X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Majek- przykro mi, moim osobistym zdaniem nieudane transfery powinno się zdelegalizować! Powinny być wyłącznie udane!

bv5tg9v.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2017, 12:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje za informacje.

• ladybirth Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny od dzisiaj i ja dołączyłam do fanów Medarginu ;) Właśnie sobie zakupiłam te saszetki ale powiem Wam szczerze ze aż boję się spróbować bo tyle się tu naczytałam o tym jakie to okropne..
    Zalecił mi to wczoraj dr Sz, okazało się ze moje maleństwo ma mały przyrost wagi jak na 33tc i jesteśmy na granicy. Od teraz co tydz ktg i kolejna wizyta u Dr Sz za 2 tyg. W najgorszym wypadku bede miala wczesniej wywolywany porod. Jestem lekko przerażona i mam nadzieje ze jednak maleństwo nadrobi ta masę.. Teraz chyba ja potrzebuje Waszych kciuków..

• ajda Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady jestem z Tobą, a u kogo prowadzisz ciążę? Wydawało mi się że u dr Żaka, to dlaczego chodzisz do Sz?

ajda
  • Nika8686 Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady podobno banany i awokado daje kopa maluchom.

961lwn15y3w1u452.png
    21.09.16 Beta 87- 8dpt
    21.01.16 Aniołek 9 tc <3

• Campari Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ladybirth wrote:
    Dziewczyny od dzisiaj i ja dołączyłam do fanów Medarginu ;) Właśnie sobie zakupiłam te saszetki ale powiem Wam szczerze ze aż boję się spróbować bo tyle się tu naczytałam o tym jakie to okropne..
    Zalecił mi to wczoraj dr Sz, okazało się ze moje maleństwo ma mały przyrost wagi jak na 33tc i jesteśmy na granicy. Od teraz co tydz ktg i kolejna wizyta u Dr Sz za 2 tyg. W najgorszym wypadku bede miala wczesniej wywolywany porod. Jestem lekko przerażona i mam nadzieje ze jednak maleństwo nadrobi ta masę.. Teraz chyba ja potrzebuje Waszych kciuków..
    Lady, na granicy znaczy nie poza :-) będzie dobrze. Nasz też się mały wydawał i nadrobił. Za to zawsze na pomiarach miał wieeelką głowę ;-) a medargin przełkniesz, z resztą kochana teraz to już wszystko przełkniesz byle maluch był zdrowy. Przepływy i reszta ok?? Trzymam kciuki. Wszystko będzie dobrze. A, i nie stresuj się;-) bo urodzisz za wcześnie bez wywoływania tak jak ja ;-) czego oczywiście nie życzę.
    Swoją drogą z całym szacunkiem dla dokładności i skrupulatności dr Sz- potrafi tym wszystkim nieźle zestresować. U nas też dopatrzył się czegoś czego nie było i końcowka była nerwowa.

r9bzabd.png
  • kiciakocia Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady macie nasze kciuki! Medargin nie jest taki zły ja piłam normalnie z wodą jak kieliszek wódki bez delektowania się ;)
    Maluszek nadrobi trzeba mocno w to wierzyć

• AnaC Przyjaciółka

Wysłany: 17 lutego 2017, 23:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lady trzymam kciuki za przyrost maluszka i wasze szczęśliwe rozwiązanie, napewno wszystko będzie dobrze☺
    Ja medargin piłam z sokiem pomarańczowym albo jogurtem owocowym.

• Majek Znajoma

Wysłany: 18 lutego 2017, 01:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ajda wrote:
    Majek ale skąd ta nadżerka?

Dzięki dziewczyny za wsparcie.

Pytanie o nadżerkę jest jak najbardziej słuszne. Ostatnią cytologię miałam z początku listopada 2016 - wynik nie wzbudzał niepokoju (grupa II). Zawsze wybierałam Prolutex zamiast dopochwowej luteiny, żeby nie doszło do takich sytuacji. A tu dr wyskoczył jak z torpedy w dniu transferu. Głupio się poczułam, bo wyszło tak jakbym o siebie nie dbała i nie latała do niego praktycznie co tydzień od listopada.... Nie czas i nie miejsce było na taką informację.
    Potrzebuję tego miesiąca dla siebie. Maluch niech sobie grzecznie czeka, bo inaczej matka zwariuje.

hchy3e3k9mekwcpk.png
  • iwonn Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2017, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny mam pytanie. Kiedy dostałyście okres w kolejnym cyklu po nieudanym transferze? wczoraj miałam 12dc i plamilam a dzisiaj zywa krew na papierze. Czyżby to już okres?

ponad 3 lata starań
    3 IUI
    11/2016 I IVF 4.12 transfer 4aa i 3ba cb
    01/2017 II IVF 25.01 transfer 4AB :(
    dwie blastki zamrożone
    18.03.2017 crio 2 blastki cb
  • MalaHD Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja błona się obraziła, nie urosła skubana. Mam zwiększyć estrofem w marcu, oby ruszyła z kopyta :)

