Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Meda oczywiście. Juz pisałam ze mam 41 lat. Refundacja jest tylko do 40 roku zycia. Tez licze na jakość a nie ilosc ;-)

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia trzymaj się.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 stycznia 2017, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przepraszam iwonn, tyle się tu dzieje, że nie ogarniam czasem :) czekam na twoje piękne zarodki!
    Kicia :(

• MalaHD Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iwonn po jakim czasie od elonve miałaś kontrolę? Ja zrobiłam zastrzyk w piątek, dziś mocno czuje prawy jajnik, jutro kontrola i się zastanawiam czy już może być coś widać?

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 16 stycznia 2017, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zastrzyk miałam we wtorek a w sobote mialam ocene. I pęcherzyki mialy kolo 13 mm. Tez czuje jajniki.

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    dwie blastki zamrożone
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia jesteśmy z Tobą! Oby było dobrze, bądź dobrej myśli. O której masz jutro wizytę?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 16 stycznia 2017, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia, musi być dobrze!

Aina
  • AnnaNata. Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 01:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia musi być dobrze. Iwonn dla pocieszenia moje amh 0.93 i wiek nie młody i udało się, tobie też się uda,... wszystkim się uda ☺

Ainaa, iwonn lubią tę wiadomość

I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
    3 sniezynki
    30.04.17 synus 3464kg 58cm
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 06:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia ja cały czas trzymam kciuki by to wszystko okazało się dziś złym snem :( Nawet nie wiem co mam pisać bo i tak nic Ciebie nie uspokoi , ale mam nadzieje , że Pani dr będzie miała dla Ciebie lepsze wieści .

Ainaa lubi tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • MAGEDU Znajoma

Wysłany: 17 stycznia 2017, 08:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny. Trochę się nie odzywałam, ale czytam Was regularnie.
    20. grudnia miałam transfer, 31. grudnia pierwsza beta, potem 2. stycznia i 4.-go. Rosła wg norm. Wczoraj byłam u doktora - obliczył, ze jest 6 tydzień ciąży wg OM, jest pęcherzyk ciążowy i żółtkowy, ale nie ma zarodka z serduszkiem a "raczej powinien już być". Cały wieczór przeryczałam i pół nocy. Powiedzcie mi, kiedy u Was pojawiło się serduszko? do którego tygodnia ciąży czekać i obserwować? Czy już nie mieć nadzieji?

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kicia trzymam mocno za Ciebie kciuki!! M

Magedu ja niestety nie pomogę, bo nie wiem :( Mam nadzieję, że to tylko małe opóźnienie i że niedługo się zarodek pojawi. Kiedy idziesz na kolejną wizytę?

Dziewczyny ja będę mieć punkcję w czwartek. Wczoraj dr wysłała mnie na badanie progesteronu i estradiolu. I póki co jest tak średnio. Estradiol, przy mojej liczbie pęcherzyków wynosił wczoraj tylko 1400 pg/ml. Wczoraj jeszcze zapodałam sobie Puregon, więc dziś powinno być więcej, ale o ile więcej? Z tego co wyczytałam to póki co mogę liczyć na 7 dojrzałych komórek?
    Natomiast progesteron wyszedł za wysoki (1.6 ng/ml). Stawia to pod znakiem zapytania świeży transfer. Dziś mam powtórzyć te dwa badania i jeszcze kilka innych. No i dziś późnym wieczorem Ovitrelle.

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady wizytę mam jakoś na koniec 21.30-22. Czekać pewnie będę na leżance w pokoju od ktg jak poprzednio. Dr chce mnie na sam koniec przyjąć
    Bardzo Wam dziękuję i proszę o kciuki. Za 12-13h powinno wszystko być jasne. Czekam jak na wyrok i mam resztki nadziei,że może tym razem będzie inaczej.

Magedu ja miałam 19.12 transfer blastocysty i 05.01 dr Żak widział zarodek z serduszkiem. To jednak jest wyjątkowo wcześnie. Często serce pojawia się nawet 28-30 dpo także jeszcze jest nadzieja

• kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna dr za granicę uznaje progesteron do 1,5. Nie wiem jak potraktuje wynik 1,6. Ja miałam 1,42 i jeszcze się na świeży załapałam niestety bez efektów.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magedu też mi się wydaje, że jeszcze nic nie jest przesądzone i serduszko się pojawi czytając historie na głównym :)
    Kicia ja tam wierzę, że Twoja ciąża będzie trudną ciążą, ale za 7-8 msc zostaniesz po raz drugi mamą :) Trzymam nieustannie kciuki!
    Antonna jeśli Twój progesteron nie jest pomyłką labu to znając naszą dr nie będziesz miała transferu tylko ci zamrożą maluszki, co w gruncie rzeczy nie jest żadną tragedią, a nawet Twój organizm będzie lepiej przygotowany do przyjęcia malucha niż w chwili obecnej. Problem może być jedynie z Twoją cierpliwością :) Ja przy 6 dojrzałych komórkach w pierwszej stymulacji miałam estradiol powyżej 2 tys (nie pamiętam dokładnie), a z kolei przy 12 dojrzałych w drugiej stymulacji miałam tylko ponad 3 tys także z tym estradiolem to tak na spokojnie. Nie przejmuj się! Jak cały czas powtarzam nie przejmuj się ilością, ważne, żeby jakość była! Bo z moich 12 komórek została jedna blastka także ilość komórek nie zawsze przekłada się na ilość blastek :) A poza tym, możesz się zdziwić ilością pobranych, dojrzałych komórek, bo te 200-300 jednostek jest uśrednionym wynikiem.
    Kicia, serio?! Zrobiła ci transfer przy 1,5? Wow! Mi nie robi jak mam powyżej 1... Chyba jednak leczymy się u innej dr :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 09:52

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Postaram się nie przejmować ;) Mi też mówiła, że robi do 1.5 ng/ml. Wobec tego Ty MedA jesteś jakimś szczególnym przypadkiem ;) Mi nawet powiedziała, że jak pacjentki proszą, a mają dużo zarodków to zgadza się na transfer do 2 ng/ml. Napisała mi, że jeśli progesteron dziś nie wzrośnie, a estradiol wzrośnie to zastanowimy się nad transferem, ale nic na siłę. Ja tam też nie zamierzam robić tego za wszelką cenę.

