WIELKA AKCJA PŁODNOŚCI   

Twoje starania o dziecko przedłużają się?
Sprawdź czy możesz skorzystać z dofinansowania
w Klinice Polmedis.
Sprawdź
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 07:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Jak pokazałam te wyniki AB to powiedział że to szarlataństwo, wyrzut pieniędzy i nie ma nic wspólnego z zajściem w ciążę.

Dokładnie, AB nie uznaje immunologii. Byłam u niego na jednej wizycie i usłyszałam dokładnie to samo, że to szarlataństwo... Ja jestem po 4 transferach nieudanych i dla mnie immunologia jest ostatnią deską ratunku, na maj jestem umówiona w Łodzi do Paśnika. I jak poczytałam opinie na forach, że po włączonym od niego leczeniu udaje się b. często już pierwszy transfer, to chyba coś jednak jest na rzeczy.

• Pepa Znajoma

Wysłany: 5 marca 2021, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Ja mam vitacholine

Dziękuję

• Carolineee Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Kochane, co myślicie o immunologii? Wiem że klinika kompletnie nie uznaje tych badań, ale jakiś czas temu sama zrobilam NK i ANA2 i te ostatnie wyszły mi silnie dodatnie. Nie daje mi to spokoju 🤷‍♀️ nie wiem co dalej robić 😭😭😭
    Ja właśnie jestem po wczorajszej wizycie u Paśnika. Dwa nieudane transfery, zdrowego zarodka dały mi do myślenia. Tez mam za wysokie NK. Polecam jak najbardziej. Wiem, że lekarze z Medartu tego nie popierają ale z drugiej strony, gdy nie udaje się transfer, tez nie maja odpowiedzi dlaczego. Pojechałam wczoraj już z badaniami i jakaś nowa nadzieja we mnie wstąpiła. Polecam. Ale lepiej jechać już chociaż z podstawowymi badaniami, aby miał do czego się odnieść :)

panizajączkowa, Figasmakiem, Karo84 lubią tę wiadomość

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 09:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W Poznaniu można gdzieś zbadać NK i ANA? U Was nie dochodzi w ogóle do zagnieżdżenia zarodka ?

• Promieniowanie Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 10:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po pierwszej wizycie, mam cześć badań. Moje ATPO wynik 544,89 a ATG 7,8. Dziewczyny co to znaczy?

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 11:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:
    Ja właśnie jestem po wczorajszej wizycie u Paśnika. Dwa nieudane transfery, zdrowego zarodka dały mi do myślenia. Tez mam za wysokie NK. Polecam jak najbardziej. Wiem, że lekarze z Medartu tego nie popierają ale z drugiej strony, gdy nie udaje się transfer, tez nie maja odpowiedzi dlaczego. Pojechałam wczoraj już z badaniami i jakaś nowa nadzieja we mnie wstąpiła. Polecam. Ale lepiej jechać już chociaż z podstawowymi badaniami, aby miał do czego się odnieść :)

A możesz zdradzić z jakimi badaniami pojechałaś ?:)
    I gdzie je wykonywalas? Będę wdzięczna za wskazówki.

Jestem po transferze przebadanego zarodka- od początku niskie bety, w 7 tyg brak akcji serca. Wcześniej ciąża naturalna- puste jajo. Został ostatni przebadany zarodek i bije się z myślami co dalej. W pon wizyta u AB ale nawet się boje cokolwiek wspominać o immunologi :D.

Wysłany: 5 marca 2021, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    W Poznaniu można gdzieś zbadać NK i ANA? U Was nie dochodzi w ogóle do zagnieżdżenia zarodka ?
    Ja akurat robiłam w Invimed bo wtedy tak się leczyłam. Ale z tego co wiem, na HCP w alabie robią wszystko.

• Nowa38 Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 12:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZOSIA92 wrote:
    Każda klinika ma swoje zwyczaje, nie mniej beta zrobiona w 6,7 dpt, powinna wyjść już trochę dodatnia.
    Jak widać sam AB stwierdził, że 6dpt to za prędko 😉

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:

Jestem po transferze przebadanego zarodka- od początku niskie bety, w 7 tyg brak akcji serca. Wcześniej ciąża naturalna- puste jajo. Został ostatni przebadany zarodek i bije się z myślami co dalej. W pon wizyta u AB ale nawet się boje cokolwiek wspominać o immunologi :D.

Cześć, czy możesz powiedziec jakie miałaś bety po transferze?

Też jestem po transferze przebadanego zarodka.
    7dpt beta 13
    8dpt beta 20
    10dpt beta 59
    14dpt beta 490
    18dpt beta 1916

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Acard bierzecie rano czy wieczorkiem ?
    Wieczorkiem, zastosowany wieczorem i w nocy po prostu ma lepszą skuteczność działania.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa9090 wrote:
    Cześć, czy możesz powiedziec jakie miałaś bety po transferze?

Też jestem po transferze przebadanego zarodka.
    7dpt beta 13
    8dpt beta 20
    10dpt beta 59
    14dpt beta 490
    18dpt beta 1916

8dpt- 9,56
    10dpt- 17.45
    12dpt- 34,91
    14dtp- 59.83

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    8dpt- 9,56
    10dpt- 17.45
    12dpt- 34,91
    14dtp- 59.83

Bardzo dziękuję za odpowiedź.

Wysłany: 5 marca 2021, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:

U mnie beta zawsze 0,1 czyli w ogóle brak zagnieżdżenia.

