MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Lumiko wrote:Gratulacje😉
Bierzesz może dopochwowy lutinus? Ja tak też miałam, raz nawet żywa krew,więc myślałam,że juz po wszystkim🙄 Faktycznie było jakieś podrażnienie . Poza tym też zmiany hormonalne mogą powodować plamienia,więc głowa do góry. Będzie dobrze✊✊
Tak, 2×2szt lutinus ale aplikuje palcem, więc myślę że to nie podrażnienie. Dziękuję za dobre słowo, bo przydaje się w takich momentach🥰
💃'87 🕺'88
• I transfer 7.01.2021r.
- blastocysta 5.1.1. świeżaczek
5dpt = bhcg 21
7dpt = bhcg 51 krwawienie jednodniowe
11dpt = bhcg 147,4
13dpt 💔🖤 bhcg 94
• II criotransfer 12.03.2021r.
- blastocysty 3.1.1. i 3.1.1. ❄️❄️🙏
5dpt = bhcg 25 II prog = 79,5
7dpt = bhcg 96 II prog > 80
11dpt = bhcg 292 II prog >80
13dpt = bhcg 545
17dpt = bhcg 2889
26dpt = bhcg 35655 II prog >80
28dpt jest ♥️ 8mm miłości
...Bogusław urodzony 12.11.2021r.♥️
• III criotransfer 1.12.2022r.
- blastocysta 4.1.1❄️🙏
7dpt = bhcg 32 II prog = 72,96
9dpt = bhcg 55
11dpt = bhcg 107 II próg = 64,82
13dpt = bhcg 251
21dpt = bhcg 3362
27dpt = zarodek 2mm, serduszka brak
32dpt 💔🖤 serduszka brak
Koniec walki. -
Kasian wrote:Tak, 2×2szt lutinus ale aplikuje palcem, więc myślę że to nie podrażnienie. Dziękuję za dobre słowo, bo przydaje się w takich momentach🥰
Tylko ta tabletka tez jest sama w sobie trochę tępa ,a tam w środku wszystko może być bardziej uwrażliwione ,więc mimo wszystko może czasem podrażniać sama tabletka,nawet nie czując za bardzo . Obserwuj i w razie czego daj znać dr 😉powodzenia🙂Kasian lubi tę wiadomość
Starania naturalne styczeń 2017
Medart - 20.03.2019
Punkcja 16.12.2019 r. -1 prawidłowy zarodek
Transfer ❄️ 5.1.1 w dniu 23.10.2020 r.
7 dpt Beta. 46.2
11 dpt. Beta. 310,60
14 dpt. Beta. 1.195
18 dpt. Beta 6.840
22 dpt. Beta. 22.006
26 dpt. Beta 53.940
27 dpt 💓 i chłopak
-
Kasian, to trzymamy kciuki za kolejną betę
Myślcie, że jeśli jutro z samego rana mam scratching u AB to brać jeszcze rano prolutex i lutinus, czy już nie ma sensu? wiecie może, ile w ogóle kosztuje taka "przyjemność" w Medart?Kasian lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Od 07.2020 w MedArt Poznań
Kwalifikacja do in vitro
Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
Mąż - kryptozoospermia
10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
AMH - 6,95
Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
----> Walka z za małym endo
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
21.04.2021 transfer na naturalnym -
Lumiko wrote:Gratulacje😉
Bierzesz może dopochwowy lutinus? Ja tak też miałam, raz nawet żywa krew,więc myślałam,że juz po wszystkim🙄 Faktycznie było jakieś podrażnienie . Poza tym też zmiany hormonalne mogą powodować plamienia,więc głowa do góry. Będzie dobrze✊✊
Brązowe plamienia raczej nie są związane z podrażnieniami po tabletkach 😉 -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyZielona_ wrote:Kasian, to trzymamy kciuki za kolejną betę
Myślcie, że jeśli jutro z samego rana mam scratching u AB to brać jeszcze rano prolutex i lutinus, czy już nie ma sensu? wiecie może, ile w ogóle kosztuje taka "przyjemność" w Medart?
