MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaach wrote:Mrs. P gratulacje
:*
AsioG współczujęmówił co dalej po odstawieniu leków?
Muzyna 1dc liczysz od pojawienia się żywej krwi jeśli okres wypadnie (chyba u AB tak liczyłam) po 14 to 1dc liczyłam od kolejnego dnia, ale jak miałam wątpliwości to pisałam mu SMS jak mam liczyć bo różnie z tym było :p.
Nie chciałam tego polubić
No czekamy na krwawienie... w poniedziałek planowi miałam mieć wizyte pierwszą i usg zostawie tą wizytę i pojade dopytac co dalej, jakie rozwiazania i dlaczego....
Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie!
I transfer 14.05 😢 beta 4,0
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisaGo przykro mi 😪
trzymaj się😥07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Angel9306 wrote:AisaGo przykro mi 😪
trzymaj się😥
Chciałabym zadać Ci kilka pytań jeśli mogę, ale to lepiej na priv.Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
nick nieaktualnyDziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔
AB jakos bardzo ostrożnie do tego podchodził, przynajmniej w mojej ocenie i pamietam jak przyszłam z pozytywnym wynikiem bety, to tylko skwitował że super, ale on był by ostrożny 🙊
Dzisiaj to rozumiem, bo strach O ciąże jest cały czas, a im bliżej końca to dochodzą takie rewelacje, że początek był nudny 🤭 przynajmniej ja mam takie odczucia 🤰🏻🌪
Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻Lilak1992, Kora88 lubią tę wiadomość
-
Luluiza wrote:Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔
AB jakos bardzo ostrożnie do tego podchodził, przynajmniej w mojej ocenie i pamietam jak przyszłam z pozytywnym wynikiem bety, to tylko skwitował że super, ale on był by ostrożny 🙊
Dzisiaj to rozumiem, bo strach O ciąże jest cały czas, a im bliżej końca to dochodzą takie rewelacje, że początek był nudny 🤭 przynajmniej ja mam takie odczucia 🤰🏻🌪
Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻
Może ostrożnym trzeba być, ale pesymizm lekarza też nie pomaga, pamiętam jak przyszłam na usg i doktor A. B do mnie, że ma się jeszcze nie cieszyć bo to tylko pęcherzyk 😱2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
nick nieaktualnyDominikaaa wrote:Może ostrożnym trzeba być, ale pesymizm lekarza też nie pomaga, pamiętam jak przyszłam na usg i doktor A. B do mnie, że ma się jeszcze nie cieszyć bo to tylko pęcherzyk 😱
No to bardzo w jego stylu 🙊 bo ja coś podobnego usłyszałam 😕 -
AisoG wrote:Chciałabym zadać Ci kilka pytań jeśli mogę, ale to lepiej na priv.
Jasne, możesz pisać 😊07.18 IUI
09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki
Zmiana kliniki
01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
03.19 (9 tc) 💔
06.19 III procedura, badania NGS
07.19 transfer-złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
12.19 transferciąża biochemiczna
05.20 transferciąża biochemiczna
10.20 transferciąża biochemiczna
01.21 4dc rysa endometrium
03.21 histeroskopia
04.21 transferciąża biochemiczna
-
Dziewczyny mam do Was pytanie w jakiej formie przyjmowałyscie progesteron do criotransferu? Doktor powiedział ze bez roznicy czy bedzie to podskórnie czy dopochwowo. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
-
91aga wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie w jakiej formie przyjmowałyscie progesteron do criotransferu? Doktor powiedział ze bez roznicy czy bedzie to podskórnie czy dopochwowo. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
-
91aga wrote:Dziewczyny mam do Was pytanie w jakiej formie przyjmowałyscie progesteron do criotransferu? Doktor powiedział ze bez roznicy czy bedzie to podskórnie czy dopochwowo. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
Moja koleżanka u dr Z miała trochę inne leki do crio, bez dupka i transfer udany,potem jak była, w zastępstwie i dr A. B to jej nic nie zmieniał. -
Podskórnie (2 razy dziennie) i dopochwowo (3 razy), u Z. -
Luluiza wrote:Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔
Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻[/QUOTE
Luluiza gorsze od pozytywnej pierwszej bety było usłyszenie bijącego serduszka... 😢
Powiedzcie mi na co mam się przygotować ?
Czy to krwawienie jest bardziej bolesne, bardzo się boję... i kiedy mogę się spodziewać tego?
Bo jakim czasie można przystąpić do kolejnego transferu?Medart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
Kora88 wrote:Podskórnie (2 razy dziennie) i dopochwowo (3 razy), u Z.
Ja tak samo:prolutex i utrogestanMedart od 08.2019
Pobrano 19 komórek
Zapładniono 14
Pozostało 9
II transfer 😥
III transfer😥
IV transfer😥
2023 naturals
27.01 ❤️ -
AisoG wrote:Luluiza wrote:Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔
Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻[/QUOTE
Luluiza gorsze od pozytywnej pierwszej bety było usłyszenie bijącego serduszka... 😢
Czy to krwawienie jest bardziej bolesne, bardzo się boję... i kiedy mogę się spodziewać tego?
Bo jakim czasie można przystąpić do kolejnego transferu?
Niestety różnie może być. Przy pierwszej ciąży dr chciał koniecznie żeby było samoporonienie. 3 tygodnie i nic. Cały dom posprzątałam ćwiczyłam itd zeby uniknac szpitala ale się nie udalo.
Przy drugiej dr K znając moja poprzednia historie stwierdziła że nie ma co czekać. Podała tabletke i dopiero 3 pomogla.
Mnie troche to bolalo bo jednak są to skurcze macicy.
A do transferu moglam podejsc jak tylko beta spadla i prolaktyna.
-
AisoG wrote:Luluiza wrote:Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔
Bo jakim czasie można przystąpić do kolejnego transferu?
Nie wiem do końca jak wygląda to na wczesnym etapie ciąży, ale ogólnie krwawienie może być mocniejsze i trwać może trochę dłużej nie powinno być bolesne, ale w razie czego weź nospę. U mnie krwawienia są nadal bardzo obfite i jak nigdy nie brałam nospy tak teraz pierwsze dni muszę brać to wszystko zależy od organizmu. Co do kolejnego transferu musisz pytać lekarza myślę, że jeśli będzie wszystko ok to w kolejnym cyklu możecie działać.
Będzie dobrze :* pisz jak coś.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Ja u dr Z mialam tylko 2x prolutex i sie udało, poprzednio z synkiem 5 lat temu mialam 2x prolutex ale transfer świeży byl. -
Kora88 lubi tę wiadomość
2019 5x IUI,
05.2019 poronienie zatrzymane,
10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
25.02.2021 córeczka
Wracamy po rodzeństwo!
7.05.2024 FET 3.1.1.
7 dpt beta 37
8 dpt beta 76
12 dpt beta 694 🫣😍
16 dpt 3330 😊
28 dpt ♥️