Oto badania,które już miałam zrobione:
    KIR
    Ocena aktywności komórek NK
    Test IMK limfocytów
    P-ciała p/jądrowe wyszły mi dodatnie i miałam robione ANA3
    P-ciała p/plemnikowe
    P-ciała kardiolipiinowe IgM i IgG
    P-ciała p/antygenom jajnika
    P-ciała p/osłonce przejrzystej jajnika
    P-ciała p/beta2 glikoproteinie 1 IgG
    P-ciała p/beta2 glikoproteinie 1 IgM
    Jeszcze miałam antykoagulany tocznia, bo mojej siostrze to wykryli.

A kazał mi powtórzyć ANA 3 i zrobić Ocenę cytokin i współczynnika th1/th2 - to zrobiłam wczoraj u niego na miejscu.

My mamy teź zrobione kariotypy i te wszystkie badania na trombofilie, geny Mthfr ,Pai-1 itp. to co ogólnie Pani Doktor K mówi,aby zrobić.

Bardzo fajny lekarz, mocno się stresowałam wizytą, ale jest bardzo konkretny i ma fajne poczucie humoru. Także, stres po chwili zniknął.

Teraz mam konsultację 7 czerwca telefoniczną i da zalecenia co robić przed trasferem.

Gdybyś coś jeszcze chciała wiedzieć, dawaj znać ;)

Figasmakiem lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 16:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:

KIR
    Test IMK limfocytów
    P-ciała p/plemnikowe

A kazał mi powtórzyć ANA 3 i zrobić Ocenę cytokin i współczynnika th1/th2 - to zrobiłam wczoraj u niego na miejscu.

My mamy teź zrobione kariotypy i te wszystkie badania na trombofilie, geny Mthfr ,Pai-1 itp. to co ogólnie Pani Doktor K mówi,aby zrobić.

Bardzo fajny lekarz, mocno się stresowałam wizytą, ale jest bardzo konkretny i ma fajne poczucie humoru. Także, stres po chwili zniknął.

Teraz mam konsultację 7 czerwca telefoniczną i da zalecenia co robić przed trasferem.

wooow, mega dzięki za odpowiedz❤️❤️❤️. Muszę to teraz wszystko dobrze przemyśleć i przeanalizować. W pon omówię temat z AB i zobaczymy.

Badania są kosztowne, wizyta u immunologa również ale jak pomyśle o kolejnym straconym transferze, lekach a jak się nie uda kolejna procedura bez refundacji to aż mi słabo. Trzeba walczyć ✊

Carolineee lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 5 marca 2021, 17:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy miala któraś z Was taka sytuację ze lekarz zlecil dietę bez glutenowa a testy DNA nie potwierdziły nietolerancji? Czy w takim wypadku lekarze medart dalek sa za dieta BG?

Wczoraj odebrałam wyniki i żaden z badanych genów nie jest uszkodzony i nie wiem do dalej... a nie ukrywam że ta dieta to dla mnie po prostu głodówka...
    .pisalam do dr K ale nie odp a nie chce jej męczyć bo wiem ze na nas tak dużo ze nie ogarnia...

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:
    Właśnie planuje zrobic badania ale dzwonilam zeby umówić się do Pasnika to nie ma terminów 😭
    Mam nadzieję ze za nim będą wyniki uda mi się złapać termin.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Dokładnie, AB nie uznaje immunologii. Byłam u niego na jednej wizycie i usłyszałam dokładnie to samo, że to szarlataństwo... Ja jestem po 4 transferach nieudanych i dla mnie immunologia jest ostatnią deską ratunku, na maj jestem umówiona w Łodzi do Paśnika. I jak poczytałam opinie na forach, że po włączonym od niego leczeniu udaje się b. często już pierwszy transfer, to chyba coś jednak jest na rzeczy.
    Nie wiem tylko czy zostać w medarcie jak immunologia da odpowiedź, wlewu mi pewnie w razie czego nie zrobia

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 17:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    W invimedzie robia.
    Ja raz biochemiczna i 2 razy beta 0

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 marca 2021, 17:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolineee wrote:

KIR
    Test IMK limfocytów
    P-ciała p/plemnikowe

A transfer w medarcie?

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 5 marca 2021, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Dziewczyny czy miala któraś z Was taka sytuację ze lekarz zlecil dietę bez glutenowa a testy DNA nie potwierdziły nietolerancji? Czy w takim wypadku lekarze medart dalek sa za dieta BG?

Wczoraj odebrałam wyniki i żaden z badanych genów nie jest uszkodzony i nie wiem do dalej... a nie ukrywam że ta dieta to dla mnie po prostu głodówka...
    .pisalam do dr K ale nie odp a nie chce jej męczyć bo wiem ze na nas tak dużo ze nie ogarnia...

Tak, ja stosowałam mimo, że wyniki badania były ok. W zaleceniach od dr K otrzymałam info "dieta z max ograniczeniem glutenu". W takim przypadku jak nasz nie ma potrzeby stosowania diety, ale pszenica jest tak naszpikowana pestycydami, że chociażby z tych względów warto trochę zmniejszyć jej ilość w diecie :) dla wszystkich z Poznania i okolic polecam piekarnię bezglutenową WOLNA (pyszne chleby z oliwkami, suszonymi pomidorami, ziarnami oraz wypieki i słodkości:) ) No i oczywiście półki bio w Carrefour. Są tam np makarony belglutenowe Barilla, całkiem smaczne.

‹‹ 2585 2586 2587 2588 2589 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Krew miesiączkowa - kolor krwi podczas okresu

Czy to normalne, że krew miesiączkowa zmienia swój kolor i konsystencję? Czy brązowy kolor krwi podczas okres powinien Cię niepokoić, czy jest to zjawisko naturalne? Kiedy krwawienie miesiączkowe wymaga konsultacji z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