X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    Liczyłam, ze będzie do 3 razy sztuka... niestety czeka mnie znowu punkcja. Beta 0,6 😢

Bardzo mi przykro 😥
    Oby dr K miała jakiś dobry plan na dalszą walkę

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • Aguś93 Autorytet

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    Myslicie czy powtórzyć betę HCG czy nie ma sensu ?
    W ogóle jak i od czego zależy wartość progesteronu? Przed transferem 40,2 teraz 18,5 a przecież leki te same.

Napisz do dr co zrobić ale z reguły pozwala już odstawić leki.

11.18 Histeroskopia ,2xIUI :(
    06.19 In Vitro- 5 zarodków, po badaniu 3 zdrowe
    07.19 Transfer :(, 12.19 Transfer :(
    05.20 Transfer :(
    Zmiana kliniki -2 i 3 procedura in vitro- beta 0 lub biochemiczne
    Zmiana kliniki - 4 procedura
    22.11 transfer 4bb i 3ba
    7dpt 165🍀
    9dpt 372🍀
    11dpt 601🍀
    14 dpt 1081🍀
    21 dpt wizyta są 2 zarodki 👊🍀
    34 dpt Mamy jedno ❤
    w4sqflw1wm1d4kvz.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka dziewczny potrzebuję pomocy i rady...

Właśnie się rozpoczęło... i dostałam info od dr żeby wstawić się na wizycie w środę jeśli działamy dalej.

Czy Wy po poronieniu od razu w kolejnym cyklu działałyscie?

Nie wiem sama czy ro dobre... wiem, ze to zależne będzie od mojego spadku bety itd i mam plan najpierw wypytać doktorka o wszystko i jakie widzi dalsze działania, bo bez dodatkowych badań i znalezienia przyczyny bym chyba nie chciała podchodzić w ciemno do kolejnego transferu...
    Obecnie chodzę do dr Ż, powiedzcie mi bo często zachwalacie dr K czy jest sens przenoszenia się? Ona bardzoej "docieka" i próbuje ustalić przyczynę...?

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 21:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Jakoś po tym nieudanym transferze mam mieszane uczucia. jest to 3 nieudany trabsfer. Z jednej str chce spróbować jeszcze raz(zostały 2 zarodki) a z drugiej strony mam wątpliwości, brak nadziei i wrażenie że chyba jestem zmęczona staraniami.... Miesiączka skończyła mi się. Myślę nad zmianą lekarza z Z na K. Ale wtedy jak się do niej umówić? Mam teraz zadzwonić i zapisać się na pierwszy wolny termin i na pierwszej wizycie omówić wszystko?
    Muzyna a ty byłaś u K? Jak wygląda sytuacja u ciebie? Dobrze pamiętam że chodziłaś do Z?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 sierpnia 2020, 21:56

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Cześć dziewczyny. Jakoś po tym nieudanym transferze mam mieszane uczucia. jest to 3 nieudany trabsfer. Z jednej str chce spróbować jeszcze raz(zostały 2 zarodki) a z drugiej strony mam wątpliwości, brak nadziei i wrażenie że chyba jestem zmęczona staraniami.... Miesiączka skończyła mi się. Myślę nad zmianą lekarza z Z na K. Ale wtedy jak się do niej umówić? Mam teraz zadzwonić i zapisać się na pierwszy wolny termin i na pierwszej wizycie omówić wszystko?
    Muzyna a ty byłaś u K? Jak wygląda sytuacja u ciebie? Dobrze pamiętam że chodziłaś do Z?
    Po drugim nieudanym transferze (początek lipca), postanowiłam zapisać się do K. I pod koniec lipca zadzwoniłam i musialam umówić się jakby na pierwszą wizytę. Zaznaczyłem przez telefon że juz chodzę do kliniki. I po trzech tyg wizyta. W środę idę i jestem ciekawa co mi pani dr powie..akurat miesiączka mi się kończy. Nie wstrzelilam sie w 3dc. Ale myślę że na pierwszą wizytę to bez znaczenia,bo liczę najpierw na jakiś nowy plan, badanie, suplementacje...

