MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
W prezencie jeden Cetrotide, jeden Gonapeptyl Daily oraz Gynalgin mogę zostawić we wtorek w recepcji na nazwisko napiszcie priv. A i Puregon pen.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
A my mamy dzisiaj pik :0 także od jutra pgr bo na wizytę się nie zdecydowałam podjadę w środę bo będę to przy okazji wjadę do kliniki . Ewentualny transfer czwartek ale raczej marne szanse bo endo wczoraj miałam tylko 6mm ale naturalnie dzisiaj sobie podziałamy :0
Alberta, Imbirek91, Mada29, susełek lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com]
[/url] -
Cetrotide kończy bieg 31.12, pisałam wcześniej ale bez chętnych. Gonapeptyl kończy w styczniu i jest od Iwonn, dziewczyny, która była na forum w marcu. Gynalgin od nas obu. Potrzebne są dwa a całe opakowanie ma 10 i ponad 30zł.
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
mrożenie na 5 latStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
[/url] -
Anakonda działajcieanakonda wrote:A my mamy dzisiaj pik :0 także od jutra pgr bo na wizytę się nie zdecydowałam podjadę w środę bo będę to przy okazji wjadę do kliniki . Ewentualny transfer czwartek ale raczej marne szanse bo endo wczoraj miałam tylko 6mm ale naturalnie dzisiaj sobie podziałamy :0
coś mi to co piszesz przypomina
przyjemności
Ainaa lubi tę wiadomość
-
hehe wino już się lejeCampari wrote:Anakonda działajcie
coś mi to co piszesz przypomina
przyjemności 
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
[/url] -
nick nieaktualnyNo a u mnie chyba nici z transferu w grudniu. Pierwszy raz robię na naturalnym więc troche jestem skołowana. Pomożesz troche rozjaśnić anakonda? Mam jeszcze spr w poniedziałek, ale transfer raczej odwołany po pęcherzyk nie urósł. Czyli musi być owulacja na cyklu naturalnym zeby robić transfer? Czy ja jestem jakims wyjątkowym przypadkiem?
-
Tak wlasnie myslalam, zagadam z lekarzem rodzinnym bo nie chce plotek i podejrzen.Ruda2017 wrote:mi jedno l4 wypisywał dr Brę i miałam pieczątkę z nazwą kliniki i "ośrodek diagnostyki i leczenia niepłodności" ... pozostałe zwolnienia od dr Ż mam tak jak Mada pisze. Mój kierownik na pewno po adresie sobie sprawdził, bo wysłał emaila ogólnego, że przebywam na długotrwałym l4 i podzielił mój teren i moich kl na innych współpracowników. Gdzie specjalnie dzwoniłam do niego i mówiłam że może wrócę w połowie grudnia. Także wszystko zależy od podejścia przełożonego... jeśli masz taką możliwość zagadaj lepiej z lekarzem rodzinnym.
Dziewczyny, dziekuje za informacje!
Kornelkornel, juz cos wiadomo?
kornelkornel lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Jak na Polnej pochodziłam do transferu, to pęcherzyk rósł, ale nie chciał pęknąć. Lekarz powiedział wtedy, że pęknąć nie musi, wystarczy, żeby się zluteinizował (robiła się torbielka). Wydaje mi się jednak, że nadal musiał nastąpić przeskok hormonów, żeby endo było we właściwej fazie. Jeśli u Ciebie pęcherzyk przestał rosnąć, to pewnie i hormonalnie będzie kichasusełek wrote:No a u mnie chyba nici z transferu w grudniu. Pierwszy raz robię na naturalnym więc troche jestem skołowana. Pomożesz troche rozjaśnić anakonda? Mam jeszcze spr w poniedziałek, ale transfer raczej odwołany po pęcherzyk nie urósł. Czyli musi być owulacja na cyklu naturalnym zeby robić transfer? Czy ja jestem jakims wyjątkowym przypadkiem?
Generalnie u mnie na Polnej kilka razy próbowano wywołać owu, w Medarcie od razu poszliśmy na cyklu sztucznym.
-
Anakonda, pomyślałam to samo, co Camparii, działajcie i kciuki.
Gratuluje kolejnych ciąż i maluszków na świecie.
Mało mnie tu, ale swego czasu swoje tu naprodukowała.
Ktoś pytał o ciąże u dr Z, miałam różne odczucia, ale bardzo mu ufam, jednak zdarzało się ze sama o coś prosiłam, czy robiłam badania, np.krew i mocz raz w miesiacu, czego dr mi nie zlecał tak często. Na usg wszystko pokazywał, tłumaczył, tu nie mam uwag. Ja jestem dość skrupulatna i dociekliwa wiec bez pełnego wywiadu z wizyty nie wychodziłam, a zawsze miałam listę pytań. Na każde odpowiadał.Aina -
nick nieaktualnyMada29 wrote:Moly jak się czujesz ? Wszystko dobrze ?

