MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominikaaa wrote:Jest wielu dobrych położników do prowadzenia ciąży w Poznaniu, co do badań to centrum Czarna Rola( nie pamiętam nazwy) na NFZ zrobisz, Katowicka w Poznaniu doc Kornacki i centrum Medyczne Ułańska też na NFZ zrobisz, zmiana lekarza jeżeli masz jakiegoś zaufanego to jak najbardziej warto zmienić tym bardziej im ciąża bardziej powikłana czy są jakieś problemy zdrowotne,typowi położnicy trochę inaczej podchodzą niż lekarze od leczenia niepłodności. Tylko wiadomo jest finansowana taka a taka pula więc trzeba by było pytać gdzie są jeszcze terminy na NFZ myślę, że PrefMedicare Czarna Rola tam by było na NFZ najszybciej
Dzięki. Nie mam właśnie nikogo zaufanego, więc na ten moment zostaję w MedArcie. Czy przy prowadzeniu ciąży w MedArt w ogóle funkcjonują jakieś skierowania do szpitala, jeśli chodzi o poród czy po prostu jadę do wybranego szpitala? Czy pacjentki od lekarzy spoza szpitala są gorzej traktowane? Macie jakieś doświadczenia/opinie? To moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że niezbyt się orientuję w temacie.. -
Trottin wrote:Dzięki. Nie mam właśnie nikogo zaufanego, więc na ten moment zostaję w MedArcie. Czy przy prowadzeniu ciąży w MedArt w ogóle funkcjonują jakieś skierowania do szpitala, jeśli chodzi o poród czy po prostu jadę do wybranego szpitala? Czy pacjentki od lekarzy spoza szpitala są gorzej traktowane? Macie jakieś doświadczenia/opinie? To moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że niezbyt się orientuję w temacie..
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Madżka89 wrote:To Ty decydujesz gdzie chcesz rodzić, ja wybrałam Polną, obecnie lekarze z Medartu kierują na Lutycką , moja koleżanka tam rodziła , dostała skierowanie od Dr Kru na CC ze względu na ułożenie miednicowe dziecka, jeżeli będziesz miała cukrzyce ciążowa i musiałabyś przyjmować insulinę wtedy zostaje tylko Polna ze względu na trzeci stopień referencyjności .
Madźka, a Ty jesteś zadowolona z "obsługi" i jeśli miałabyś rodzić jeszcze raz to też poszlabyś tam? Myślisz, że duże znaczenie ma to, czy Twój lekarz pracuje w szpitalu, w którym będziesz rodzic? Zauważyłaś inne traktowanie pacjentek lekarzy ze szpitala i pozostałych pacjentek?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 08:44
-
Ja miałam cukrzyce ciążową , ale nie brałam insuliny, na Polnej jest masówka nie ma co ukrywać , ale jednak sprzęt mają najlepszy, gdyby cokolwiek działo się z dzieckiem to i tak wiozą tam, położne były bardzo miłe i pomocne przy porodzie.
Myśle , że warto mieć lekarza ze szpitala w którym chce się rodzić ze względu na komfort psychiczny i poczucie bezpieczeństwa. Ja nie wyobrażam sobie innego Dr do prowadzenia ciąży niż Dr Kru, ale teraz pewnie oprócz niego chodziłaby też do jakiegoś lekarza , który pracuje na Polnej.Innego traktowania nie odczułam.Trottin lubi tę wiadomość
🙍🏻♀️
Letrox 75,MTHFR hetero, PAI-homo
🙎🏻♂️
Teratozoospermia, fragmentacja39%
08.2017 poronienie 9 tc 👼
06.2020 MedArt Poznań
10.21-04.22 3x IUI 🐒
10.2021-przygotowanie IVF🍀
01.2022-punkcja 🥚🥚🥚- 16 komórek➡️ 6 zarodków ➡️ ❄️❄️ 2 blastocysty( 5AA, 3BB) ➡️ ❄️1 zarodek po NGS
02.2022- transfer-odwołany➡️ zapalenie endometrium
21.03- biopsja➡️ wynik prawidłowy
10.05- TRANSFER 3.2.2 🙏🍀
17.05- BETA 23/ 19.05- 55 / 23.05-281
7.06- USG- jest ❤️ CRL 6mm
14.06- USG- CRL 1,42cm
28.06- USG -CRL 3,04cm Córeczka💕
18.07. USG PRENATALNE- CRL 7cm
28.08. USG- CRL 9cm
18.08. USG- 185g
2.09. USG- 308g
20.09 USG POŁÓWKOWE - 463g
30.09. USG- 612g
21.10. USG- 970g
10.11. USG - 1588g
25.11. USG III TRYM.- 1650g
01. 23 Nasz Cud SN 3610g 56cm💗 -
Ja rodziłam w świętej rodzinie. Dostałam skierowanie od dr Kru w 39tc bo młodemu ktg trochę skakało. Nie zauważyłam gorszego traktowania . Wręcz przeciwnie. Teraz tez się wybieram do świętej
Co do lutyckiej to moja koleżanka rodziła miesiąc temu i czymś się tam zaraziła i wylądowała na antybiotykach na 2 tygodnie do szpitala…Trottin lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Nowa88 wrote:Dziunia jak się czujesz? Brzuch przestał boleć?
