X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 00:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisaGo przykro mi 😪

• AisoG Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 07:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Mrs. P gratulacje :) :*

AsioG współczuję :( mówił co dalej po odstawieniu leków?

Muzyna 1dc liczysz od pojawienia się żywej krwi jeśli okres wypadnie (chyba u AB tak liczyłam) po 14 to 1dc liczyłam od kolejnego dnia, ale jak miałam wątpliwości to pisałam mu SMS jak mam liczyć bo różnie z tym było :p.

Nie chciałam tego polubić :(

No czekamy na krwawienie... w poniedziałek planowi miałam mieć wizyte pierwszą i usg zostawie tą wizytę i pojade dopytac co dalej, jakie rozwiazania i dlaczego....

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9
    ❄❄❄❄❄❄❄❄❄w tym przebadane 4 i zdrowe genetycznie! :)

I transfer 14.05 😢 beta 4,0

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

V transfer ciąża pozamaciczna usunięcie jajowodu

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aisog, trzymaj się. 😢

uwo9s65govurilvf.png
  • Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 11:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisaGo przykro mi 😪
    trzymaj się😥

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Angel9306 wrote:
    AisaGo przykro mi 😪
    trzymaj się😥

Chciałabym zadać Ci kilka pytań jeśli mogę, ale to lepiej na priv.

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔

AB jakos bardzo ostrożnie do tego podchodził, przynajmniej w mojej ocenie i pamietam jak przyszłam z pozytywnym wynikiem bety, to tylko skwitował że super, ale on był by ostrożny 🙊
    Dzisiaj to rozumiem, bo strach O ciąże jest cały czas, a im bliżej końca to dochodzą takie rewelacje, że początek był nudny 🤭 przynajmniej ja mam takie odczucia 🤰🏻🌪

Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Lilak1992, Kora88 lubią tę wiadomość

• Dominikaaa Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:
    Dziewczyny, jakoś nawał ostatnio tych ciąż ze złymi przyrostami 😔😔 wspolczuje Wam bardzo, bo zobaczyć pierwszy pozytywny wynik i potem nagle przyjąć do wiadomości, że to koniec to musi być straszne 😔

AB jakos bardzo ostrożnie do tego podchodził, przynajmniej w mojej ocenie i pamietam jak przyszłam z pozytywnym wynikiem bety, to tylko skwitował że super, ale on był by ostrożny 🙊
    Dzisiaj to rozumiem, bo strach O ciąże jest cały czas, a im bliżej końca to dochodzą takie rewelacje, że początek był nudny 🤭 przynajmniej ja mam takie odczucia 🤰🏻🌪

Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻

Może ostrożnym trzeba być, ale pesymizm lekarza też nie pomaga, pamiętam jak przyszłam na usg i doktor A. B do mnie, że ma się jeszcze nie cieszyć bo to tylko pęcherzyk 😱

2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
    2020 zmiana kliniki ivf
    8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
    10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
    24.01.2024 - kolejna wizyta.
    20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominikaaa wrote:
    Może ostrożnym trzeba być, ale pesymizm lekarza też nie pomaga, pamiętam jak przyszłam na usg i doktor A. B do mnie, że ma się jeszcze nie cieszyć bo to tylko pęcherzyk 😱

No to bardzo w jego stylu 🙊 bo ja coś podobnego usłyszałam 😕

• Angel9306 Przyjaciółka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 15:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Chciałabym zadać Ci kilka pytań jeśli mogę, ale to lepiej na priv.

Jasne, możesz pisać 😊

07.18 IUI :(
    09.18 I procedura krótki protokół , mamy 2 zarodki :(
    Zmiana kliniki
    01.19 II procedura długi protokół mamy 1 zarodek prawidlowo genetyczny
    03.19 (9 tc) 💔:(
    06.19 III procedura, badania NGS
    07.19 transfer :( -złe przyrosty bety. Zbyt mały pęcherzyk (7tc).
    12.19 transfer :( ciąża biochemiczna
    05.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    10.20 transfer :( ciąża biochemiczna
    01.21 4dc rysa endometrium
    03.21 histeroskopia
    04.21 transfer :( ciąża biochemiczna
  • 91aga Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam do Was pytanie w jakiej formie przyjmowałyscie progesteron do criotransferu? Doktor powiedział ze bez roznicy czy bedzie to podskórnie czy dopochwowo. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?

MedArt od 2019 r
    3 nieudane procedury in vitro
    06/2021 naturalny cud
    03/2022 córeczka
    11/2023 ciaza naturalna

preg.png
  • Matilda19 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 16:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    Dziewczyny mam do Was pytanie w jakiej formie przyjmowałyscie progesteron do criotransferu? Doktor powiedział ze bez roznicy czy bedzie to podskórnie czy dopochwowo. Jakie macie doświadczenia w tym temacie?
    Nie wiem czy ma znaczenie to czy transfer jest swiezy czy nie ale ja miałam i dopochwowo i podskórnie i doustnie 🤷🏻‍♀️ ( Lutinus, Duphaston , Prolutex )

• Lilak1992 Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Matilda19 wrote:
    Nie wiem czy ma znaczenie to czy transfer jest swiezy czy nie ale ja miałam i dopochwowo i podskórnie i doustnie 🤷🏻‍♀️ ( Lutinus, Duphaston , Prolutex )

Ja dokładnie taki sam zestaw.

