X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kasian Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Gratulacje😉
    Bierzesz może dopochwowy lutinus? Ja tak też miałam, raz nawet żywa krew,więc myślałam,że juz po wszystkim🙄 Faktycznie było jakieś podrażnienie . Poza tym też zmiany hormonalne mogą powodować plamienia,więc głowa do góry. Będzie dobrze✊✊

Tak, 2×2szt lutinus ale aplikuje palcem, więc myślę że to nie podrażnienie. Dziękuję za dobre słowo, bo przydaje się w takich momentach🥰

💃'87 🕺'88

• I transfer 7.01.2021r.
    - blastocysta 5.1.1. świeżaczek
    5dpt = bhcg 21
    7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
    11dpt = bhcg 147,4
    13dpt 💔🖤 bhcg 94

• II criotransfer 12.03.2021r.
    - blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
    5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
    7dpt = bhcg 96 II prog > 80
    11dpt = bhcg 292 II prog >80
    13dpt = bhcg 545
    17dpt = bhcg 2889
    26dpt = bhcg 35655 II prog >80
    28dpt jest ♥️ 8mm miłości
    ...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️

• III criotransfer 1.12.2022r.
    - blastocysta 4.1.1❄️🙏
    7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
    9dpt = bhcg 55
    11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
    13dpt = bhcg 251
    21dpt = bhcg 3362
    27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
    32dpt 💔🖤 serduszka brak

Koniec walki.
  • Megu Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Nie, on jest przeciwnikiem świeżych transferów

A dlaczego wiesz może?

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian wrote:
    Tak, 2×2szt lutinus ale aplikuje palcem, więc myślę że to nie podrażnienie. Dziękuję za dobre słowo, bo przydaje się w takich momentach🥰

Tylko ta tabletka tez jest sama w sobie trochę tępa ,a tam w środku wszystko może być bardziej uwrażliwione ,więc mimo wszystko może czasem podrażniać sama tabletka,nawet nie czując za bardzo . Obserwuj i w razie czego daj znać dr 😉powodzenia🙂

Kasian lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian, to trzymamy kciuki za kolejną betę <3

Myślcie, że jeśli jutro z samego rana mam scratching u AB to brać jeszcze rano prolutex i lutinus, czy już nie ma sensu? wiecie może, ile w ogóle kosztuje taka "przyjemność" w Medart?

Kasian lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Gratulacje😉
    Bierzesz może dopochwowy lutinus? Ja tak też miałam, raz nawet żywa krew,więc myślałam,że juz po wszystkim🙄 Faktycznie było jakieś podrażnienie . Poza tym też zmiany hormonalne mogą powodować plamienia,więc głowa do góry. Będzie dobrze✊✊

Brązowe plamienia raczej nie są związane z podrażnieniami po tabletkach 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megu wrote:
    A dlaczego wiesz może?
    Nie dopytywałam, ale z tego cos się dowiadywałam to crio ma większe szanse na powodzenie.

Megu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Kasian, to trzymamy kciuki za kolejną betę <3

Myślcie, że jeśli jutro z samego rana mam scratching u AB to brać jeszcze rano prolutex i lutinus, czy już nie ma sensu? wiecie może, ile w ogóle kosztuje taka "przyjemność" w Medart?
    Masz na myśli biopsje endometrium?
    Jeśli tak to mi AB kazal brać leki i zapłaciłam 350zl (250wizyta + 100biopsja), ale teraz wizyty kosztują 300.

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?

Ja nigdy bo ovitrelle nic nie czułam, przynajmniej sobie nie przypominam, ale wiesz, u każdej z nas to wszystko różnie wygląda. Nie ma co się przejmować za wczasu. Czekam z niecierpliwością na Twoje wieści po usg <3

Karo84, aa dziękuję Ci bardzo. Tak tak, jutro mam scratching + biopsję (tak mi powiedziała dr K) i w sumie napisałam do niej dziś sms, mam jutro już nic nie brać :)

Karo84 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę betę robiłam 1400 . Plamień brak, a ból jakby miało mnie rozerwać . Ja w zasadzie nawet miesiączki przechodzę praktycznie bezboleśnie , A tutaj takie coś...

• Anulas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 tak w ogóle to gratulacje!!! 🥰
    Ja miałam taki ból i się okazało że przez hemoroidy. Ale lepiej zgłoś się do lekarza.

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana 😗 tylko nie mam krwawienia , światu, pieczenia. Nie czuje bólu przy załatwianiu...

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :) ale jakby nie dało rady tego ogarnąć to napisz proszę do mnie maila: [email protected]
    Dziękuje ;)
    wysłałam maila :)

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jestem po biopsji endometrium u AB, o dziwo jak dr mi zmierzył endo dzisiaj to było 8,1 (w sobotę spadło na 6,9)... nie wiem z czego to wynika, ale zaczęłam się zastanawiać, czy jednak może dało się dziś zrobić ten transfer... :O Co myślicie, czy może było tak, że tylko miało tyle w najlepszym miejscu i to by nie wystarczyło?

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Hej dziewczyny,

jestem po biopsji endometrium u AB, o dziwo jak dr mi zmierzył endo dzisiaj to było 8,1 (w sobotę spadło na 6,9)... nie wiem z czego to wynika, ale zaczęłam się zastanawiać, czy jednak może dało się dziś zrobić ten transfer... :O Co myślicie, czy może było tak, że tylko miało tyle w najlepszym miejscu i to by nie wystarczyło?

super, ze udało się zrobić biopsje w tym samym cyklu bez straty następnego na biopsje bo ja tak zawsze mialam. Cała stymulacja pod biopsje, transferu nie miałam bo podobno nie można. W moim przypadku biopsje miałam pod narkoza. Ale napisz SMS do dr z informacja :) może to jakiś znak :)

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    super, ze udało się zrobić biopsje w tym samym cyklu bez straty następnego na biopsje bo ja tak zawsze mialam. Cała stymulacja pod biopsje, transferu nie miałam bo podobno nie można. W moim przypadku biopsje miałam pod narkoza. Ale napisz SMS do dr z informacja :) może to jakiś znak :)

A ja właśnie wzielam pierwsza tabletkę encorton... zobaczymy w czwartek jaki wynik będzie przed transferem.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziękuję Kochana 😗 tylko nie mam krwawienia , światu, pieczenia. Nie czuje bólu przy załatwianiu...

Akurat u mnie ból brzcha jak na okres i w krzyżu występuje na 2-3 dni przed krwawieniem.

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:

Może to ból po pękniętym pęcherzyku? Ile miałaś pęcherzyków na usg? Mnie tak bolało po inseminacji podczas której urosły 3 pęcherzyki, dwa pękły a jeden nie. Pani dr mowila wtedy ze mam się nie przemęczać bo jajnik był mocno powiększony.

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...

Kurcze te bóle ciężko odróżnić w ciąży czy to faktycznie taki jak na miesiączkę. Ja np mam z tym problem. Pani dr mi ostatnio mowila ze jak będzie bolec to do łóżka i nospa ewentualnie relanium. Ogólnie wszystkie bóle w bokach brzucha, ciągnięcie, kłucie nie powinny być groźne. Powinny martwić skurcze i uczucie ciężkości, jakby "kamienia" w dole brzucha.

‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