Tak już dzisiaj lepiej.
Dużo odpoczywam , nie mówię że cały czas leżę.
Ale odpoczywam
Brałam kilka dni relanium ,ale będę chyba dzisiaj odstawiać bo jakby mi się kręciło w głowie.
Brałam bo czekałam na diagnozę mamy( niestety nowotwór)
Co ma być to będzie , już niczego nie zmienię.
Kusiło mnie dzisiaj na test sikany.
Ale po co mi te nerwy.
Wogole jestem bardzo pozytywnie nastawiona.
Uważam , że czekaliśmy z kropkiem na wiosnę ☺️
A Jak Ty się czujesz?Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 kwietnia 2023, 20:43
-
Martynkowo wrote:Ja rodziłam w świętej rodzinie. Dostałam skierowanie od dr Kru w 39tc bo młodemu ktg trochę skakało. Nie zauważyłam gorszego traktowania . Wręcz przeciwnie. Teraz tez się wybieram do świętej
Co do lutyckiej to moja koleżanka rodziła miesiąc temu i czymś się tam zaraziła i wylądowała na antybiotykach na 2 tygodnie do szpitala…
A rodziłaś naturalnie czy przez CC?
Słyszałam sporo pozytywnych opinii o Świętej Rodzinie -
Dziunia wrote:Tak już dzisiaj lepiej.
Dużo odpoczywam , nie mówię że cały czas leżę.
Ale odpoczywam
Brałam kilka dni relanium ,ale będę chyba dzisiaj odstawiać bo jakby mi się kręciło w głowie.
Brałam bo czekałam na diagnozę mamy( niestety nowotwór)
Co ma być to będzie , już niczego nie zmienię.
Kusiło mnie dzisiaj na test sikany.
Ale po co mi te nerwy.
Wogole jestem bardzo pozytywnie nastawiona.
Uważam , że czekaliśmy z kropkiem na wiosnę ☺️
A Jak Ty się czujesz?
Dobrze ze dziś lepiej , nie jestem jakiś ekspert ale zamiast sikanca to lepiej na krew bo szybciej coś pokaże😁 przytulam z powodu mamy😳😪
Ja czuję się dobrze , ale kawy nie pije hahaha🙈 -
Nowa88 wrote:Dobrze ze dziś lepiej , nie jestem jakiś ekspert ale zamiast sikanca to lepiej na krew bo szybciej coś pokaże😁 przytulam z powodu mamy😳😪
Ja czuję się dobrze , ale kawy nie pije hahaha🙈
Ja kawę pije , ale bardziej "cienka" jak beta wyjdzie ok to będę odstawiać .
Mama da radę , już ją motywujemy , szybko się wszystko zadziało , trafiła na dobrych lekarzy.
A Jak Twoje samopoczucie? -
Dziunia wrote:Ja kawę pije , ale bardziej "cienka" jak beta wyjdzie ok to będę odstawiać .
Mama da radę , już ją motywujemy , szybko się wszystko zadziało , trafiła na dobrych lekarzy.
A Jak Twoje samopoczucie?
To dobrze ze szybko zareagowała i już będzie działać żeby było dobrze😊😊
Ja ogólnie to dobrze, jak będzie bliżej piątku to będzie stres a na razie odpoczywam ,ale też myślę pozytywnie i mam taką nadzieję że teraz się uda🤗 teraz zostało nam czekanie Ty juz w poniedziałek się dowiesz ✊✊✊Dziunia lubi tę wiadomość
-
Trottin wrote:A rodziłaś naturalnie czy przez CC?
Słyszałam sporo pozytywnych opinii o Świętej RodzinieTrottin lubi tę wiadomość
13 lipca 2020 transfer ☘️
6 dpt beta 43,51
8 dpt beta 128,8
15 dpt beta 2278
10.08.2020 jest ❤️😍
Na zimowisku :
❄️❄️❄️❄️❄️
Chłoniak hodgkina - remisja
01.2023 - naturals
Wygrałam z chłoniakiem i niepłodnością 👧👦 ♥️ -
Trottin wrote:Dzięki. Nie mam właśnie nikogo zaufanego, więc na ten moment zostaję w MedArcie. Czy przy prowadzeniu ciąży w MedArt w ogóle funkcjonują jakieś skierowania do szpitala, jeśli chodzi o poród czy po prostu jadę do wybranego szpitala? Czy pacjentki od lekarzy spoza szpitala są gorzej traktowane? Macie jakieś doświadczenia/opinie? To moja pierwsza ciąża i nie ukrywam, że niezbyt się orientuję w temacie..
