X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 15:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    To jeszcze dużo czasu do wizyty. My się może w przyszłym tygodniu dowiemy u Sz. Zapisałam sobie na kartce żeby o to zapytać, bo też wciąż o czymś zapominam.

Mi AB też nie narzuca jakiego rodzaju suplementy brać. Wit. D mi zapisuje dawkę. Nie mam mutacji, więc mówił, że może być zwykły kwas foliowy. Ja akurat zmieniam suple, więc co wizytę mówię dr inna nazwę, a on czasami zmienia w karcie na to co biorę, a ostatnio już zostawił prenatal uno wpisany, a brałam Solgara, chociaż tego akurat drugi raz nie kupię, bo tabletki są duże, śmierdzą prawie jak Duomox i mam problem z przełykaniem tego. 🤢
    Ja wizyty u Sz wręcz panicznie się boję 🤮😬. My badalismy zarodki więc płeć praktycznie znamy tylko muszę spytać :p Właśnie do AB zawsze też mam pytania zapisane w kalendarzu, ale zapomniałam go zabrać ostatnio 🙈.

A dziewczyny co do suplementacji to ja jedynie biorę prenatal uno i że względu na mutacje folate i aspargin bo skurcze mnie łapią.

Kora88 lubi tę wiadomość

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88, czyli na prowadzenie ciazy zostajesz u dr Ż? Omawialas w ogóle z nim teraz prowadzenie, czy wyszło automatycznie. Ja mam.7 tydzień i na kolejnej wizycie założy mi kartę ciąży. A znasz dziewczyny które prowadziły u niego ciaze i były zadowolone?

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 3 października 2020, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:
    Kora88, czyli na prowadzenie ciazy zostajesz u dr Ż? Omawialas w ogóle z nim teraz prowadzenie, czy wyszło automatycznie. Ja mam.7 tydzień i na kolejnej wizycie założy mi kartę ciąży. A znasz dziewczyny które prowadziły u niego ciaze i były zadowolone?

Ja się leczyłam u dr Z, natomiast w ciąży zmieniłam lekarza, doktor zlecał mało badań i nie miałam uzupełnianej na biezaca kart ciąży i jak raz trafiłam na IP to nic nie wiedzieli i się pytali czy ja, w ogóle chodze do lekarza w ciąży, tak jak podczas starań ok, tak według nie doktor nie ma serca do prowadzenia ciąży.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 października 2020, 15:25

Kora88 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majka, dziękuję Ci za informację. Tak właśnie czuję, że może być. A jak to kwestie zmiany lekarza zalatwilaś i masz może lekarza Poznania godnego polecenia?

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Ja wizyty u Sz wręcz panicznie się boję 🤮😬. My badalismy zarodki więc płeć praktycznie znamy tylko muszę spytać :p Właśnie do AB zawsze też mam pytania zapisane w kalendarzu, ale zapomniałam go zabrać ostatnio 🙈.

A dziewczyny co do suplementacji to ja jedynie biorę prenatal uno i że względu na mutacje folate i aspargin bo skurcze mnie łapią.

A kiedy dr powiedział Wam u płci dzidzi? Po transferze,po becie ?

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Anulas Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:

Na wizycie serduszkowej dr pytała.

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Na wizycie serduszkowej dr pytała.

Dzięki 🙂

Medart - 20.03.2019

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Kaach Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Powiedział, że na serduszkowej mogę pytać, ale zapomniałam. Na wcześniejszej nie chciał powiedzieć 🤷‍♀️.

HSG
    laparoskopia
    MedART 06.19
    06.19 IUI :(
    MTHFR C677T/A1298C hetero
    07.19 IUI :( 08.19 IUI :( 10.19 ostatnia IUI :(
    12.19 Punkcja
    28.02 Transfer❄️5.1.1
    7t2d ❤️
    13+1 💔
    27.08 transfer mamy kropka
    7t2d❤️
    ♀️
    05.05.2021 Pola 🌈😍
    3x CB 2023
    08.23 naturalny cud 🤰♂️
    25.04.2024 Franek 😍
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 19:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mrs.P wrote:
    To jeszcze dużo czasu do wizyty. My się może w przyszłym tygodniu dowiemy u Sz. Zapisałam sobie na kartce żeby o to zapytać, bo też wciąż o czymś zapominam.

