X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • tojestemja Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubuś wrote:
    Szczepienia z powodu allo? Konsultowaliście się z którym immunologiem? :)

Tak Allo 0%, po szczepieniach urosło 34,8% i dostaliśmy zielone światło do transferu. Później doszczepilismy się w ciąży między 6-8 tc.
    Docent Paśnik. Polecam z całego serca.
    Na pierwszej wizycie, której byliśmy mąż zapytał czy mamy jeszcze się do niego umawiać. On na to odpowiedział z uśmiechem, że ewentualnie może nam pomóc w wyborze wózka 🙂
    Jedna wizyta, wyniki z krwi, diagnoza, 3 szczepienia, ostatnie szczepienie koniec lipca, koniec października transfer i ciąża 💞

bubuś lubi tę wiadomość

• Liliana m Nowa

Wysłany: 8 marca, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tojestemja wrote:
    Dlatego zobaczymy co powiedzą mi we wtorek. Najwyżej pójdę do lekarza u siebie w mieście i to skonsultuję żeby dmuchać na zimne, oszczędzam się jak mogę, ale nie leżę plackiem… jeśli szyjka znów się skróci podjęłam decyzję, że idę do dobrego lekarza u siebie w mieście, który zapewne podejmie jakieś kroki odnośnie zabezpieczenia typu szew lub pessar.

Życzę powodzenia.Co do ciąży u dr K również mnie prowadzi niedawno było, że prowadzi tylko po ivf ,naturalne ,inseminację dr Kru aczkolwiek ostatnio jedną po ivf koleżanki prowadziła drugą odesłała do Kru więc nie wiem od czego to zależy.

• bubuś Autorytet

Wysłany: 8 marca, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tojestemja wrote:
    Tak Allo 0%, po szczepieniach urosło 34,8% i dostaliśmy zielone światło do transferu. Później doszczepilismy się w ciąży między 6-8 tc.
    Docent Paśnik. Polecam z całego serca.
    Na pierwszej wizycie, której byliśmy mąż zapytał czy mamy jeszcze się do niego umawiać. On na to odpowiedział z uśmiechem, że ewentualnie może nam pomóc w wyborze wózka 🙂
    Jedna wizyta, wyniki z krwi, diagnoza, 3 szczepienia, ostatnie szczepienie koniec lipca, koniec października transfer i ciąża 💞
    Szczepienia gdzie się odbywały?

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022
    MedArt od 03.2024

Ważniejsze odkrycia 🧐
    AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość🔸 HLA-DQ2/DQ8 🆘 cross-match 33% 🆘

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    12.2024 -> IVF 🍀
  • tojestemja Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubuś wrote:
    Szczepienia gdzie się odbywały?
    Łódź APC

bubuś lubi tę wiadomość

• bubuś Autorytet

Wysłany: 8 marca, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tojestemja wrote:
    Łódź APC
    To było Wasze pierwsze podejście do transferu?

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022
    MedArt od 03.2024

Ważniejsze odkrycia 🧐
    AMH 1,84 🔸 KIR AA 🔸 obydwoje C1/C2 🔸 niedrożny lewy jajowód 🔸 morfologia 2% 🔸 słaba ruchliwość🔸 HLA-DQ2/DQ8 🆘 cross-match 33% 🆘

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    12.2024 -> IVF 🍀
  • tojestemja Koleżanka

Wysłany: 8 marca, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    bubuś wrote:
    To było Wasze pierwsze podejście do transferu?

Nie, wcześniej 2 biochemy i jedna ciąża zatrzymana w 8tc.