Jeżeli myślisz o Polnej to tam warto mieć lekarza z tego szpitala, tam jesteś jedną z wielu, wielu, wielu, i jak nie ma tego lekarza co trzyma rękę na pulsie, czasem jak trzeba wywalczy coś dla Ciebie to tak średnio z podejmowaniem decyzji, i też jest różnie z traktowaniem, znajoma leżała na oddziale, kierował lekarz z MedArt, musiała się nasłuchałać dlaczego nigdy nie była badana ginekologicznie w ciąży itd itp, w Medart tego nie praktykują, tak może być w każdym szpitalu, z tego co wiem teraz lekarze z MedArt nie kierują do Świętej Rodziny bo dużo pacjentek narzekało na położne.Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 10:31
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
8 lipca 2021 urodził się Filipek 🐻
10. 01.2024 dwa ciałka żółtkowe
24.01.2024 - kolejna wizyta.
20.02.2024 prenatalne na 80 % dziewczynki ❤️ -
Nie zgodzę się co do Polnej.
Leżałam tam 57 dni przed porodem, mój Syn leżał 3 tyg na neonatologi. Ciąże prowadził AB, następnie Kru.
Trafiłam wysłana przez Sz. na oddział PG4. Nie powiem złego słowa. Nie miałam tam swojego lekarza prowadzącego a każdy z lekarzy, łącznie z Panią Profesor Ożegowska walczył o każdy mój dzień w ciąży. Dawali nadzieje, wspierali psychicznie. Położne Anioły.
Leżałam 2 miesiące i trochę sie naoglądałam. Zalezy z jakim nastawieniem idziesz. Jak chcesz luksusu to polecam Medicover Warszawa !
Położne laktacyjne na oddziale takie sobie, natomiast na neonatologi złoto❤️ -
kwiatkibratki wrote:Nie zgodzę się co do Polnej.
Leżałam tam 57 dni przed porodem, mój Syn leżał 3 tyg na neonatologi. Ciąże prowadził AB, następnie Kru.
Trafiłam wysłana przez Sz. na oddział PG4. Nie powiem złego słowa. Nie miałam tam swojego lekarza prowadzącego a każdy z lekarzy, łącznie z Panią Profesor Ożegowska walczył o każdy mój dzień w ciąży. Dawali nadzieje, wspierali psychicznie. Położne Anioły.
Leżałam 2 miesiące i trochę sie naoglądałam. Zalezy z jakim nastawieniem idziesz. Jak chcesz luksusu to polecam Medicover Warszawa !
Położne laktacyjne na oddziale takie sobie, natomiast na neonatologi złoto❤️
Nawet chyba wiem o kogo chodzi 😉 oczywiście, ka akurat jako osoba wykonującą zawód medyczny mająca praktyki przez lata na Polnej, wiem jak to wygląda od "kuchni", dwa na oddział P4 jest ciężko trafić, tam zgoda opieka jest dobra ale nie można mierzyć każdego oddziału taką samą miarą, gdzie na innym przez brak szybkien decyzji dochodzi do niepotrzebnych komplikacjiWiadomość wyedytowana przez autora: 23 kwietnia 2023, 18:04
2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:Nawet chyba wiem o kogo chodzi 😉 oczywiście, ka akurat jako osoba wykonującą zawód medyczny mająca praktyki przez lata na Polnej, wiem jak to wygląda od "kuchni", dwa na oddział P4 jest ciężko trafić, tam zgoda opieka jest dobra ale nie można mierzyć każdego oddziału taką samą miarą, gdzie na innym przez brak szybkien decyzji dochodzi do niepotrzebnych komplikacji
Owszem, na P4 ciężko się dostać - mi załatwił ten owiany złą sławą Sz. 🙈😁😁 -
kwiatkibratki wrote:Owszem, na P4 ciężko się dostać - mi załatwił ten owiany złą sławą Sz. 🙈😁😁
Oddział P4 funkcjonuje na swoich zasadach, ostatnio lekarz mojej prowadzącej który defakto pracuje na oddziale dyrektora szpitala powiedział do Niej, że to jest jedyny oddział w szpitalu na którym absolutnie nic nie może, w sensie jak w razie w tam trafi i kwestia pomocy. Więc piszę tak dla ostrożności bo różnie to bywa poprostu2019 Medart ivf poronienie zatrzymane
2020 zmiana kliniki ivf
Dominikaaa wrote:Jeżeli myślisz o Polnej to tam warto mieć lekarza z tego szpitala, tam jesteś jedną z wielu, wielu, wielu, i jak nie ma tego lekarza co trzyma rękę na pulsie, czasem jak trzeba wywalczy coś dla Ciebie to tak średnio z podejmowaniem decyzji, i też jest różnie z traktowaniem, znajoma leżała na oddziale, kierował lekarz z MedArt, musiała się nasłuchałać dlaczego nigdy nie była badana ginekologicznie w ciąży itd itp, w Medart tego nie praktykują, tak może być w każdym szpitalu, z tego co wiem teraz lekarze z MedArt nie kierują do Świętej Rodziny bo dużo pacjentek narzekało na położne.
Dzięki za opinię. Trudne decyzje, a każda może mieć plusy i minusy.. trudno powiedzieć co należy i co lepiej zrobić..
A z innej beczki, podpowiecie jak dokładnie wyglądają badania prenatalne w MedArcie? Ile kosztują i czy test PAPPa jest elementem badań czy trzeba płacić dodatkowo?