X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Kasian Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Gratulacje😉
    Bierzesz może dopochwowy lutinus? Ja tak też miałam, raz nawet żywa krew,więc myślałam,że juz po wszystkim🙄 Faktycznie było jakieś podrażnienie . Poza tym też zmiany hormonalne mogą powodować plamienia,więc głowa do góry. Będzie dobrze✊✊

Tak, 2×2szt lutinus ale aplikuje palcem, więc myślę że to nie podrażnienie. Dziękuję za dobre słowo, bo przydaje się w takich momentach🥰

💃'87 🕺'88

• I transfer 7.01.2021r.
    - blastocysta 5.1.1. świeżaczek
    5dpt = bhcg 21
    7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
    11dpt = bhcg 147,4
    13dpt 💔🖤 bhcg 94

• II criotransfer 12.03.2021r.
    - blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
    5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
    7dpt = bhcg 96 II prog > 80
    11dpt = bhcg 292 II prog >80
    13dpt = bhcg 545
    17dpt = bhcg 2889
    26dpt = bhcg 35655 II prog >80
    28dpt jest ♥️ 8mm miłości
    ...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️

• III criotransfer 1.12.2022r.
    - blastocysta 4.1.1❄️🙏
    7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
    9dpt = bhcg 55
    11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
    13dpt = bhcg 251
    21dpt = bhcg 3362
    27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
    32dpt 💔🖤 serduszka brak

Koniec walki.
  • Megu Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2021, 11:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karo84 wrote:
    Nie, on jest przeciwnikiem świeżych transferów

A dlaczego wiesz może?

• Lumiko Autorytet

Wysłany: 21 marca 2021, 12:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian wrote:
    Tak, 2×2szt lutinus ale aplikuje palcem, więc myślę że to nie podrażnienie. Dziękuję za dobre słowo, bo przydaje się w takich momentach🥰

Tylko ta tabletka tez jest sama w sobie trochę tępa ,a tam w środku wszystko może być bardziej uwrażliwione ,więc mimo wszystko może czasem podrażniać sama tabletka,nawet nie czując za bardzo . Obserwuj i w razie czego daj znać dr 😉powodzenia🙂

Kasian lubi tę wiadomość

Starania naturalne styczeń 2017

Medart - 20.03.2019
    Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
    Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.

7 dpt Beta. 46.2
    11 dpt. Beta. 310,60
    14 dpt. Beta. 1.195
    18 dpt. Beta 6.840
    22 dpt. Beta. 22.006
    26 dpt. Beta 53.940

27 dpt 💓 i chłopak

atdcanli6zykm8lv.png
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 13:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian, to trzymamy kciuki za kolejną betę <3

Myślcie, że jeśli jutro z samego rana mam scratching u AB to brać jeszcze rano prolutex i lutinus, czy już nie ma sensu? wiecie może, ile w ogóle kosztuje taka "przyjemność" w Medart?

Kasian lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Nowa25 Koleżanka

Wysłany: 21 marca 2021, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lumiko wrote:
    Gratulacje😉
    Bierzesz może dopochwowy lutinus? Ja tak też miałam, raz nawet żywa krew,więc myślałam,że juz po wszystkim🙄 Faktycznie było jakieś podrażnienie . Poza tym też zmiany hormonalne mogą powodować plamienia,więc głowa do góry. Będzie dobrze✊✊

Brązowe plamienia raczej nie są związane z podrażnieniami po tabletkach 😉

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megu wrote:
    A dlaczego wiesz może?
    Nie dopytywałam, ale z tego cos się dowiadywałam to crio ma większe szanse na powodzenie.

Megu lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 21 marca 2021, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Kasian, to trzymamy kciuki za kolejną betę <3

Myślcie, że jeśli jutro z samego rana mam scratching u AB to brać jeszcze rano prolutex i lutinus, czy już nie ma sensu? wiecie może, ile w ogóle kosztuje taka "przyjemność" w Medart?
    Masz na myśli biopsje endometrium?
    Jeśli tak to mi AB kazal brać leki i zapłaciłam 350zl (250wizyta + 100biopsja), ale teraz wizyty kosztują 300.

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 19:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 21 marca 2021, 20:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?

