X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • kirby Znajoma

Wysłany: 21 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    S@ti wrote:
    Jak jest z środkami do stymulacji i do punkcji ?
    Mi lekarz na wizycie mówił dziś, że środki się skończyły

• Jagodziankaa1994 Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 22:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeśli rzeczywiście tak jest,że środki się skończyły to zastanawiam się co usłyszę na wizycie za kilka dni. Miałam lada dzień zacząć przygotowania do transferu :( jeśli nie są zabezpieczone środki dla par,które są w programie to chyba będę po prostu pisać do MZ z prośbą o pomoc,bo z tego co wiem,to klinika musi zapewnić transfer osobom w programie jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych.
    Ehh,jestem tak zestresowana tą cala sytuacją :(

Starania od 09.2023
    Klinika od 05.2025

Ja 30l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy-wyregulowane (Thyrosan i Dostinex)
    jajowody drożne

Mąż 25l.-badania nasienia ok, poza morfologią 1%

22.08.2025 - I IUI ❌
    09.09-kwalifikacja do IVF
    19.09-Punkcja 💉 20🥚, 18 MII, ❄️-7

12.11.2025 transfer 5.11
    17.11.2025 beta Hcg 9,33 ✅
    19.11.2025 beta Hcg
  • Mila111 Znajoma

Wysłany: 21 października, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodziankaa1994 wrote:
    Jeśli rzeczywiście tak jest,że środki się skończyły to zastanawiam się co usłyszę na wizycie za kilka dni. Miałam lada dzień zacząć przygotowania do transferu :( jeśli nie są zabezpieczone środki dla par,które są w programie to chyba będę po prostu pisać do MZ z prośbą o pomoc,bo z tego co wiem,to klinika musi zapewnić transfer osobom w programie jeśli nie ma przeciwwskazań medycznych.
    Ehh,jestem tak zestresowana tą cala sytuacją :(

Nie ma środków dla par które chcą podejść do transferu najdziwniejsze jest to , że Pani dr K myśli o tym aby pacjenci płacili za transfer( oczywiście za zgodą pacjenta ) jeśli nie będzie środków przyszłościowo jeżeli klinika będzie miała kontrolę to aż się boje myśleć.........

Wysłany: 21 października, 23:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    Nie ma środków dla par które chcą podejść do transferu najdziwniejsze jest to , że Pani dr K myśli o tym aby pacjenci płacili za transfer( oczywiście za zgodą pacjenta ) jeśli nie będzie środków przyszłościowo jeżeli klinika będzie miała kontrolę to aż się boje myśleć.........

Nie wierzę w to co czytam. Przecież dotychczas zaplata za procedurę lub za transfer była jednoznaczna z wykluczeniem z programu. Muszę wysłać pismo do MZ,mam nadzieję,że zrobią z tym porządek :(

Starania od 09.2023
    Klinika od 05.2025

Ja 30l.- hiperprolaktynemia i nadczynność tarczycy-wyregulowane (Thyrosan i Dostinex)
    jajowody drożne

22.08.2025 - I IUI ❌

12.11.2025 transfer 5.11
    19.11.2025 beta Hcg
  • JuluBe Przyjaciółka

Wysłany: 21 października, 23:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jagodziankaa1994 wrote:
    Nie wierzę w to co czytam. Przecież dotychczas zaplata za procedurę lub za transfer była jednoznaczna z wykluczeniem z programu. Muszę wysłać pismo do MZ,mam nadzieję,że zrobią z tym porządek :(

Miałam wizytę w tamtym tygodniu, rozmawiałam z Panią Doktor i nawet prosiła o wysłanie maila do MZ:
    "[email protected]
    Proszę o wysłanie do ministerstwa maila z zapytaniem, czy są przewidziane dodatkowe środki finansowe dla ośrodka MedART w tym roku, ponieważ bardzo Państwu zależy na leczeniu jeszcze w tym roku a ośrodek MedART nie ma już środków na też rok"
    Mówiła, że jak tak dalej pójdzie to bedzie wszystko wstrzymane do stycznia albo pacjenci będą musieli przenosić się do miejsc gdzie jeszcze są środki, ani razu nie wspomniała o płaceniu z własnej kieszeni.. Myślę, że warto upewnić się w 100% u swojego lekarza prowadzącego i dopiero pisać jakieś pisma, bo po co mają mieć problemy.

