X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Miśka00 Koleżanka

Wysłany: 16 maja, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Don't Panic wrote:
    Cześć Dziewczyny,

Czy wiecie, czy w Medart wystawiają L4 tylko do terminu porodu a potem trzeba radzić sobie samemu? Nie chciałabym korzystać z macierzyńskiego przed narodzinami dziecka, gdyby się urodziło po terminie.

Też jestem ciekawa jak to jest 🙂 zapytałabym lekarza ale będę za niecałe 2tyg

• XXX89 Autorytet

Wysłany: 16 maja, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Napisz do mnie na priv.
    Napisałam :)

8 lat starań (od 2016)
    2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko :(

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Mięśniaki macicy SS, polip
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
    👨🏽 42l.
    07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    10.06- Cytologia, posiewy✅
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
    11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
    21.11 - powtórna biopsja.
    9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB -> oba prawidłowe😍🥳
    21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox
    28.04 - ponownie silny stan zapalny 😭 - Tarivid/ Metronidazol.
  • Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 17 maja, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili@ wrote:
    Napisz do mnie na priv.

Część.Bym mogła również odezwać się na priv .Leczę się w Medart u dr A.B i K ( prowadząca dr K ) Również leczę stan zapalny już kolejne tury ostatnio dostałam grzybicę układową po tych wszystkich antybiotykach a na pytanie czy jest sens robić kolejną biopsję dr A.B nie chciał słyszęć aby nie robić.Nie wiem co mam Pytałam również dr K zero odpowiedzi ....

Zastanawiam się również czy to nie od diety bezglutenowej bezwzględnej bez jasnych wskazań.Ostatnio mikrobiolog mówił , że eliminacja glutenu u osób zdrowych prowadzi do wzrostu w środowisku jelitowym bakterii z rodziny Enterobacteriacea a eliminacja produktów pełnoziarnistych na dłuższą metę zmiany w funkcjonowaniu ekosystemu jelitowego i robią się błędne koła bez wyjścia .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 maja, 09:24

• Miśka00 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka🙂 wrote:
    Część.Bym mogła również odezwać się na priv .Leczę się w Medart u dr A.B i K ( prowadząca dr K ) Również leczę stan zapalny już kolejne tury ostatnio dostałam grzybicę układową po tych wszystkich antybiotykach a na pytanie czy jest sens robić kolejną biopsję dr A.B nie chciał słyszęć aby nie robić.Nie wiem co mam Pytałam również dr K zero odpowiedzi ....

Zastanawiam się również czy to nie od diety bezglutenowej bezwzględnej bez jasnych wskazań.Ostatnio mikrobiolog mówił , że eliminacja glutenu u osób zdrowych prowadzi do wzrostu w środowisku jelitowym bakterii z rodziny Enterobacteriacea a eliminacja produktów pełnoziarnistych na dłuższą metę zmiany w funkcjonowaniu ekosystemu jelitowego i robią się błędne koła bez wyjścia .

Mnie dziwi podejście medartu aby wprowadzać tą dietę bezglutenowa nawet jeśli ma się wszystkie przeciwciała ok. Rozmawiałam z dwoma dietetykami na ten temat w tym jedna która jest bardziej w temacie niepłodności i obie stwierdziły że lepiej jest odżywiać się normalnie niż wprowadzać zakaz glutenu i ograniczać w większości produktach substancje odżywcze. I szczerze mówiąc to ja tylko ograniczyłam go na początku przed procedurą a w ciąży jem normalnie . Wiadomo każdy przypadek jest inny jednym to pomoże.

• Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 17 maja, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka00 wrote:
    Mnie dziwi podejście medartu aby wprowadzać tą dietę bezglutenowa nawet jeśli ma się wszystkie przeciwciała ok. Rozmawiałam z dwoma dietetykami na ten temat w tym jedna która jest bardziej w temacie niepłodności i obie stwierdziły że lepiej jest odżywiać się normalnie niż wprowadzać zakaz glutenu i ograniczać w większości produktach substancje odżywcze. I szczerze mówiąc to ja tylko ograniczyłam go na początku przed procedurą a w ciąży jem normalnie . Wiadomo każdy przypadek jest inny jednym to pomoże.

