X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pytanko szybkie mam do Was 😝 szykujemy się do transferu u mnie w pracy szleja głupi covid czy jak zadzwonię do dr dostanę zwolnienie? 🤔 Co byście zrobiły na moim miejscu trochę się przeraziłam bo nie dostałam pozwolenia na zdalna pracę w domu co robić?

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa9090 wrote:
    Może to ból po pękniętym pęcherzyku? Ile miałaś pęcherzyków na usg? Mnie tak bolało po inseminacji podczas której urosły 3 pęcherzyki, dwa pękły a jeden nie. Pani dr mowila wtedy ze mam się nie przemęczać bo jajnik był mocno powiększony.

Być może, dużo było małych pęcherzyków i jeden wieeeelki 🙃 dzisiaj jest lepiej, byle do czwartku do wizyty...

• Lena 87 Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 11:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:
    Pytanko szybkie mam do Was 😝 szykujemy się do transferu u mnie w pracy szleja głupi covid czy jak zadzwonię do dr dostanę zwolnienie? 🤔 Co byście zrobiły na moim miejscu trochę się przeraziłam bo nie dostałam pozwolenia na zdalna pracę w domu co robić?

U mnie była taka sama sytuacja i A.B wystawił bez problemu

Paolita lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 12:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lena 87 wrote:
    U mnie była taka sama sytuacja i A.B wystawił bez problemu

Ciekawe jak dr Kubiaczyk 🤔 ale dzięki za odpowiedź będę dzwoniła dzisiaj do kliniki w takim razie 😉

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka01 wrote:
    Dziewczyny w ciąży czy Wy też tak macie / miałyście 16dzień po transferze i ból jak na okres . Mocny ból dołu pleców i podbrzusza. Jestem przerażona, nie wiem czy to normalne...
    Ja miałam boję pleców ok 10-13dpt, a potem dwa dni ból brzucha jak na okres. I potem przeszło. Teraz póki co żadnych dolegliwości, dziś 19dpt

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Miśka01 Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nowa9090 wrote:
    Kurcze te bóle ciężko odróżnić w ciąży czy to faktycznie taki jak na miesiączkę. Ja np mam z tym problem. Pani dr mi ostatnio mowila ze jak będzie bolec to do łóżka i nospa ewentualnie relanium. Ogólnie wszystkie bóle w bokach brzucha, ciągnięcie, kłucie nie powinny być groźne. Powinny martwić skurcze i uczucie ciężkości, jakby "kamienia" w dole brzucha.

Od razu wzięłam nospe , relanium. Jest ok. Uczucia ciężkości w dole brzucha nie miałam. Czytałam na innych forach, że to niby normalne...

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 22 marca 2021, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    A ja właśnie wzielam pierwsza tabletkę encorton... zobaczymy w czwartek jaki wynik będzie przed transferem.

Mam przeczucie, że u Ciebie będzie wszystko super <3

Już nie chciałam dr męczyć smsami, pogadam z nią jak mi się zacznie kolejny cykl. U mnie na szczęście udało się bez narkozy, chociaż troszkę się tego bałam. No przyjemne to nie było :D ale czego się nie robi!

Marysia089, Muzyna lubią tę wiadomość

Starania od 05.2019

Od 07.2020 w MedArt Poznań
    Kwalifikacja do in vitro
    Dieta bezglutenowa, podwyższone hormony tarczycy, reszta wyników w normie
    Mąż - kryptozoospermia

10.2020 - rozpoczęcie podejścia do pierwszej procedury IFV
    AMH - 6,95
    Punkcja 21 grudnia 2020 - pobrano 14 komórek
    Zamrożono 4x ❄️❄️❄️❄️ - po badaniu NGS 1 poprawny genetycznie (6AA)
    ----> Walka z za małym endo
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
    21.04.2021 transfer na naturalnym
  • Mikka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    A mnie od piątku strasznie brzuch boli po ovitrelle, dzisiaj pierwszy dzień progesteronu, duphaston, lutinusu i nadal boli jakbym miała najgorsza miesiączkę. Nie przypominam sobie czegoś takiego przedtem. Czy któraś z Was miała podobnie?

