MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Anulas wrote:To chyba jej standardowa wiadomość wiec się nie mart że nie ma pomysłu. Dr na pewno już mysli co trzeba zrobic. Mi też napisała że nie wie za bardzo co dalej i musimy się spotkac żeby pomyśleć. Po czym po kilku dniach po północy wiadomość co musimy zrobić. U mnie po prostu mimo podawania mrozaka musiała byc pełna stymulacja.
No właśnie, powiedziała, Ze może będzie konieczna cała stymulacja- punkcja na małej dawcę, żeby nie przechodzić tego ciężko i po kilku dniach transfer.
Ok, dziękuje za odpowiedz.Aguś93 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny chciałam zapytać Was o psychologa z Medartu. Czy warto tracić czas? Komuś to pomogło? Ile kosztuje wizyta?
Druga sprawa : czy po poronieniu kolejne ciąże rozwojały się prawidłowo?Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Cześć dziewczyny chciałam zapytać Was o psychologa z Medartu. Czy warto tracić czas? Komuś to pomogło? Ile kosztuje wizyta?
Druga sprawa : czy po poronieniu kolejne ciąże rozwojały się prawidłowo?
Jeśli mogę coś doradzić to nie doszukuj się przyczyny poronienia, nikt nie nie zna, nawet lekarze. Wiem że to strasznie brzmi ale tysiąc rzeczy może pójść nie tak tym razem, a kolejnym wszystko bez żadnego problemu i nikt nie wie dlaczego.
W pierwszej ciąży wszystko kiepsko, moje samopoczucie tragiczne, bóle brzucha i senność taka że mogłabym nie otwierać oczu. Druga bliźniacza bez żadnego plemienia i skurczu. Trzymaj się 😘 -
AisoG wrote:Cześć dziewczyny chciałam zapytać Was o psychologa z Medartu. Czy warto tracić czas? Komuś to pomogło? Ile kosztuje wizyta?
Druga sprawa : czy po poronieniu kolejne ciąże rozwojały się prawidłowo?
Jakiś czas temu dziewczyny tu pisały, że ta psycholog z Medardu jest raczej taka, żeby wysłuchać i tyle (jeśli ktoś tego potrzebuje). Ale wiadomo to są subiektywne odczucia.
-
Dziewczyny, zdarzyło się Wam, że lekarz nie wystawiał recepty ileś czasu? Napisałam rano doktorowi, że skończył mi się ultrogestan, napisał mi żebym kontynuowała leki, przypomniałam mu SMS-em jeszcze niedawno i wciąż nie mam recepty, widać że przeczytał sms. Na pewno ma masę roboty i pacjentek, ale już mi głupio pisać 3-ci raz. Może dzwonić do kliniki? Miałyście tak? W aptece mówili mi, że musi być koniecznie recepta..
-
Kora88 wrote:Dziewczyny, zdarzyło się Wam, że lekarz nie wystawiał recepty ileś czasu? Napisałam rano doktorowi, że skończył mi się ultrogestan, napisał mi żebym kontynuowała leki, przypomniałam mu SMS-em jeszcze niedawno i wciąż nie mam recepty, widać że przeczytał sms. Na pewno ma masę roboty i pacjentek, ale już mi głupio pisać 3-ci raz. Może dzwonić do kliniki? Miałyście tak? W aptece mówili mi, że musi być koniecznie recepta..
Ja tak miałam dzwoniłam do Pań z recepcji i po pół godzinie dostałam smsa z receptą.Kora88 lubi tę wiadomość
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Kora88 wrote:Dziewczyny, zdarzyło się Wam, że lekarz nie wystawiał recepty ileś czasu? Napisałam rano doktorowi, że skończył mi się ultrogestan, napisał mi żebym kontynuowała leki, przypomniałam mu SMS-em jeszcze niedawno i wciąż nie mam recepty, widać że przeczytał sms. Na pewno ma masę roboty i pacjentek, ale już mi głupio pisać 3-ci raz. Może dzwonić do kliniki? Miałyście tak? W aptece mówili mi, że musi być koniecznie recepta..
Kora88 lubi tę wiadomość
2017 IV Syn naturalnie CC
2018 IV początek starań o drugie
2019 V MedArt
Badanie nasienia ok
2019 VI stymulacje i naturalne starania
2019 IX inseminacja
2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
2020 V transfer 5.1.1.☹️
7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
7dpt <0,1
3.03.2021 transfer 3.1.1.
7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
29dpt ❤️ -
Pom-pon wrote:Z pomocy psychologa nie korzystałam, ale kolejna ciąża po poronieniu zakończyła się porodem zdrowych dzieci.
Jeśli mogę coś doradzić to nie doszukuj się przyczyny poronienia, nikt nie nie zna, nawet lekarze. Wiem że to strasznie brzmi ale tysiąc rzeczy może pójść nie tak tym razem, a kolejnym wszystko bez żadnego problemu i nikt nie wie dlaczego.
W pierwszej ciąży wszystko kiepsko, moje samopoczucie tragiczne, bóle brzucha i senność taka że mogłabym nie otwierać oczu. Druga bliźniacza bez żadnego plemienia i skurczu. Trzymaj się 😘
Pom-pon ja tylko chciałabym zrobić wszystko, żeby kolejny transfer był udany...
Czytałam Twoją historię na forum i Ty miałaś odstawić Dostinex po pozytywnej becie, a ja brałam do końca...