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Starajacsieocud Ekspertka

Wysłany: 16 sierpnia 2020, 22:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Luluiza wrote:
    Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔

AB jakos bardzo ostrożnie do tego podchodził, przynajmniej w mojej ocenie i pamietam jak przyszłam z pozytywnym wynikiem bety, to tylko skwitował że super, ale on był by ostrożny 🙊
    Dzisiaj to rozumiem, bo strach O ciąże jest cały czas, a im bliżej końca to dochodzą takie rewelacje, że początek był nudny 🤭 przynajmniej ja mam takie odczucia 🤰🏻🌪

Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻[/QUOTE

Luluiza gorsze od pozytywnej pierwszej bety było usłyszenie bijącego serduszka... 😢

Powiedzcie mi na co mam się przygotować ?
    Czy to krwawienie jest bardziej bolesne, bardzo się boję... i kiedy mogę się spodziewać tego?
    Bo jakim czasie można przystąpić do kolejnego transferu?

Mnie bolało, ale dostałam leki od AB na poronienie, bo nie chciał żebym poszła do szpitala, a mnie beta szalała, rosła cały czas zamiast maleć, a wiadomo było że muszę poronić.
    Pamiętam, że doktor prosił,.abym nie brała leków przeciwskurczowych dopóki nie poronie. Jak już potwierdził, że Doszło do poronienia mogłam brać leki przeciwbólowe.
    Nie wiem jak to jest gdy dochodzi samoczynnie do poronienia, ale po tabletce to mega porządny okres, raz ciepło, raz zimno, wymioty, trwało to kilka godzin. Później złuszczanie endometrium to też porządny okres.
    Współczuję z całego serca 😪😪😪
    Kolejna próba to jak już beta spadnie do 0 i dostaniesz miesiączkę. Proponuje odczekać cykl więcej, lepoej robi na psychikę.

f2w39jcgeqknsseo.png

Medart Poznań
    1 IUI - aniołku na zawsze będziesz w naszej pamięci i naszych sercach
    3 IUI- cudzie trwaj ❤
    37 tydzień - synek, 10 punktów
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 00:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Orientujecie sie może w jakim czasie należy oddać wymaz z szyjki macicy do labolatorium? Jeśli chodzi o badanie moczu wiem , że w ciągu 2h . Im dłużej czekamy tym więcej namnaża się bakterii. Zastanawiam sie jak to jest z wymazem z szyjki🤔

• Anulas Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 00:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Właśnie się rozpoczęło... i dostałam info od dr żeby wstawić się na wizycie w środę jeśli działamy dalej.

Nie wiem sama czy ro dobre... wiem, ze to zależne będzie od mojego spadku bety itd i mam plan najpierw wypytać doktorka o wszystko i jakie widzi dalsze działania, bo bez dodatkowych badań i znalezienia przyczyny bym chyba nie chciała podchodzić w ciemno do kolejnego transferu...
    Obecnie chodzę do dr Ż, powiedzcie mi bo często zachwalacie dr K czy jest sens przenoszenia się? Ona bardzoej "docieka" i próbuje ustalić przyczynę...?

Przede wszystkim musisz wiedzieć czy jesteś gotowa na to psychicznie.
    Po pierwszym poronieniu wg zalecen poprzedniego dr zrobilismy 3 miesiace przerwy ( czas na żałobę) po drugim jak tylko beta spadła dzialalismy znow.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:

Co do przyczyny raczej jej nie poznasz niestety. Ja po 1 poronieniu zrobiłam kariotypy (oboje) i masę badań które są ok. Tylko nie udało się pobrać kosmowki na badanie genetyczne w hist-pat nie wyszło nic.
    Jedynie co lekarze dają po poronieniu to acard clexane ale to wszystko my bierzemy.
    Wątpię by dr coś zleciła jedyne podstawowe hormony ewentualnie cukier Wit b12 kwas foliowy.