dziękuję, że pytasz
Ciążowo chyba wszystko dobrze, dowiem się w czwartek lub piątek na wizycie. Nie udało mi się już zapisać do dr Szymańskiego przed świętami, a potem go nie ma więc usg prenatalne będę miała dopiero w styczniu co trochę mnie martwi, bo wypada po 13 tygodniu więc późno.
A u Ciebie jakie samopoczucie? Pierwszą wizytę masz 25? Który to będzie dzień po transferze, bo ciekawa jestem czy serducho już będzie
-
nick nieaktualnyMoly wrote:dziękuję, że pytasz
Ciążowo chyba wszystko dobrze, dowiem się w czwartek lub piątek na wizycie. Nie udało mi się już zapisać do dr Szymańskiego przed świętami, a potem go nie ma więc usg prenatalne będę miała dopiero w styczniu co trochę mnie martwi, bo wypada po 13 tygodniu więc późno.
A u Ciebie jakie samopoczucie? Pierwszą wizytę masz 25? Który to będzie dzień po transferze, bo ciekawa jestem czy serducho już będzie
Wizytę mam 3 dni wcześniej - 22.12 (od transferu 25 dzień) bo dr stwierdził, że nie wie jak będzie pracować w święta. Ja już mam takiego stracha, że nic nie zobaczę. Ogólnie czuję się dobrze i nie wiem czy to dobrze czy źle. Ogólnie trochę panikuję
Pytałam się dr o te cytrusy i to prawda lepiej ich teraz nie jeść więc tam za dużo nie wcinaj tych mandarynek
A te badania prenatalane późno? Chyba mieścisz się w przedziale kiedy je trzeba zrobić? Będzie dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 10:29
-
Moly czy też brałaś Encorton trzy dni przed transferem do bety?
To kolejna zmiana u dr B oprócz trzech rodzai proga. Estrofem, Divigel, Duphaston, Prolutex, Lutinus, Clexane, Encorton, kwas foliowy, Letrox.
Z cytrusów tylko sok z cytryny.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
Susełek lepiej poczekać do następnego cyklu i zastanowić się nad sztucznym. Na naturalnym często coś jest nie tak i podglądów dużo. Co dr mówi?
Kornel czekamy.
Ainaa miło Cię zobaczyć.
Ainaa lubi tę wiadomość
Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
-
nick nieaktualnyMada29 wrote:Wizytę mam 3 dni wcześniej - 22.12 (od transferu 25 dzień) bo dr stwierdził, że nie wie jak będzie pracować w święta. Ja już mam takiego stracha, że nic nie zobaczę. Ogólnie czuję się dobrze i nie wiem czy to dobrze czy źle. Ogólnie trochę panikuję

Pytałam się dr o te cytrusy i to prawda lepiej ich teraz nie jeść więc tam za dużo nie wcinaj tych mandarynek
A te badania prenatalane późno? Chyba mieścisz się w przedziale kiedy je trzeba zrobić? Będzie dobrze
Panika jest przed każdą wizytą, ale na pewno zobaczysz piękne rzeczy na ekranie usg i w święta będziesz odrobinę spokojniejsza
Oby Twoje dobre samopoczucie trwało jak najdłużej i ominęły Cię ciążowe dolegliwości 
Ja wcinałam pomarańcze, a teraz to już w ogóle mogłabym je jeść kilogramami, no ale muszę się obejść smakiem co nie jest łatwe
Razem z usg prenatalnym chcieliśmy zrobić test PAPPa, ale wizytę mam w 13t4d, a test robi się max w 13t6d. Zastanawiamy się więc czy jest sens, chociaż dr B napisał, że termin ok więc sama już nie wiem
Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 11:02
-
nick nieaktualnyAlberta wrote:Moly czy też brałaś Encorton trzy dni przed transferem do bety?
To kolejna zmiana u dr B oprócz trzech rodzai proga. Estrofem, Divigel, Duphaston, Prolutex, Lutinus, Clexane, Encorton, kwas foliowy, Letrox.
Z cytrusów tylko sok z cytryny.
Nie brałam Encortonu, dr nigdy o nim nie wspomniał. Reszta taka sama tylko ja mam zamienniki: zwykłą Luteinę i metlowany kwas foliowy i B12
Alberta masz niedoczynność tarczycy?