X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Paula8815 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 17:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90 wrote:
    Pewnie czytałaś na miesięcznym ? Ja nie chce jeszcze tutaj podejmować tego tematu , jest dużo niewiadomych , ja tez nie chce nikogo oceniać za wczasu .. ale to wszystko jest podejrzane ile w naszej klinice jest nieprawidłowych zarodków.
    Ja też nie chce oceniać, dlaczego też przenioslam się do innej kliniki, w czwartek mam pierwszą wizytę. Mam wrażenie że każdy ma swoją pulę do zostawienia:/

Kasia0490 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest ❤️ I prawidłowa wielkość pęcherzyka 🥰

PS reszta na miesięcznym

Marysia089, Kaach, Muzyna, Karo84, Manis, Kasian, Malina1984, Lena 87, Gaja88, Kora88, Zielona_, Paolita, Promieniowanie, Nowa38, Madżka89 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, a jaki stosunek ma dr K do badania zarodków? Wiem, że po ostatnim nieudanym crio będzie chciała przebadać zarodki z przyszlej procedury. Ja jednak nie jestem przekonana do tego.

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 19:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    Dziewczyny, a jaki stosunek ma dr K do badania zarodków? Wiem, że po ostatnim nieudanym crio będzie chciała przebadać zarodki z przyszlej procedury. Ja jednak nie jestem przekonana do tego.

To tylko i wyłącznie Twoja decyzja i partnera, ona zapewne będzie proponować

panizajączkowa lubi tę wiadomość

• ZielonaPaprotka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie bo rozważam zmianę kliniki. Słyszałam, że w tej klinice proponują badanie zarodków. Chciałam się dowiedzieć czy jak zarodek jest przebadany i jest Ok to już na 100% się przyjmie? W mojej klinice badają tylko w uzasadnionych przypadkach np jak jest ryzyko jakiejś choroby genetycznej.

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
    Dwa ❄️❄️ czekają 8599xzkrxp12ener.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 marca 2021, 20:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Cześć dziewczyny! Mam pytanie bo rozważam zmianę kliniki. Słyszałam, że w tej klinice proponują badanie zarodków. Chciałam się dowiedzieć czy jak zarodek jest przebadany i jest Ok to już na 100% się przyjmie? W mojej klinice badają tylko w uzasadnionych przypadkach np jak jest ryzyko jakiejś choroby genetycznej.

Nie ma żadnej pewności, że przebadany zarodek się przyjmie. Nigdy nie ma 100% pewności. :)
    U mnie przebadany nie dal upragnionej ciąży.

Wysłany: 9 marca 2021, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Nie ma żadnej pewności, że przebadany zarodek się przyjmie. Nigdy nie ma 100% pewności. :)
    U mnie przebadany nie dal upragnionej ciąży.
    Przykro mi. Myślałam, że wtedy już jest pewna bo jak dobry i zdrowy zarodek to co jeszcze może przeszkadzać w zagnieżdżeniu🥺

beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
  • AniaaaM Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:

Niestety nie, i lekarze w Medart często wprowadzają w błąd twierdząc, że zdrowy zarodek to bardzo duża szansa na udany transfer bynajmniej mój lekarz tak mówił, dokładnych procentów już nie pamiętam.

• Mikka Autorytet

Wysłany: 9 marca 2021, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja za drugim podejściem 3 przebadane zarodki i 3 nieudane transfery... wyniki wzorowe...także nie ma reguły...

• Paula8815 Koleżanka

Wysłany: 9 marca 2021, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Szczerze, to tak i owszem podobno jest 70-80% szans na powodzenie, a jak się nie uda to nikt nie potrafi tego wytłumaczyć

Wysłany: 9 marca 2021, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula8815 wrote:
    Szczerze, to tak i owszem podobno jest 70-80% szans na powodzenie, a jak się nie uda to nikt nie potrafi tego wytłumaczyć
    Dzięki dziewczyny za odpowiedzi. To faktycznie dużo procent dają na powodzenie a jednak 🙁

• Kora88 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 06:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:
    To Twoja decyzja, pamietaj :) ja akurat byłam u Ż i nie namawiał, powiedział że my decydujemy.

Starania od 2017, Medart od grudnia 2019
    8.08 transfer
    7dpt: beta 45
    9dpt: beta 136
    11dpt: beta 263
    13dpt: beta 595
    6t2d❤️♀️
    202104274956.png
  • Manis Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 07:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny , pewnie gdzieś to pytanie już było 😁 jak wyglada transfer zarodka? W sensie ile trwa wszystko, czy trzeba się specjalnie przygotować? Z góry dziękuję za odpowiedź

Paolita lubi tę wiadomość

• Bączek84 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2021, 07:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Manis wrote:
    Dziewczyny , pewnie gdzieś to pytanie już było 😁 jak wyglada transfer zarodka? W sensie ile trwa wszystko, czy trzeba się specjalnie przygotować? Z góry dziękuję za odpowiedź
    Sam transfer trwa może z 2 minuty. Po wszystkim leżysz jeszcze na tym fotelu chyba z 20 minut. Nie trzeba się przygotować specjalnie. Idziesz na górę, ubierasz się w tą spódniczkę i tyle :)

Manis lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdaa90, myślałam o Tobie wczoraj cały dzień, cieszę się bardzo i trzymam kciuki za Was <3

Magdaa90 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Nowa38 Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ZielonaPaprotka wrote:
    Jak zarodek jest przebadany i jest zdrowy to nie ma niestety gwarancji, że się przyjmie. Jestem tego przykładem i przykładów tutaj na forum jest wiele niestety.

• Mikka Autorytet

Wysłany: 10 marca 2021, 09:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Magdaa90, myślałam o Tobie wczoraj cały dzień, cieszę się bardzo i trzymam kciuki za Was <3

Magda90 coś pisala? Nie widzę wiadomości a sama ciagle o nich mysle

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 10 marca 2021, 10:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Magda90 coś pisala? Nie widzę wiadomości a sama ciagle o nich mysle

Tak ,tak, tutaj pisała tyle:

"Jest ❤️ I prawidłowa wielkość pęcherzyka 🥰

PS reszta na miesięcznym"

Wiem, że nie chciała tutaj siać paniki i rozmawiała szerzej z dziewczynami na forum miesięcznym (marzec IVF) :*

Magdaa90 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2021, 10:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    panizajączkowa wrote:

Twoja decyzja 😊 my z mężem pojęliśmy decyzję że badamy i przystała na to bez problemu. Rozmawia była o nadaniu niejednokrotnie cały czas powtarzała że to nasza decyzja 😉

• MAJKA91 Przyjaciółka

Wysłany: 10 marca 2021, 10:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja uważam, że otym trzeba rozmawiać, też przeglądnę wszystkie swoje wyniki badań NGS żale dopiero w odpowiednim momencie będę działała dalej w tym kierunku 😏

Paolita lubi tę wiadomość

‹‹ 2589 2590 2591 2592 2593 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 składników, które mogą wesprzeć Twoją płodność i zwiększyć szanse na zajście w ciążę!

Dowiedz się, które składniki są ważne i istotne w kontekście płodności. Jakie produkty mogą zwiększać szanse na zajście w ciążę i tym samym przyśpieszać starania o dziecko? Poznaj proste i sprawdzone przepisy na zastosowanie 6 składników wspierających płodność!

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