MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dzięki Moly. Czytałam, że Pappa powoduje dużo stresu i czasami kłamie.
U mnie to 4ty transfer i pewnie dr B chce zwiększyć moje szanse Encortonem. Przez Gravesa Basedowa spalono mi tarczycę jodem radioaktywnym i od 15 lat do końca życia lewotyroksyna syntetyczna. Do listy jeszcze Acard dopisał.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:Dzięki Moly. Czytałam, że Pappa powoduje dużo stresu i czasami kłamie.
U mnie to 4ty transfer i pewnie dr B chce zwiększyć moje szanse Encortonem. Przez Gravesa Basedowa spalono mi tarczycę jodem radioaktywnym i od 15 lat do końca życia lewotyroksyna syntetyczna. Do listy jeszcze Acard dopisał.
Też się naczytałam o teście PAPPA i mam coraz większe wątpliwości. W czwartek pogadam z dr co on o tym myśli.
Tak, Acard też biorę. Ja mam niedoczynność, "ślimaczące się" Hashimoto i kiedyś Euthyrox, obecnie Letrox, bo nietolerancja laktozy się po drodze objawiła. -
susełek wrote:No a u mnie chyba nici z transferu w grudniu. Pierwszy raz robię na naturalnym więc troche jestem skołowana. Pomożesz troche rozjaśnić anakonda? Mam jeszcze spr w poniedziałek, ale transfer raczej odwołany po pęcherzyk nie urósł. Czyli musi być owulacja na cyklu naturalnym zeby robić transfer? Czy ja jestem jakims wyjątkowym przypadkiem?
Wiesz z tego co ja wiem pęcherzyk nie musi pęknąć ale powinien osiągnąć odpowiednią wielkość by endo urosło i estradiol . Jeśli e2 masz powyżej 200 powinno być ok . U mnie raczej zawsze rósł i pęka więc nie wiem jak to się ma do nie rośnięcia . Ale na mój rozum to jeśli pęcherzyk nie rośnie to i endo też nie . Jesteś bez żadnych leków ? Bo widzę dr K teraz to praktykuje .Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Ainaa wrote:Anakonda, pomyślałam to samo, co Camparii, działajcie i kciuki.
Gratuluje kolejnych ciąż i maluszków na świecie.
Mało mnie tu, ale swego czasu swoje tu naprodukowała.
Ktoś pytał o ciąże u dr Z, miałam różne odczucia, ale bardzo mu ufam, jednak zdarzało się ze sama o coś prosiłam, czy robiłam badania, np.krew i mocz raz w miesiacu, czego dr mi nie zlecał tak często. Na usg wszystko pokazywał, tłumaczył, tu nie mam uwag. Ja jestem dość skrupulatna i dociekliwa wiec bez pełnego wywiadu z wizyty nie wychodziłam, a zawsze miałam listę pytań. Na każde odpowiadał.
Kiedy wracacie po rodzeństwo ?Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
JaMama84 wrote:Tak wlasnie myslalam, zagadam z lekarzem rodzinnym bo nie chce plotek i podejrzen.
Dziewczyny, dziekuje za informacje!
Kornelkornel, juz cos wiadomo?
Nadal czekam w przyszłym tygodniu mają być wyniki...
Cała już „chodzę” z nerwów.
Powiedzcie mi proszę jak to jest z przygotowaniem do transferu ?
Mi chyba 3 dc wypadnie jak będę na wyjeździe a wracam do Pń 5 dc -
Kornelkornel trzeba w 3 dc wstawic sie na usg przynajmniej ja tak mialam w obydwu przypadkach. W sumie przed transferem mialam 3 poglady usg w poszczegolnych dniach cyklu. Zazwyczaj po drugiej wizycie mialam zaszczyki z prolutex. Dzien przed transferem badanie progesteronu i decyzja. U mnie transfer zawsze na drugi dzien po badaniu progesteronu
Wiwi92 -
Dziewczyny wy tez macie taki problem z Divigelem?