Jeśli tak to mi AB kazal brać leki i zapłaciłam 350zl (250wizyta + 100biopsja), ale teraz wizyty kosztują 300.
Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Marysia089 wrote:A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?
Ja nigdy bo ovitrelle nic nie czułam, przynajmniej sobie nie przypominam, ale wiesz, u każdej z nas to wszystko różnie wygląda. Nie ma co się przejmować za wczasu. Czekam z niecierpliwością na Twoje wieści po usg
Karo84, aa dziękuję Ci bardzo. Tak tak, jutro mam scratching + biopsję (tak mi powiedziała dr K) i w sumie napisałam do niej dziś sms, mam jutro już nic nie braćKaro84 lubi tę wiadomość
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
Figasmakiem wrote:Wysłałam zaproszenie do przyjaciółek
ale jakby nie dało rady tego ogarnąć to napisz proszę do mnie maila: [email protected]
Dziękuje
2017 - synek (ciąża naturalna)
17.06 - criotransfer Medart
-
Hej dziewczyny,
jestem po biopsji endometrium u AB, o dziwo jak dr mi zmierzył endo dzisiaj to było 8,1 (w sobotę spadło na 6,9)... nie wiem z czego to wynika, ale zaczęłam się zastanawiać, czy jednak może dało się dziś zrobić ten transfer...Co myślicie, czy może było tak, że tylko miało tyle w najlepszym miejscu i to by nie wystarczyło?
Starania od 05.2019
Kwalifikacja do in vitro
Mąż - kryptozoospermia
AMH - 6,95
Zielona_ wrote:Hej dziewczyny,
jestem po biopsji endometrium u AB, o dziwo jak dr mi zmierzył endo dzisiaj to było 8,1 (w sobotę spadło na 6,9)... nie wiem z czego to wynika, ale zaczęłam się zastanawiać, czy jednak może dało się dziś zrobić ten transfer...Co myślicie, czy może było tak, że tylko miało tyle w najlepszym miejscu i to by nie wystarczyło?
super, ze udało się zrobić biopsje w tym samym cyklu bez straty następnego na biopsje bo ja tak zawsze mialam. Cała stymulacja pod biopsje, transferu nie miałam bo podobno nie można. W moim przypadku biopsje miałam pod narkoza. Ale napisz SMS do dr z informacjamoże to jakiś znak
Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Marysia089 wrote:super, ze udało się zrobić biopsje w tym samym cyklu bez straty następnego na biopsje bo ja tak zawsze mialam. Cała stymulacja pod biopsje, transferu nie miałam bo podobno nie można. W moim przypadku biopsje miałam pod narkoza. Ale napisz SMS do dr z informacja
może to jakiś znak
A ja właśnie wzielam pierwsza tabletkę encorton... zobaczymy w czwartek jaki wynik będzie przed transferem.Zielona_ lubi tę wiadomość
-
Marysia089 wrote:A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?
Może to ból po pękniętym pęcherzyku? Ile miałaś pęcherzyków na usg? Mnie tak bolało po inseminacji podczas której urosły 3 pęcherzyki, dwa pękły a jeden nie. Pani dr mowila wtedy ze mam się nie przemęczać bo jajnik był mocno powiększony. -
Miśka01 wrote:Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...
Kurcze te bóle ciężko odróżnić w ciąży czy to faktycznie taki jak na miesiączkę. Ja np mam z tym problem. Pani dr mi ostatnio mowila ze jak będzie bolec to do łóżka i nospa ewentualnie relanium. Ogólnie wszystkie bóle w bokach brzucha, ciągnięcie, kłucie nie powinny być groźne. Powinny martwić skurcze i uczucie ciężkości, jakby "kamienia" w dole brzucha.