X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti91 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum. Wczoraj dowiedziałam się, że nie mamy żadnych zarodków. To była moja druga punkcja. Leczymy się z mężem w klinice Pastelova, u prof. Jędrzejczaka ale nie jesteśmy zadwoleni. Wizyty są w dużym pośpiechu, czuliśmy się jak na „taśmie”- po ostatniej ocenie przed punkcją wyszłam z gabinetu bez recepty na ostatni zastrzyk… musiałam się wracać.. bardzo jestem zawiedziona i psychicznie nie mam siły… chciałabym zmienić lekarza i klinikę. Czy polecacie tą klinikę ? Do jakiego lekarza najlepiej się zapisać ? Bardzo proszę o wskazówki

Na samym początku byłam w klinice Pastelova obecnie w Medart. Jeżeli chodzi o Medart to podjęłam decyzję o konsultacji z prawnikiem w sprawie mojego uszczerbku na zdrowiu po wykończeniu serią antybiotyków .Tutaj masz zdecydowanie więcej diagnostyki natomiast w drugą stronę niż w klinice pastelova brak umiaru dosłownie we wszystkim z jednej strony na plus ale z drugiej u mnie skończyło się to źle .Na początek osobiście bym proponował rozważenie innego lekarza w obecnej klinice a potem zmianę miejsca .Obecnie szukam innej kliniki albo będę przenosiła zarodki.

• marti91 Nowa

Wysłany: 24 maja, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję za odpowiedź. Poleciłabyś jakiegoś lekarza z Pastelovej? Bo czytając opinie to każdy ma średnią … :/

• XXX89 Autorytet

Wysłany: 24 maja, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madżka89 wrote:
    Ja robiłam w alabie to były szybko, więc nie mam porównania.
    Mi się wydaje, że zgubili mój wynik :( babki cały czas mi mówią, że mam czekać, że sprawdzają 😵‍💫 trwa to już prawie 3 tydzień masakra

8 lat starań (od 2016)
    2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko :(

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Mięśniaki macicy SS, polip
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
    👨🏽 42l.
    07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    10.06- Cytologia, posiewy✅
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
    11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
    21.11 - powtórna biopsja.
    9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB -> oba prawidłowe😍🥳
    21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox
    28.04 - ponownie silny stan zapalny 😭 - Tarivid/ Metronidazol.
  • Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 12:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti91 wrote:
    Dziękuję za odpowiedź. Poleciłabyś jakiegoś lekarza z Pastelovej? Bo czytając opinie to każdy ma średnią … :/

Wolę priv co do polecenia z Twojej obecnej kliniki .W Medart na samym początku byłam u dr Pieńkowskiego wydawał się bardzo ok ale rozwiązał współpracę z kliniką.

• marti91 Nowa

Wysłany: 24 maja, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A da się tutaj napisać na priv? :) bardzo bym była wdzięczna za polecenie bo nie wiem totalnie co robić :(

• Milka🙂 Znajoma

Wysłany: 24 maja, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti91 wrote:
    A da się tutaj napisać na priv? :) bardzo bym była wdzięczna za polecenie bo nie wiem totalnie co robić :(

Wysłałam zaproszenie na priv musisz zaakceptować kliknąć przyjaciółki

• Miśka00 Koleżanka

Wysłany: 24 maja, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti91 wrote:
    Cześć dziewczyny, jestem nowa na forum. Wczoraj dowiedziałam się, że nie mamy żadnych zarodków. To była moja druga punkcja. Leczymy się z mężem w klinice Pastelova, u prof. Jędrzejczaka ale nie jesteśmy zadwoleni. Wizyty są w dużym pośpiechu, czuliśmy się jak na „taśmie”- po ostatniej ocenie przed punkcją wyszłam z gabinetu bez recepty na ostatni zastrzyk… musiałam się wracać.. bardzo jestem zawiedziona i psychicznie nie mam siły… chciałabym zmienić lekarza i klinikę. Czy polecacie tą klinikę ? Do jakiego lekarza najlepiej się zapisać ? Bardzo proszę o wskazówki
    Każdy Ci poleci lekarza który pomógł zajść w ciążę taka prawda. Ja jestem bardzo zadowolona z dr.Kubiaczyk diagnostyka i super kontakt w trakcie przygotowania do procedury. Oczywiście nie na wszystko trzeba się zgadzać. Ja nie podeszłam do biopsji endometrium bo nie bylam aż tak "zaawansowanym, przebadanym przypadkiem" powiedzialam ze mogę Ja zrobić jeśli pierwszy transfer się nie uda. Oczywiście zrobiliśmy zalecone badania z krwi, posiewy i badanie nasienia a później badanie zarodków i to tyle w kwestii diagnostyki. Suplementy i obstawienie lekami przy punkcji, transferze I ciąży. No i bez przesady z dietą bezglutenową która tutaj zalecają, Oczywiście nie jednym pomogła i tak samo biopsja ale co za dużo to nie zdrowo 😉

