X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się z pomocą medyczną MedArt Poznań
Odpowiedz

MedArt Poznań

Oceń ten wątek:
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 14:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W prezencie jeden Cetrotide, jeden Gonapeptyl Daily oraz Gynalgin mogę zostawić we wtorek w recepcji na nazwisko napiszcie priv. A i Puregon pen.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
    4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
  • anna_b Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta dobra z Ciebie kobieta :)

• anakonda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A my mamy dzisiaj pik :0 także od jutra pgr bo na wizytę się nie zdecydowałam podjadę w środę bo będę to przy okazji wjadę do kliniki . Ewentualny transfer czwartek ale raczej marne szanse bo endo wczoraj miałam tylko 6mm ale naturalnie dzisiaj sobie podziałamy :0

Alberta, Imbirek91, Mada29, susełek lubią tę wiadomość

Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
    3 IUI , 5IVF

Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
    17.08 2019 7tc :💔

24.11 2024 transfer + atosiban
    1.12. 82b : 192p
    5:12 547b: > 160p
    9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
    url=https://www.tickerfactory.com]s-preg.png[/url]
  • Alberta Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cetrotide kończy bieg 31.12, pisałam wcześniej ale bez chętnych. Gonapeptyl kończy w styczniu i jest od Iwonn, dziewczyny, która była na forum w marcu. Gynalgin od nas obu. Potrzebne są dwa a całe opakowanie ma 10 i ponad 30zł.

Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
  • Karincia Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jak to jest z tym mrożeniem komórek za 4 płaciłam 1500 zł to na kilka lat głupio mi było pytać bo kolejka za mną była :) ?

Ola i Julia 2.07.18 ☺

• Wiwi92 Ekspertka

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze 1500 zl nie zaleznie od liczby zamrazanych zarodkow a na jaki czas sama jestem ciekawa

Wiwi92
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 17:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mrożenie na 5 lat

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • Campari Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anakonda wrote:
    A my mamy dzisiaj pik :0 także od jutra pgr bo na wizytę się nie zdecydowałam podjadę w środę bo będę to przy okazji wjadę do kliniki . Ewentualny transfer czwartek ale raczej marne szanse bo endo wczoraj miałam tylko 6mm ale naturalnie dzisiaj sobie podziałamy :0
    Anakonda działajcie :-) coś mi to co piszesz przypomina :-) przyjemności ;-)

Ainaa lubi tę wiadomość

r9bzabd.png
  • anakonda Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Campari wrote:
    Anakonda działajcie :-) coś mi to co piszesz przypomina :-) przyjemności ;-)
    hehe wino już się leje ;)

3 IUI , 5IVF

9.12 3313b > 160p
    14.12 15122b >125p
    16.12 ❤️
    3.02 prenatalne
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 20:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No a u mnie chyba nici z transferu w grudniu. Pierwszy raz robię na naturalnym więc troche jestem skołowana. Pomożesz troche rozjaśnić anakonda? Mam jeszcze spr w poniedziałek, ale transfer raczej odwołany po pęcherzyk nie urósł. Czyli musi być owulacja na cyklu naturalnym zeby robić transfer? Czy ja jestem jakims wyjątkowym przypadkiem?

• JaMama84 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 21:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ruda2017 wrote:
    mi jedno l4 wypisywał dr Brę i miałam pieczątkę z nazwą kliniki i "ośrodek diagnostyki i leczenia niepłodności" ... pozostałe zwolnienia od dr Ż mam tak jak Mada pisze. Mój kierownik na pewno po adresie sobie sprawdził, bo wysłał emaila ogólnego, że przebywam na długotrwałym l4 i podzielił mój teren i moich kl na innych współpracowników. Gdzie specjalnie dzwoniłam do niego i mówiłam że może wrócę w połowie grudnia. Także wszystko zależy od podejścia przełożonego... jeśli masz taką możliwość zagadaj lepiej z lekarzem rodzinnym.
    Tak wlasnie myslalam, zagadam z lekarzem rodzinnym bo nie chce plotek i podejrzen.
    Dziewczyny, dziekuje za informacje!
    Kornelkornel, juz cos wiadomo?

