MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Kaach wrote:OMG serio nie są konieczne badania prenetalne przy zdrowym zarodku?? Ym jestem zdecydowanie innego zdania uważam, że takie badania są koniecznie bo na zwykłym USG lekarz nie jest w stanie wszystkiego sprawdzić. Poza tym prenetalne robią lekarze certyfikowani i na dokładnym sprzęcie można na nich wychwycić nie tylko choroby genetyczny, ale i rozwojowe i jestem niestety, ale przykładem w tej kwestii. Ja uważam takie badanie za konieczne i nie chodzi tylko o wychwycenie jakiś wad u dziecka, ale i zwrócenie szczególnej uwagi jeśli lekarz zauważy coś niepokojącego może później to kontrolować szczegółowo...
Kaach a czy USG genetyczne to to samo co prenatalne? Dr K zapisała mnie na USG genetyczne.Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Lumiko wrote:Kaach a czy USG genetyczne to to samo co prenatalne? Dr K zapisała mnie na USG genetyczne.
Może Pani Dr chodziło o jakieś badanie genetyczne z krwi bo w przypadku zdrowego zarodka to nie ma sensu 🤷♀️. Ale mówię może się mylę.HSG
laparoskopia
MedART 06.19
06.19 IUI
MTHFR C677T/A1298C hetero
07.19 IUI08.19 IUI
10.19 ostatnia IUI
12.19 Punkcja
28.02 Transfer❄️5.1.1
7t2d ❤️
13+1 💔
27.08 transfer mamy kropka
7t2d❤️
♀️
05.05.2021 Pola 🌈😍
3x CB 2023
08.23 naturalny cud 🤰♂️
25.04.2024 Franek 😍 -
Kaach wrote:OMG serio nie są konieczne badania prenetalne przy zdrowym zarodku?? Ym jestem zdecydowanie innego zdania uważam, że takie badania są koniecznie bo na zwykłym USG lekarz nie jest w stanie wszystkiego sprawdzić. Poza tym prenetalne robią lekarze certyfikowani i na dokładnym sprzęcie można na nich wychwycić nie tylko choroby genetyczny, ale i rozwojowe i jestem niestety, ale przykładem w tej kwestii. Ja uważam takie badanie za konieczne i nie chodzi tylko o wychwycenie jakiś wad u dziecka, ale i zwrócenie szczególnej uwagi jeśli lekarz zauważy coś niepokojącego może później to kontrolować szczegółowo...
„Pierwsze” badania prenatalne, wykluczające choroby genetyczne. P. Dr mówiła ze można zrobić ale nie trzeba. -
Szałwia wrote:„Pierwsze” badania prenatalne, wykluczające choroby genetyczne. P. Dr mówiła ze można zrobić ale nie trzeba.
Kaach lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Szałwia wrote:Hej dziewczyny.
Czy byłyście na pierwszych badaniach prenatalnych jesli miałyście transfer zdrowego zarodka ?
Rozmawiałam z dr K i mówiła ze nie jest to konieczne bo te pierwsze prenatalne wykluczają głównie trzy choroby genetyczne. Ale jestem ciekawa Waszej opinii.
Mimo przebadanego zarodka właśnie dr K kazała mi iść na te badania zeby wykluczyc wady rozwojowe. Dziwi mnie, że teraz coś innego mowi.🤔🤔🤔
A dr Sz mimo wiedzy o badaniu zarodka i tak sprawdza wszystko.Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 09:00
Kaach lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyKompetnie nie rozumiem odradzania tych badań, przecież to tak ważne jak nie najważniejsze.
Bardzo się uspokoisz po takich badaniach, będziesz wiedziała ze na ten moment z dzieckiem jest ok. 💕
Właściwie każde badania usg w ciąży są ważne. Nie ma co generalizować i wybierać.
