MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyImbirek91 wrote:Ainaa miała bodajże na cyklu naturalnym
dr Ż chyba dość często stawia na naturę
I co udało jej się zajść w ciąże? Bo nie wiem czy sie udziela jeszcze na tym forum?
Już się boję tych zmian. Ciekawe skąd ten pomysł się wziął u dr dla mnie?Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 października 2017, 20:16
-
Widzę, ze wywołano mnie do tablicy. Tak, miałam u dr Z dwa razy IVF na cyklu naturalnym, czyli zero stymulacji. Za pierwszym razem był jeden pęcherzyk a z niego jedna komórka i jeden zarodek podany w 2 dobie, niestety nie został z nami. Za drugim razem miałam dwa naturalne pecherzyki, pobrano 2 komórki, otrzymaliśmy 2 blastocysty najwyższej jakości, czyli 5AA, pierwsza podana w 5 dobie, doszło do ciąży biochemicznej, druga podana w criotransferze i mamy cudowna córeczkę, która niebawem skończy 8 miesięcy. Oczywiście po transferach progesteron obowiązkowo. Powodzenia.Aina
-
Dodam Mada jeszcze, ze ogólnie miałam 4 IVF!!! Pierwsze ze stymulacja (pobrano 7 komórek, były 3 zarodki dobrej klasy), 2 na naturalnym, 3 ze stymulacja (pobrali 10 komórek i żadna się nie zapłodniła!!!-masakra i załamka) i 4 na naturalnym i wielkie szczęście, którego każdej tu życzęAina
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Mada29 wrote:Odebrałam dziś wyniki i mam homocysteinę podwyższoną
a reszta wyników w normię... Będę musiała przejść pewnie na anty heh
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
nick nieaktualny
-
Mada a robiłaś badania na mutację MTHFR? I bierzesz folian i wit b metylowane? Ja badałam homocysteinę w sierpniu wyszło 15 zbadałam mutację i mam 3 niestety. wit zmetylowane sbiły mi homocysteine na 8
w miesiąć
Mada29 lubi tę wiadomość
04.2013 - Początek starań (5cs z clo)
2016-2018 3 IUI, 3 IVF żadnego zarodka
Czekamy co los przyniesie...
Los przyniósł nam monionka 18.06 beta 26609 mIU/ml
21.06 - Serduszko pięknie bije
04.02.2019 Jest Blanka
-
Mada ja mam 12 z groszem i dr K powiedziała że jest ok i pytała czy badałam na czczo . Powiedziałam że nie a dr na to że bardzo dobrze bo zarodki podaje się o różnej porze a nie na czczo . Choć u Ciebie jest ciut za dużo metale wprowadź i będzie ok
Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 października 2017, 10:08
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
A możecie mi wyjaśnić tylko czy każda z was miała obowiązkowo badana ta homocysteine czy coś wskazywało na to ze musicie to zbadać? Pytam, ponieważ ja u doktora nie miałam tego robionego i teraz się zastanawiam czy ja przez całą ciążę biorę odpowiedni kwas foliowy i czy po ciąży powinnam to zbadać.Starania od 2013r.
w MedArcie od 08.2016 - problemy z nasieniem
Ciąża naturalna 10.03 - 926 mlU/ml - termin Listopad 2017
Córka październik 3260g. -
anna_b No mój mąż też mówi że jestem teraz ich wyzwaniem
Jak to Pani dr stwierdziła nie jestem juz w grupie PCOS czy innej teraz jestem ich indywidualnym przypadkiem
We mi dr K kazała zbadać homocysteinę. I odrazu kazała brac wit metylowane.
Dzisiaj juz mi lepiej. Wiem że oni mi pomoga i będę w ciązy:) Potrzeba tylko czasu.
Spodobało mi sie to wczoraj że dr K przyszła do mojego męża najpierw i mu wszytko wytłumaczyła. Mimo że połowy nie zrozumiał:p Powiedziała że musi mnie teraz wspierać bo to będzie cios itp. Jak wyszła popłakał się bo wiedział że dla mnie to będzie ciężkie. Chciał mi o tym powiedziec pierwszy jak wróciłam do pokoju ale powiedział mi potem że nie miał serca. I dowiedziałam się od Pani dr jak przyszła. I dobrze bo pewnie jak by mi powiedział bym sie rozkleiła i póżniej nie słuchała Pani dr.
A tak wysłuchałam ją rozkleiłam się dopiero jak wyszła.
Teraz czekamy co dalej... Na razie leże brzuch juz przestaje boleć. Jak na razie objawów hiperki nie mam. Może tylko lekko powięszony bebech :p A tak jest ok.
04.02.2019 Jest Blanka
-
gabrysia No niedawno wcześnie nie zlecała. Mi kazała w sierpniu coś mówiła że miała jakieś szkolenie na ten temat czy coś takiego:)
04.02.2019 Jest Blanka
-
Cześć
Alberta dziękuję za kciuki
udało się pobrać 7 komórek z 12 pęcherzyków. Wszystkie poszły do zapłodnienia, mamy nadzieję, że uda się, żołnierzyki mojego m są bardzo słabej jakości. Transfer już w piątek, o ile się hiperka nie zozkreci, dostałam Dostinex żeby zbić hormony.
Pozdrawiam was serdecznie i trzymam kciuki -
nick nieaktualnyLady_E, przykro mi. Ale pamiętaj - co nas nie zabije, to nas wzmocni, najwyraźniej tak musiało być, żeby móc wyciągnąć wnioski na kolejną, UDANĄ procedurę
Może kolejnym razem pójdą w Elonvę? Jesli lekiem do stymulacji, który podobno działa bardziej na jakość pęcherzyków/komórek, a nie na ich ilość.
Trzymam mocno kciuki, nie poddawaj się!Lady_E lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyDziewczyny ja już po transferze, zarodek 4AA ładnie się rozmroził i sam zabieg tak jak pisałyście prawie jak inseminacja. Teraz pozostaje mi cierpliwie czekać na bete
Dr mówił, że po 8 dniach, a na kartce z zaleceniami jest napisane po 7. Jak wy sprawdzałyście?
SabinkaK trzymam kciuki, wyniki będziemy miały mniej więcej w tym samym czasie, mam nadzieję, że obu nam się uda