• Lili@ Autorytet

Wysłany: 24 maja, 20:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti91 wrote:

Też wysłałam zaproszenie. Zaakceptuj proszę.

• Kiraaa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny, chciałabym przyjść z jakąś pozytywną wiadomością. Jestem właśnie po III procedurze ivf. Wyniki dużo lepsze niż poprzednia ! mamy 6 blastocyst w tym 5 zdrowych po PGT-A. Wynik badania 1 jest nieinformatywny, więc trzeba byłoby zrobić rebiopsję i ponowne badanie. Na razie się z tym wstrzymujemy. Niemniej to i tak super wynik dla nas bo rok temu z takiej samej ilości komórek mieliśmy tylko 2 zdrowe zarodki. Także tak narzekałam, że wyniki hodowli w Medart gorsze niż w Invimed, a tym razem się to nie sprawdziło. Nie wiem czy to zasługa długiego i rzetelnego tym razem przygotowania mojego męża czy lepiej dobranych leków czy po prostu szczęścia. Ale chciałam się z Wami tym podzielić :)

Miśka00, anakonda, XXX89 lubią tę wiadomość

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    hashimoto; cienkie endo; MTHFR, PAI-1; cytokiny - ❌
    cross match 12% ➡️24,5 %➡️26,9% ❌
    AMH 4,1; kariotyp; hormony; Kir Bx , ANA i ANA 3 ; immunofenotyp; krzywa cukrowa i insulinowa; homocysteina; zespół antyfosfolipidowy✅
    ALLO - MLR 30,6 % ▶️ 46,8% ✅
    zespół ashermana ❌usunięte zrosty ✅

👦🏻 33 lata
    oligospermia❌podwyższona prolaktyna i tsh ❌HLA DQ2/DQ8 ❌
    Kariotyp; badanie urologiczne; genetyka; kariotyp; HLA-C1-C1- ✅

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️
    2 transfery ❌3 transfer - 2❄️ - 8+2 empty sac💔

MEDART
    II IVF -IMSI/MACS- 6.05.2024 - 20 🥚▶️3❄️po PGT-a 2❄️✅
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
    transfer ❄️5.2.1. - 8+1 empty sac 💔
    III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚-> 5❄️✅po PGT-A + 1❄️ wynik nieinformatywny
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 13:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Hej Dziewczyny, chciałabym przyjść z jakąś pozytywną wiadomością. Jestem właśnie po III procedurze ivf. Wyniki dużo lepsze niż poprzednia ! mamy 6 blastocyst w tym 5 zdrowych po PGT-A. Wynik badania 1 jest nieinformatywny, więc trzeba byłoby zrobić rebiopsję i ponowne badanie. Na razie się z tym wstrzymujemy. Niemniej to i tak super wynik dla nas bo rok temu z takiej samej ilości komórek mieliśmy tylko 2 zdrowe zarodki. Także tak narzekałam, że wyniki hodowli w Medart gorsze niż w Invimed, a tym razem się to nie sprawdziło. Nie wiem czy to zasługa długiego i rzetelnego tym razem przygotowania mojego męża czy lepiej dobranych leków czy po prostu szczęścia. Ale chciałam się z Wami tym podzielić :)
    A czym byłaś stymulowana ? Zmiana była jakaś w protokole?