Wiem, że każdy przypadek jest inny, lekarze też inaczej te lekarstwa przepisują, ale mam wrażenie, że Dr Ż. Troche działa taśmowo... nie miałam żadnego posiewu, badania krwi tylko w 3dc, tych leków też zdecydowanie mniej...Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Pom-pon ja tylko chciałabym zrobić wszystko, żeby kolejny transfer był udany...
Czytałam Twoją historię na forum i Ty miałaś odstawić Dostinex po pozytywnej becie, a ja brałam do końca...
Wiem, że każdy przypadek jest inny, lekarze też inaczej te lekarstwa przepisują, ale mam wrażenie, że Dr Ż. Troche działa taśmowo... nie miałam żadnego posiewu, badania krwi tylko w 3dc, tych leków też zdecydowanie mniej...HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
AisoG wrote:Pom-pon ja tylko chciałabym zrobić wszystko, żeby kolejny transfer był udany...
Wiem, że każdy przypadek jest inny, lekarze też inaczej te lekarstwa przepisują, ale mam wrażenie, że Dr Ż. Troche działa taśmowo... nie miałam żadnego posiewu, badania krwi tylko w 3dc, tych leków też zdecydowanie mniej...
Mi mój endokrynolog kazał brać, tylko ja biorę bromergo do około 6 tc są dwie szkoły jazdy, kiedyś te leki były normalnie w ciąży stosowane są bezpieczne, koleżanka brała i. Wszystko było okWiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 15:57
-
Teraz przeczytałam ulotkę Dostinexu i na nim też napisane jest, że nie wskazane w ciąży...
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Teraz przeczytałam ulotkę Dostinexu i na nim też napisane jest, że nie wskazane w ciąży...
Kiedyś juz tu byla dyskusja na ten temat. Są ginekolodzy którzy zaraz po becie każą odstawić a i są tacy co każą brać lub schodzic stopniowo i gdy dziewczyny zmieniają lekarza to wręcz byli oburzebi że im kazano odłożyć.
Co do ulotek to nie ma co za bardzo czytać. Wiele z leków które bralam w trakcie ciąży nie powinno się brac wg opisu. -
AisoG wrote:Teraz przeczytałam ulotkę Dostinexu i na nim też napisane jest, że nie wskazane w ciąży...
Proponuję nie czytać ulotek🙈 w żadnej ulotce nie będziesz miała napisane że lek jest bezpieczny w ciąży. Zwykłego asparginu wg ulotki nie można brać. A no spa którą w ciąży w medart łyka się jak tik taki- wg ulotki to samo zło..... -
Anulas wrote:Kiedyś juz tu byla dyskusja na ten temat. Są ginekolodzy którzy zaraz po becie każą odstawić a i są tacy co każą brać lub schodzic stopniowo i gdy dziewczyny zmieniają lekarza to wręcz byli oburzebi że im kazano odłożyć.
Co do ulotek to nie ma co za bardzo czytać. Wiele z leków które bralam w trakcie ciąży nie powinno się brac wg opisu.
To chyba kwestia jaki . Kiedyś brałam parlodel i endokrynolog -ginekolog kazał brać do 2,albo 3 miesiąca ewentualnej ciąży. Teraz biorę dostinex i dr K w razie ciąży kazała odstawić.oba leki są na prolaktynę,ale chyba różnią się składem,może dlatego jeden można w ciąży brać a drugi nie.Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lumiko wrote:To chyba kwestia jaki . Kiedyś brałam parlodel i endokrynolog -ginekolog kazał brać do 2,albo 3 miesiąca ewentualnej ciąży. Teraz biorę dostinex i dr K w razie ciąży kazała odstawić.oba leki są na prolaktynę,ale chyba różnią się składem,może dlatego jeden można w ciąży brać a drugi nie.
Być może 🤔🤔🤔 Nie jestem w stanie teraz tego tematu odnaleźć -
Wiem, że każdy przypadek jest inny, lekarze też inaczej te lekarstwa przepisują, ale mam wrażenie, że Dr Ż. Troche działa taśmowo... nie miałam żadnego posiewu, badania krwi tylko w 3dc, tych leków też zdecydowanie mniej...
Rozumiem. Jeżeli czujesz się u niego niepewnie to polecam dr K. Ściskam Cię. Dwa lata temu codziennie przez 8 godzin czekałam w pracy aż tylko wyjdę i będę mogła płakać w samochodzie. A teraz planuję roczek.Będzie ciężko, ale przejdzie 😘Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 sierpnia 2020, 20:36
Starajacsieocud, Lilak1992, AisoG lubią tę wiadomość
-
Pom-pon wrote:Imbirek, jak to jest z noworodkiem przy bliźniakach? 😁
A spoko bardzonaprawdę, jak się na dzień dobry stajesz mamą bliźniąt a później masz jedno dziecko to lajcik 😁 aczkolwiek nie wyobrażam sobie mieć dziecka wcześniej niż teraz kiedy chłopcy mają ponad 2.5 roku - przeważnie te 8h jestem z całą trójką sama (do żłobka chodzili do marca ale przez covid po ponownym uruchomieniu z obostrzeniami zabrakło dla nich miejsca, ale już już zaraz przedszkole
) i nawet udaje mi się ogarniać jakieś szybkie obiady i szybkie sprzątanie no i tak od 19.30-20 wolne bo trójca śpi więc jest naprawdę w porządku 😊
Kora88, Catlady, Gaja88 lubią tę wiadomość
M&K2017
M 😍 2020