Starania od 2022r.

🚺 34
    ✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh, posiewy, wirusy
    ❎️ AMH, Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
    🚹 36
    ✅️ kariotyp
    ❎️ HLA C1C2

•04.2024 💔 6t5d
    •03.2025 💔 FET
    •10.2025 💔 FET

• 08.2024 - 09.2025 zapaleniem endo - wyleczone
    • EndomeTRIO, okno implantacyjne
    • 2025 szczepienia limfocytami partnera x3
    Cross-match 19,5% -> 30,4% -> 16,3%
    Allo 47,1% -> 0% -> 33,3%

I. 3🫧 1❄️ 1 PGT-A ✔️
    II. 9🫧 2❄️ 1 PGT-A ✔️
    III. 7🫧 1❄️ 1 PGT-A ✔️
  • Mila111 Znajoma

Wysłany: 21 października, 23:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuluBe wrote:
    Miałam wizytę w tamtym tygodniu, rozmawiałam z Panią Doktor i nawet prosiła o wysłanie maila do MZ:
    "[email protected]
    Proszę o wysłanie do ministerstwa maila z zapytaniem, czy są przewidziane dodatkowe środki finansowe dla ośrodka MedART w tym roku, ponieważ bardzo Państwu zależy na leczeniu jeszcze w tym roku a ośrodek MedART nie ma już środków na też rok"
    Mówiła, że jak tak dalej pójdzie to bedzie wszystko wstrzymane do stycznia albo pacjenci będą musieli przenosić się do miejsc gdzie jeszcze są środki, ani razu nie wspomniała o płaceniu z własnej kieszeni.. Myślę, że warto upewnić się w 100% u swojego lekarza prowadzącego i dopiero pisać jakieś pisma, bo po co mają mieć problemy.

To akurat wiem dokładnie , że decyzja będzie należała do pary czy działa prywatnie czeka za środkami do roku 2026 info z innej grupy Medart z tego co wiem Pani też tam jest😉 z tego co czytam posty dziewczyn jest ogólne dezinformacja u lekarzy jednej dziewczynie jest mówione normalnie działamy innej czekamy do stycznia plus dziewczyny normalnie płacą za wizyty będąc w programie brak środków takie są fakty 🙂

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 05:35

JuluBe lubi tę wiadomość

• JuluBe Przyjaciółka

Wysłany: 22 października, 07:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mila111 wrote:
    To akurat wiem dokładnie , że decyzja będzie należała do pary czy działa prywatnie czeka za środkami do roku 2026 info z innej grupy Medart z tego co wiem Pani też tam jest😉 z tego co czytam posty dziewczyn jest ogólne dezinformacja u lekarzy jednej dziewczynie jest mówione normalnie działamy innej czekamy do stycznia plus dziewczyny normalnie płacą za wizyty będąc w programie brak środków takie są fakty 🙂
    Dopiero doczytałam na FB... Faktycznie szok. Dezinformacja straszna i bez sensu stres dla nas. Z jednej strony co mają zrobić bez pieniędzy ale z drugiej środki dla zakwalifikowanych par powinny być jakoś zabezpieczone...

Starania od 2022r.

🚺 34
    ✅️ SonoHsg, kariotyp, celiakia, heliko, MUCh, posiewy, wirusy
    ❎️ AMH, Kir AA, Mthfr c677t hetero, Pai-1 homo, hashimoto, hipoglikemia reaktywna, podejrzenie endometriozy
    🚹 36
    ✅️ kariotyp
    ❎️ HLA C1C2

•04.2024 💔 6t5d
    •03.2025 💔 FET
    •10.2025 💔 FET

• 08.2024 - 09.2025 zapaleniem endo - wyleczone
    • EndomeTRIO, okno implantacyjne
    • 2025 szczepienia limfocytami partnera x3
    Cross-match 19,5% -> 30,4% -> 16,3%
    Allo 47,1% -> 0% -> 33,3%