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️KIR BX▪️Allo 31%▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 -▪️Pai homo◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i ❄️6.2.2
    7-06.01.25 FET 7dpt 23 9dpt 16💔CB
    8- FET ⏳💖
    6dpt beta 53 8dpt 118 10dpt 269 15dpt 1690 19dpt 5640
    25dpt GS brak serduszka 💔
    7.04 poronienie puste jajo
    05-06.25 4️⃣ procedura 💪🏼
    Nie poddam się nigdy.
    „Najlepsze rzeczy przychodzą do tych,którzy potrafią czekać”💖
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Asieenika Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny które doświadczyły skracającej się szyjki, po zaleceniach leżenia, czy nastąpiła poprawa? Dzisiaj po wizycie u p. Kubiaczyk okazało się że szyjka się skróciła do 23 mm.. No i oczywiście przez najbliższe 4 tygodnie leżenie i wizyta u dr. Szymańskiego. Stąd też moje pytanie czy nastąpiła u was poprawa po tym leżeniu?

04.2024 - 1 IUI ❌️
    05.2024 - 2 IUI ❌️
    06.2024 - 3 IUI ❌️
    09.2024 - 3,24 pg/ml AMH
    10.09 - biopsja endometrium
    17.09 - punkcja - 12 komórek jajowych
    6 zapłodnionych prawidłowo
    5 zarodków z czego 4 przebadane genetycznie
    Wszystkie 4 prawidłowe PGT-A
    01.10.2024 przygotowania do procedury IN VITRO

6.10.2024 - przeklekly stan zapalny endometrium, antybiotykoterapia
    14.10.2024 - bakteria w moczu Streptococcus agalactiae - antybiotyk

11.2024 - kontrolny posiew moczu - wynik ujemny ✅️
    11.2024 - krzywa cukrowa i insulinowa - wyniki prawidłowe ✅️
    16.11.2024 - ponowna biopsja endometrium
    4.12.2024 - ponowne przygotowanie do transferu
    19.12.2024 - pierwszy transfer 5.1.1 😊
    17.01.2025 - mamy serduszko ❤️
    12.02.2025 - 3,60 cm szczęścia ❤️
    04.03.2025 - prenatalne ✅️
    01.04.2025 - 18 cm, 200 gram szczęścia ❤️
    29.04.2025 - połówkowe ✅️
    27.05.2025 - 36 cm, 900 gram ❤️ / skrócenie szyjki, ryzyko porodu przedwczesnego
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 13:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    A czym byłaś stymulowana ? Zmiana była jakaś w protokole?

Tak - za każdym razem miałam inny protokół. Więc to na pewno też ma znaczenie choć ilość pobranych komórek w medart w obu stymulacjach taka sama. U nas podstawowym problemem są parametry męża i on wiele miesięcy teraz brał leki i suple na poprawę i faktycznie tym razem mimo, że ilość nie była większa to było najwięcej ruchliwych ever. Z nowości to też skróciliśmy czas abstynencji u niego do 1 doby

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat
    AMH 4,1; kariotyp; hormony; Kir Bx , ANA i ANA 3 ; immunofenotyp; krzywa cukrowa i insulinowa; homocysteina; zespół antyfosfolipidowy✅

👦🏻 33 lata

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️

MEDART
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
    III IVF IMSI / MACS / aktywacja oocytów - 9.05.2025 - 20 🥚-> 5❄️✅po PGT-A + 1❄️ wynik nieinformatywny
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 13:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Tak - za każdym razem miałam inny protokół. Więc to na pewno też ma znaczenie choć ilość pobranych komórek w medart w obu stymulacjach taka sama. U nas podstawowym problemem są parametry męża i on wiele miesięcy teraz brał leki i suple na poprawę i faktycznie tym razem mimo, że ilość nie była większa to było najwięcej ruchliwych ever. Z nowości to też skróciliśmy czas abstynencji u niego do 1 doby
    A czym byłaś stymulowana?

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Nie poddam się nigdy.
    Suple i leki: Euthyrox 50,Metformax 1500mg,Wit.D 4tys,Prenatal Uno,l-karnityna,FeMe complex,L-glutation,probiotyki,magnez.
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    A czym byłaś stymulowana?

Miałam puregon tylko tym razem na bieżąco zmniejszane dawki tj najpierw 225, potem 200, potem 150 (bo szybko rosły pęcherzyki i estradiol był wysoki). Dodatkowo Orgalutran. Nie miałam też tym razem gonapeptyl daily na początku. No a za to miałam gonapeptyl x3 zamiast ovitrelle by pęcherzyki dojrzały.