Nigdzie nie mozna dostac, nawet zamowic z hutrowni nie mozna
, ewentualnie szukanie po stanach w aptekach ale tez nie wszedzie jest
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 13:09
Wiwi92 -
nick nieaktualny
-
Kurde od sierpnia jestem uwiązana z kliniką...
Wszystko trzeba planować pod cykl
Już mam dość... Co takiego złego w życiu zrobiłam, że Bóg nas tak ukarał ?! Za przeproszeniem Żul spod sklepu raz pyknie i ciąża, patologia robi sobie dzieci, bo 500 + ! A my wydajemy grube ciężko zarobione pieniądze i nic...
Ciekawe jak wyniki wyjdą. Sorki zły dzień -
kornelkornel wrote:Kurde od sierpnia jestem uwiązana z kliniką...
Już mam dość... Co takiego złego w życiu zrobiłam, że Bóg nas tak ukarał ?! Za przeproszeniem Żul spod sklepu raz pyknie i ciąża, patologia robi sobie dzieci, bo 500 + ! A my wydajemy grube ciężko zarobione pieniądze i nic...
Ciekawe jak wyniki wyjdą. Sorki zły dzieńAlberta, Campari, gabrysia111 lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
-
nick nieaktualnyWiwi92 wrote:Dziewczyny wy tez macie taki problem z Divigelem?
Spróbuj strony https://ktomalek.pl. Pokazę Ci gdzie jest ten lek w twojej okolicy.
Widze, że np. jest w aptece wielkopolskiej. Bardzo fajna stronka. -
anakonda wrote:Nie przesadzaj ja rok jeżdżę żeby mieć transfer a ty od sierpnia działasz i nie stoisz w miejscu! . Pytanie czy musisz mieć transfer w tym cyklu ? Jeśli nie ma cię to przesuń go i nie podporządkowuj życia do starań . Każda ma gorszy dzień ale z życia trzeba korzystać bo szybko mija .
Dzięki za kopnięcie mnie w tyłek !
Ja chyba bym nie była taka silna jak Ty... Nam mija 4 miesiąc starań i wiele razy chciałam odpuścić, ale dobrze że jest to forum -
nick nieaktualnykornelkornel wrote:Kurde od sierpnia jestem uwiązana z kliniką...
Ciekawe jak wyniki wyjdą. Sorki zły dzień
kornelkornel a ja Cie rozumiem, tyle ze po klinikach bujamy się od 2 lat. My mieliśmy również problemy z nasieniem i bardzo sie denerwowaliśmy przed wynikami badań. Ale wyszły bardzo dobrze. Mam nadzieje, że u was tym razem też będą zdrowe bobasy.
Przesyłam pozytywną energię :*
Idę jeszcze na podgląd w poniedziałek. Ale raczej będę ma styczeń. Dr K już mówiła, że mogę robić transfer u dr B. A tu przeczytałam, że ma szczęśliwą rękę do transferów. Tylko jak on biedak wyrobi się sam przez te 3 tygodnie.. ?
kornelkornel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyanakonda wrote:Wiesz z tego co ja wiem pęcherzyk nie musi pęknąć ale powinien osiągnąć odpowiednią wielkość by endo urosło i estradiol . Jeśli e2 masz powyżej 200 powinno być ok . U mnie raczej zawsze rósł i pęka więc nie wiem jak to się ma do nie rośnięcia . Ale na mój rozum to jeśli pęcherzyk nie rośnie to i endo też nie . Jesteś bez żadnych leków ? Bo widzę dr K teraz to praktykuje .
Tak bez żadnych leków. Bo u mnie problem z krzepliwością krwi. I przy stymulacji zrobił mi się zakrzep, który leczę do dziś. Więc dr K uważa z hormonami. Estradiolu nie kazała jeszcze badać więc pewnie to słabo wygląda. No cóż ale liczę na dr B w następnym cyklu.