I. 3🫧 1❄️ 1 PGT-A ✔️
    II. 9🫧 2❄️ 1 PGT-A ✔️
    III. 7🫧 1❄️ 1 PGT-A ✔️
  • Mila111 Znajoma

Wysłany: 22 października, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozumiem wiele rzeczy .Medart popełnił błąd jak wiele innych klinik nie zabezpieczając środków dla par już w programie na transfery ok poległo wielu decyzje niosą za sobą pewne konsekwencje uważam , że powinny przyjąć na klatę a nie przyjmować postawę nam się wszystko należy i niech inne kliniki oddają ( chodzi o fundusze ) z drugiej strony niesie to za sobą dobre dwa miesiące przerwy. Oczywiście tutaj są pytania które lekarz ma rację ten który mówi aby normalnie przyjeżdżać kolejny który mówi , że środków brak i dopiero styczeń pewnie sama widziałaś takie wpisy no jest to dezinformacja.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 października, 13:42

Girl lubi tę wiadomość

• Girl Znajoma

Wysłany: 22 października, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, był dzisiaj post o odpowiedziach z Ministerstwa na fb, i czy dobrze widzę, że został usunięty?

• Kamellia30 Autorytet

Wysłany: 22 października, 21:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Girl wrote:
    Dziewczyny, był dzisiaj post o odpowiedziach z Ministerstwa na fb, i czy dobrze widzę, że został usunięty?
    Tak była dyskusja i została usunięta.
    Nie chce mi się wierzyć że medart nie zabezpieczył środków dla pacjentów którzy są podczas procedur.Czyli dla osób którzy mają zarodki i czekają na transfer.
    Nie dowierzam też w wersję że mamy zapłacić ze swoich środków za transfer zarodków które powstały podczas procedury refundowanej.
    Czekam na miesiączkę i jadę do kliniki więc dowiem się co i jak.Dla mnie to nie problem zapłacić ale nie chce mi się wierzyć że to ma w ten sposób wyglądac 🤯

Starania od 2019:
    👧🏼92’ 🧑🏽‍🦽92’
    ▪️KIR BX▪️Allo 31%▪️Cross-match 20%,
    ▪️Ana3 -▪️Pai homo◾️Amh 5,8(06.24)
    ▪️histeroskopia✅▪️Ureaplasma pokonana✅▪️cytokiny✅▪️endometriumScan✅▪️immunolog Paśnik i Jarosz
    ▫️2019 Vitrolive Szczecin
    1️⃣procedura 2❄️❄️
    2xFET nieudane beta 0❌❌
    ▫️2022 Bocian Szczecin
    2️⃣procedura 5❄️❄️❄️❄️❄️
    4xFET beta 0
    ▫️2024 MedArt Poznań
    3️⃣procedura 🔥🔥
    27.06.24 2❄️5.2.2 i ❄️6.2.2
    7-06.01.25 FET 7dpt 23 9dpt 16💔CB
    8- FET ⏳💖
    6dpt beta 53 8dpt 118 10dpt 269 15dpt 1690 19dpt 5640
    25dpt GS brak serduszka 💔
    7.04 poronienie puste jajo
    4️⃣ procedura 1❄️ po PGT-A
    Nie poddam się nigdy.
    „Najlepsze rzeczy przychodzą do tych,którzy potrafią czekać”💖
  • Girl Znajoma

Wysłany: 23 października, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciekawe, dlaczego ten wątek został usunięty, komu przeszkadzał?

• Mila111 Znajoma

Wysłany: 23 października, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:
    Nie chce mi się wierzyć że medart nie zabezpieczył środków dla pacjentów którzy są podczas procedur.Czyli dla osób którzy mają zarodki i czekają na transfer.
    Nie dowierzam też w wersję że mamy zapłacić ze swoich środków za transfer zarodków które powstały podczas procedury refundowanej.
    Czekam na miesiączkę i jadę do kliniki więc dowiem się co i jak.Dla mnie to nie problem zapłacić ale nie chce mi się wierzyć że to ma w ten sposób wyglądac 🤯

Taka była odpowiedź dr K jedna z dziewczyn wstawiła, że będzie można podejść komercyjnie oczywiście do decyzji pacjentów pytanie czy chodziło o nowe procedury / transfery z drugiej strony były wpisy , że lekarz mówił czekamy do stycznia nie ma już funduszy ktoś miał podejść do drugiego transferu i niektóre dziewczyny pisały , że płaciły za wizyty normalnie będąc w programie .Uważam , że klinika powinna zatrudnić kogoś do administracji jeżeli chodzi o program aby ogarniał czytając różne wpisy dziewczyn każdy lekarz mówił co innego ogólnie była to jazda bez trzymanki

• Krisso Znajoma

Wysłany: 24 października, 12:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sprawa refundacji MZ z technicznego punktu wygląda tak, że zakwalifikowanej parze należy się odpowiednia ilość badań i procedur, ale kiedy to zostanie wykonane zależy już od środków - jak z innymi wizytami NFZ. Medart i tak dostaje pieniądze od MZ po wykonaniu pracy i gdyby miał zabezpieczyć pieniądze dla pary, która może zakończyć program po jednej procedurze, a może po 3 to pewnie w lutym już by było po...

