MedArt Poznań
-
WIADOMOŚĆ
-
Dominique1995 wrote:Cześć
Mam pytanie do dziewczyn które prowadziły ciąże u dr Z.
Już kiedyś pytałam o coś w związku z tym.
Ja z chęcią zmieniła bym lekarza ale inni u których byłam jakos maja dziwne podejście do clexane.
Wczoraj jeden lekarz zapytał mnie czy chce nadal brac.... jakbym robiła te cholerne zastrzyki dla przyjemności:(
Ale oprócz tego lekarz bardzo fajny. Boje się jedynie ze nie będzie mi robił badań w związku z tym i jeszcze sobie zaszkodzę.
A co do Z. To jakos tak mnie dr nie przekonuje.
Nigdy mi nie zmierzył szyjki( chyba ze stwierdził ze w 19tc musi być Ok), usg to machnie szybko i nic nawet nie pokaże, a odpowiedzi to tez ma jakieś zbywające..czasami.
Nic mi nie zasugerował zmiany na innego lekarza a trochę boje się ze będę musiała pojechac na „pałę” na porodówkę. -
nick nieaktualnyJaMama84 wrote:Mada29, a zwolnienie po transferze mialas z kliniki czy od innego lekarza? U mnie jak zobacza zwolnienie z kliniki to od razu jestem do zwolnienia...wiec musze przemyslec, ale to dopiero w lutym
Hmm zwolnienie dostałam od dr Znie ma tam nigdzie napisane, że to klinika. Też na to patrzyłam , jest tak jakbyś miała zwykłe L4 od ginekologa
a co zachorować na sprawy kobiece nie można?
Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 grudnia 2017, 21:03
-
JaMama84 wrote:Mada29, a zwolnienie po transferze mialas z kliniki czy od innego lekarza? U mnie jak zobacza zwolnienie z kliniki to od razu jestem do zwolnienia...wiec musze przemyslec, ale to dopiero w lutym
Na zwolnieniu jest tylko nazwisko lekarza i ze indywidualna praktyka lekarska. Wygląda na zwolnienie od zwykłego ginekologa -
nick nieaktualnyanna_b wrote:Na zwolnieniu jest tylko nazwisko lekarza i ze indywidualna praktyka lekarska. Wygląda na zwolnienie od zwykłego ginekologa
Na zwolnieniu jest z jednej strony pieczątka dr z nr tel i jego numerem lekarskim a z drugiej strony "specjalistyczny gabinet ginekologiczno-położniczy" z adresem kliniki.anna_b lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyJaMama84 wrote:Tez prowadzilam ciaze u dr Z, ale w 10 tc rownolegle zaczelam chodzic do ginekologa z polnej, raz, ze chcialam tam rodzic, a dwa wizyty byly zbyt "szybkie", od 12 tc, nie bylam zbadana tylko usg, po 20 tc mialam robiona cytologie i nic wiecej. Fakt ciaza wzorowa, ale mnie wizyty nie uspakajaly.
No ja nie miałabym oporów ze zmianą lekarza gdyby nie ten clexane ;(
Nie wiem co ile to badać itd. -
nick nieaktualny
-
Alberta wrote:Anakonda i jak?
PS Dziękuję za prezentStarania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Dominique1995 wrote:A jeszcze mam pytanko jedno:)
Robiliście na początku starań/ciazy badania glukozy?
Bo mi dr nic takiego nie zalecił.
Mam robione badania hemoglobiny glikolowanej i to niby jest związane z cukrzyca. -
Anakonda czyli zaczniesz progesteron od jutra? Nie rozumiem o co chodzi z LH? Jesteś na naturalnym czyli trzeba trafić w owulację? Okno implantacyjne jest do 5 dni.Endometrioza, 3 laparo usuniety jajnik, 2 histero polipy, PAI homo, Mthfr oba hetero, VR2 hetero
4 IVF, 4 transfery bez sukcesu
-
Alberta wrote:Anakonda czyli zaczniesz progesteron od jutra? Nie rozumiem o co chodzi z LH? Jesteś na naturalnym czyli trzeba trafić w owulację? Okno implantacyjne jest do 5 dni.