Ja po ovitrelle lub po prostu w trakcie owulaxci przy 3 jakeczkach przypomniałam sobie bole porodowe😁

Marysia089 lubi tę wiadomość

• Mikka Autorytet

Wysłany: 22 marca 2021, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paolita wrote:

Biez l4 i odpoczywaj :) ja po transferze dostalan 2 tyg :) od dr k:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 16:25

Paolita lubi tę wiadomość

• Paolita Przyjaciółka

Wysłany: 22 marca 2021, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mikka wrote:
    Biez l4 i odpoczywaj :) ja po transferze dostalan 2 tyg :) od dr k:)
    Już załatwione siedzę i trzymam się z daleka od covida 😉

Lena 87, Kasian, Muzyna lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 marca 2021, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Megu - może warto zapytać jeszcze raz dr A. B, mi też mówił, że nie robi takich świeżych transferów, ale ostatnio natknęłam się na Fb i dziewczyna co się u Niego leczy miała w marcu świeży transfer 🤷‍♀️

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 marca 2021, 18:52

Megu lubi tę wiadomość

• Megu Koleżanka

Wysłany: 22 marca 2021, 22:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Monia88 wrote:
    Megu - może warto zapytać jeszcze raz dr A. B, mi też mówił, że nie robi takich świeżych transferów, ale ostatnio natknęłam się na Fb i dziewczyna co się u Niego leczy miała w marcu świeży transfer 🤷‍♀️
    Dzieki :)

• Szałwia Debiutantka

Wysłany: 22 marca 2021, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej,
    Czy któraś dziewczyna miała robiony test na obciążenie glukozy u nas w medart? Czy można podjechać z marszu czy trzeba zapisać się na konkretna godzinę ?
    Pozdrawiam :)

• Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 23 marca 2021, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szałwia wrote:
    Hej,
    Czy któraś dziewczyna miała robiony test na obciążenie glukozy u nas w medart? Czy można podjechać z marszu czy trzeba zapisać się na konkretna godzinę ?
    Pozdrawiam :)

Hej, ja byłam w Medart na obciążeniu glukozy już dawno, co prawda Panie się dziwiły ale zrobiłam :) miałam swoją glukozę.

Ale na innym forum czytałam, ze skierowanie na obciążenie glukozy z insulina trzeba mieć Od lekarza, tym bardziej w ciąży.

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 marca 2021, 18:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dr K a immunologia, update po wizycie.

Doktor powiedziała, że jeśli chodzi o immunologie to jest i na tak i na nie. Sądzi, że ma to sens w przypadku gdy zarodki są zbadane a transfer prawidłowego zarodka nie daje ciąży. Wtedy nie ma nic przeciwko leczeniu immunologicznemu, nie wtrąca się w nie.

O to czy jak będę miała konkretne zalecenia Paśnika, np. kroplówke/ wlew to czy ktoś mi to w klinice zrobi, już bałam się spytać 🙊

Kasian, Carolineee, Lena 87, Angel9306, Muzyna lubią tę wiadomość

• Muzyna Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 06:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasian, co z Twoją betą? Badalaś wczoraj?

Zielona_, Paolita lubią tę wiadomość

2017 IV Syn naturalnie CC
    2018 IV początek starań o drugie
    2019 V MedArt
    Badanie nasienia ok
    2019 VI stymulacje i naturalne starania
    2019 IX inseminacja
    2020 III punkcja: 6 zarodków (nie zbadane)
    2020 V transfer 5.1.1.☹️
    7dpt beta 56|9dpt beta 54|11dpt beta 47
    2020 VI transfer 3.1.1. ☹️
    7dpt beta 50|9dpt beta 124,31|13dpt beta 365,67|16dpt beta 520,90|18dpt beta 366,55
    2020 XII transfer 3.1.1. ok genetycznie ☹️
    7dpt <0,1
    3.03.2021 transfer 3.1.1.
    7dpt beta 108,6|9dpt bta 422,5|13dpt beta 2232
    29dpt ❤️
  • Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, wydaje mi się, że już któraś o to pytała, ale nie mogę się dokopać - czy te z was, które mają wprowadzoną dietę bezglutenową pozwoliły sobie kilka razy na jakiś pyszny, glutenowy "cheat-meal"? Czy podchodzicie bardzo restrykcyjnie? Ja praktycznie nie tykam glutenu od września, ale zbliżają się moje urodziny i oddałabym wiele za pączka i pizzę neapolitańska...