Dzięki za objaśnienia wszystkie dziewczyny. -
Kornel ja tez walcze od sierpnia byly gorsze dni porazki ale trzeba isc do przodu. Tak jak dziewczyny mowia nie sama klinika zyjemy bo sie wtym wszystkim zatracimy. Mnie wogole zycie nie rozpieszcza 5 lat temu mialam powazny wypadek samochodowy, ledwo wyszlam zywa. Moje zycie obrocilo sie o 180 stopni. Miedzy czasie az do teraz pare innych epizodow nie fajnych. Ale walczymy dalej. Miedzy innymi przez to wszystko pozostalo nam tylko in vitro.
Dzieki bede patrzec na tej stronie bo ile mozna latac z apteki do aptekiWiwi92 -
Moly wrote:Też się naczytałam o teście PAPPA i mam coraz większe wątpliwości. W czwartek pogadam z dr co on o tym myśli.
Tak, Acard też biorę. Ja mam niedoczynność, "ślimaczące się" Hashimoto i kiedyś Euthyrox, obecnie Letrox, bo nietolerancja laktozy się po drodze objawiła.
Molly ja postanowiłam zaufać dr Sz i nie robiłam ani pappy ani nifty. Zresztą jeśli miałabym cokolwiek robić to raczej nie pappę tylko nifty, bo jest po prostu dokladniejszaco zrobicie jeśli test wyjdzie źle? Usuniecie czy całą ciążę będziesz się martwić czy test wyszedł prawidlowy? wiadomo można ammio zrobić ale zanim dostaniesz wynik i co się najesz stresu to się najesz.
Mi dr K powiedziała że mam zaufać Sz w sprawie tych testów. Jeśli nic nie zleci to sobie odpuścić a jeśli powie że zaleca to zrobić i tak właśnie zrobiłam a w zasadzie nie zrobiłam bo Sz nie uznał tego za koniecznea poza tym żaden test nie da ci stuprocentowej pewności, ale jeśli potrzebujesz dla swojego sumienia zrobić to rób
M&K2017
M 😍 2020 -
Anakonda, gdybyśmy mieli mrozaczki, to pewnie już byśmy po nie byli, ale ze nie mamy to narazie pasujemy. Do 5 IVF chyba już nie podejdziemy. Ale czas pokaże. Nie mniej jednak, bardzo chcielibyśmy rodzeństwo dla naszej niuni.
A odnośnie pappa, jeśli usg u dr Szymańskiego wyjdzie dobrze i on sam nie zaleci pappa, nie ma co go robić, a jak już ktoś zrobi to wg mnie na pewno wynik będzie dobry. U nas pomimo tego, ze dr odradzał pappa ponaddziesięcioletnie dobrych wynikach pierwszego usg, zrobiłam to badanie i jeszcze bardziej obniżyło prawdopodobieństwo wystąpienia wad. Powodzenia dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 17 grudnia 2017, 10:33
Aina -
Wiwi92 wrote:Dziewczyny wy tez macie taki problem z Divigelem?
ja dziś byłam w 3 dc, dr Ż przepisał mi Divigel i Estrofem - nakazał jechać do apteki przy castoramie koło polskich mebli - mówił że tam są na 1000%. Dostałam cztery opakowania po 28 saszetek (swoją drogą aż tylu ich potrzeba?), może Ci wszystkie wykupiłamWiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 16:33
Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Ruda a ile razy dziennie masz stosowac divigel ? Juz znalazlam. Ale pewnie jeszcze pare dni i znow bede potrzebowac. Ja mam 2x4 saszetki wiec te 4 paczki az tak dlugo nie starczaja
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 16:49
Wiwi92 -
powiedział, że raz dziennie od dzisiaj. O estrofemie nic nie wspomniał - zdziwiłam się w aptece jak mi go wydali. Muszę sms napisać wieczorem to dopytam jak to brać.Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️