X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko szybkie mam do Was 😝 szykujemy się do transferu u mnie w pracy szleja głupi covid czy jak zadzwonię do dr dostanę zwolnienie? 🤔 Co byście zrobiły na moim miejscu trochę się przeraziłam bo nie dostałam pozwolenia na zdalna pracę w domu co robić?

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa9090 wrote:
    Może to ból po pękniętym pęcherzyku? Ile miałaś pęcherzyków na usg? Mnie tak bolało po inseminacji podczas której urosły 3 pęcherzyki, dwa pękły a jeden nie. Pani dr mowila wtedy ze mam się nie przemęczać bo jajnik był mocno powiększony.

Być może, dużo było małych pęcherzyków i jeden wieeeelki 🙃 dzisiaj jest lepiej, byle do czwartku do wizyty...

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:
    Pytanko szybkie mam do Was 😝 szykujemy się do transferu u mnie w pracy szleja głupi covid czy jak zadzwonię do dr dostanę zwolnienie? 🤔 Co byście zrobiły na moim miejscu trochę się przeraziłam bo nie dostałam pozwolenia na zdalna pracę w domu co robić?

U mnie była taka sama sytuacja i A.B wystawił bez problemu

Paolita lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    U mnie była taka sama sytuacja i A.B wystawił bez problemu

Ciekawe jak dr Kubiaczyk 🤔 ale dzięki za odpowiedź będę dzwoniła dzisiaj do kliniki w takim razie 😉

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...
    Ja miałam boję pleców ok 10-13dpt, a potem dwa dni ból brzucha jak na okres. I potem przeszło. Teraz póki co żadnych dolegliwości, dziś 19dpt

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa9090 wrote:
    Kurcze te bóle ciężko odróżnić w ciąży czy to faktycznie taki jak na miesiączkę. Ja np mam z tym problem. Pani dr mi ostatnio mowila ze jak będzie bolec to do łóżka i nospa ewentualnie relanium. Ogólnie wszystkie bóle w bokach brzucha, ciągnięcie, kłucie nie powinny być groźne. Powinny martwić skurcze i uczucie ciężkości, jakby "kamienia" w dole brzucha.

Od razu wzięłam nospe , relanium. Jest ok. Uczucia ciężkości w dole brzucha nie miałam. Czytałam na innych forach, że to niby normalne...

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    A ja właśnie wzielam pierwsza tabletkę encorton... zobaczymy w czwartek jaki wynik będzie przed transferem.

Mam przeczucie, że u Ciebie będzie wszystko super <3

Już nie chciałam dr męczyć smsami, pogadam z nią jak mi się zacznie kolejny cykl. U mnie na szczęście udało się bez narkozy, chociaż troszkę się tego bałam. No przyjemne to nie było :D ale czego się nie robi!

Marysia089, Muzyna lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?

Ja po ovitrelle lub po prostu w trakcie owulaxci przy 3 jakeczkach przypomniałam sobie bole porodowe😁

Marysia089 lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:

Biez l4 i odpoczywaj :) ja po transferze dostalan 2 tyg :) od dr k:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 16:25

Paolita lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Biez l4 i odpoczywaj :) ja po transferze dostalan 2 tyg :) od dr k:)
    Już załatwione siedzę i trzymam się z daleka od covida 😉

Lena 87, Kasian, Muzyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megu - może warto zapytać jeszcze raz dr A. B, mi też mówił, że nie robi takich świeżych transferów, ale ostatnio natknęłam się na Fb i dziewczyna co się u Niego leczy miała w marcu świeży transfer 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 18:52

Megu lubi tę wiadomość

• Megu Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Megu - może warto zapytać jeszcze raz dr A. B, mi też mówił, że nie robi takich świeżych transferów, ale ostatnio natknęłam się na Fb i dziewczyna co się u Niego leczy miała w marcu świeży transfer 🤷‍♀️
    Dzieki :)

• Szałwia Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy któraś dziewczyna miała robiony test na obciążenie glukozy u nas w medart? Czy można podjechać z marszu czy trzeba zapisać się na konkretna godzinę ?
    Pozdrawiam :)

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia wrote:
    Hej,
    Czy któraś dziewczyna miała robiony test na obciążenie glukozy u nas w medart? Czy można podjechać z marszu czy trzeba zapisać się na konkretna godzinę ?
    Pozdrawiam :)

Hej, ja byłam w Medart na obciążeniu glukozy już dawno, co prawda Panie się dziwiły ale zrobiłam :) miałam swoją glukozę.

Ale na innym forum czytałam, ze skierowanie na obciążenie glukozy z insulina trzeba mieć Od lekarza, tym bardziej w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K a immunologia, update po wizycie.

