MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Moly, raczej Prolutex odstawisz koło 12tc. Trzeba uważać z przyjmowaniem progesteronu w ciąży, jeśli nie mamy do czynienia z jego niedoborem (nadmiar może wpływać negatywnie na rozwój układu moczowego, szczególnie u chłopców - spodziectwo). U mnie Prolutex był odstawiony w okolicach badania prenatalnego i zamieniony na Duphaston 2x2, a pod koniec II trymestru na luteinę dowcipną 2x1
Edit: progesteron badałam na własną rękę i był dosyć niski względem norm dla wieku ciążyWiadomość wyedytowana przez autora: 10 listopada 2017, 15:02
-
nick nieaktualny
-
17 grudnia. Jak królowa każe na siebie czekać to czasem mogę mieć karpie na porodówce
Leci za szybko, ja nie wiem kiedy te 8 miesięcy mi minęło a ja nadal nie gotowa
Ja za to pamiętam dopiero co Twój zabieg a tu już 32t... Czas leci, a jak już dzieci będą na świecie to dopiero zacznie zapie*dalać
Antonna już chyba rozpakowana jak się nie odzywakornelkornel, gabrysia111, Bella93, dżdżownica lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
MalaHD wrote:17 grudnia. Jak królowa każe na siebie czekać to czasem mogę mieć karpie na porodówce
Leci za szybko, ja nie wiem kiedy te 8 miesięcy mi minęło a ja nadal nie gotowa
Ja za to pamiętam dopiero co Twój zabieg a tu już 32t... Czas leci, a jak już dzieci będą na świecie to dopiero zacznie zapie*dalać
Antonna już chyba rozpakowana jak się nie odzywa
No to czekamy na znak- sygnał od Antonki- to chyba jedna z tych szczęściar co to przy 1 transferze od razu sukces?
Gabi, MałaHD u Was też już końcóweczka... mam marzenie żebym kiedyś i ja mogła być na Waszym miejscua Wam życzę terminowych i szczęśliwych rozwiązań
MalaHD lubi tę wiadomość
-
Susełek, Moly - ja też cały czas na Clexane i będę do końca ciąży. To na prawdę nic strasznego - po prostu kolejna czynność do wykonania rano, jak mycie zębów
Każda z nas ma swój sposób na uniknięcie siniaków ( ja przestrzykuje do insulinówek z najcieńszą igłą - 0.3) wiec jak znajdziecie swój sposób to już jakoś pójdzie
Moly - ja na Prolutexie byłam do 20 tc ze względu na problemy z kosmówką.
Jak u Ciebie wszystko dobrze to odstawisz wcześniej.
MałaHD - no to będziesz mieć wymarzony prezent na Święta ! -
Kornelkornel, ja stymulacje do iui zaczelam 30.10, a 7.11 mialam podanie. Generalnie moje stymulacje trwaja 5-7 dni. Teraz po 2 opakowaniach anty dostalam 100 puregonu, ale szalu nie bylo jeden sensowny pecherzyk. Porzedni cykl tez 100 i byly 3, iui na moja odpowiedzialnosc, ale zakonczone niepowodzeniem. Teraz staram sie nie mylec. Fajnie jakby sie udalo, a jak nie to w lutym in vitro.
Wierze, ze kazdej z nas uda sie zajsc w ciaze. Zwlaszcza Wam dziewczynki w ta pierwsza, bo po latach staran to jest przezycie niemalze mistyczne -
MalaHD wrote:Ja miałam prolutex do 13tc ale wiem, że imbirek brała długo i po 2 dziennie nawet. To już zabójstwo dla portfela
Zależy dlaczego ten clexane masz. Mi Ż chciał odstawić a mój lekarz twierdzi żeby brać do końca ze względu na mthfr.
Kornel nikt Ci nie zrobi IUI na tylu pęcherzykach więc nie mogą dać dużej dawki. Ja miałam dojrzałych komórek 3 w pierwszej i 12 w drugiej procedurze a pęcherzyków było z 50Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Jamama jeśli chcesz badać to mutacje , homocysteina wit b12, gluten , immunologiaStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
Mysza1986 wrote:
Gabi, MałaHD u Was też już końcóweczka... mam marzenie żebym kiedyś i ja mogła być na Waszym miejscua Wam życzę terminowych i szczęśliwych rozwiązań
Jak mój M mówi robimy wszystko co się daMalaHD, Mysza1986 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
nick nieaktualny
-
Mysza, Anakonda bardzo wam kibicuje! Albercie oczywiście też mocno.
Za wszystkie was dziewczyny trzymam kciuki. Większość na pewno doczeka się potomka. Musicie być dzielne
Moly ja robilam pod pepkiem. Tam najmniej bolało. Z racji tego, że na tym etapie w brzuch się nie da to wale w boczki/biodro i o dziwo prawie nie boli. Ale siniaki sąanakonda lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Moly wrote:mnie najmniej boli w okolicach pępka właśnie, a im dalej w boki tym gorzej. Dlatego jak urośnie później brzuch (w co mocno wierzę) to będę musiała w boczesy strzelać i to dopiero będzie dla mnie wyzwanie. Uda wykluczam absolutnie na tym etapie
-
nick nieaktualny
-
Moly wrote:Bella to już byłaby ostateczność ostateczności
Nastepnego dnia mialam jakby zakwas w posladku, ale nastepnego dnia przechodzilo i nie bolalo podczas podania -
MalaHD wrote:Mysza, Anakonda bardzo wam kibicuje! Albercie oczywiście też mocno.
Za wszystkie was dziewczyny trzymam kciuki. Większość na pewno doczeka się potomka. Musicie być dzielne
Ja oczywiście też mocno trzymam kciuki wiec nie ma opcji żeby tyle kciuków nie zadziałałoanakonda lubi tę wiadomość