Osobiście uważam, że trzeba zachować umiar we wszystkim mieć takie podejście zdrowo rozsądkowe.Przed Medart byłam w klinice Pastelowa tam dokładnie na odwrót brak diagnostyki sukces to mam wrażenie kwestia przypadku a nie skutecznego leczenia.Wiem , że nie ma miejsca idealnego z kolei w Medart mam wrażenie , że trochę przesadzają w drugą stronę 🙈

• Miśka00 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 13:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka🙂 wrote:
    Osobiście uważam, że trzeba zachować umiar we wszystkim mieć takie podejście zdrowo rozsądkowe.Przed Medart byłam w klinice Pastelowa tam dokładnie na odwrót brak diagnostyki sukces to mam wrażenie kwestia przypadku a nie skutecznego leczenia.Wiem , że nie ma miejsca idealnego z kolei w Medart mam wrażenie , że trochę przesadzają w drugą stronę 🙈

Nie mam porównania w podejsciu klinik bo poszliśmy odrazu do medart. Oczywiście jestem zadowolona z diagnostyki ale widząc nasze wyniki bylam zaskoczona decyzja o odstawieniu tego glutenu 🙉 i tak samo biopsja endometrium my podchodziliśmy bez niej zbadaliśmy zarodki ale na biopsje się nie zgodziłam, zrobiłabym gdyby transfer się nie udał. A tam jest taki nacisk na starcie

• Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 17 maja, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka00 wrote:
    Nie mam porównania w podejsciu klinik bo poszliśmy odrazu do medart. Oczywiście jestem zadowolona z diagnostyki ale widząc nasze wyniki bylam zaskoczona decyzja o odstawieniu tego glutenu 🙉 i tak samo biopsja endometrium my podchodziliśmy bez niej zbadaliśmy zarodki ale na biopsje się nie zgodziłam, zrobiłabym gdyby transfer się nie udał. A tam jest taki nacisk na starcie

Masz do polecenia jakiegoś dietetyka? Może być na priv.
    Porównując Medart i tego czego się dowiedziałam z poprzednią kliniką to tam w wielu sprawach zatrzymali się z wiedzą 20/ 30 lat wstecz.

• Miśka00 Koleżanka

Wysłany: 17 maja, 22:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka🙂 wrote:
    Masz do polecenia jakiegoś dietetyka? Może być na priv.
    Porównując Medart i tego czego się dowiedziałam z poprzednią kliniką to tam w wielu sprawach zatrzymali się z wiedzą 20/ 30 lat wstecz.

Ta do której jeździłam i miała pojęcie o czym mowi aktualnie nikogo nie przyjmuje bo niebawem rodzi i z tego co wiem wznowi zapisy po Nowym roku. Teraz jeśli potrzebowałabym wskazówek to skorzystałabym z akademi płodności lub szukałabym też kogoś z polecenia. Także niewiele mogę Ci pomóc.

• Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 17 maja, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Brałyście dziewczyny któraś relanium po transferze dziś 12 dzień ? Czy to bezpieczne ? Pomaga na skurcze i bóle podbrzusza ?

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 17 maja, 23:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Brałyście dziewczyny któraś relanium po transferze dziś 12 dzień ? Czy to bezpieczne ? Pomaga na skurcze i bóle podbrzusza ?
    Ja brałam do bety i w razie bóli brałam bo miałam zgodę dr K

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️KIR BX▪️Allo 31%▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 -▪️Pai homo◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i ❄️6.2.2
    7-06.01.25 FET 7dpt 23 9dpt 16💔CB
    8- FET ⏳💖
    6dpt beta 53 8dpt 118 10dpt 269 15dpt 1690 19dpt 5640
    25dpt GS brak serduszka 💔
    7.04 poronienie puste jajo
    05-06.25 4️⃣ procedura 💪🏼
    Nie poddam się nigdy.
    „Najlepsze rzeczy przychodzą do tych,którzy potrafią czekać”💖
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja, 07:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Ja brałam do bety i w razie bóli brałam bo miałam zgodę dr K

Ja właśnie dostałam na bóle relanium 2x1 i no spe max 3x1 i tak się naczytałam wszystkiego ale mówię jeżeli Pani Doktor tak zaleciła to tak będę brać

• Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 18 maja, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśka00 wrote:
    Ta do której jeździłam i miała pojęcie o czym mowi aktualnie nikogo nie przyjmuje bo niebawem rodzi i z tego co wiem wznowi zapisy po Nowym roku. Teraz jeśli potrzebowałabym wskazówek to skorzystałabym z akademi płodności lub szukałabym też kogoś z polecenia. Także niewiele mogę Ci pomóc.

Dzięki to coś poszukam. Teraz jak miałam leczoną grzybicę układową w szpitalu to lekarze mówili , że mam wyniszczony organizm od antybiotyków i muszę się jakoś wzmocnić.