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 11:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewvzyny, jadę dziś na kontrolę zobaczyć czy wszystko ładnie się oczyściło. Udało mi się zebrać materiał do badań, jeśli dziś lekarz potwierdził ze wszystko się oczyściło będę oddawać do badania.

AB jest zdania, że jeśli wszystko będzie czyste to warto pójść za ciosem i od razu zacząć stymulacje. Mam mieszane uczucia, chce ale chyba bardziej boje sie opinii innych. Co myślicie?

Kaach lubi tę wiadomość

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 12:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:
    Hej dziewvzyny, jadę dziś na kontrolę zobaczyć czy wszystko ładnie się oczyściło. Udało mi się zebrać materiał do badań, jeśli dziś lekarz potwierdził ze wszystko się oczyściło będę oddawać do badania.

AB jest zdania, że jeśli wszystko będzie czyste to warto pójść za ciosem i od razu zacząć stymulacje. Mam mieszane uczucia, chce ale chyba bardziej boje sie opinii innych. Co myślicie?

U mnie też doktor chciał szybko działać, ale ja na głowę potrzebuje więcej czasu,co mi da ten pośpiech.

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    codziennoscnieplodnosci wrote:

Ja Ci powiem, że to czy chcecie zacząć zależy od Ciebie i Twojej głowy u mnie na pierwszej wizycie wogole nie próbował nawet podjąć tego tematu i powiedział, że muszę odpocząć w razie potrzeby iść do Pani psycholog. Z tym, że po tym co przeszłam byłam w fatalnym stanie... Przy kolejnych wizytach już zaczęliśmy gadać o transferze chociaż strasznie się boję czuję, że muszę zacząć coś robić bo czas leci. Jeśli potrzebujesz czasu odpuść odpocznij to dobrze robi na głowę ja pomagałam przyjaciółce w przeprowadzce, żeby nie myśleć do tego były grille i alkohol, ale spotkania ograniczyłam do małego grona bez dzieci....

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Pom-pon Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny, zapytam Was bo niestety każda z nas tutaj ma sporo przejść. Kogo w Poznaniu polecacie do kolposkopii?

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • Zoska Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam jeszcze pytanie-czy macie jakieś wizyty po nie udanym transfrze-typu co dalej, co zmienic itp.? Bo ja nie miałam takowej. Tylko w 3dc i w zasadzie nie ma rozmowy na temat nieudanego transferu.

• anakonda Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 19:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zoska wrote:
    Mam jeszcze pytanie-czy macie jakieś wizyty po nie udanym transfrze-typu co dalej, co zmienic itp.? Bo ja nie miałam takowej. Tylko w 3dc i w zasadzie nie ma rozmowy na temat nieudanego transferu.
    Ja nie miałam jako takiej ale w 3dc pytałam co dalej. W zasadzie lekarz nie wiele powie dlaczego się nie udało bo po prostu nie wie. Wiele czynników składa się na to by był udany od zarodka endometrium i wiele innych to że ma się dobrego zarodka nie oznacza ciąży niestety.

Zoska lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pom-pon wrote:
    Cześć dziewczyny, zapytam Was bo niestety każda z nas tutaj ma sporo przejść. Kogo w Poznaniu polecacie do kolposkopii?

Ja miałam to badanie w klinice Promienistej. Tylko to było dość dawno, nie pamietam nazwiska tej babki.

Pom-pon lubi tę wiadomość

• Pom-pon Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Ja miałam to badanie w klinice Promienistej. Tylko to było dość dawno, nie pamietam nazwiska tej babki.

Dziękuję, zawsze jakiś trop.

2 IUI 1/ 2019 - 15 dpo hcg 527
    MedArt Poznań
    9R3tp2.png

8/2018 <3 <3 (*)
  • codziennoscnieplodnosci Przyjaciółka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niestety okazało się, że mimo krwawienia endometrium nadal silne zrobiliśmy tylko scratching endometrium, żeby jakoś je ruszyć zamiast łyżeczkowania i czekamy, 3 tygodnie będę na lekach wyciszających a później ruszymy że stymulacją.