We wcześniejszej stymulacji miałam najpierw antykoncepcje (a teraz nie) no i stałą dawkę puregonu 225.

A w pierwszej procedurze miałam rekovelle i tam z góry ustalone step up czyli podnoszenie dawki od 9 do 12.

Więc każde podejście inne.

Aha teraz też dodaliśmy aktywacje oocytów !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 maja, 14:24

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat

👦🏻 33 lata

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️

MEDART
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
  • Dotipik Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti91 wrote:
    Cześć, też jestem po dwóch procedurach bez zarodków. Co do braku recepty na jeden zastrzyk, to też mi się zdarzyło (więc nie tylko roztargnienie Twojej kliniki). Na szczęście farmaceuta dał mi recepte farmaceutyczna. W Medart miałam tylko kilka wizyt, ale faktycznie robią dość duża diagnostykę, nie wiem jak skuteczność itp. Co do antybiotyków, to nie do końca tak, że my się na to zgadzamy (takie moje zdanie), po prostu ufamy lekarzom.

• Dotipik Ekspertka

Wysłany: 27 maja, 15:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Miałam puregon tylko tym razem na bieżąco zmniejszane dawki tj najpierw 225, potem 200, potem 150 (bo szybko rosły pęcherzyki i estradiol był wysoki). Dodatkowo Orgalutran. Nie miałam też tym razem gonapeptyl daily na początku. No a za to miałam gonapeptyl x3 zamiast ovitrelle by pęcherzyki dojrzały.

We wcześniejszej stymulacji miałam najpierw antykoncepcje (a teraz nie) no i stałą dawkę puregonu 225.

A w pierwszej procedurze miałam rekovelle i tam z góry ustalone step up czyli podnoszenie dawki od 9 do 12.

A o aktywację musiałaś się prosić? Kto zadecydował lekarz czy laboratorium?

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:

A jesteście w programie? Jak to wygląda w kwestii aktywacji oocytów oni sami zadecydowali o tym?Musieliście dopłacać ?

A może jest tu osoba która była stymulowana Elonva ? I jakie były efekty?

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Nie poddam się nigdy.
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    A jesteście w programie? Jak to wygląda w kwestii aktywacji oocytów oni sami zadecydowali o tym?Musieliście dopłacać ?

A może jest tu osoba która była stymulowana Elonva ? I jakie były efekty?

Jesteśmy w programie i nie dopłacaliśmy za to tylko omawialiśmy z lekarzem co możemy dodać i z uwagi na to że to już 3 procedura było dodane wszystko co możliwe czyli MACS i aktywacja oocytów

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat

👦🏻 33 lata

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️

MEDART
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
  • Kiraaa Autorytet

Wysłany: 27 maja, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dotipik wrote:
    A o aktywację musiałaś się prosić? Kto zadecydował lekarz czy laboratorium?

Dopytywałam w trakcie stymulacji o wszystkie możliwe dodatki i lekarz przy mnie zapisał w systemie by dodać MACS i aktywacje oocytów

starania od 06.2022
    👩🏼31 lat

👦🏻 33 lata

INVIMED POZNAŃ
    I IVF - ICSI -14 🥚▶️4 ❄️

MEDART
    transfer ❄️5.1.1. - cb 💔
  • Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 27 maja, 17:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiraaa wrote:
    Jesteśmy w programie i nie dopłacaliśmy za to tylko omawialiśmy z lekarzem co możemy dodać i z uwagi na to że to już 3 procedura było dodane wszystko co możliwe czyli MACS i aktywacja oocytów
    Ok rozumiem,dziękuję ciekawa jestem czy nam też mogliby to zaproponować ze względu na 4 procedurę

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    8- FET ⏳💖
    Nie poddam się nigdy.
‹‹ 3185 3186 3187 3188 3189 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Owulacja – kiedy owulacja zwiększy szanse na zajście w ciążę

Kiedy owulacja? Większość kobiet wie, że owulacja to czas, w którym możliwe jest zajście w ciążę. Ale kiedy dokładnie ona występuje, jakie są objawy owulacji, jak ją rozpoznać lub co może na nią wpływać nie dla wszystkich jest oczywiste. Kilka faktów na ten temat oraz parę prostych instrukcji jak obserwować swoje ciało pomoże Ci wielokrotnie zwiększyć szanse na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