MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Mysza1986 wrote:MAGEDU- bravo za takt dla koleżanki, Ty się nie martw jesteś pod okiem specjalistów.
Ja tradycyjnie z pytaniem. Jutro tj. 31 stycznia mam koniec antyków(21dzień) i pewnie mieliśmy rozpoczynać stymulację, okazało sie jednak że mój Małżon do 15.02 jest poza zasięgiem i nie możemy tego w żaden sposób zmienić jestem na niego zła ale to nic nie zmieni- praca.
I tu moje pytanie- czy myślicie że będę mogła jeszcze parę dni przeciągnąć antyki żeby wycelować z punkcją po 15 lutym?
wiem, że jutro mam wizytę i sama zapytam Pni dr ale wolę wiedzieć wczesniej niż przezyć szok i kolejną falę złości na Małża, że wszystko opóźnił...Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
anakonda wrote:Mysza a idziesz dla protokołem? Jeśli tak to dostaniesz decapeptyl i po nim jeszcze 3-5dni anty . Potem kolejne czekanie na @ 3-5 dni ( u mnie przyszła w 5 ) Także wydaje mi się że nie będzie punkcji do 15 lutego . Ale jeśli masz krótki do dr pozwoli przedłużyć
Dzięki Anakonda to spokojniejsza jestem, okazuje się, że nie wiem jakim protokołem idę ... hmm ... za bardzo rozemocjonowana byłam żeby zapytać na 1 wizycie, a P dr nie powiedziała sama z siebie.
-
Magedu jeśli to ta sama o która nam chodzi to ja bym też nie poszła. Nadal przyjmuje na św. Marcina? Tam usg faktycznie było słabe. Ja pamiętam, że rozłożyła ręce nad moimi wynikami i powiedziała "ja już nie wiem" wtedy byłam u niej ostatni raz.
Mysza myślę, że spokojnie można przedłużyć antyki. W razie czego to mąż też może się zamrozić. Heh pamiętam jak po punkcji mój nie mógł wyjść z podziwu jakim cudem trafił w ta mikroskopijna próbowke
Ogarnia mnie fala stresu. Gdyby padły to już by chyba do mnie zadzwonili. Ciekawe jak tam moje endo, ostatnio było małe ale dr określił je jako ładne ale leki na grypę chyba mogły coś zmienić? Ale tym się nie stresuje, najwyżej podejdę do Crio tylko nadal sikam i nadal bolą mnie jajniki.
A czym różni się długi od krótkiego? Ja myślałam, że z antykami jest długi a bez krótki? -
Magedu! Bardzo mi przykro, bo wierze, ze ten tydzień będzie dla Ciebie bardzo stresujący słowo się rzekło i tak szybko z głowy tego nie wyrzucisz. Ja jednak myślę, że Wasz dzidziu jest zdrowy, prawidłowych wymiarów i juz niebawem dr Ż Wam to potwierdzi - za to będę mocno trzymać kciuki!Aina
-
MalaHD wrote:Magedu jeśli to ta sama o która nam chodzi to ja bym też nie poszła. Nadal przyjmuje na św. Marcina? Tam usg faktycznie było słabe. Ja pamiętam, że rozłożyła ręce nad moimi wynikami i powiedziała "ja już nie wiem" wtedy byłam u niej ostatni raz.
tak, to ta sama z tym, ze ona nie przyjmuje na Św. Marcina tylko na Marcelińskiej. Ma 32 lata. Co do USG to powiem tak - na pewno tydzień wcześniej u dr Ż serduszko było dużo bardziej widać niż u niej - musiałam się przyjrzeć, żeby zobaczyć, jak bije. A i samo zdjęcie - jej jest zamazane, z MedArt - dużo wyraźniejsze. -
Mała przy długim maksymalnie wyciskacz jajniki gonapeptylem decapeptyl a przy krótkim tego nie ma , mimo że przed można brać antyki by nie było niespodzianek typu torbiel itpStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Mała powodzenia
MalaHD lubi tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc
3 IUI
03.2016 I procedura krótki protokół ICSI
05.2016 II procedura krótki protokół ICSI
Zmiana kliniki MedArt
09.2016 długi protokół 21.09 punkcja mamy 3 zarodki
29.11.2016 crio 4AA cb
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
08.2018 IV IVF cykl naturalny transfer 17.08 7tc
V IVF grudzień 6 zarodków 4 prawidłowe genetycznie
10.04. 2019transfer
24.11 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
url=https://www.tickerfactory.com][/url] -
Mala powodzenia!
Mysza prawdopodobnie idziesz długim i dziś dostaniesz zastrzyk. Jeśli tak to też mi się wydaje, że bez problemu zdąży mąż wrócić. Ja miałam zastrzyk w 21 dniu brania tabletek i to był 26.12, a punkcję miałam 19.01.👧 2017 ❤ 👶 2021
-
Magedu czy to dr K. W-O? Jeśli tak unikaj jak ognia...