14.10.2024 -> IVF - 1 zarodek 4.1.1 po PTG-A
    7.05.2025 -> podanie immunoglobuliny
    9.05.2025 -> transfer 4.1.1
    16.05.2025 -> beta 108
    20.05.2025 -> beta 417 progesteron 111
    24.05.2025 -> beta 1851 progesteron 160
    29.05.2025 -> beta 8160
    3.06.2025 -> beta 24944
    6.06.2025 -> USG -> ❤️
    9.06.2025 -> 2 dawka immunoglobilin
    21.07.2025 -> usg genetyczne, koniec 1 trymestru
    19.08.2025 -> 186gr i 16cm
    16.09.2025 -> połówkowe
  • Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 24 października, 12:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Krisso wrote:
    Sprawa refundacji MZ z technicznego punktu wygląda tak, że zakwalifikowanej parze należy się odpowiednia ilość badań i procedur, ale kiedy to zostanie wykonane zależy już od środków - jak z innymi wizytami NFZ. Medart i tak dostaje pieniądze od MZ po wykonaniu pracy i gdyby miał zabezpieczyć pieniądze dla pary, która może zakończyć program po jednej procedurze, a może po 3 to pewnie w lutym już by było po...
    Takie są wymagania programu powinny być spotkania co jakiś czas ile zostało środków ile par nowych może zaprosić albo odmówić nie jest to usprawiedliwienie dla kliniki również innych w sporej części jest ten problem.

Wysłany: 24 października, 14:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kamellia30 wrote:

Hej, a u kogo jesteś? Jestem w tej samej sytuacji co Ty,czekam na miesiaczke i miałam mieć przygotowanie do transferu. Dzisiaj zadzwoniłam do kliniki i Pani z rejestracji powiedziała,że wizyty są płatne bo nie ma pieniędzy i od teraz każda para płaci za wizytę, badania itd. Więc niestety ta wersja się potwierdziła :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 października, 14:45

Starania od 09.2023
    Klinika od 05.2025

jajowody drożne

22.08.2025 - I IUI ❌

12.11.2025 transfer 5.11
    19.11.2025 beta Hcg
  • Marzena🌺 Autorytet

Wysłany: 24 października, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zapytajcie w MZ jak najlepiej to rozwiązać klinika może płacić potężne kary jak będą robić takie rzeczy u par które są w programie to jest absurd .Rozumiem , że nie mogą sobie pozwolić na dwa miesiące przerwy ale pary które są w programie według obowiązujących przepisów powinny mieć w takim razie przerwę

Girl lubi tę wiadomość

• Girl Znajoma

Wysłany: 24 października, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O kurczę, serio teraz trzeba płacić za wizyty? Jeśli tak, to proście o wystawienie faktur imiennych.

• Stokroteczka_ Debiutantka

Wysłany: 29 października, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała przepisany Divigel przed transferem? W jaki sposób i w jakiej dawce go przyjmowałyście? Czy u Was się sprawdził sam żel?

2025 Inseminacja x4 - ❌️

02.09.2025 Punkcja 12 🥚-> 4 ❄️
    29.10.2025 Start stymulacji do transferu
    I IVF - listopad
  • Natka638847 Przyjaciółka

Wysłany: 29 października, 19:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Stokroteczka_ wrote:
    Hej dziewczyny, czy któraś z Was miała przepisany Divigel przed transferem? W jaki sposób i w jakiej dawce go przyjmowałyście? Czy u Was się sprawdził sam żel?

