnej becie brałaś Dostinex dalej?? Dziwię się trochę bo jak tylko wykryto u mnie hiperprolaktynemie (inny lekarz) to od razu powiedział, że w razie ciąży leki odstawić i po udanym transferze jak pisałam do AB to sam pisał, że jeśli biorę Dostinex to mam odstawić co prawda brałam w tedy inny lek, ale też kazał odstawić. Nie wiem jak te leki na prolaktyne wpływają na ciążę, ale kazali wszyscy lekarze odstawiać.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • ABC92 Koleżanka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Mi mój endokrynolog kazał brać, tylko ja biorę bromergo do około 6 tc są dwie szkoły jazdy, kiedyś te leki były normalnie w ciąży stosowane są bezpieczne, koleżanka brała i. Wszystko było ok

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 15:57

• Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 16:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Ok, dzięki dziewczyny! to dziwnie do rejestracji.
    Ja zawsze pisze smsa tylko do rejestracji i zawsze bez problemu receptę otrzymuję :)

Kora88 lubi tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Teraz przeczytałam ulotkę Dostinexu i na nim też napisane jest, że nie wskazane w ciąży...

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 17:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Teraz przeczytałam ulotkę Dostinexu i na nim też napisane jest, że nie wskazane w ciąży...

Kiedyś juz tu byla dyskusja na ten temat. Są ginekolodzy którzy zaraz po becie każą odstawić a i są tacy co każą brać lub schodzic stopniowo i gdy dziewczyny zmieniają lekarza to wręcz byli oburzebi że im kazano odłożyć.
    Co do ulotek to nie ma co za bardzo czytać. Wiele z leków które bralam w trakcie ciąży nie powinno się brac wg opisu.

• Magnetisme Przyjaciółka

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Proponuję nie czytać ulotek🙈 w żadnej ulotce nie będziesz miała napisane że lek jest bezpieczny w ciąży. Zwykłego asparginu wg ulotki nie można brać. A no spa którą w ciąży w medart łyka się jak tik taki- wg ulotki to samo zło.....

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Kiedyś juz tu byla dyskusja na ten temat. Są ginekolodzy którzy zaraz po becie każą odstawić a i są tacy co każą brać lub schodzic stopniowo i gdy dziewczyny zmieniają lekarza to wręcz byli oburzebi że im kazano odłożyć.
    Co do ulotek to nie ma co za bardzo czytać. Wiele z leków które bralam w trakcie ciąży nie powinno się brac wg opisu.

To chyba kwestia jaki . Kiedyś brałam parlodel i endokrynolog -ginekolog kazał brać do 2,albo 3 miesiąca ewentualnej ciąży. Teraz biorę dostinex i dr K w razie ciąży kazała odstawić.oba leki są na prolaktynę,ale chyba różnią się składem,może dlatego jeden można w ciąży brać a drugi nie.

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    To chyba kwestia jaki . Kiedyś brałam parlodel i endokrynolog -ginekolog kazał brać do 2,albo 3 miesiąca ewentualnej ciąży. Teraz biorę dostinex i dr K w razie ciąży kazała odstawić.oba leki są na prolaktynę,ale chyba różnią się składem,może dlatego jeden można w ciąży brać a drugi nie.

Być może 🤔🤔🤔 Nie jestem w stanie teraz tego tematu odnaleźć

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Rozumiem. Jeżeli czujesz się u niego niepewnie to polecam dr K. Ściskam Cię. Dwa lata temu codziennie przez 8 godzin czekałam w pracy aż tylko wyjdę i będę mogła płakać w samochodzie. A teraz planuję roczek.Będzie ciężko, ale przejdzie 😘

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:36

Starajacsieocud, Lilak1992, AisoG lubią tę wiadomość

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 18 sierpnia 2020, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Imbirek, jak to jest z noworodkiem przy bliźniakach? 😁

MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Imbirek91 Autorytet

Wysłany: 19 sierpnia 2020, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Imbirek, jak to jest z noworodkiem przy bliźniakach? 😁

A spoko bardzo :) naprawdę, jak się na dzień dobry stajesz mamą bliźniąt a później masz jedno dziecko to lajcik 😁 aczkolwiek nie wyobrażam sobie mieć dziecka wcześniej niż teraz kiedy chłopcy mają ponad 2.5 roku - przeważnie te 8h jestem z całą trójką sama (do żłobka chodzili do marca ale przez covid po ponownym uruchomieniu z obostrzeniami zabrakło dla nich miejsca, ale już już zaraz przedszkole :D) i nawet udaje mi się ogarniać jakieś szybkie obiady i szybkie sprzątanie no i tak od 19.30-20 wolne bo trójca śpi więc jest naprawdę w porządku 😊

Kora88, Catlady, Gaja88 lubią tę wiadomość

M&K <3 2017
    M 😍 2020
‹‹ 2423 2424 2425 2426 2427 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Zespół PCOS – czym jest i jak z nim walczyć?

PCOS to jedno z najczęstszych zaburzeń endokrynologicznych. Jak się objawa? Jakie są metody leczenia? Czy Zespół Policystycznych Jajników może utrudniać zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak rozszerzać dietę dziecka? Poradnik krok po kroku

Kiedy zacząć rozszerzanie diety dziecka? Eksperci zalecają start około 6. miesiąca życia, kiedy niemowlę jest gotowe na odkrywanie nowych smaków, a mleko matki pozostaje kluczowym elementem jadłospisu. Jak rozpoznać gotowość malucha i które metody wprowadzania pokarmów wybrać? Dowiedz się, jak stopniowo uzupełniać dietę dziecka, unikając potencjalnych zagrożeń i wspierając zdrowy rozwój poprzez bezpieczne i zróżnicowane posiłki!

CZYTAJ WIĘCEJ