Teraz chodzę z dzieckiem i patrzę jak płacze przy pobieraniu krwi, przy usg przez ciemiączko... i nie wiem który stres jest silniejszy.. ten sprzed urodzenia czy ten obecny 😒 -
Ostatnio tylko podczytuje forum, zazdroszczac tego stresu, zmiartwien jakie wiele z Was tu ma, mam nadzieje ze mnie tez kiedys ten stan dopadnie😅 chodziaz coraz bardziej wydaje mi sie to science-fiction🤣 dzisiaj przyszedl spozniony okres więc snuję się po domu jak zombie 🧟♀️
Miłego i spokojnego dnia😘 -
Kaach wrote:Ogólnie mogę się mylić, ale badania prenetalne dziela się na inwazyjne czyli np. amniopunkcja, i nie inwazyjne czyli USG genetyczne, pappa, nifty, sanco itp. "USG genetyczne jest nieinwazyjnym badaniem prenatalnym, które wykonuje się głowicą przezbrzuszną."
Może Pani Dr chodziło o jakieś badanie genetyczne z krwi bo w przypadku zdrowego zarodka to nie ma sensu 🤷♀️. Ale mówię może się mylę.
A propos USG genetycznego ,dr K powiedziała,że my mamy przebadany zarodek,chodzi tu bardziej o pomiary główki ,kości nosowej,przezierność karku itd... będę już wtedy w 11 tyg. 5 dniu .Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Coral11 wrote:Ostatnio tylko podczytuje forum, zazdroszczac tego stresu, zmiartwien jakie wiele z Was tu ma, mam nadzieje ze mnie tez kiedys ten stan dopadnie😅 chodziaz coraz bardziej wydaje mi sie to science-fiction🤣 dzisiaj przyszedl spozniony okres więc snuję się po domu jak zombie 🧟♀️
Miłego i spokojnego dnia😘
Doczekasz się i Ty tego stresu jak i wszystkie starające się tu dziewczyny. Tego Wam z calego💗 życzę 🙏🙏🙏✊✊✊Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 grudnia 2020, 10:23
Coral11 lubi tę wiadomość
-
Coral11 wrote:Ostatnio tylko podczytuje forum, zazdroszczac tego stresu, zmiartwien jakie wiele z Was tu ma, mam nadzieje ze mnie tez kiedys ten stan dopadnie😅 chodziaz coraz bardziej wydaje mi sie to science-fiction🤣 dzisiaj przyszedl spozniony okres więc snuję się po domu jak zombie 🧟♀️
Miłego i spokojnego dnia😘
Czasami miałam dość tej cierpliwości, której wymaga od nas los. Uda się, zobaczysz ❤️
Kiedyś jakaś lekarka powiedziała coś takiego, że starania o dziecko to taki sam stres jak rodzicielstwo. Mówi się, że jak maluch się urodzi to już na zawsze wszystko się zmienia i zawsze rodzice będą się o niego matrwić, ale tak na prawdę te zamartwiania się zaczynają się już na etapie starań. Ta myśl pomagała i pomaga mi czasami w trudniejszych chwilach.Coral11 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Śnieżynka wrote:Dziewczyny czy robiła któraś z was badanie Aktywność czynnika anty xa w szpitalu na samarzewskiego w laboratorium hemoztazy?
Tak, dużo z dziewczyn je tam musi robić 🙄 ja sama w jednej i drugiej ciąży musiałam robić. W drugiej raz (z uwagi na pandemię) a z bliźniakami 3-4 razy byłam.M&K2017
M 😍 2020 -
Magda 26 wrote:Hej dziewczyny 😀Ja niestety po IV nieudanej insyminacji i już teraz czas na in vitro. Także myślałam że te IUI coś pomogą a to znowu nic z tego i sto myśli w głowie czemu znowu nic z tego nie wychodzi. Także mam nadzieję że in-vitro to już będzie ostatnia szansa na bobasa tym bardziej wszyscy dookoła znajomi mają dzieci i człowiek gdzieś z tyłu głowy cały czas myśli kiedy się uda... Poprostu sił już brakuje 😅😔
Wiem co czujesz😔za nami też 4 próby i nic z tego 😔beta nawet nie drgnęła🙄Mnie tez czasem brakuje sił zwlaszcza gdy mam przeciwne zmiany z mężem i duzo czasu na myslenie.Ale za to jak juz mamy czas dla siebie to zaraz mi przypomina,ze trzeba wierzyć,że się uda😊🍀✊Pocieszam się tym,że jesli jednak nie będzie mi dane zostać Mamą to dziękuję losowi że mam najlepszego Męża na świecie 😊Dobrej nocy Kobietki i dbajcie o Waszych Mężów,którzy Was dzielnie wspierają w tej trudnej walce 💪😊Magda 26 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Magdaa90 wrote:Dziewczyny ja dziś jestem po transferze, beta za tydzień w piątek ✊🏼 Czy ktoś jeszcze testuje niedługo ?