Gabi kiedy testujesz?
    Antonna powodzenia na transferze :)

klz9jw4z5xllyqdn.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 15:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no to szkoda :(
    Dzieki :* Oby to byl TEN transfer :)
    Dzis jechalam az do Skorzewa po Lutinus, bo mi sie skonczyl a na dzis go potrzebuje. Nie ma to jak robic wszystko na ostatnia chwile :)

Gabi jak tam sie czujesz? :)

Jenyy zastanawiałam się, czy się zapisać na lutowe testowanie, ale jak dziś jedna laska życzyła innym, żeby uniknęły in vitro i dramatu zamrożonych w ciekłym azocie dzieci, to chyba spasuję :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 16:21

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mala no szkoda... Ale w marcu na pewno się uda!

Antonna kciuki!

Iwonn, pewnie niewiele pomogę, ale... Na Polnej przy krótkim protokole @ dostałam po odstawieniu progesteronu i w kolejnym cyklu na owulacji podchodziłam do crio. Na długim może być inaczej, bo jajniki są mocniej wyciszone i hormony mogą fiksować. Generalnie z własnego doświadczenia nie dziwią mnie cykle 15- i 80-dniowe :/ Myślę, że to może być rodzaj plamienia związanego z zaburzeniami hormonów

Ja na razie czuję się aż za dobrze. Nie mam już prawie objawów żadnych i trochę mnie to martwi. Spodziewałam się, że coś będę czuć. Wiem, że to wcześnie, bo dopiero 3dpt, ale wydaje mi się, że poczuję, że się udało, ale niestety nie czuję tego :/ Pójdę na betę chyba zgodnie z zaleceniem, bo jak zrobię dzień wcześniej i nie wyjdzie, to pani dr z pewnością każe powtórzyć i po co mam 2 razy latać :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2017, 16:28

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Napisałaś, że nie masz już prawie żadnych objawów. Tzn. że miałaś jakieś po transferze? Objawami nie ma się co sugerować, tylko beta Ci prawdę powie ;)

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 17:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miałam na myśli objawy po punkcji: wzdęty i bolesny brzuch, bolesne piersi. Prawie wszystko minęło. Wiecie, jak to jest. Po takim czasie starań trudno jest wierzyć...

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny za wsparcie! Już mi lepiej, chyba musiałam to przez weekend przetrawic. Tak to pewnie jest, kiedy staraliśmy się o dziecko 4 lata, próbując wszystkiego miałam pewnie nadzieje ze chociaż ciąża przebiegnie bez problemów. Generalnie mam 2 tyg żeby utuczyć moje dziecko ;) dr Sz zasugerował dietę wysokobiałkową także mam nadzieje ze to coś da.
    Ajda, dobrze kojarzysz. Jestem pacjentka dr Z ale raz na kwartał jest wizyta u dr Sz i to właśnie u niego wyszła ta niedowaga.

• Mysza1986 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 20:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała, no trudno widocznie to nie Ten cykl, oby w kolejnym bylo juz po Twojej mysli.

Gabi nie nakrecaj sie, co by nie bylo to nie pomoze :/

Ja dzis podgladałam jajka (11dc) poki co ok 10 jaj. dostalam juz zalecenie jedzenia bialka I picia isotonikow, kolejne usg w srode. Plus zalecila jednak dr BG diete. Antybiotyk w ogole nie przeszkodzil w stymulacji wiec biore go "do konca".

bv5tg9v.png
  • antonna Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2017, 23:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mysza no to super :) A już czujesz się lepiej?

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 06:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Antonna powodzenia i trzymam kciuki :)

Mała a jaką dawke miałaś estrofemu że dr chce podnieść ?

Iwonn może napisz do dr ?

Lady maluch podrośnie zobaczysz :)

Kicia jak tam ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 20 lutego 2017, 06:40

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • antonna Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2017, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki anakonda :*

👧 2017 ❤ 👶 2021
    3jgxflw10w63fzkn.png
‹‹ 367 368 369 370 371 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Pozytywny test ciążowy i co dalej?

A więc stało się! Zrobiłaś test ciążowy i wynik wyszedł pozytywny. Gratulacje! To co zapewne wiesz na pewno, to fakt, że przed Tobą wiele zmian. Jakie to będą zmiany, czego się teraz spodziewać? Przeczytaj na co powinnaś być gotowa, jak się do tego przygotować i co po kolei powinnaś  zrobić gdy już wiesz, że pod Twoim sercem zagościło nowe życie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Niedoczynność tarczycy podczas starania o dziecko

Tarczyca to niewielki gruczoł umiejscowiony na szyi człowieka, który wytwarza hormony i ma ogromny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Dlaczego tak często obniża płodność kobiety? Jak rozpoznać najczęstsze choroby tarczycy: niedoczynność i nadczynność? Przeczytaj w eksperckim artykule w całości poświęconym tarczycy! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