• ABC92 Koleżanka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 17:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:

Moja koleżanka u dr Z miała trochę inne leki do crio, bez dupka i transfer udany,potem jak była, w zastępstwie i dr A. B to jej nic nie zmieniał.

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 20:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:

Podskórnie (2 razy dziennie) i dopochwowo (3 razy), u Z.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Luluiza wrote:

Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻[/QUOTE

Luluiza gorsze od pozytywnej pierwszej bety było usłyszenie bijącego serduszka... 😢

Powiedzcie mi na co mam się przygotować ?
    Czy to krwawienie jest bardziej bolesne, bardzo się boję... i kiedy mogę się spodziewać tego?
    Bo jakim czasie można przystąpić do kolejnego transferu?

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • AisoG Ekspertka

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Podskórnie (2 razy dziennie) i dopochwowo (3 razy), u Z.

Ja tak samo:prolutex i utrogestan

Medart od 08.2019
    Pobrano 19 komórek
    Zapładniono 14
    Pozostało 9

II transfer 😥

III transfer😥

IV transfer😥

2023 naturals
    27.01 ❤️
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Luluiza wrote:

Jesteście wszystkie takie dzielne i wytrwale, że ciąża będzie nagrodą i każda na to zasługuje i oby w niedalekiej przyszłości ✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻✊🏻[/QUOTE

Luluiza gorsze od pozytywnej pierwszej bety było usłyszenie bijącego serduszka... 😢

Czy to krwawienie jest bardziej bolesne, bardzo się boję... i kiedy mogę się spodziewać tego?

Niestety różnie może być. Przy pierwszej ciąży dr chciał koniecznie żeby było samoporonienie. 3 tygodnie i nic. Cały dom posprzątałam ćwiczyłam itd zeby uniknac szpitala ale się nie udalo.

Przy drugiej dr K znając moja poprzednia historie stwierdziła że nie ma co czekać. Podała tabletke i dopiero 3 pomogla.

Mnie troche to bolalo bo jednak są to skurcze macicy.

A do transferu moglam podejsc jak tylko beta spadla i prolaktyna.

• Kaach Autorytet

Wysłany: 14 sierpnia 2020, 22:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    AisoG wrote:
    Luluiza wrote:

Nie wiem do końca jak wygląda to na wczesnym etapie ciąży, ale ogólnie krwawienie może być mocniejsze i trwać może trochę dłużej nie powinno być bolesne, ale w razie czego weź nospę. U mnie krwawienia są nadal bardzo obfite i jak nigdy nie brałam nospy tak teraz pierwsze dni muszę brać to wszystko zależy od organizmu. Co do kolejnego transferu musisz pytać lekarza myślę, że jeśli będzie wszystko ok to w kolejnym cyklu możecie działać.
    Będzie dobrze :* pisz jak coś.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Mamka92 Autorytet

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 05:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:

Ja u dr Z mialam tylko 2x prolutex i sie udało, poprzednio z synkiem 5 lat temu mialam 2x prolutex ale transfer świeży byl.

2014 Polna Poznań 3x iui :(
    4 transfery :-(
    2015 Medart
    2 zarodki 8b - synek 42tc
    2019 transfer 5.1.1 cb
    10.05.2020 crio 5.1.1 i 4.2.1
    Córeczka 32tc
    km5sf71xl2bypfj2.png
  • Kukus Ekspertka

Wysłany: 15 sierpnia 2020, 08:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    91aga wrote:
    2 x dziennie podskórnie i 3 x dziennie dowcipnie.

Kora88 lubi tę wiadomość

2019 5x IUI,
    05.2019 poronienie zatrzymane,
    10.6.2020 start 1 IVF, FET 5.1.1.
    25.02.2021 córeczka
    Wracamy po rodzeństwo!
    7.05.2024 FET 3.1.1.
    7 dpt beta 37
    8 dpt beta 76
    12 dpt beta 694 🫣😍
    16 dpt 3330 😊
    28 dpt ♥️
‹‹ 2420 2421 2422 2423 2424 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o ciążę a badanie AMH - 6 rzeczy, o których warto wiedzieć

Badanie AMH może bardzo dużo powiedzieć o kobiecej płodności... Kiedy warto je wykonać? Jakich informacji może dostarczyć? Jakie są normy AMH i jak przebiega badanie? Poznaj 6 faktów o badaniu AMH!

CZYTAJ WIĘCEJ

Telemedycyna – co to jest? Zalety telemedycyny

Telemedycyna to pojęcie, z którym coraz częściej można się spotkać w obszarze usług zdrowotnych. Sprawdź, co ono oznacza i jakie korzyści wiążą się dla pacjenta z tym rozwiązaniem.

CZYTAJ WIĘCEJ