MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Magdaa90 wrote:Pewnie czytałaś na miesięcznym ? Ja nie chce jeszcze tutaj podejmować tego tematu , jest dużo niewiadomych , ja tez nie chce nikogo oceniać za wczasu .. ale to wszystko jest podejrzane ile w naszej klinice jest nieprawidłowych zarodków.
Kasia0490 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnypanizajączkowa wrote:Dziewczyny, a jaki stosunek ma dr K do badania zarodków? Wiem, że po ostatnim nieudanym crio będzie chciała przebadać zarodki z przyszlej procedury. Ja jednak nie jestem przekonana do tego.
To tylko i wyłącznie Twoja decyzja i partnera, ona zapewne będzie proponowaćpanizajączkowa lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny! Mam pytanie bo rozważam zmianę kliniki. Słyszałam, że w tej klinice proponują badanie zarodków. Chciałam się dowiedzieć czy jak zarodek jest przebadany i jest Ok to już na 100% się przyjmie? W mojej klinice badają tylko w uzasadnionych przypadkach np jak jest ryzyko jakiejś choroby genetycznej.beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
nick nieaktualnyZielonaPaprotka wrote:Cześć dziewczyny! Mam pytanie bo rozważam zmianę kliniki. Słyszałam, że w tej klinice proponują badanie zarodków. Chciałam się dowiedzieć czy jak zarodek jest przebadany i jest Ok to już na 100% się przyjmie? W mojej klinice badają tylko w uzasadnionych przypadkach np jak jest ryzyko jakiejś choroby genetycznej.
Nie ma żadnej pewności, że przebadany zarodek się przyjmie. Nigdy nie ma 100% pewności.
U mnie przebadany nie dal upragnionej ciąży. -
Figasmakiem wrote:Nie ma żadnej pewności, że przebadany zarodek się przyjmie. Nigdy nie ma 100% pewności.
U mnie przebadany nie dal upragnionej ciąży.beta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
ZielonaPaprotka wrote:Cześć dziewczyny! Mam pytanie bo rozważam zmianę kliniki. Słyszałam, że w tej klinice proponują badanie zarodków. Chciałam się dowiedzieć czy jak zarodek jest przebadany i jest Ok to już na 100% się przyjmie? W mojej klinice badają tylko w uzasadnionych przypadkach np jak jest ryzyko jakiejś choroby genetycznej.
Niestety nie, i lekarze w Medart często wprowadzają w błąd twierdząc, że zdrowy zarodek to bardzo duża szansa na udany transfer bynajmniej mój lekarz tak mówił, dokładnych procentów już nie pamiętam. -
ZielonaPaprotka wrote:Cześć dziewczyny! Mam pytanie bo rozważam zmianę kliniki. Słyszałam, że w tej klinice proponują badanie zarodków. Chciałam się dowiedzieć czy jak zarodek jest przebadany i jest Ok to już na 100% się przyjmie? W mojej klinice badają tylko w uzasadnionych przypadkach np jak jest ryzyko jakiejś choroby genetycznej.
-
Paula8815 wrote:Szczerze, to tak i owszem podobno jest 70-80% szans na powodzenie, a jak się nie uda to nikt nie potrafi tego wytłumaczyćbeta 6dpt 70 7dpt 130 9dpt 461 11dpt 1414 16dpt 18 360 19dpt 33 750 25 dpt jest ❤️ 30 dpt są ❤️❤️
Dwa ❄️❄️ czekają -
panizajączkowa wrote:Dziewczyny, a jaki stosunek ma dr K do badania zarodków? Wiem, że po ostatnim nieudanym crio będzie chciała przebadać zarodki z przyszlej procedury. Ja jednak nie jestem przekonana do tego.
ja akurat byłam u Ż i nie namawiał, powiedział że my decydujemy.
-
Manis wrote:Dziewczyny , pewnie gdzieś to pytanie już było 😁 jak wyglada transfer zarodka? W sensie ile trwa wszystko, czy trzeba się specjalnie przygotować? Z góry dziękuję za odpowiedź
Manis lubi tę wiadomość
-
Magdaa90, myślałam o Tobie wczoraj cały dzień, cieszę się bardzo i trzymam kciuki za Was
Magdaa90 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
-
Mikka wrote:Magda90 coś pisala? Nie widzę wiadomości a sama ciagle o nich mysle
Tak ,tak, tutaj pisała tyle:
"Jest ❤️ I prawidłowa wielkość pęcherzyka 🥰
PS reszta na miesięcznym"
Wiem, że nie chciała tutaj siać paniki i rozmawiała szerzej z dziewczynami na forum miesięcznym (marzec IVF) :*Magdaa90 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
panizajączkowa wrote:Dziewczyny, a jaki stosunek ma dr K do badania zarodków? Wiem, że po ostatnim nieudanym crio będzie chciała przebadać zarodki z przyszlej procedury. Ja jednak nie jestem przekonana do tego.
Twoja decyzja 😊 my z mężem pojęliśmy decyzję że badamy i przystała na to bez problemu. Rozmawia była o nadaniu niejednokrotnie cały czas powtarzała że to nasza decyzja 😉