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
    03.2021 histeroskopia, scratching -> wynik idealny, wyznaczone okno implantacyjne
  • Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    Dziewczyny, wydaje mi się, że już któraś o to pytała, ale nie mogę się dokopać - czy te z was, które mają wprowadzoną dietę bezglutenową pozwoliły sobie kilka razy na jakiś pyszny, glutenowy "cheat-meal"? Czy podchodzicie bardzo restrykcyjnie? Ja praktycznie nie tykam glutenu od września, ale zbliżają się moje urodziny i oddałabym wiele za pączka i pizzę neapolitańska...

Hej,
    Ja nie podjadam świadomie glutenu.
    ale Np. W restuacji to nigdy nie masz pewności. Pewnego dnia w restauracji na wakacjach, kelner zapewniał mnie, ze gluten free a A drugim razem, gdzie była tym razem kelnerka w tej restuacji i chciałam Zamówić to samo danie powiedziała ze to danie zawiera gluten. I bądź tu mądry i zaufaj 😜 ostatnio zamówiliśmy burgera ( zawsze zamawiam bez bułki) ale dostałam prawdziwego burgera z bułka, wiec bułkę odłożyłam i zjadłam same mięso z dodatkami i frytkami. Tak wiem, trochę naciągane danie było na bank glutenowe 🙃😁 poza tym nie wiem jaki masz wynik, ja miałam jeden gen uszkodzony? ( nie wiem jak to nazwać).

Zielona_ lubi tę wiadomość

• Zielona_ Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marysia089 wrote:
    Hej,
    Ja nie podjadam świadomie glutenu.
    ale Np. W restuacji to nigdy nie masz pewności. Pewnego dnia w restauracji na wakacjach, kelner zapewniał mnie, ze gluten free a A drugim razem, gdzie była tym razem kelnerka w tej restuacji i chciałam Zamówić to samo danie powiedziała ze to danie zawiera gluten. I bądź tu mądry i zaufaj 😜 ostatnio zamówiliśmy burgera ( zawsze zamawiam bez bułki) ale dostałam prawdziwego burgera z bułka, wiec bułkę odłożyłam i zjadłam same mięso z dodatkami i frytkami. Tak wiem, trochę naciągane danie było na bank glutenowe 🙃😁 poza tym nie wiem jaki masz wynik, ja miałam jeden gen uszkodzony? ( nie wiem jak to nazwać).

No u mnie tak samo, jeden z genów uszkodzony (alpha i beta) czy jakoś tak było na wyniku - nie znam się zupełnie :D
    Właśnie tak sobie myślę, bo ja ogólnie też nie jem świadomie, a burgery tylko w bułce bezglutenowej (chociaż ja nie jem w ogóle miesa wiec u mnie burger to halloumi albo jakis zamiennik :))... jakby coś się miało nie udać, to pewnie bym się później zastanawiała miesiącami, czy przypadkiem ten pączek wszystkiego nie zepsuł :P

Starania od 05.2019

Kwalifikacja do in vitro
    Mąż - kryptozoospermia

AMH - 6,95
  • Marysia089 Ekspertka

Wysłany: 24 marca 2021, 13:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zielona_ wrote:
    No u mnie tak samo, jeden z genów uszkodzony (alpha i beta) czy jakoś tak było na wyniku - nie znam się zupełnie :D
    Właśnie tak sobie myślę, bo ja ogólnie też nie jem świadomie, a burgery tylko w bułce bezglutenowej (chociaż ja nie jem w ogóle miesa wiec u mnie burger to halloumi albo jakis zamiennik :))... jakby coś się miało nie udać, to pewnie bym się później zastanawiała miesiącami, czy przypadkiem ten pączek wszystkiego nie zepsuł :P

Ja myśle, ze to nie ma takiego znaczenia. Chociaż przyznam, ze nigdy dr nie zapytałam czy muszę być na diecie zero-jedynkowo, czy można pozwolić sobie raz na pół roku na małe odstępstwo :)

Zielona_ lubi tę wiadomość

‹‹ 2603 2604 2605 2606 2607 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