MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
MalaHD i Anakonda dziekuje za porady. Najwazniejsze czy lekarz dobrze dopasuje leki. Endometrioza "zabrala" mi jajnik oraz wiekowa jestem po 40. Takze sklaniam sie w kierunku pani doktor ale ciekawa jestem dr Malka bo w Invimedzie duzo starszych Niemek podchodzi do IVF. Jesli chodzi o ceny laboratorium w Medarcie recepcjonistka nie miala cennika i nie byla sklonna sie dowiadywac. Ile kosztuje estradiol, progesteron, TSH, wirusologia?Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Iwonn siostro w roczniku 75 dobre wiesci. Tez mialam 6 komorek. Poszukam jakie bralas leki jakby nie bylo napisz prosze.
Odpoczywaj i odwroc mysli ogladajac komedie lub czytajac ksiazke. Trzymam kciuki.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Dziewczyny czy ktoras slyszala o FSH/LH zastrzykach Merional? Sluzyly mi w grudniu, sa z moczu kobiet okolo menopauzy.
Chce poprosic pania dr, zeby mi zapisala. Nie przysluguje mi refundacja wiec trzeba 2 tys liczyc na FSH zastrzyki.
Ciesze sie, ze jestescie aktywne na forum. Wsparcie jest drogocenne w tych stresujacych procedurach a nikt nas nie zrozumie jak my same. Mamy i oczekujace daja wiare, ze nam tez sie uda. Medart nam pomoze.
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Ainaa ja jeszcze biorę Acard, doktorek nic nie mówił żebym juz odstawiła. Za to nie biorę juz clexane od kilku tyg. Tobie też clexane juz odpadło?
AnnaNata a jak u Ciebie z Acardem i clexane? My prawie łeb w łeb idziemy wiec będę miała porównanie.Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 stycznia 2017, 19:45
-
Małek przepisał mi clo, gdzie dr Żak stwierdził, że przy moich wynikach badań to nie ma prawa działać. Dodatkowo przy endometrium 5mm twierdząc, że jest małe ale ok. 5mm i clo
Elonve bez refundacji 2150. Mnie lekko przytkalo jak sprawdziłam. Ceny są z kosmosu... -
ladybirth wrote:Ainaa ja jeszcze biorę Acard, doktorek nic nie mówił żebym juz odstawiła. Za to nie biorę juz clexane od kilku tyg. Tobie też clexane juz odpadło?
AnnaNata a jak u Ciebie z Acardem i clexane? My prawie łeb w łeb idziemy wiec będę miała porównanie.
Lady ja clexane nie bralam , tylko witaminy i folik, a acard właśnie już tydzień temu odstawilamI IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
Alberta wrote:Iwonn siostro w roczniku 75 dobre wiesci. Tez mialam 6 komorek. Poszukam jakie bralas leki jakby nie bylo napisz prosze.
Odpoczywaj i odwroc mysli ogladajac komedie lub czytajac ksiazke. Trzymam kciuki.
ponad 3 lata starań
3 IUI
11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB
dwie blastki zamrożone
18.03.2017 crio 2 blastki cb -
Lady - no ten nasz doktorek!!!! Ja o Acard sama pytałam, kiedy odstawiamy, ogólnie co wizyta to pytam o każdy lek, czy nadal bierzemy. Nie pamiętam, w którym Ty jesteś teraz tygodniu, ale chyba coś koło 30, prawda? Wiec Acard już powinien być odstawiony. Nie rób jednak tego sama, ale na kolejnej wizycie zapytaj. Właśnie sprawdziłam w karcie i mi w 25 tc dr napisał, że odstawić Acard za 2 tygodnie.
Ja clexane biorę do końca niestety - taki przykaz, ale to jest sprawa indywidualna. Miałam już kilka przerw w braniu, ale też dr Szymański zasugerował u mnie clexane do końca, więc wróciłam do zastrzyków.
Kiedy masz teraz wizytę (w którym tc)? Zawsze możesz wysłać Mu sms, że ten i ten tydzień i czy nadal masz brać Acard.
Zaznacze tylko, że mi po odstawieniu Acardu błyskawicznie krew zaczęła mocno krzepnąc, więc stąd to clexane nadal. Możesz po odstawieniu Acardu mieć to na uwadze, skoro i tak już kiedyś brałaś clexane, aby zbadać krzepliwość.Wiadomość wyedytowana przez autora: 21 stycznia 2017, 10:30
Aina