• bubuś Autorytet

Wysłany: 8 marca, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tojestemja wrote:
    Nie, wcześniej 2 biochemy i jedna ciąża zatrzymana w 8tc.
    Dzięki za odpowiedzi 😊
    Ja jestem przed pierwszym transferem… jak dla mnie zaczęliśmy sprawdzać trochę za dużo na tym etapie. Z jednej strony się cieszę, że dr jest dociekliwa, ale ja chciałabym podejść już do transferu 😊

🙋🏼‍♀️ 91’ 🙋🏻‍♂️ 84’

Starania od 08.2022
    MedArt od 03.2024

Ważniejsze odkrycia 🧐

08.2024 -> 1IUI 💔 5tc
    12.2024 -> IVF 🍀
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 8 marca, 22:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Ale widzę że wiele osób nie ma bo to jest ryzyko przy założeniu szwu a pesserze znajoma do końca ciąży brała antybiotyk bo powoduje infekcję więc to też jest różnie . Z moich orientacji wychodzi że nic bezpieczne nie jest .
    Od też mam 100km do Poznania i najgorsze jest to że jak położą mnie tam do szpitala to rodzina w tygodniu nie będzie miała jak przyjechać bo praca i dojazd to będzie 18-19

Do mnie mąż przyjeżdżał raz czasem dwa w tyg też w okolicy 17:00 -18:00 jak mu się udało z pracy zwolnić. I raz w tyg rodzice. Nie było łatwo ale dałam radę. Jak trzeba to wszystko się zniesie.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • Saimi Autorytet

Wysłany: 8 marca, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Rozumiem jak w zasadzie miałam 1 wizytę umówioną 4 tyg po transferze do dr Kru bo dr K nie było kilka dni ale że dostałam plamienia to przyjęła mnie wcześniej sama napisała do mnie z datą . Potem umawiałam kolejne wizyty i pytały na rejestracji do kogo a ja że do dr K i nic mi nie mówiły . Może przez to że sama przyspieszyła wizytę a na rejestracji bardzo dobrze mnie znają więc może dlatego

Ja w sumie nie pytałam czy będzie prowadzić moja ciążę. Po prostu na każdej wizycie umawiała mnie na kolejne więc tak poszło. Ja w medart od 2019.

Starania od 2017 r.
    Ona - 36l, mthfr, hashimoto, b. niskie amh, b. duży problem z endo
    On - 36l, wszystko ok

1 ivf i A na świecie ❤️
    Troszkę komplikacji (niewydolność szyjki i stan przedrzucawkowy) ale w
    36+6 - zdrowiutka A. uszczęśliwiła rodziców ! 🥰💓

age.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: Dzisiaj, 06:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tojestemja wrote:
    Też mam problem z szyjką… przy pierwszych prenatalnych dr Sz wymierzył szyjkę na 2,7 cm kazał się oszczędzać i skontrolować za 2 tyg. Po 2 tyg u dr Kru szyjka prawie 4 cm. Po 3 tyg znów 2,8 cm dr Kru kazał leżeć, obecnie jestem 21+6 tc teraz jadę we wtorek na badania połówkowe zobaczymy co znów usłyszę. Czytałam, że szyjka nie może wrócić do poprzedniego stanu więc nie rozumiem skąd z 2,7 cm zrobiło się 4 cm?😮
    Dr Kru mówił, że szew i pessar nic nie daje tylko leżenie… moja teściowa miała założony szew i dzięki temu donosiła ciążę także powoli się w tym gubię.
    Druga sprawa jest taka, że w rejestracji usłyszałam, że nie zapiszą mnie do dr K, ponieważ ona ciąż nie prowadzi, chodziłam do dr K do 8 tc a tutaj widzę, że jednak są wyjątki. Ehh.
    Też mam wizytę we wtorek daj znać jaka będzie szyjka ? Mówią że przed badaniem szyjki musi być opróżniony całkowicie pęcherz i powinien badać ten sam lekarz .

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
‹‹ 3168 3169 3170 3171 3172
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Karmienie piersią - wszystko o diecie, która zapewni zdrowie Twojemu dziecku

Podawanie mleka matki to najlepszy, naturalny sposób karmienia niemowląt. Zapewnia on dziecku prawidłowy rozwój, zdrowie i umacnia więź emocjonalną z matką. Należy także pamiętać, że znaczenie ma długość okresu karmienia piersią. Najlepiej, jeśli do ukończenia szóstego miesiąca życia dieta malca składa się wyłącznie z mleka mamy.

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