Zatem trzymamy mocno kciuki✊✊✊
Oby był piękny prezent gwiazdkowy😄Magdaa90 lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Magdaa90 wrote:Dziewczyny ja dziś jestem po transferze, beta za tydzień w piątek ✊🏼 Czy ktoś jeszcze testuje niedługo ?
Dzisiaj śniły mi się dwie piękne , bordowe kreski na teście i jak się obudziłam to szczerze poczułam taki zawód , ze z reguły śni się na odwrót , boje się rozczarowania...
Miałam trzy pecherzyki wiec Dr sam powiedział , ze mamy potrójna szanse , jeżeli się teraz nie uda to nie wiem czy trzecia IUI ma sensMagdaa90, Kaach, Kora88 lubią tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
10.20-04.21 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Hej dziewczyny , czy ktoras moglaby mi napisac jaki jest koszt in vitro z badaniem zarodków, ? Co za tym idzie transfer w kolejnym cyklu ....Więc liczyć to 7 czy 6 tys , ? Do tego znieczulenie, koszt badania zarodków i co jeszcze wliczyc ??? Placi sie za wszystko w dniu punkcji czy jest jakis termin zaplaty? Z góry dziękuję za odp , pozdrawiam,
-
Lena 87 wrote:Wiem co czujesz😔za nami też 4 próby i nic z tego 😔beta nawet nie drgnęła🙄Mnie tez czasem brakuje sił zwlaszcza gdy mam przeciwne zmiany z mężem i duzo czasu na myslenie.Ale za to jak juz mamy czas dla siebie to zaraz mi przypomina,ze trzeba wierzyć,że się uda😊🍀✊Pocieszam się tym,że jesli jednak nie będzie mi dane zostać Mamą to dziękuję losowi że mam najlepszego Męża na świecie 😊Dobrej nocy Kobietki i dbajcie o Waszych Mężów,którzy Was dzielnie wspierają w tej trudnej walce 💪😊Magda26
-
nick nieaktualnyMadżka89 wrote:Ja testuje w czwartek wiec oby przyszły tydzień przyniósł same dobre wiadomości😊
Dzisiaj śniły mi się dwie piękne , bordowe kreski na teście i jak się obudziłam to szczerze poczułam taki zawód , ze z reguły śni się na odwrót , boje się rozczarowania...
Miałam trzy pecherzyki wiec Dr sam powiedział , ze mamy potrójna szanse , jeżeli się teraz nie uda to nie wiem czy trzecia IUI ma sens
To masz naprawdę duże szanse, ja po jednemu IUI już odpuściłam wtedy mielismy 2 pecherzyki.
Ale tutaj na forum bardzo dużo dziewczyn zaszło w ciąże dzięki IUI , trzymam kciuki w takim razie ✊🏼✊🏼✊🏼
Ja mam mieszane odczucia, totalnie się nie nastawiam ze się uda bo nasz pierwszy transfer tez był na cyklu sztucznym zarodek 5.1.1 tak jak teraz a jednak się nie udało , mam wrażenie ze to loteria 🤷🏼♀️ W razie niepowodzenia raczej będziemy podchodzić do jeszcze jednej stymulacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 11 grudnia 2020, 21:22
-
Manis wrote:Hej dziewczyny , czy ktoras moglaby mi napisac jaki jest koszt in vitro z badaniem zarodków, ? Co za tym idzie transfer w kolejnym cyklu ....Więc liczyć to 7 czy 6 tys , ? Do tego znieczulenie, koszt badania zarodków i co jeszcze wliczyc ??? Placi sie za wszystko w dniu punkcji czy jest jakis termin zaplaty? Z góry dziękuję za odp , pozdrawiam,
Manis lubi tę wiadomość
Magda26