Miśka00 lubi tę wiadomość

• XXX89 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka🙂 wrote:

Hej, ja jem normalnie, nie odrzuciłam glutenu, dr nic mi o tym nie mówił, ale też staram się jeść więcej 🥑, 🥚, fakt moim problemem jest nieregularne jedzenie i też słodkie 🙈 ale, np. wolę jeść ciemny chleb niż biały, makaron też

8 lat starań (od 2016)

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

👨🏽 42l.
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB -> oba prawidłowe😍🥳
  • XXX89 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 09:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny czy metronidazol i tarivid można brać jednocześnie ? Czy trzeba odstępu między jednym a drugim z 20 minut ?

8 lat starań (od 2016)

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

👨🏽 42l.
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Carolajn wrote:
    Ja właśnie dostałam na bóle relanium 2x1 i no spe max 3x1 i tak się naczytałam wszystkiego ale mówię jeżeli Pani Doktor tak zaleciła to tak będę brać
    Nie wiem co się naczytałaś ale praktycznie wszystkie dziewczyny dostają relanium po transferze,nie ma to żadnego wpływu a daje dobre rezultaty-brak skurczy.po transferze dr K kazała mi brać buscopan ale ja zamiast tego brałam czopki scopolan są lepsze.No spa w przypadku pozytywnej bety a scopolan/buscopan odstawić.

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Nie poddam się nigdy.
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XXX89 wrote:
    Dziewczyny czy metronidazol i tarivid można brać jednocześnie ? Czy trzeba odstępu między jednym a drugim z 20 minut ?
    Brałam razem

XXX89 lubi tę wiadomość

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Nie poddam się nigdy.
  • Lili@ Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XXX89 wrote:
    Hej, ja jem normalnie, nie odrzuciłam glutenu, dr nic mi o tym nie mówił, ale też staram się jeść więcej 🥑, 🥚, fakt moim problemem jest nieregularne jedzenie i też słodkie 🙈 ale, np. wolę jeść ciemny chleb niż biały, makaron też

Ja uważam, że przyjętej praktyki ładowania antybiotyków po antybiotyku należy się bać. W MA nie mają totalnie innego pomysłu. Czas leci, tylko antybiotyki się zmieniają, jak organizm ma funkcjonować po takim spustoszeniu?

• Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 18 maja, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Nie wiem co się naczytałaś ale praktycznie wszystkie dziewczyny dostają relanium po transferze,nie ma to żadnego wpływu a daje dobre rezultaty-brak skurczy.po transferze dr K kazała mi brać buscopan ale ja zamiast tego brałam czopki scopolan są lepsze.No spa w przypadku pozytywnej bety a scopolan/buscopan odstawić.

Tutaj to ja się nie zgadzam większość moich koleżanek nie leczących się w Medart relanium ma zalecane doraźnie również w Warszawie innych miastach .Relanium może mieć działanie teratogenne na samym początku ciąży i warto brać z umiarem .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 maja, 11:38

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 18 maja, 11:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milka🙂 wrote:
    Tutaj to ja się nie zgadzam większość moich koleżanek nie leczących się w Medart relanium ma zalecane doraźnie również w Warszawie innych miastach .Relanium może mieć działanie teratogenne na samym początku ciąży i warto brać z umiarem .
    Napisałam wyżej że akurat ja po transferze brałam doraźnie bo nie miałam potrzeby.Bylam w 3 klinikach i wszędzie to relanium doraźnie dostawałam.Tak samo można poczytac o no-spie że jest nie wskazana. Cóż ja mogę wiedzieć po 8 transferach i 3 procedurach..

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Nie poddam się nigdy.
  • Carolajn Przyjaciółka

Wysłany: 18 maja, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Za dużo się człowiek naczyta i później nie wie co myśleć 🫣
    Tak buscopan mam odstawiony po pozytywnej becie a teraz na te bóle podbrzusza właśnie relanium i no spe ale może faktycznie zamiast po 2 dziennie będę brać 1 🙈 trochę się boję bo to 2 transfer a 1 skończył się poronieniem w 6 tygodniu

‹‹ 3182 3183 3184 3185 3186 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mięśniaki macicy - przyczyny, objawy, leczenie

Mięśniaki macicy mogą występować nawet u 3 na 4 kobiety, w dowolnym momencie życia. U kogo jednak występują najczęściej? Czy znane są przyczyny powstawania mięśniaków macicy? Jakie są najczęstsze objawy i co powinno skłonić do wizyty u lekarza?

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