Mi AB też nie narzuca jakiego rodzaju suplementy brać. Wit. D mi zapisuje dawkę. Nie mam mutacji, więc mówił, że może być zwykły kwas foliowy. Ja akurat zmieniam suple, więc co wizytę mówię dr inna nazwę, a on czasami zmienia w karcie na to co biorę, a ostatnio już zostawił prenatal uno wpisany, a brałam Solgara, chociaż tego akurat drugi raz nie kupię, bo tabletki są duże, śmierdzą prawie jak Duomox i mam problem z przełykaniem tego. 🤢

O dzięki za info o suplach ;)

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Kora88 Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 19:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hiacyntaa wrote:

Właśnie nie omawialiśmy nic szczegółowo, ale skierował mnie do niego mój gin z innego miasta i ostatnio Ż powiedział, że będę mogła do niego później sobie wrócić (bo akurat wypłynął w rozmowie temat ginekologa). Początkowo myślałam że nie chce, ale może rzeczywiście za jakiś czas
    wrócę. Tylko po jakim czasie odejść? Wiecie kurde jednak mam takie zaufanie do Ż, w końcu doprowadził do ciąży.

Hiacyntaa, Blues lubią tę wiadomość

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Lumiko Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Powiedział, że na serduszkowej mogę pytać, ale zapomniałam. Na wcześniejszej nie chciał powiedzieć 🤷‍♀️.

Dzięki🙂 tak ,podobno nie mogą mówić wcześniej🙂takie prawo

Medart - 20.03.2019

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Mrs.P Autorytet

Wysłany: 3 października 2020, 21:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora88 wrote:
    Właśnie nie omawialiśmy nic szczegółowo, ale skierował mnie do niego mój gin z innego miasta i ostatnio Ż powiedział, że będę mogła do niego później sobie wrócić (bo akurat wypłynął w rozmowie temat ginekologa). Początkowo myślałam że nie chce, ale może rzeczywiście za jakiś czas
    wrócę. Tylko po jakim czasie odejść? Wiecie kurde jednak mam takie zaufanie do Ż, w końcu doprowadził do ciąży.

Ja myślę, że to jest bardzo indywidualna kwestia. Jak stwierdziłam, że jak będę gotowa, to zmienię lekarza, ale nie spieszy mi się, bo do żadnego poprzedniego nie wrócę. No i długo nie byłam gotowa, bo spędziłam tyle czasu z AB, że nie chciałam żeby 'obcy' lekarz przekazał mi coś niedobrego. Przynajmniej nie szybciej, niż prenatalne.
    Spoko, że lekarze nie mają problemu z oddawaniem pacjentek. Ja byłam u takich, którzy by się na to nie zdobyli i teraz to widzę heh :D.

Kora88 lubi tę wiadomość

uwo9s65govurilvf.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 3 października 2020, 21:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Dzięki🙂 tak ,podobno nie mogą mówić wcześniej🙂takie prawo
    Wiecie co jak przeczytałam że w sumie badane zarodki dają już info o plci i ze ostanio już mogliśmy wiedzieć to aż miałabym ochotę pojechać do Merarty i zapytać, ale poczekamy do 13stego, wtedy mam kolejną wizytę.

• Antonina Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dalia90 wrote:
    Nic mi nie mów... Dopiero 7 kg ma 🤦🏼‍♀️. U nas samo mleko póki co, bo wszystko uczula. Krztusi się, co chwilę kupy do kitu, bóle brzucha, refluks. Czekam aż zacznie się dokładać do czynszu, bo jestem chodzącym zombie 🤪🧟‍♀️

No właśnie, czyli stres to nieodłączny nasz"przyjaciel"... Trzymam kciuki aby z dnia na dzień było lepiej 😘
    Wiesz może co u niezapominajki, urodziła już? Bo tak wędruje nasze forum i nie widzę nic...

Blues lubi tę wiadomość

• Fredka_ Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2020, 11:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaach wrote:
    Tzn kontakt telefoniczny masz zawsze z każdym lekarzem w razie gdy coś się dzieje, kończą się lekarstwa, albo jakiś pierdół typu nie wiem od którego dnia liczyć 1dc :p, albo mam wyniki z labo itp. to ja pisałam do AB reszta dziewczyn też bez problemu pisze do swoich lekarzy czasem trzeba im się z czymś przypomnieć. Videokonferencji nie prowadzą myślę, że nie mieli by już kiedy tego robić :).