kornelkornel lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly jak się czujesz ? Wszystko dobrze ? :)

• gabrysia111 Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    susełek wrote:
    No a u mnie chyba nici z transferu w grudniu. Pierwszy raz robię na naturalnym więc troche jestem skołowana. Pomożesz troche rozjaśnić anakonda? Mam jeszcze spr w poniedziałek, ale transfer raczej odwołany po pęcherzyk nie urósł. Czyli musi być owulacja na cyklu naturalnym zeby robić transfer? Czy ja jestem jakims wyjątkowym przypadkiem?
    Jak na Polnej pochodziłam do transferu, to pęcherzyk rósł, ale nie chciał pęknąć. Lekarz powiedział wtedy, że pęknąć nie musi, wystarczy, żeby się zluteinizował (robiła się torbielka). Wydaje mi się jednak, że nadal musiał nastąpić przeskok hormonów, żeby endo było we właściwej fazie. Jeśli u Ciebie pęcherzyk przestał rosnąć, to pewnie i hormonalnie będzie kicha :/ Generalnie u mnie na Polnej kilka razy próbowano wywołać owu, w Medarcie od razu poszliśmy na cyklu sztucznym.

l22ntv73m8tqf2yc.png
  • Ainaa Autorytet

Wysłany: 15 grudnia 2017, 23:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anakonda, pomyślałam to samo, co Camparii, działajcie i kciuki.

Gratuluje kolejnych ciąż i maluszków na świecie.

Mało mnie tu, ale swego czasu swoje tu naprodukowała.

Ktoś pytał o ciąże u dr Z, miałam różne odczucia, ale bardzo mu ufam, jednak zdarzało się ze sama o coś prosiłam, czy robiłam badania, np.krew i mocz raz w miesiacu, czego dr mi nie zlecał tak często. Na usg wszystko pokazywał, tłumaczył, tu nie mam uwag. Ja jestem dość skrupulatna i dociekliwa wiec bez pełnego wywiadu z wizyty nie wychodziłam, a zawsze miałam listę pytań. Na każde odpowiadał.

Aina
  • nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 08:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Moly jak się czujesz ? Wszystko dobrze ? :)

dziękuję, że pytasz ;) Ciążowo chyba wszystko dobrze, dowiem się w czwartek lub piątek na wizycie. Nie udało mi się już zapisać do dr Szymańskiego przed świętami, a potem go nie ma więc usg prenatalne będę miała dopiero w styczniu co trochę mnie martwi, bo wypada po 13 tygodniu więc późno.

A u Ciebie jakie samopoczucie? Pierwszą wizytę masz 25? Który to będzie dzień po transferze, bo ciekawa jestem czy serducho już będzie ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly wrote:
    dziękuję, że pytasz ;) Ciążowo chyba wszystko dobrze, dowiem się w czwartek lub piątek na wizycie. Nie udało mi się już zapisać do dr Szymańskiego przed świętami, a potem go nie ma więc usg prenatalne będę miała dopiero w styczniu co trochę mnie martwi, bo wypada po 13 tygodniu więc późno.

A u Ciebie jakie samopoczucie? Pierwszą wizytę masz 25? Który to będzie dzień po transferze, bo ciekawa jestem czy serducho już będzie ;)

Wizytę mam 3 dni wcześniej - 22.12 (od transferu 25 dzień) bo dr stwierdził, że nie wie jak będzie pracować w święta. Ja już mam takiego stracha, że nic nie zobaczę. Ogólnie czuję się dobrze i nie wiem czy to dobrze czy źle. Ogólnie trochę panikuję ;)
    Pytałam się dr o te cytrusy i to prawda lepiej ich teraz nie jeść więc tam za dużo nie wcinaj tych mandarynek :)
    A te badania prenatalane późno? Chyba mieścisz się w przedziale kiedy je trzeba zrobić? Będzie dobrze :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 10:29

• Alberta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moly czy też brałaś Encorton trzy dni przed transferem do bety?
    To kolejna zmiana u dr B oprócz trzech rodzai proga. Estrofem, Divigel, Duphaston, Prolutex, Lutinus, Clexane, Encorton, kwas foliowy, Letrox.
    Z cytrusów tylko sok z cytryny.

