X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Ruda a jak się nazywa te apteka co współpracują?
    Posum Apteka Wielkopolska :)

Mada29, Ruda2017 lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    JaMama84, nasza córeczka niebawem skończy dopiero 10 miesięcy. W klinice nie mamy mrozaczkow i na te chwile chcemy spróbować naturalnie, może dopisze nam szczęście. Czyli rozumiem, ze już intensywnie działacie w temacie rodzeństwa? Powodzenia życzę. Jeśli jednak my decydowalibyśmy się na interwencje to tylko Medart i dr Żak.

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 17:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, jak tylko przytulisz swoje dziecko, zapomnisz o tych 10 latach, bo życzę Tobie, aby więcej już nie było.

JaMama84 lubi tę wiadomość

Aina
  • JaMama84 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    JaMama84, nasza córeczka niebawem skończy dopiero 10 miesięcy. W klinice nie mamy mrozaczkow i na te chwile chcemy spróbować naturalnie, może dopisze nam szczęście. Czyli rozumiem, ze już intensywnie działacie w temacie rodzeństwa? Powodzenia życzę. Jeśli jednak my decydowalibyśmy się na interwencje to tylko Medart i dr Żak.
    Dzialamy, dzialamy od listopada 2016, na razie bez efektu. U nas tez "ojcem" sukcesu jest dr Z i teraz rowniez do niego wrocilismy. Mam nadzieje, ze znowu nam pomoze!

• anakonda Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Anakonda, jak tylko przytulisz swoje dziecko, zapomnisz o tych 10 latach, bo życzę Tobie, aby więcej już nie było.
    Coraz bardziej w to wątpię ze będzie mi dane mieć dziecko a co dopiero przytulić .

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macie jakiś patent na wbijanie clexane ?
    Ja już czasem nie mam sił :(
    Robicie prostopadle do brzucha czy może jakos na ukos ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 20:13

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ale z czym masz problem? Ja wbijam dość szybko prostopadle do skóry. Igły są tępe, więc przy wolnym wbijaniu wręcz czuć jak się przebija poszczególne warstwy skóry :/

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    Coraz bardziej w to wątpię ze będzie mi dane mieć dziecko a co dopiero przytulić .

My tu wszystkie wierzymy że się Tobie uda !!! Nie ma innej opcji :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 20:47

JaMama84, Alberta lubią tę wiadomość

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:

Ja tez prostopadle wbijam, ale korzystam z igieł insulinówek ( igła 0,3 ).
    Od jakiegoś tygodnia robię zastrzyk w udo . Trochę bardziej boli niż w brzuch ale tez nie jest najgorzej.

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anna_b wrote:
    Ja tez prostopadle wbijam, ale korzystam z igieł insulinówek ( igła 0,3 ).
    Od jakiegoś tygodnia robię zastrzyk w udo . Trochę bardziej boli niż w brzuch ale tez nie jest najgorzej.

Ja mam właśnie problem z tym żeby igła przeszła przez skore. Próbowałam wiele razy prostopadle ale mocno boli.
    Z reguły wbijam pod skosem ale w sumie to nie wiem czy właściwie robiłam.
    Kilka razy weszła mi bardzo płytko aż czułam pod skóra. Myślicie ze się wchłonęło ?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, wierze, ze w pewnym momencie człowiek już chyba nie wierzy, ale staracie się, działacie, a ja wiem, nie wierze, tylko to wiem, ze jeśli para się nie poddaje, działa, stara się to szczęście to wystara. Zobaczysz.

Dominique1995, a chwytasz fałd skory i w niego wbijasz igle?

Aina
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zastrzyki robił mąż, prostopadle wbijał się w fałd i tak calutką ciąże, ale kiedyś była u nas koleżanka pielęgniarka i ona powiedziała, ze wbijałby się po skosie :)

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:
    Anakonda, wierze, ze w pewnym momencie człowiek już chyba nie wierzy, ale staracie się, działacie, a ja wiem, nie wierze, tylko to wiem, ze jeśli para się nie poddaje, działa, stara się to szczęście to wystara. Zobaczysz.