Doktor powiedziała, że jeśli chodzi o immunologie to jest i na tak i na nie. Sądzi, że ma to sens w przypadku gdy zarodki są zbadane a transfer prawidłowego zarodka nie daje ciąży. Wtedy nie ma nic przeciwko leczeniu immunologicznemu, nie wtrąca się w nie.

O to czy jak będę miała konkretne zalecenia Paśnika, np. kroplówke/ wlew to czy ktoś mi to w klinice zrobi, już bałam się spytać 🙊

Kasian, Carolineee, Lena 87, Angel9306, Muzyna lubią tę wiadomość

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian, co z Twoją betą? Badalaś wczoraj?

Zielona_, Paolita lubią tę wiadomość

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, że już któraś o to pytała, ale nie mogę się dokopać - czy te z was, które mają wprowadzoną dietę bezglutenową pozwoliły sobie kilka razy na jakiś pyszny, glutenowy "cheat-meal"? Czy podchodzicie bardzo restrykcyjnie? Ja praktycznie nie tykam glutenu od września, ale zbliżają się moje urodziny i oddałabym wiele za pączka i pizzę neapolitańska...

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny, wydaje mi się, że już któraś o to pytała, ale nie mogę się dokopać - czy te z was, które mają wprowadzoną dietę bezglutenową pozwoliły sobie kilka razy na jakiś pyszny, glutenowy "cheat-meal"? Czy podchodzicie bardzo restrykcyjnie? Ja praktycznie nie tykam glutenu od września, ale zbliżają się moje urodziny i oddałabym wiele za pączka i pizzę neapolitańska...

Hej,
    Ja nie podjadam świadomie glutenu.
    ale Np. W restuacji to nigdy nie masz pewności. Pewnego dnia w restauracji na wakacjach, kelner zapewniał mnie, ze gluten free a A drugim razem, gdzie była tym razem kelnerka w tej restuacji i chciałam Zamówić to samo danie powiedziała ze to danie zawiera gluten. I bądź tu mądry i zaufaj 😜 ostatnio zamówiliśmy burgera ( zawsze zamawiam bez bułki) ale dostałam prawdziwego burgera z bułka, wiec bułkę odłożyłam i zjadłam same mięso z dodatkami i frytkami. Tak wiem, trochę naciągane danie było na bank glutenowe 🙃😁 poza tym nie wiem jaki masz wynik, ja miałam jeden gen uszkodzony? ( nie wiem jak to nazwać).

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    Hej,
    Ja nie podjadam świadomie glutenu.
    ale Np. W restuacji to nigdy nie masz pewności. Pewnego dnia w restauracji na wakacjach, kelner zapewniał mnie, ze gluten free a A drugim razem, gdzie była tym razem kelnerka w tej restuacji i chciałam Zamówić to samo danie powiedziała ze to danie zawiera gluten. I bądź tu mądry i zaufaj 😜 ostatnio zamówiliśmy burgera ( zawsze zamawiam bez bułki) ale dostałam prawdziwego burgera z bułka, wiec bułkę odłożyłam i zjadłam same mięso z dodatkami i frytkami. Tak wiem, trochę naciągane danie było na bank glutenowe 🙃😁 poza tym nie wiem jaki masz wynik, ja miałam jeden gen uszkodzony? ( nie wiem jak to nazwać).

No u mnie tak samo, jeden z genów uszkodzony (alpha i beta) czy jakoś tak było na wyniku - nie znam się zupełnie :D
    Właśnie tak sobie myślę, bo ja ogólnie też nie jem świadomie, a burgery tylko w bułce bezglutenowej (chociaż ja nie jem w ogóle miesa wiec u mnie burger to halloumi albo jakis zamiennik :))... jakby coś się miało nie udać, to pewnie bym się później zastanawiała miesiącami, czy przypadkiem ten pączek wszystkiego nie zepsuł :P

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    No u mnie tak samo, jeden z genów uszkodzony (alpha i beta) czy jakoś tak było na wyniku - nie znam się zupełnie :D
    Właśnie tak sobie myślę, bo ja ogólnie też nie jem świadomie, a burgery tylko w bułce bezglutenowej (chociaż ja nie jem w ogóle miesa wiec u mnie burger to halloumi albo jakis zamiennik :))... jakby coś się miało nie udać, to pewnie bym się później zastanawiała miesiącami, czy przypadkiem ten pączek wszystkiego nie zepsuł :P

Ja myśle, ze to nie ma takiego znaczenia. Chociaż przyznam, ze nigdy dr nie zapytałam czy muszę być na diecie zero-jedynkowo, czy można pozwolić sobie raz na pół roku na małe odstępstwo :)

Zielona_ lubi tę wiadomość

‹‹ 2603 2604 2605 2606 2607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