• Alberta Autorytet

Wysłany: 16 grudnia 2017, 10:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Susełek lepiej poczekać do następnego cyklu i zastanowić się nad sztucznym. Na naturalnym często coś jest nie tak i podglądów dużo. Co dr mówi?
    Kornel czekamy.
    Ainaa miło Cię zobaczyć.

Ainaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mada29 wrote:
    Wizytę mam 3 dni wcześniej - 22.12 (od transferu 25 dzień) bo dr stwierdził, że nie wie jak będzie pracować w święta. Ja już mam takiego stracha, że nic nie zobaczę. Ogólnie czuję się dobrze i nie wiem czy to dobrze czy źle. Ogólnie trochę panikuję ;)
    Pytałam się dr o te cytrusy i to prawda lepiej ich teraz nie jeść więc tam za dużo nie wcinaj tych mandarynek :)
    A te badania prenatalane późno? Chyba mieścisz się w przedziale kiedy je trzeba zrobić? Będzie dobrze :)

Panika jest przed każdą wizytą, ale na pewno zobaczysz piękne rzeczy na ekranie usg i w święta będziesz odrobinę spokojniejsza ;) Oby Twoje dobre samopoczucie trwało jak najdłużej i ominęły Cię ciążowe dolegliwości :)
    Ja wcinałam pomarańcze, a teraz to już w ogóle mogłabym je jeść kilogramami, no ale muszę się obejść smakiem co nie jest łatwe :)
    Razem z usg prenatalnym chcieliśmy zrobić test PAPPa, ale wizytę mam w 13t4d, a test robi się max w 13t6d. Zastanawiamy się więc czy jest sens, chociaż dr B napisał, że termin ok więc sama już nie wiem :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 16 grudnia 2017, 11:02

• nick nieaktualny

Wysłany: 16 grudnia 2017, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alberta wrote:
    Moly czy też brałaś Encorton trzy dni przed transferem do bety?
    To kolejna zmiana u dr B oprócz trzech rodzai proga. Estrofem, Divigel, Duphaston, Prolutex, Lutinus, Clexane, Encorton, kwas foliowy, Letrox.
    Z cytrusów tylko sok z cytryny.

Nie brałam Encortonu, dr nigdy o nim nie wspomniał. Reszta taka sama tylko ja mam zamienniki: zwykłą Luteinę i metlowany kwas foliowy i B12
    Alberta masz niedoczynność tarczycy?

‹‹ 683 684 685 686 687 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

10 fascynujących faktów o ciąży, które poznasz dzięki aplikacji OvuFriend!

Jesteś ciekawa co czeka Cię w kolejnym tygodniu ciąży? Jak rozwija się Twój maluszek? A może chciałabyś na bieżąco śledzić objawy swojej ciąży i przyrost wagi na siatkach centylowych dopasowanych indywidualnie dla Ciebie? Sprawdź, co jeszcze fascynującego odkryjesz w trybie ciążowym w aplikacji OvuFriend! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz płodny a owulacja i dni płodne - jak prowadzić obserwacje?

Na rynku dostępnych jest wiele pomocy w wyznaczaniu dni płodnych. Większość z nich działa na podobnej zasadzie – rozpoznaje zmianę hormonów w ciele kobiety i na tej podstawie wskazuje dni płodne. Czy wiesz, że jedno z takich „narzędzi” masz już w sobie? Twój śluz płodny, który pojawia się w czasie dni płodnych, czyli przed wystąpieniem owulacji!

CZYTAJ WIĘCEJ