Imbirek91, Alberta lubią tę wiadomość
Starania od 2008 roku 07.02.14 aniołek 13tc 💔
3 IUI , 5IVF
Mrl 0% szczepienia -> 26,1 ( X)-> doszczepianie (I)
17.08 2019 7tc :💔
24.11 2024 transfer + atosiban
1.12. 82b : 192p
5:12 547b: > 160p
9.12 3313b > 160p
14.12 15122b >125p
16.12 ❤️
3.02 prenatalne
url=https://www.tickerfactory.com][/url]
-
Mada29 wrote:Na zwolnieniu jest z jednej strony pieczątka dr z nr tel i jego numerem lekarskim a z drugiej strony "specjalistyczny gabinet ginekologiczno-położniczy" z adresem kliniki.
mi jedno l4 wypisywał dr Brę i miałam pieczątkę z nazwą kliniki i "ośrodek diagnostyki i leczenia niepłodności" ... pozostałe zwolnienia od dr Ż mam tak jak Mada pisze. Mój kierownik na pewno po adresie sobie sprawdził, bo wysłał emaila ogólnego, że przebywam na długotrwałym l4 i podzielił mój teren i moich kl na innych współpracowników. Gdzie specjalnie dzwoniłam do niego i mówiłam że może wrócę w połowie grudnia. Także wszystko zależy od podejścia przełożonego... jeśli masz taką możliwość zagadaj lepiej z lekarzem rodzinnym.Od VIII 2017 MedArt
I ivf grudzień 2017
4.03.18 crio cb ; 3.04.18 crio 2 x 4AA cb
II ivf lipiec 2018 r.
26.07 5AA cb ;23.12 crio 3AA cb;
6.03.19 crio 2x 4AA 7dpt-beta 24, 8dpt-beta 29, 12dpt-beta 9 -> cb
14.06.19 2x3AA 7dpt-beta 73, 10dpt - beta 339, 12dpt-beta 736, 14dpt-beta 1613, 18dpt-beta 8010.
22dpt mamy dwa bijące serduszka ❤❤
4.02.2020 R&P 👨👩👦👦
2❄️❄️ -
Wiwi nie ma co się sugerować, każda z nas bierze inne leki a w zasadzie różne dawki, inaczej reaguje, jedna ma plamienie implantacyjne, druga nie (ja nie miałam),itp.
ale skoro pytasz to ja się czułam w zasadzie normalnie, żaden przełom w moim życiu nie nastąpił w sensie, że na przykład sobie siedziałam i poczułam że 'o jestem w ciąży'
każdy 'objaw' może świadczyć o ciąży ale też każdy może być wywołany lekami/zbliżającym się okresem... Dopóki bety nie zrobisz to nie będziesz wiedziała czy się udało, także cierpliwość, cierpliwość i jeszcze raz cierpliwość. Powodzenia!
M&K2017
M 😍 2020 -
nick nieaktualnygabrysia111 wrote:Mi to dr K zleciła na samym początku właśnie zamiast zwykłej glukozy
Ja miałam kilka razy zjazdy bez cukru np. po badaniu krwi.
I teraz się właśnie zastanawiam czy to jednak nie cukrzyca
Czekam na badanie glukozy na czczo ale z tego co czytałam to ta hemoglobina glikolowana nie jest to diagnostyki cukrzycy tylko to sprawdzania czy jest dobrze regulowana.
-
Mada29 wrote:Na zwolnieniu jest z jednej strony pieczątka dr z nr tel i jego numerem lekarskim a z drugiej strony "specjalistyczny gabinet ginekologiczno-położniczy" z adresem kliniki.
Tak, jest jeszcze 2 pieczątkaPo takiej ogólnej nazwie to mogą być jakiekolwiek problemy ginekologiczne
-
Dominique1995 wrote:Ja miałam kilka razy zjazdy bez cukru np. po badaniu krwi.
I teraz się właśnie zastanawiam czy to jednak nie cukrzyca
Czekam na badanie glukozy na czczo ale z tego co czytałam to ta hemoglobina glikolowana nie jest to diagnostyki cukrzycy tylko to sprawdzania czy jest dobrze regulowana.
Ja też miałam hemoglobine glikowana zamiast zwykłej glukozy. Za kilka tyg będziesz robić krzywą glukozową to tam wyjdzie czy masz cukrzyce ciążową.Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 12:41
-
nick nieaktualnyanna_b wrote:Ja też miałam hemoglobine glikowana zamiast zwykłej glukozy. Za kilka tyg będziesz robić krzywą glukozową to tam wyjdzie czy masz cukrzyce ciążową.
No niby tak. Ale na początku ciazy bada się glukozę żeby sprawić czy nie ma cukrzycy przedciazowej.
A skoro ja miałam tylko ta hemoglobinę glikolowana to nie wiadomo czy nie miałam już wcześniej tej cukrzycy.
Tym bardziej ze kilka razy gdy byłam na czczo do badań to miałam objawy niedocukrzenia:( -
Tak, bada się glukozę na samym początku ciąży . Z tego co wiem hemoglobina glikowana pokazuję czy były odchylenia w poziomie cukru w kilku tyg. ( do 3 mies ) przed badaniem wiec pewnie gdybyś miała zbyt wysoki poziom cukru to ten wynik nie byłby w normie. Jak się denerwujesz to zbadaj sobie glukozę na czczo. W zwykłej przychodni najcześciej mają glukometr i można poprosić o zbadanie z palca i wynik masz od ręki.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 grudnia 2017, 13:05