A zapytałam jej wczoraj o to PGS-NGS, tzn. zapytałam, czy jest możliwość pobrania próbki do badania genetycznego i zamrożenia jej (bez badania). I później w przypadku ciąży, zrobienia badania genetycznego tego zarodka podanego z jego próbki. Trochę ją tym zszokowałam, bo nikt tego jeszcze po to nie robił. Co myślicie? Jest sens? Samo pobranie i zamrożenie próbek kosztuje 1000 zł (z wszystkich zarodków). Potem koszt badania genetycznego jest pomniejszany o to 1000 zł. No i w przypadku ewentualnych porażek zawsze mogę się cofnąć do tych próbek i w akcie desperacji je przepadać i się dowiedzieć czemu się ostatecznie nie przyjęły. A w przypadku ciąży zamiast robić NIFTY mogę zrobić badanie PGS-NGS, które jest o wiele dokładniejsze no i mogę je zrobić o wiele wcześniej. Minusem jest oczywiście cena.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:12

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    MedA oby Twoje przeczucia były słuszne. Mam przeokrutne mdłości już 3 dzień, w niedzielę i pon od 13, a dzisiaj już od samego rana. Wiem,że to może być też ze stresu, ale w prawidłowej ciąży mniej więcej na tym etapie miałam pierwsze pieszczoty z muszlą klozetową także trzymam się nadziei jak tonący brzytwy.

Co do tego progesteronu to 3 razy pytałam i mówiła o wartości 1,5 na 100% przy czym ja bym się wiedząc to,co już wiem na świeży transfer nie pisała chyba. Podejrzewam, że mój organizm bym zmęczony stymulacją świeży transfer właśnie z tego powodu się nie udał, a już na pewno nie nalegałabym na transfer przy progesteronie powyżej 1,5.

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magedu ja tak miałam kilka lat temu. Zarodek się nie rozwijał i serduszko nigdy się nie pojawiło. W takim przypadku beta nie rośnie prawidłowo a u Ciebie rozumiem ze tak więc nie ma się co martwić. Ja miałam bardzo niska betę i dr wiedziała ze coś jest nie tak. Czekałam na serduszko szyba do 8tc. Niestety nigdy się nie pojawiło :(
    U Ciebie na pewno będzie inaczej! Trzymam kciuki! Może zrób sobie betę? Kiedy dr kazał się pojawić?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:31

• anakonda Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna co e2 to ja jestem takim przypadkiem gdzie przy nie całym 1000 miałam 11 dojrzałych komórek z czego 6 się zapłodniło . Jak rano robiłam badanie miałam 700 i coś po 12h 900 i coś. Dokładnie ie nie pamiętam i z PGR też miałam powyżej 1.5 powtórzyłam i spadł poniżej 1 ale i tak nie miałam transferu choć dr do końca też nie wiedziała czy będzie czy ie bo co wizyta inna decyzja . Trzymam kciuki za czwartek bo e2 jeszcze pójdzie w górę.

Kicia ja cały czas kciuki trzymam i niech te mdłości to znak od malucha że ma się dobrze .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 stycznia 2017, 10:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja miałam 1,3 to mi nie zrobiła :) Antonna trudno mi odpowiedzieć na Twojego posta bo nigdy się nad tym nie zastanawiałam, niemniej ja jednak wolałabym zrobić badania będąc w ciąży a poza tym dziewczyny pisały, że NIFTY kosztuje 2500 zł, tak? A badanie NGS 5000...
    A poza tym wiem, że zarodek będzie nosił takie same wady jak moje ewentualne dziecko, ale jakoś większy spokój psychiczny miałabym badając dzieciaczka niż zarodek, no ale to tylko i wyłącznie kwestia psychiki :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 10:48

• antonna Autorytet

Wysłany: 17 stycznia 2017, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a88 zapomniałam Ci wczoraj odpisać. My mieliśmy pierwszą wizytę w klinice na początku października. Na podstawie wyników badań z czerwca (morfologia 1% i wszystko inne poniżej normy) Pani dr stwierdziła, że w takim wypadku proponuje IMSI, ale ostateczną decyzję podejmiemy po powtórce badań (od czerwca mąż brał witaminy). Pani dr zleciła mężowi posiew, w którym wyszła jakaś bakteria. Potem pod koniec listopada, po antybiotykoterapii ten posiew powtarzaliśmy i od razu zrobiliśmy pełne badanie nasienia (od czerwca poprawiła się tylko morfologia z 1 na 2%). Pani dr uznała, że IUI z tymi wynikami ma małe szanse, więc zdecydowaliśmy się na in vitro. W między czasie ja w październiku na pierwszej wizycie miałam pobrane wszystkie wymazy, zbadane AMH i kilka innych hormonów, a potem w listopadzie miałam HSG. W grudniu już zaczeliśmy długi protokół. Ale tak jak MedA pisała, nasi lekarze trochę inaczej działają, więc nie wiem jak będzie u Ciebie.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 stycznia 2017, 11:48

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 300 301 302 303 304 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