Teraz czekam na telefon czy DNA materiału poronnego zgadza się z moim i później na wyniki badań...🎈

𝘎𝘯𝘪𝘦𝘸𝘬𝘰 (✝ 16𝘵𝘤) 𝘕𝘢𝘥𝘻𝘪𝘦𝘫𝘢 (✝ 7𝘵𝘤)
    6 𝘭𝘢𝘵 𝘸𝘢𝘭𝘤𝘻𝘺𝘮𝘺 𝘻 𝘯𝘪𝘦𝘱ł𝘰𝘥𝘯𝘰ś𝘤𝘪ą, 𝘤𝘩𝘰𝘳𝘰𝘣𝘺 𝘦𝘯𝘥𝘰𝘬𝘳𝘺𝘯𝘯𝘦 𝘪 𝘨𝘦𝘯𝘦𝘵𝘺𝘤𝘻𝘯𝘦 𝘴𝘬𝘶𝘵𝘦𝘤𝘻𝘯𝘪𝘦 𝘯𝘢𝘮 𝘵𝘰 𝘶𝘵𝘳𝘶𝘥𝘯𝘪𝘢𝘫ą

𝘔𝘰𝘵𝘺𝘭𝘬𝘶, 𝘤𝘻𝘦𝘬𝘢𝘮𝘺 🙏🦋🌈
  • Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ja nie miałam jako takiej ale w 3dc pytałam co dalej. W zasadzie lekarz nie wiele powie dlaczego się nie udało bo po prostu nie wie. Wiele czynników składa się na to by był udany od zarodka endometrium i wiele innych to że ma się dobrego zarodka nie oznacza ciąży niestety.

No właśnie chciałam Was dziewczyny zapytać...
    czy Wam tez dr K mówi coś , po nieudanym transferze ?
    Do mnie napisała dr K : „proszę się odezwać w pierwszy dzień miesiączki i wtedy uzgodnimy dalsze postępowanie. Ale muszę to jeszcze przemyśleć. „
    Naprawdę zaczyna mnie to martwic czy ja faktycznie jestem takim ciężkim przypadkiem, czy już nie ma pomysłu co dalej?
    Ja od wczoraj mam stan totalnego załamania, obawialiśmy się klasy zarodków, Są idealne ale teraz ze mna jest problem, nie wiadomo dlaczego zdrowe zarodki się nie przyjmują.😢

codziennoscnieplodnosci lubi tę wiadomość

• Anulas Autorytet

Wysłany: 17 sierpnia 2020, 21:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lilak1992 wrote:
    No właśnie chciałam Was dziewczyny zapytać...
    czy Wam tez dr K mówi coś , po nieudanym transferze ?
    Do mnie napisała dr K : „proszę się odezwać w pierwszy dzień miesiączki i wtedy uzgodnimy dalsze postępowanie. Ale muszę to jeszcze przemyśleć. „
    Naprawdę zaczyna mnie to martwic czy ja faktycznie jestem takim ciężkim przypadkiem, czy już nie ma pomysłu co dalej?
    Ja od wczoraj mam stan totalnego załamania, obawialiśmy się klasy zarodków, Są idealne ale teraz ze mna jest problem, nie wiadomo dlaczego zdrowe zarodki się nie przyjmują.😢

To chyba jej standardowa wiadomość wiec się nie mart że nie ma pomysłu. Dr na pewno już mysli co trzeba zrobic. Mi też napisała że nie wie za bardzo co dalej i musimy się spotkac żeby pomyśleć. Po czym po kilku dniach po północy wiadomość co musimy zrobić. U mnie po prostu mimo podawania mrozaka musiała byc pełna stymulacja.

‹‹ 2422 2423 2424 2425 2426 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