Miałam z nią takie przeboje, że aż strach pisać. Stymulowała mnie clo i wiedząc, że pęcherzyki mi nie pękają przy 19 mm pęcherzyku kazała przyjść za 5(!!!) dni na kontrolę. Prosiłam chocby o receptę na pregnyl/ovitrelle powiedziała, że nie i z 5 dni pęcherzyk będzie akurat i mam jej zaufać. Przyszłam za 5 dni i wielka torbiel. Powiedziala, że idzie na urlop wypisała mi recepty na clo, choragon i kazała się umówić gdzieś na monitoringi i załatwić sobie pielęgniarkę która poda Choragon bez zlecenia. Po 2 dniach trafiłam na IP ze stanem zapalnym bo torbiel pękła uszkadzając otoczkę jajnika i podrażniła mocno otrzewnąWiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 12:06
-
Mysza, ze spokojem. Ja brałam antyki prawie 2 miesiące ciągiem, bo czekałam na pojawienie się w aptekach Decapeptylu. Z pewnością będziesz mogła o kilka dni przedłużyć antykoncepcję, zeby na pewno trafić w drugą połowę lutego
Mysza1986 lubi tę wiadomość
-
Sasanka! Ale niespodzianka! Haha! Witamy z powrotem! Ale się ciesze! Nawet nie masz pojęcia jak bardzo! Gratuluje z całego serca kochana!
Widzę ze doktorek ma teraz super passę, bo Ty nie jedyna co się udało w ostatnim czasie. Wiec proszę mi na niego nie narzekać bo być może właśnie dzięki jego metodom cieszymy się teraz z Twojej bety Wierzę w Wasza Panią Dr ale ona chyba jest zbyt ostrożna w niektórych sprawach. Z resztą nieważne! Liczy się efekt
Beta pięknie rośnie wiec się nie stresuj, odpoczywaj i zrób jutro powtórkę. Ja tez bym pewnie nie czekała do czwartku chociaż wierze ze Dzidziuś juz się nigdzie nie wybiera i zostanie z Tobą! ♡Ainaa lubi tę wiadomość
-
Aina czuje się dobrze, acard juz odstawiłam i w tym tyg mam wizytę u doktorka. Dziś poszłam na krew bo czuję że mam anemię. Powieka w oku mi drga i zrobiła mi się na języku afta. Ewidentnie mam brak witamin albo jakieś osłabienie. Zobaczę po wynikach. Żelazo tez sobie zbadałam, może to to? Jak myślisz bo Ty też się z anemia borykalas. To możliwe ze mnie na końcówce jeszcze złapała?
A Ty jak się czujesz? Masz jakieś skurcze, te przepoqiadajace chociaż czy narazie cisza? -
Megedu no to faktycznie dałaś czadu.. ale ja wiem po sobie ze do tych pierwszych usg to się ciągnie no i ta obawa czy wszystko ok. Najważniejsze że jest serduszko, nie martw się bo teraz stresu Ci nie potrzeba. Z resztą sama widzisz ze ta lekarka ma wątpliwą reputację wiec w piątek doktorek Cię uspokoi
Mała, kciuki!!
Aha nie wiem która to z Was pisała o bólach jajników ale mogę uspokoić bo mi ból dokuczal do połowy ciąży także spokojnie dziewczyny!MalaHD lubi tę wiadomość
-
Kochana swoje przeszłas wiec Twoje obawy i stres jest w pełni zrozumiały dlatego ta jutrzejsze beta Cię uspokoi bo stres Ci nie jest teraz potrzebny.
Nooo mnie też podbrzusze bolalo ale jajniki to już na maxa! Denerwowalo mnie ze Doktorek to ignorowal za każdym razem jak mu mówiłam ale miał rację ze samo przejdzie. Wiesz mnie bolalo bardzo długo, najpierw cały czas a potem jak się podnosilam czy przekręcalam na bok także mnie też to stresowalo czy aby wszystko jest z dzidzia ok. -
Lady nie tylko ciebie dopadlo osłabienie, też poszlam zrobić badania i żelazo też, ale mam w normie. Dzisiaj byłam u doktorka i powiedziałam że jestem osłabiona i śpiąca a on "to dobrze....inni mają odwrotnie i nie mogą spać" tylko okazało się że teraz ze z krzepliwoscia nie za bardzo, tzn. mam nadkrzepliwosc teraz i dr przepisał clexane. Powiedzcie mi dziewczyny kiedy sie klujecie, rano czy wieczorem i jak radzicie sobie z tym kłuciem w brzuch?
A tak ogolnie to maly rosnie bardzo dobrze i waży az 1100g ☺Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 stycznia 2017, 14:06
I IVF - transfer 7.08. 1 blastka 5AA - 7dpt Beta - 52, 9dpt -120, 1.09. Mamy ❤ maluszka
3 sniezynki
30.04.17 synus 3464kg 58cm -
Sasanka może to bóle po stymulacji no i ta torbiel może dawać o sobie znać. Nie ma co snuć czarnych scenariuszy. Ja też jestem od 3 dni niespokojna, ale do soboty muszę odpędzać złe myśli. Tyle nam pozostaje. Teraz już niestety stres będzie nam towarzyszył już zawsze, więc trzeba wierzyć, że pozytywne myśli przyciągają pozytywne wydarzenia
-
Mala ja czuję się już dobrze. Hiperka przechodzi Natomiast biorę duphaston i czasem boli mnie brzuch jak na okres - nie wiem czy to normalnie, ale na szczęście mimo tych bóli okresu nie ma. Z tego co zrozumiałam, okres powinien przyjść po odstawieniu duphstonu.
AnnaNata ja się kłułam wieczorem, ale Pani dr kazała mi się kłuć rano. Biorę fałdę skóry z boku brzucha i wbijam igłę. Im szybciej i pewniej ją wbijesz, tym mniej będzie boleć. I wbijaj się w tłuszcz, a nie w mięśnie brzucha, bo w mięśnie boli bardziej.
Dziewczyny, wiecie jak długo się bierze Clexane? Lekarka mi nic nie mówiła kiedy mam odstawić.👧 2017 ❤ 👶 2021