Tak biorę :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A myślicie ze jak za płytko zrobiłam to się i tak wchłonie ?

• Ainaa Autorytet

Wysłany: 17 grudnia 2017, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie znam się na tym, ale skoro płyn jest pod skóra, a zastrzyk podskórny, to powinien się wchłonąć. Już nie pamietam, ale w ulotce clexane chyba jest napisane, jak należy wbić igle, między innymi tez, czy musi być wbita cała, czy tylko częściowo. A badasz kontrolnie krzepliwość co jakieś czas?

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 grudnia 2017, 22:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jest instrukcja niby ale każdy robi inaczej.
    W szpitalu jedna pielęgniarka robiła prostopadle, inna pod katem...
    Robię co jakiś czas. Ostatnio dr Z mi odstawił na 3 tygodnie ale aptt spadło do 24,8 i znowu biorę o końca listopada

• anna_b Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 03:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dominique1995 wrote:
    Ja mam właśnie problem z tym żeby igła przeszła przez skore. Próbowałam wiele razy prostopadle ale mocno boli.
    Z reguły wbijam pod skosem ale w sumie to nie wiem czy właściwie robiłam.
    Kilka razy weszła mi bardzo płytko aż czułam pod skóra. Myślicie ze się wchłonęło ?

A próbowałaś insulinówki zamiast oryginalnej igły od Clexane? Jest cieńsza i nie taka tempa. A może spróbuj w inne miejsce podawać? Może nie masz wogóle tłuszczyku podskórnego na brzuchu i dlatego tak boli.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 04:00

• anakonda Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 06:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ainaa wrote:

Ja miałam starać się do lutego ale jest jak jest wykorzystam zarodki ewentualnie AZ i kończę tą przygodę. Mamy siebie i bez dziecka potrafimy żyć. Mamy wiele planów które nie uwzględniają dziecka . Jeśli się nie uda to wiem że zrobiłam co mogłam i tyle .

Campari, Ainaa, anna_b lubią tę wiadomość

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 18 grudnia 2017, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Clexane ja robie pionowo wbijajac cala dlugosc igly przyczymujac falt skory brzucha. Robie tak jak pisalo w ulotce. I potem nie przecieram tego zadnym spirytusem. Wbijam szybko i zdecydowanie bo igly sa tempe i przy powolnym rzeczywiscie czuc wszystkie faldy. Moj maz niby taki twardy i pyskaty a jak robie sobie zaszczyki wychodzi z pokoju

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 grudnia 2017, 10:02

Wiwi92
  • ladybirth Autorytet

Wysłany: 18 grudnia 2017, 13:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, kochana! Ja tu nawet po cichu forum podczytuje dla Ciebie i Imbirka! Tzn dla Imbirka to już tylko na poród czekam i ciekawa jestem chlopakow:) Twoje endo już mnie nawet wkurza! Cieszę się że oprócz starań normalnie żyjecie bo to idzie zwariować. Tak bardzo bym chciała żeby Wam się udalo. Z resztą każdej dziewczynie tego życzę.

Aina a ile sobie dajecie czasu na naturalne starania? Trzymam kciuki za powodzenie! :* My wracamy po mrozaki w przyszłym roku :)

anakonda, Imbirek91 lubią tę wiadomość

‹‹ 686 687 688 689 690 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Niechęć do seksu - czy to możliwe? Co zrobić, by staranie się o maluszka znów było przyjemnością?

Znasz ten stan, kiedy od miesięcy lub lat staracie się o wymarzonego potomka? Wasze życie biegnie tak naprawdę od pierwszego dnia cyklu do owulacji, od owulacji do testu ciążowego, od wizyty w laboratorium do wizyty u lekarza - często kolejnego z kolei? Czas biegnie nieubłaganie, a starania nie przynoszą skutku. Mimo chęci coraz częściej pojawia się blokada i niechęć do współżycia. Skąd się to bierze i jak temu zaradzić? Co zrobić, by seks cieszył jak dawniej?

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