Hej,

U mnie tak było, że pierwszy transfer na samym Divigelu i dał radę, ale przy drugim i trzecim do Divigelu w jakimś 10 dc miałam dodany Estrofem. Generalnie nie musisz się martwić, będziesz miała monitorowane poziomy hormonów i w razie czego będzie modyfikacja :) U mnie były dwie saszetki trzy razy dziennie wcierane w uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 29 października, 19:43

KIR AA, mąż C1/C2, PAI homo, MTHFR homo, białko S obniżone, cross-match 39%->43%, allo-mlr 0%
    01.24 IUI ❌
    02.24 IUI ❌

07.24 IVF, 4 ❄️
    09.24 cb 💔
    01.25 cb💔

02.25 IVF, 8 ❄️
    08.07.25, FET - 4.1.1 ( Atosiban, Clexane, Acard, Prograf, Encorton, Equoral, Accofil),
    6 dpt ||,
    7 dpt - bHCG 92,7, progesteron 105,
    10 dpt - bHCG 475, progesteron 90,5,
    13 dpt - bHCG 1613, progesteron 83,5,
    27 dpt - CRL 0,68cm, ❤️
    25.08 - CRL 2,94 cm,
    12.09 - CRL 6,5 cm, niskie ryzyka,
    6.11 - 365g,
    17.11 - 450g, 🤞
  • XXX89 Autorytet

Wysłany: 29 października, 21:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JuluBe wrote:
    A sprawdzaliście zęby, migdały, zatoki, pasożyty, ASO, EndometriumScan? Bo może coś w mikrobiomie miesza...

Ja mam Aliness Lactoferrin LFS 95% 100mg.

Tak, miałam sprawdzane, póki co nie miałam tylko EndometriumScan… ja robiłam sobie „dodatkowo” pakiet na jelita u dr Szachty w Vitaimmun- biorę też probiotyki od Pani Dr

8 lat starań (od 2016)
    2018r. Ciąża naturalna - puste jajeczko :(

➡️MedArt - luty 22’
    👩🏽 33l. 2022’
    Mięśniaki macicy SS, polip
    Niedoczynność tarczycy,
    Hiperprolaktynemia,
    Pai1 4G - hetero,
    Mthfr 1298A>C - hetero,
    Amh - 2,60
    Niedrożny prawy jajowód.

➡️MedArt - czerwiec 24’ przygotowania do IVF🙏🏽
    👨🏽 42l.
    07.24’ - 15mln/17%RP/morf.0,5%/
    frag. 41%.

👩🏽 35l.
    Amh - 2,33
    Tsh ⬇️0,25 µlu/ml🙄
    10.06- Cytologia, posiewy✅
    12.07- Usg 3d, piersi ✅
    05.09 - Biopsja endo- stan zapalny (+3) 🙄🥺 Levox/Tinidazolum
    11.10 - tsh - 1,46 µlu/ml✅
    21.11 - powtórna biopsja.
    9.12 - Start stymulacja - protokół krótki - Gonal f/ Orgalutran /Ovitrelle
    19.12 - Punkcja -> pobrano 8🥚-> 5 prawidłowo zapłodnionych -> 2❄️❄️ 5AA, 3BB -> oba prawidłowe😍🥳
    21.12 - wynik biopsji - ponownie silny stan zapalny (+3)-Amoksiklav/Unidox
    28.04 - ponownie silny stan zapalny 😭 - Tarivid/ Metronidazol.
‹‹ 3205 3206 3207 3208 3209
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Problemy z zajściem w ciążę - 13 niepokojących objawów

Czy problemy z zajściem w ciążę można przewidzieć? Przeczytaj listę 13 potencjalnych symptomów, którym powinnaś się bliżej przyjrzeć. Nieregularme miesiączki, obfite miesiączki, niskie libido czy utrata włosów - nie ignoruj tych i innych symptomów mogących świadczyć o zaburzeniach hormonalnych czy innych schorzeniach powodujących problemy z zajściem w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Endometrioza – zagadkowa choroba powodująca niepłodność

Jeżeli dokuczają Ci silne bóle brzucha przed oraz w trakcie miesiączki, odczuwasz ból przy współżyciu, nie możesz zajść w ciążę - objawy te mogą wskazywać na endometriozę, tajemniczą chorobę, która może powodować niepłodność. Ale nie mając powyższych objawów, mając regularne, niebolesne miesiączki może okazać się, że ta sama choroba powoduje u ciebie problemy z płodnością. Dlaczego?

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