Ja nigdy bo ovitrelle nic nie czułam, przynajmniej sobie nie przypominam, ale wiesz, u każdej z nas to wszystko różnie wygląda. Nie ma co się przejmować za wczasu. Czekam z niecierpliwością na Twoje wieści po usg <3

Karo84, aa dziękuję Ci bardzo. Tak tak, jutro mam scratching + biopsję (tak mi powiedziała dr K) i w sumie napisałam do niej dziś sms, mam jutro już nic nie brać :)

Karo84 lubi tę wiadomość

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 08:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W sobotę betę robiłam 1400 . Plamień brak, a ból jakby miało mnie rozerwać . Ja w zasadzie nawet miesiączki przechodzę praktycznie bezboleśnie , A tutaj takie coś...

• Anulas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 tak w ogóle to gratulacje!!! 🥰
    Ja miałam taki ból i się okazało że przez hemoroidy. Ale lepiej zgłoś się do lekarza.

• Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Kochana 😗 tylko nie mam krwawienia , światu, pieczenia. Nie czuje bólu przy załatwianiu...

• maraquja Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Figasmakiem wrote:
    Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek :) ale jakby nie dało rady tego ogarnąć to napisz proszę do mnie maila: [email protected]
    Dziękuje ;)
    wysłałam maila :)

oar8dqk3vtl5n396.png

2017 - synek (ciąża naturalna)
    17.06 - criotransfer Medart
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,

jestem po biopsji endometrium u AB, o dziwo jak dr mi zmierzył endo dzisiaj to było 8,1 (w sobotę spadło na 6,9)... nie wiem z czego to wynika, ale zaczęłam się zastanawiać, czy jednak może dało się dziś zrobić ten transfer... :O Co myślicie, czy może było tak, że tylko miało tyle w najlepszym miejscu i to by nie wystarczyło?

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Hej dziewczyny,

jestem po biopsji endometrium u AB, o dziwo jak dr mi zmierzył endo dzisiaj to było 8,1 (w sobotę spadło na 6,9)... nie wiem z czego to wynika, ale zaczęłam się zastanawiać, czy jednak może dało się dziś zrobić ten transfer... :O Co myślicie, czy może było tak, że tylko miało tyle w najlepszym miejscu i to by nie wystarczyło?

super, ze udało się zrobić biopsje w tym samym cyklu bez straty następnego na biopsje bo ja tak zawsze mialam. Cała stymulacja pod biopsje, transferu nie miałam bo podobno nie można. W moim przypadku biopsje miałam pod narkoza. Ale napisz SMS do dr z informacja :) może to jakiś znak :)

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    super, ze udało się zrobić biopsje w tym samym cyklu bez straty następnego na biopsje bo ja tak zawsze mialam. Cała stymulacja pod biopsje, transferu nie miałam bo podobno nie można. W moim przypadku biopsje miałam pod narkoza. Ale napisz SMS do dr z informacja :) może to jakiś znak :)

A ja właśnie wzielam pierwsza tabletkę encorton... zobaczymy w czwartek jaki wynik będzie przed transferem.

• Anulas Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziękuję Kochana 😗 tylko nie mam krwawienia , światu, pieczenia. Nie czuje bólu przy załatwianiu...

Akurat u mnie ból brzcha jak na okres i w krzyżu występuje na 2-3 dni przed krwawieniem.

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:

Może to ból po pękniętym pęcherzyku? Ile miałaś pęcherzyków na usg? Mnie tak bolało po inseminacji podczas której urosły 3 pęcherzyki, dwa pękły a jeden nie. Pani dr mowila wtedy ze mam się nie przemęczać bo jajnik był mocno powiększony.

• Nowa9090 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...

Kurcze te bóle ciężko odróżnić w ciąży czy to faktycznie taki jak na miesiączkę. Ja np mam z tym problem. Pani dr mi ostatnio mowila ze jak będzie bolec to do łóżka i nospa ewentualnie relanium. Ogólnie wszystkie bóle w bokach brzucha, ciągnięcie, kłucie nie powinny być groźne. Powinny martwić skurcze i uczucie ciężkości, jakby "kamienia" w dole brzucha.

‹‹ 2602 2603 2604 2605 2606 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Testy hormonalne w leczeniu niepłodności

Problemy hormonalne są jedną z najczęstszych przyczyn trudności z zajściem w ciążę. Jakie testy hormonalne warto wykonać podczas diagnostyki i leczenia problemów z płodnością?

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