Dziekuje za odpowiedz. Dzwoniłam tez do kliniki ale tak jak piszesz nie oferują telekonsultancji. Leczymy się za granica i chciałabym skonsultować przebieg dwóch procedur z jakimś dobrym lekarzem. Pozostanie chyba jednak wizyta osobista. Czy któraś z was mogłaby napisać jakie podstawowe badania wymagane są na pierwsza wizytę?

• Anulas Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonina wrote:
    No właśnie, czyli stres to nieodłączny nasz"przyjaciel"... Trzymam kciuki aby z dnia na dzień było lepiej 😘
    Wiesz może co u niezapominajki, urodziła już? Bo tak wędruje nasze forum i nie widzę nic...

Niezapominajka jest tu zapraszamy😁

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/medart-w-ciazy,19883.html

Antonina lubi tę wiadomość

• Antonina Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 12:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anulas wrote:
    Niezapominajka jest tu zapraszamy😁

https://bellybestfriend.pl/forum/w-ciazy-ogolne/medart-w-ciazy,19883.html

O dziękuję!
    Wieczorkiem wejde🥰

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 października 2020, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:
    Ja miałam i tez dostałam antybiotyk. Z tego co pamietam 10 dni, po 3 tabletki 4 razy dziennie. Na końcu to już nie mogłam ich przełknąć. I nie przyjmuj tych tabsòw chwile po jedzeniu jogurtu, mleka- ogolnie mlecznych produktów. Podobno wtedy gorzej się wchłania lek, ja o tym nie wiedziałam i jadłam z jogurtem :p i lepiej tez nie czytaj skutków ubocznych bo można się przerazić :) mnie się tylko spać chciało po tym bardzo, nic więcej :)

A Twój partner też miał badać heliobacter? Właśnie dostałam sms od dr K, że ma też badać. Tylko nie wiem czemu, bo podchodzimy do crio, a nie rozpoczynamy całej procedury od nowa? Tym bardziej, że dla mojego będzie to już 3 antybiotyk w roku.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 4 października 2020, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    A Twój partner też miał badać heliobacter? Właśnie dostałam sms od dr K, że ma też badać. Tylko nie wiem czemu, bo podchodzimy do crio, a nie rozpoczynamy całej procedury od nowa? Tym bardziej, że dla mojego będzie to już 3 antybiotyk w roku.

Zeby Cię nie zaraził w czasie współżycia.

panizajączkowa lubi tę wiadomość

• Carolineee Przyjaciółka

Wysłany: 4 października 2020, 19:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:

Tak, tutaj dziewczyny mi poleciły aby mąż też się zbadał. I jeszcze zanim Pani Doktor zaleciła mi antybiotyki to już wiedzieliśmy,że mąż jest zdrowy. Ale Ona też pytała czy się badał.
    Z tego co ja wiem, ta bakteria może mieć wpływ na zagnieżdżenie się zarodka.
    Ja w 3 dni cyklu, miałam wysoki estradiol więc przełożyliśmy stymulację na następny miesiąc i w między czasie brałam antybiotyk.

panizajączkowa, Blues lubią tę wiadomość

‹‹ 2467 2468 2469 2470 2471 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Bolesne miesiączki - skąd się biorą bóle miesiączkowe? Przyczyny, objawy, leczenie.

Bolesne miesiączki mogą występować nawet u 75% kobiet w wieku rozrodczym! Jakie są najczęstsze przyczyny bólu miesiączkowego? Czym jest bolesne miesiączkowanie pierwotne, a czym wtórne? Kiedy bolesne miesiączkowanie wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zaburzenia hormonalne - 8 najczęstszych objawów

Zaburzenia hormonalne - jakie są ich najczęstsze objawy? Które objawy powinny Cię skłonić do wizyty u lekarza i diagnostyki w kierunku zaburzeń hormonalnych? Jakie są najczęstsze przyczyny braku równowagi hormonalnej i jak wygląda leczenie? 

CZYTAJ WIĘCEJ